Dodaj do ulubionych

Plastikowe aniołki-chwalę się

13.11.11, 14:05
Powstały w ramach przerywnika.Ponieważ nigdzie nie znalazłam klucza z numerami mulin zrobiłam wzór w palecie ariadny,według własnego upodobania.Zmienłam równiez kolorystykę na skrzydełkach bo zlewała się z sukiemką,zamiast błękitu dałam szarości.Jedyna nić DMC to mulina opalizująca na skrzydełkach,(to mój kaprys)można zastąpić kolorem białym.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bh/ad/iamh/Nmwy7UwhHwmaWPbtGB.jpg
Obserwuj wątek
    • ewikowa Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 13.11.11, 15:01
      sa przesliczne!! Kolorystyka bardzo fajna!smile Powiesisz je na choince czy maja inne przeznaczenie?
      • marysia191 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 13.11.11, 17:03
        Piękne! Naprawdę piękne!
    • natasha05 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 13.11.11, 17:35
      Urocze smile Od razu wchodzi się w świąteczny nastrój smile
      • orka70 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 13.11.11, 18:12
        Dziękuję za miłe słowa.Oczywiście ze zawisną na choince,co roku staram się zrobić coś nowego.
        • mosuch9 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 13.11.11, 22:50
          Cudne! Od dwóch lat mam chęć je wykonać i odkładam z powodu braku klucza. Może zechciałabyś się podzielić opracowanym przez siebie, bo efekt naprawdę zachycający.
          • gajunia2 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 07:33
            Ja sie też do nich przymierzam , jesli to nie kłopot podziel sie swoim doborem kolorów bo wyszły pięknie.
    • mariola441 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 11:57
      Aniołki są piękne. Jakoś jeszcze się nie odważyłam haftować na plastiku. Czy możesz pokazać, jak wyglądają aniołki po lewej stronie?
      • orka70 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 12:15
        Klucz podałam obok zdjęcia Angel Ornaments w połowie strony chomikuj.pl/orka701/hafty+krzy*c5*bcykowe/kanwa+plastikowa (hasło ALEKSANDRA).
        Klucz łatwo dobrać do symboli ,podałam moje schematy kolorowe.
    • gra.60 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 14:15
      Ślicznie Ci wyszły te aniołki
      Czy tył kanwy podklejałaś?
      ( np. filcem)
      • orka70 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 15:48
        Kiedyś takie ozdóbki podklejałam fizeliną ,pózniej papierem samoprzylepnym.Zdarzyło mi się jednak ze ''pewne''łapki ubabrane czekoladą przewieszały zawieszki i trzeba było je wyprać.Musiałam odrywac papier.Teraz niczym nie zabezpieczam bo gdy wiszą na choince to nie obracają się same i tylnej strony nie widać,choinki teraz sa przecież gęste i inne niż kiedyś smile Może pomyśle o filcu,perfekcja wykończenia ..Obfoce tył i wstawie zdjecia wieczorkiem.
        • mosuch9 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 21:14
          Ślicznie dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie - jakim kolorem robiłaś kontury?
          Pozdrawiam
          • szmatka-gratka Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 14.11.11, 22:36
            Urocze aniolki i taki zaraz klimacik świąteczny sie zrobilsmile
            • orka70 Re: lewa strona pracy 15.11.11, 09:19
              Na Wasze zyczenie lewa strona i jedna z moich byłych choinek.Ze względu na 3 zestawy kocich pazurów szklanych bombek nie zawieszam ,a choinkę przywiązuje do kaloryfera smile
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bh/ad/iamh/a8WiWb9jPVbrkEaIsB.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bh/ad/iamh/40q7gM4rF4aaswUamB.jpg
              • mosuch9 Re: lewa strona pracy 15.11.11, 10:48
                Cuda, cudeńka na tej choince!!!!!!!! Myślę, że wiele z nas o takich marzy. Mój zbiór jest skromniejszy, ale mam nadzieję, że w tym roku trochę się powiększywink
              • gra.60 Re: lewa strona pracy 17.11.11, 21:20
                Wcale się nie dziwię, że nie zasłaniasz lewej strony robótki.
                Nie musisz, ona jest b.ładnie "zrobiona" wink))

orka70 napisała:

> Na Wasze zyczenie lewa strona i jedna z moich byłych choinek.Ze względu na 3 ze
                > stawy kocich pazurów szklanych bombek nie zawieszam ,a choinkę przywiązuje do k
                > aloryfera smile
                > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bh/ad/iamh/a8WiWb9jPVbrkEaIsB.jpg
                > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bh/ad/iamh/40q7gM4rF4aaswUamB.jpg
                • orka70 Re: lewa strona pracy 18.11.11, 12:18
                  Dzięki <zawstydzony>
                  • inna57 Re: lewa strona pracy 18.11.11, 16:31
                    Nie masz się czego wstydzić. To naprawdę duża sztuka tak zadbać o obie strony robótki.

Twoje aniołki są cudne.
    • bk110 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 22.11.11, 11:07
      Aniołki cudne jak i reszta prac. Choinka wygląda jak dla mnie uroczo smile
      • bk110 Re: Plastikowe aniołki-chwalę się 23.11.11, 14:37
        Tak przy okazji trafiłam na coś takiego

www.kuradomowa.com/zrobtosama/konkurs_na_bozonarodzeniowe_aniolki.shtml
        pomyślałam o Tobie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka