Dodaj do ulubionych

nietypowa prośba o cross stitcher

08.01.11, 15:40
chciałam prosić kogoś mieszkającego w anglii o sprawdzenie ile kosztowałaby prenumerata cross stitcher'a. no i ile wyszłaby przesyłka raz na 3-4 miesiące. u nas znalazłam to kosztuje roczna prenumerata ponad 500 pln. pozdrawiam iza
Obserwuj wątek
    • wanbor5 Re: nietypowa prośba o cross stitcher 09.01.11, 09:47
      sprawdz ile tutaj wynosi prenumerata
      www.myfavouritemagazines.co.uk/index.php?force_sid=fe7a5fc1c018062b7dc72fd8745a81ff&cl=search&searchparam=cross+stitcher
    • jolcia_78 Re: nietypowa prośba o cross stitcher 09.01.11, 13:01
      Prenumerowałam rok temu u wydawcy. Za dwa lata prenumeraty 410 złotych z przesyłkami. Przychodzi regularnie co miesiąc. Jestem zadowolona.
      • izetta do jolcia 10.01.11, 14:28
        a jak to zrobiłaś? nie jestem biegła w angielskim, więc nie wszystko rozumiem. czy pomogłabyś mi zaprenumerować? i jak wygląda sprawa z przelewem pieniążków. płacisz przy odbiorze, czy jednorazowo. pozdrawiam iza
        • jolcia_78 Re: do jolcia 10.01.11, 19:33
          Płaciłam jednorazowo kartą kredytową. I chyba tylko tak można.
        • maigwen Re: do jolcia 11.01.11, 12:49
          prenumerata jest bardzo prosta, robi się zakupy jak w zwykłym sklepie internetowym
          www.myfavouritemagazines.co.uk/stitch-craft/crossstitcher-magazine-subscription/
          Płaci się kartą kredytową.
          Natomiast prenumerata ostatnio strasznie podrożała, ja płaciłam za 2 lata około 80 GBP (około 400 zł), teraz za 2 lata chcą 100 GBP. A moim zdaniem strasznie się zniżył poziom tego pisemka, schematów nieporównanie mniej niż kiedyś, nie tak ciekawe, właśnie zamierzam anulować swoją prenumeratę.
          • izetta to co lepiej zaprenumerować? 11.01.11, 17:45
            jest jeszcze przecież cross stitch gold, cross stitch collection, cross stitching, quick and easy. no i problem bo nie mam karty kredytowej. co byście poleciły zamiast cross stitcher
            • maigwen Re: to co lepiej zaprenumerować? 13.01.11, 19:13
              jest jeszcze the world of cross stitching i cross stitch crazy. Ale powiem szczerze, że od jakiegoś czasu straciłam kontakt z tymi gazetkami i nie wiem, co teraz oferują. Kiedyś The world of criss stitching był podobny do cross stitchera, tylko imho miał nieco bardziej infantylne wzory, cross stich gold i collection były raczej skierowane do "zaawansowanych" hafciarek, proponując zdecydowanie duże wzory, cross stitch crazy i quick and easy miały zwykle jeden czy dwa większe wzorki (typu miś tatty teddy czy króliczki DMC) i resztę małych wzorków na kartki, bisconu itp.
              Ale jak pisałam, nie mam pojęcia, co teraz w nich jest, mniej więcej od roku nie śledzę ich na bieżąco, moje własne zbiory wzorów i gazetek przekroczyły dozwoloną pojemnośćsmile
              No i bez karty kredytowej będzie Ci ciężko coś zaprenumerować (niektóre karty debetowe mają opcję płatności w internecie).
              • izetta dziękuję 13.01.11, 22:28
                generalnie przenumerata jest moim wymysłem i nie jest mi do szczęścia tak bardzo konieczna, ale mania posiadania jest cholernie trudna do zwalczenia. mój komputer też już pęka w szwach, więc u mnie to chomikowanie to pewnie już chorobliwe jest. dziękuję wam za pomoc i podpowiedzi. chyba jednak zrezygnuję z prenumerowania. fakt, ze są tam przepiękne rzeczy i drobne upominki, których w naszych gazetach, zwłaszcza jak spojrzeć na cenę i wydanie, to bardzo brakuje, no ale karty kredytowej nie przeskoczę. pozdrawiam i liczę, ze może kiedyś prenumerata u nas będzie tańsza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka