steefaan2 14.03.09, 13:46 Czy montaz klimy do lanosa jest mozliwy( 1.4 2001 r). Jaki jest koszt takiej imprezy?. Klimy mi brakuje a nie chce wymieniac samochodu, ktory dobrze sluzy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
des4 Re: Montaz klimy do lanosa 14.03.09, 21:09 podejrzewam, że klima wyjdzie drożej niż wartośc samochodu... Link Zgłoś
macaja Re: Montaz klimy do lanosa 14.03.09, 22:14 des4 napisał: > podejrzewam, że klima wyjdzie drożej niż wartośc samochodu... Może warto wcześniej zapoznać sie z cenami? www.allegro.pl/search.php?string=klimatyzacja+lanos&category=620 Link Zgłoś
steefaan2 Re: Montaz klimy do lanosa 15.03.09, 01:29 To sie da zamontowac do auta bez klimy?? Ile taki montaz moze kosztowac? Bo cena 1500 zl i jakby montaz wyszedl ok.1000 to by nie bylo zle Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Montaz klimy do lanosa 15.03.09, 21:25 daruj sobie, przeszczep klimy nie ma sensu. Zapłacisz z 500 stów za sam montaż a działać to dobrze nie będzie. Kup inne auto z klimą. Link Zgłoś
legend3.2 Re: Montaz klimy do lanosa 16.03.09, 08:40 Za słaby silnik masz, mój tato miał civica 1.4 90KM z fabryczną klimą i po jej włączeniu jakby ktoś zabrał połowę mocy, wyprzedzać się tym nie dało, samochód stawał się ospały. Z tego co się orientuję klima kosztuje 1300zł a za montaż nie wiem ile moga wziąść. Link Zgłoś
steefaan2 Re: Montaz klimy do lanosa 16.03.09, 19:34 Silnik jest slaby, ale ja spokojnie jezdze w ruchu i tak szybciej sie nie da, a przed wyprzedzaniem zawsze moge klime wylaczyc( normalna praktyka w slabych autach z klima). Kupilbym inne, ale szczerze na nowe nie stac a uzywane to nie wiadomo co sie trafi, wiec wole dolozyc do tego natomiast ktos wyzej napisal, ze nie bedzie to dzialac wystarszajaco wydajnie...a Koszty jak widze nie sa zle( z tego co piszecie ok 2000 zl), natomiast pisza wyzej, ze to nie bedzie dzialac moge prosic o rozwiniecie?? Link Zgłoś
black_code Re: Montaz klimy do lanosa 16.03.09, 19:42 A dlaczego ma nie dzialac? Jesli bedzie sprawna i poprawnie zalozona to musi dzialac choc uwazam ze w takich przypadkach to jednak szkoda pieniedzy . Link Zgłoś
primo555 Re: Montaz klimy do lanosa 16.03.09, 23:51 Witam Musi dzialac laski nie robi, napewno warto a Ci co pisza ze wartosc klimy bedzie wieksza niz wartoscsamochodu to niech pojda po rozum do glowy albo niech doleja oleju , bo cena gieldowa nie zawsze idzie w parze ze stanem faktycznym auta, piszecie zeby kupil z klima uzywane :))) a jak to autko bylo kupione nowe w salonie, nie ma setek tys km , jest zadbane , to ma sprzedac i kupic uzywane od handlarza z komisu , byle by tylko bylo z klima ? :))) aha , nie mam lanosa , ale od zawsze kupuje nowe auta z salonu i to te z wyzszej polki i wole odpsrzedac po 5 latach komus z rodziny 30% taniej od ceny gieldowej niz obcemu ktory bedzie Ci wmawial ze licznik musial byc krecony skoro przebieg tylko 70 tys :) Link Zgłoś
steefaan2 Re: Montaz klimy do lanosa 17.03.09, 00:39 Dziekuje za pomoc, jeszcze jakby ktos polecil jakis warsztat w okolicach krakowa lub katowic...Otrzymalem to o co pytalem, co do tego czy lepiej kupic uzywane pewnie lepiej, ale dla ludzi znajacych, sie na mechanice i umiejacych wykryc przekrety, a ja do nich nie naleze i krecony przebieg nie jest tym czego sie obawiam( w granicach rozsadku...) A 2k pln to majatek nie jest. Link Zgłoś
jbl25 Re: Montaz klimy do lanosa 17.03.09, 08:44 No jak nie szkoda Ci kasy. Ale tak to jest, jak się kupuje auto, byleby bylo nowe, a ze nie ma tak podstawowych rzezy jak klimatyzacja no to trudne, ale nowe, brand-spankin'-new. Przy nowych kolego tez nie zawsze wiadomo co sie trafi. Link Zgłoś
steefaan2 Re: Montaz klimy do lanosa 17.03.09, 12:37 Wowczas obowiazywaly inne standarty wyposazenia a co za tym idzie i ceny...Klima byla wowczas luksusem. Link Zgłoś
sowizdrza Re: Montaz klimy do lanosa 17.03.09, 13:19 standardy ad rem brat miał zamontowaną taką klimę "fachowcy" przy podłączaniu klimy postanowili ominąć komputer i podłączyli ja na krótko efekt: samochód na lawecie wracał wniosek: jeśli już chcesz to szukaj dobrego poleconego zakładu który sie tym zajmuje Link Zgłoś
steefaan2 Re: Montaz klimy do lanosa 17.03.09, 15:00 Wlasnie wyzej zadalem pytanie o dobry warszat w okolicach krakowa lub katowic... Link Zgłoś