kompressor 10.04.09, 12:33 Słyszałem ze dobrze jest po drodze podczas jazdy troche potrzymac auto na wyzszy obrotach, zeby przeczyscic uklad z tego całego dodatkowego syfu. Czy to prawda? Silnik benzynowy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:37 że co? :D odświeżaczem powietrza jeszcze pryśnij :D Link Zgłoś
kontik_71 Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:40 Kilkanascie lat temu musiale zrobic badanie spalin, pjechalem do znajomego warsztatu, wsadzil mi sonde w wydech i okazal sie, ze wynik zly.. mechanik zaprosul mnie na przejazdzke.. i zrobil dokladnie to co opisal autor.. Krecil silnikiem na maksa, po jakis 10 km wrocilismy, znowu badanie i wyniki byly zadawalajace :) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:42 po prostu nagrzales silnik i katalizator do temperatury pracy ;) analizy sie nie robi "na zimno", bo glupoty wlasnie wychodza. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:45 No nie do konca.. przed badaniem wracalem z pracy czyli ok 40km wiec wszystko bylo cieplutkie.. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:47 jakos to sie kloci z moim doswiadczeniem na stacji diagnostycznej, ale ok.. zalozmy ze sa rzeczy jakie sie filozofom nie snilo ;) Link Zgłoś
kontik_71 Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:48 Ja tylko opisuje sytuacje, ktora miala miejsce.. co to bylo i dlaczego wyniki byly ok? Nie mam pojecia.. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:53 bylbym w stanie wymyslec kilka przyczyc takiego stanu rzeczy, ale nie ma w nich "czyszczenia syfu z rury" ;) Link Zgłoś
kontik_71 Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 12:55 Pisz.. ja z checia sie czegos dowiem :) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 13:14 zakladajac ze jest to auto z wtryskiem, pewnie bym podejrzewal uklad sterujacy i moze koncowki wtryskow. na proces spalania maja wplyw tez i swiece ;) poniewaz ja jednak korzystam czasem z calego zakresu obrotow uzytecznych, to osobiscie nic takiego nie zauwazylem. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Jade na badanie emisji spalin 10.04.09, 13:25 Czyli w sumie to co napisal autor jest poprawne, tylko wniosek wyciagniety jest bledny... Link Zgłoś
szymizalogowany No no tak siem zabawiać z mechanikiem nieladnie... 10.04.09, 12:43 widzem ze w jestescie w bliskiej zazylosci Link Zgłoś
kontik_71 Re: No no tak siem zabawiać z mechanikiem nieladn 10.04.09, 12:46 hehe.. specjalnie tak napisalem, chcialem zobaczyc jak dlugo bedzie trzeba czekac na reakcje.. szybkosc reakcji przerosla moje oczekiwania :P No ale sa ludzie, ktorym sie wszystko kojarzy.. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Wiem. Piróg zawsze mi to mówi na randkach... 10.04.09, 12:52 To ty chlopie jakis taki wyglodzony jestes :/ Link Zgłoś
kontik_71 Re: Nie karm trola n/t 10.04.09, 14:31 Zauwazyles, ze troll zaczal normalnie pisac? Chyba mamy zbawienny wplyw na niego :) Link Zgłoś
crannmer Re: Nie karm trola 10.04.09, 18:56 kontik_71 napisał: > Zauwazyles, ze troll zaczal normalnie pisac? Problem w tym, ze nie. Dalej nieudolnie usiluje uchodzic za krzyzowke Kazimierza z szymim. > Chyba mamy zbawienny > wplyw na niego :) Nie mam takiego wrazenia. Link Zgłoś