Dodaj do ulubionych

Zakup auta z Europy Zachodniej.

IP: *.promontel.net.pl 02.12.03, 19:21
Czy ktoś kupował auto z Europy Zachodniej poprzez firmę pośredniczącą, jakie
są zagrożenia pomimo czytelnej umowy? W jaki sposób można się zabezpieczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcinc3 Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.12.03, 20:11
      BARDZO DUZO NAJLEPIEJ JECHAC SAMEMU Z FIRMA ZALEZY JAKIE AUTO MOZE MOGE POMOC
      • Gość: Michał Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.promontel.net.pl 03.12.03, 07:23
        Chciałbym kupić najlepiej rocznego vw Golfa 1.9TDI.
        • lexus400 Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. 03.12.03, 08:43
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Chciałbym kupić najlepiej rocznego vw Golfa 1.9TDI.

Witam.W zakupie takiego auta mogę pomóc tzn.mogę dać namiar na znajomego, który
          sprowadza auta z Belgii i możesz sobie z nim jechać i obejrzeć a wiem że Golf
          1,9 TDI jest do sprzedania.Daj znać na e-mail jeżeli byłbyś zainteresowany.
          Pzdr.
        • Gość: marcinc3 Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.12.03, 10:12
          zajmuje sie tym moge pomoc nie biore zaliczek wole jak klient jedzie i widzi
          auto
          • Gość: Odin Re: Zakup auta z Europy Zachodniej > Michal pl. IP: *.telia.com 03.12.03, 11:00
            Michale,najwyzsza akcyze i VAT na nowe auta ma Dania,w zwiazku z tym producenci
            sprzedaja swoje auta z b.duzymi upustami do Dani,zeby w ogole cos sprzedac-rynku
            nie stracic.Kupujac nowe auto na export,nie placi sie akcyzy i VAT-u,placac
            netto za nowego Golfa -kupisz go za taka sama cene co roczny Golf w Niemczech
            kosztuje , kup przed majem 2004r. Pzdr.
          • Gość: bobo Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.uwm.edu.pl 03.12.03, 12:27
            a ile sobie liczysz za usluge? bo ja tez mysle o sprowadzeniu 3-4 letniego auta
            (nissan lub toyota) z niemiec.
            czy orientujesz sie ile bym musial zaplacic cla itp., przy zalozeniu ze auto
            kosztuje 5 tys euro.
            pozdr,
            • Gość: Joasia Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.03, 14:11
              > ile bym musial zaplacic cla itp

unfallwagen.net/przepisy.php
            • Gość: marcinc3 od marcinaq IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.12.03, 14:15
              jezeli to do mnie to doliczam 2-3 tys a auto moze kosztowac i 8 euro a jai tak
              pisze na fakturze tyle ile trzeba zeby zaplacic najmniejsze clo
              • Gość: Odin Re: od marcinaq IP: *.telia.com 03.12.03, 16:16
                Za 8tys.Euro dostaniesz Golfa z silnikiem Polo(1,4lt.)wzglednie 1,6lt.
                ale "golego",pamietaj ze VW bierze za kazda blachostke extra. Pzdr.
          • Gość: Michał Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.promontel.net.pl 03.12.03, 14:29
            Problem jest w tym, że nie mam urlopu i nie mogę w żaden sposób osobiście tam
            pojechać.
            • Gość: Odin Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.telia.com 03.12.03, 16:23
              Urlop nie potrzebny,wystarczy dlugi weekend 2-3dni,akcyze i VAT dealer
              odlicza od razu w salonie,puzniej bilet na auto na prom-taniej niz jechac przez
              Niemcy i szybciej.
              Od 01-05-2004 przy zakupie auta w Dani odliczana bedzie tylko akcyza,ale Dunski
              VAT bedzie bazowal na nizszej bez akcyzowej cenie auta,nam w Szwecji to sie
              bardzo oplaca,przypuszczam ze Polskim nabywcom aut rowniez sie oplacac bedzie.

Przy prywatnym imporcie w kraju docelowym ,ew.doplaca sie do VAT-u,jezeli jest
              nizszy niz w kraju zakupu-nie zwraca sie roznicy,ale to grosiki. Pzdr.
              ________________________________________________________________________________
          • Gość: Michał Re: Zakup auta z Europy Zachodniej. IP: *.promontel.net.pl 03.12.03, 21:40
            Jak wygląda procedura załatwienia takiego zakupu?
            Czy przy wywozie takiego auta z danego kraju np. Belgii jest jakieś wywozowe?
            Przy założeniu ceny auta ~8000Euro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka