andzia84 28.12.05, 15:01 Dziewczyny, może któraś z Was widziała gdzieś do kupienia obrusy ze wstawką z kanwy w kolorze białym lub czerwonym? Udało mi się znaleźć jedynie takie z nadrukowanym już wzorem, a to przecież nie o to chodzi prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emago1 Re: Obrus 28.12.05, 15:08 Bywają w Warszawie - sklep z tkaninami na Placu Wilsona (obok ksiegarni), kupiłam tam dużą serwetę na stół z takimi wstawkami (100cmx100cm); wiem, że w Olsztynie - w centrum handlowym Manhattan - można kupić taki materiał z beli - na metry ( 1,50m szerokości) - kupilam jak byłam połtora miesiąca temu w Olsztynie. Warto odwiedzić pasmanterię w Blue City lub pasmatnerie Bocian w Galerii Mokotów w Warszawie - wiem, że też bywają obrusy i tkaniny z metra z wstawkami kanwy, a jak nie ma - można zamówić. Acha, ja widzialam i kupiłam w kolorze białym i ecru. Odpowiedz Link
aga19791 Re: Obrus 28.12.05, 16:10 cześc a czy w innych regionach kraju któraś z Was kupiła takie obrusy? także sie nimi interesuję i jak do tej pory to widziałam tylko w gazetkach z wzorami do zabycia na zamówienie jestem z Bełchatowa, ale tutaj "takich rzeczy" to nigdy nie spotkałam (szokiem była dla mnie wspomniana kanwa ecru ze złotą nitką) ale może ktoś zrobił taki zakup w Łodzi lub w Piotrkowie Tryb. lub we Wieluniu lub gdzieś w okolicy? AgA P.S. niedawno w Łodzi niedaleko Piotrkowskiej zobaczyłam w sklepie z tkaninami coś podobnego z wstawką Aida ,ale to było coś bardzo eleganckiego na zasłony i w szokującej cenie, więc zrezygnowałam Odpowiedz Link
ulaola Re: Obrus 28.12.05, 20:11 3 tygodnie temu kupiłam w Warszawie na ul. Madalińskiego przy Puławskiej. Trzeba prosić o "adamaszek" na obrus, bo inaczej panie nie rozumieją o co chodzi. Ma 180 cm szerokości ( wstawka z aidy 14/14 cm ) , ok. 25 zł za metr. Kupiłam biały i teraz mam problem co wyhatować. Może kwiatki, a może motylki, a może coś świątecznego.........Tylko takich problemów w Nowym Roku życzę Tobie, sobie i wszystkim haftującym. W Bełchatowie może poszukaj w sklepach z materiałami i pytaj o adamaszek. Odpowiedz Link
aga19791 Re: Obrus 28.12.05, 23:08 dzieki za podpowiedz, popytam o ten adamaszek słyszałam o takiej tkaninie ,ale nie skojarzyłam,ze to może byc wskazówka w sklepach ,gdzie panie sprzedawczynie nie słyszały o kanwach itp... zaraz po nowym roku ruszam w miasto pozdrówka AgA Odpowiedz Link
atk55 Re: Obrus 24.02.06, 12:13 Aga, znalazłaś może gdzieś w okolicach poszukiwany materiał z wstawkami kanwy? Ja własnie teraz poszukuję. Moze udało Ci się namierzyć gdzieś w Łodzi? Ja jedyne miejsce gdzie znalazłam to wysyłkowo w HS, ale tam w granicach 90 zł./m A mnie bardziej podoba sie wersja przedstawiona przez ulaolę Odpowiedz Link
kumakk Re: Obrus 25.02.06, 20:52 widzialam takie cusie w aktalogu wysylkowym w www.hobbystudio.pl/ ale w necie maja nieaktualny katalog. Trzeba zadzwonic (z autopsji wiem, ze na meile nie odpowiadali). Pani w sklepie jest mila i komunikatywna ALE trzeba ja przypilnowac - za pierwszym razem przesylka przyszla po 2 tygodniach, za drugim razem zamiast zamowionek kanwy 18-tki przyszla 14-tka. Niby sie przyda, ale... W obydwu przypadkach robilam zamowienie przez telefon. W ogole to maja ogromny wybor kanw, mulin, akcesoriow i wzorow wszystkich wazniejszych firm - trzeba ich tylko poprosic o katalogi. Odpowiedz Link
atk55 Re: Obrus 26.02.06, 17:25 kumakk masz rację i ja kupowałam w hobby studio i na realizację zamówienia czekałam dość długo. Niestety i u mnie w realizacji były błędy a mianowicie nie dosłali mi zestawu igieł. Jak wiadomo jednego zestawu dokupować wysyłkowo nie ma sensu. Przeglądałam ostatnio ich katalogi pod kątem tego obrusa, niestety ceny!!! Cena za 1m z wstawkami aidowymi od 85-100 zł. Jak nie bedzie wyjścia pewnie trzeba bedzie kiedyś skorzystać i z tej oferty ale wolałabym wyszukać coś przystępniejszego. Odpowiedz Link
eszyl Re: Obrus 26.02.06, 16:54 Ja kupowałam jakiś czas temu w Katowicach w Lnie Polskim na Rynku biały obrusowy z kwadratowymi wstawkami aida. Odpowiedz Link