Dodaj do ulubionych

PM na grafikę

05.11.10, 12:05
Jak wzory zPM przerobić na grafikę?
Obserwuj wątek
    • okruszek444 Re: PM na grafikę 05.11.10, 14:48
      Otworz w PM wzorek a potem kliknij - File - potem Eksport to graphics , a potem juz samo pojdzie smile)
      • bozenka1001 Re: PM na grafikę 05.11.10, 18:55
        Aha, zrobiłam skrót myślowy, chodzi mi o pdf, podobno niektóre z dziewcząt przekształcają odrazu przerobione wzory z PM na taki plik
        • graba5101 Re: PM na grafikę 05.11.10, 19:14
          Musisz mieć zainstalowany program " PDF Creator"
          • bozenka1001 Re: PM na grafikę 05.11.10, 19:18
            Podpowiedz mi jak nim utworzyć plik pdf bo mam zainstalowany i ni w ząb nie mogę!
            • okruszek444 Re: PM na grafikę 05.11.10, 19:42
              Ja czesto przerabiam wzor xsd na pdf, moge wtedy spokojnie drukowac na komputerze w ktorym nie ma zainstalowanego programu odczytujacego xsd. Robie to wlasnie przy pomocy pdf creator. Kroki po kolei:
              1. przerobic xsd na grafike ( w poprzednim poscie napisalam jak )
              2. zaznaczyc wszystkie czesci wzoru z powstalej grafiki i kliknac - drukuj- wybierajac w opcji drukarki do PDF ( oczywiscie najpierw zainstalowac trzeba program, jest dostepny w internecie)
              3. zamiast wydruku na kartkach przerobi sie wszystko na jedno pdf

Powodzenia
              • okruszek444 poprawka 05.11.10, 19:47
                Zle napisalam!! nie uzywam programu pdf creator a program dopdf . jest tutaj
                www.dopdf.com/pl/ , jest to niesamowicie latwa sprawa. Polecam
                • gragram Re: poprawka 05.11.10, 21:04
                  Jeśli ma się zainstalowany program dopdf wystaczy otworzyć plik w XSD czy PAT i wejść na obcje drukuj . W okienku właściwości zmienić zainstalowaną drukarką na dopdf i OK. Plik przekształca się w plik pdf.
                  Wazne aby własciwie zaznaczyć w xsd i PAT jaki chce sie mieć wydruk - wg najlepszy z zachowaniem symboli. Pozdrawiam. Grażyna
                  • okruszek444 Re: poprawka 05.11.10, 21:12

Nie wiedzialam ze mozna od do pdf !! Dziekuje smile
                    • bozenka1001 Re: poprawka 06.11.10, 07:59
                      Super! jesteście niezawodne!
                      A jeszcze jedno pytanie czy można tak zapisać wzór z PM lub PDF by można było wstawić wzór strona po stronie jako grafikę na iluś tam stronkach.
                      • graba5101 Re: poprawka 06.11.10, 09:26
                        Ja otwieram obraz programem "Pattern Maker Viewer",tam u góry po lewej stronie klikam na
                        "file" i "Print".Jak otworzy się drukarka trzeba w nazwie drukarki ustawic "PDF Creator" i kliknąć "OK".Otworzy się "PDF Creator" klikam "zapisz" i już po chwili otwiera się PDF.
                        A w "PDF" klikam na "plik",tam na "Eksport", wpisuję typ grafiki "JPEG" i "Folder Docelowy" oraz "Nazwę Pliku" i klikam na "Eksport".I to wszystko mam już obrazy JPEG.
                        Myślę,że dość obrazowo opisałam Ci kolejność ,jeśli coś niezrozumiałaś pisz.
                        Pozdrawiam.G.
                        • okruszek444 pytanie do graba5101 pdf na jpg 06.11.10, 13:22

Probowalam jak pisalas ale nie mam tego - tam na - albo nie widze sad(( Gdzie to jest?
                          • graba5101 Re: pytanie do graba5101 pdf na jpg 06.11.10, 15:49
                            A jaki masz program PDF? Ja mam PDF-XChange Viewer.U góry w lewym górnym rogu jest napis "Plik" ,klikam na niego i otwiera mi się pasek na którym jest napis "Eksport"
                            • okruszek444 Re: pytanie do graba5101 pdf na jpg 06.11.10, 22:04
                              Dziekuje za porade! sciagnelam ten program i juz mi sie udalo smile
                              • graba5101 Re: pytanie do graba5101 pdf na jpg 06.11.10, 22:33
                                Cieszę się,że mogłam pomóc.
                                Pozdrawiam-G.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka