salcia6 19.01.11, 08:24 potrzebuję pomocy w ściągnięciu z tej strony wzorów www.xrest.ru/tag/%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8B/1/ może ktoś mi pomoże Serdecznie dziękuję salcia6 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lideczka102 Re: Jak ściągnąć 19.01.11, 10:14 Z tego co ja widzę,trzeba kliknąć na nazwę haftu,otworzy się nowe okno w,którym wybiera się schemat i zapisuje każda część osobno. Odpowiedz Link
vichta Re: Jak ściągnąć 19.01.11, 13:39 Nie znalazłam opcji zapisz, ale możesz to wydrukować: Klikasz na jakąś część wzoru, np. Часть 1, Цветная i otwiera Ci się ona w nowym oknie, potem klikasz jednocześnie kliwisze CTRL+P, otwiera Ci się nowe okienko, w którym ustawiasz opcje drukowania, w drukarkach wybierasz: send to OneNote 2007 i klikasz OK, utworzy Ci się Nowy Dokument Microsoft Office OneNote. W menu tego dokumentu wybierasz: Plik - zapisz jako, a potem nadajesz tytuł dokumentowi i wybierasz lokalizację do jego zapisu. Zapisany dokument będzie miał format ".one". Niestety, czarno-biały. Inny sposób: w drukarkach wybierasz: Microsoft XSP Document Writter i klikasz OK, potem nadajesz dokumentowi nazwę i wybierasz lokalizację. Będzie miał format ".xps". I tu zonk: też czarno-biały. Te schematy są zapisane jako tekst, a nie obrazek, dlatego nie ma bezpośredniej opcji: zapisz jako jgp, bmp ... Jeśli zależy Ci na kolorowych schematach, to spróbuj tak: Otwórz schemat w nowym oknie, ustaw tak, żeby żaden z jego fragmentów nie był schowany poza ekranem, następnie na klawiaturze wyszukaj klawisz "print screen", zazwyczaj przy klawiszu F12, na górze (może być jako "prt sc") i naciśnij go. Teraz otwórz jakikolwiek program do edycji zdjęć (wygodne jest mieć ikonkę na pasku zadań). Ja używam irfanview. Z menu wybierasz: edycja - wklej. W okienku pojawi Ci się obraz tego , co miałaś na ekranie w chwili naciśnięcia screena. Następnie: plik - zapisz jako i wybierasz lokalizację do zapisu. Należałoby jeszcze wyciąć interesujący Cię fragment obrazka, czyli sam schemat i go zapisać. Trochę to skomplikowane, ale w razie problemów - pisz. Wydaje mi się, że ten trzeci sposób jest trochę na piechotę, ale jeśli chcesz mieć kolorowy schemat w jpg, to warto ten sposób wypróbować. Możesz też spróbować od razu puścić schemat na swoją drukarkę i zobaczyć, czy wydrukuje Ci w kolorze. Odpowiedz Link
lideczka102 Re: Jak ściągnąć 19.01.11, 15:20 niestety,ale nie drukuje w kolorze,mimo licznych sposobów Odpowiedz Link
vichta Re: Jak ściągnąć 19.01.11, 15:37 No, to pozostaje screenshot. ja zresztą często posługuję się tą metodą, jak nie mogę znaleźć innej. Można jeszcze otworzyć schemat w internecie i... haftować Odpowiedz Link
lideczka102 Re: Jak ściągnąć 19.01.11, 15:57 muszę powiedzieć,że działa ostatni sposób,tak,jak pisałaś "print screen",do przeglądarki i mam kolorowy wydruk.dzięki serdeczne,na przyszłośc się przyda Odpowiedz Link
salcia6 Re: proszę pomóżcie 20.01.11, 22:40 Proszę pomóżcie mi ściągnąć ikonę z tej strony www.xrest.ru/tag/%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%8b/58/ Kazańska jak by ktoś mógł ściągnąć i przesłać mi na salcia6@gazeta.pl to bym była bardzo wdzięczna ja naprawdę nie potrafię Proszę Odpowiedz Link
vichta Re: proszę pomóżcie 21.01.11, 13:07 Salcia, zapraszam tutaj: chomikuj.pl/vichta/wrzutki+na+zyczenie/ikona Odpowiedz Link