Gość: Michał IP: *.promontel.net.pl 02.12.03, 19:21 Czy ktoś kupował auto z Europy Zachodniej poprzez firmę pośredniczącą, jakie są zagrożenia pomimo czytelnej umowy? W jaki sposób można się zabezpieczyć. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: marcinc3 Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.12.03, 20:11 BARDZO DUZO NAJLEPIEJ JECHAC SAMEMU Z FIRMA ZALEZY JAKIE AUTO MOZE MOGE POMOC Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.promontel.net.pl 03.12.03, 07:23 Chciałbym kupić najlepiej rocznego vw Golfa 1.9TDI. Link Zgłoś
lexus400 Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. 03.12.03, 08:43 Gość portalu: Michał napisał(a): > Chciałbym kupić najlepiej rocznego vw Golfa 1.9TDI. Witam.W zakupie takiego auta mogę pomóc tzn.mogę dać namiar na znajomego, który sprowadza auta z Belgii i możesz sobie z nim jechać i obejrzeć a wiem że Golf 1,9 TDI jest do sprzedania.Daj znać na e-mail jeżeli byłbyś zainteresowany. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.12.03, 10:12 zajmuje sie tym moge pomoc nie biore zaliczek wole jak klient jedzie i widzi auto Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Zakup auta z Europy Zachodniej > Michal pl. IP: *.telia.com 03.12.03, 11:00 Michale,najwyzsza akcyze i VAT na nowe auta ma Dania,w zwiazku z tym producenci sprzedaja swoje auta z b.duzymi upustami do Dani,zeby w ogole cos sprzedac-rynku nie stracic.Kupujac nowe auto na export,nie placi sie akcyzy i VAT-u,placac netto za nowego Golfa -kupisz go za taka sama cene co roczny Golf w Niemczech kosztuje , kup przed majem 2004r. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.uwm.edu.pl 03.12.03, 12:27 a ile sobie liczysz za usluge? bo ja tez mysle o sprowadzeniu 3-4 letniego auta (nissan lub toyota) z niemiec. czy orientujesz sie ile bym musial zaplacic cla itp., przy zalozeniu ze auto kosztuje 5 tys euro. pozdr, Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.03, 14:11 > ile bym musial zaplacic cla itp unfallwagen.net/przepisy.php Link Zgłoś
Gość: marcinc3 od marcinaq IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.12.03, 14:15 jezeli to do mnie to doliczam 2-3 tys a auto moze kosztowac i 8 euro a jai tak pisze na fakturze tyle ile trzeba zeby zaplacic najmniejsze clo Link Zgłoś
Gość: Odin Re: od marcinaq IP: *.telia.com 03.12.03, 16:16 Za 8tys.Euro dostaniesz Golfa z silnikiem Polo(1,4lt.)wzglednie 1,6lt. ale "golego",pamietaj ze VW bierze za kazda blachostke extra. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.promontel.net.pl 03.12.03, 14:29 Problem jest w tym, że nie mam urlopu i nie mogę w żaden sposób osobiście tam pojechać. Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.telia.com 03.12.03, 16:23 Urlop nie potrzebny,wystarczy dlugi weekend 2-3dni,akcyze i VAT dealer odlicza od razu w salonie,puzniej bilet na auto na prom-taniej niz jechac przez Niemcy i szybciej. Od 01-05-2004 przy zakupie auta w Dani odliczana bedzie tylko akcyza,ale Dunski VAT bedzie bazowal na nizszej bez akcyzowej cenie auta,nam w Szwecji to sie bardzo oplaca,przypuszczam ze Polskim nabywcom aut rowniez sie oplacac bedzie. Przy prywatnym imporcie w kraju docelowym ,ew.doplaca sie do VAT-u,jezeli jest nizszy niz w kraju zakupu-nie zwraca sie roznicy,ale to grosiki. Pzdr. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.promontel.net.pl 03.12.03, 21:40 Jak wygląda procedura załatwienia takiego zakupu? Czy przy wywozie takiego auta z danego kraju np. Belgii jest jakieś wywozowe? Przy założeniu ceny auta ~8000Euro Link Zgłoś