alvia 23.06.06, 16:57 Dziewczyny, gdzie trzymacie igły? Macie na to jakies pojemniki? U mnie wszystko luzem, nie wiem, gdzie je powsadzać, żeby były porządnie poukładane, i żebym miała do nich swobodny dostęp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga19791 Re: Igły 23.06.06, 17:48 witam osobiście nie mam specjalnego wynalazku do przechowywania igieł mam rózne igły,więc każda jest zapakowana w taki maciupki woreczek, w który zresztą pani w pasmanterii właśnie je sprzedaje te woreczki trzymam w opakowaniu po bombonierce, takim metalowym sercu Wedla razem z koralikami - takie specjalnie osobne pudełko na "drobnicę" natomiast igłę z której aktualnie w danej chwili korzystam przy robótce trzymam w kieliszku na półce, jest widoczna i nie grozi zagubieniem; ponieważ nie mam dzieci mogę sobie pozwolić na trzymanie igieł na wierzchu pozdrawiam AgA19791 Odpowiedz Link
moirai Re: Igły 23.06.06, 18:18 witajcie ja mam igły posegregowane w/g ostrości i grubości itd... i trzymam je w pudełkach po TIK TAKACH ... a całość jest schowana w skrzyneczce z innymi przedmiotami robótkowymi pozdrawiam ania Odpowiedz Link
nonomnismoriar1 Re: Igły 23.06.06, 20:30 Tylko jedna igłe hmmm??Ja dostalam od Mikolaja organizer do igiełek i mam juz kilka lat: www.haftypolskie.com.pl/index.php?p=pokaz_produkt&nr=91152 www.wojtek.com.pl/wojtek/show.php?idg1=19&idg2=120&idt=1005 Swietna sprawa.Radze się szarpnąć i zakupic.Przygotowujemy sobie igły w raz z nitkami do danej pracy,umieszczamy pod symbolem i...tylko siegamy w trakcie roboty.Nie wyobrazam sobie pracy z jedna igłą w kieliszku?To zmieniasz co chwilke nitkę na inny kolorek?Mrowcza praca .... Odpowiedz Link
nonomnismoriar1 Re: Igły 23.06.06, 20:39 Aha ,zapomnialam dodac ze mam specjalny kosz taki podobny do piknikowego zakupiony w Kokardce z kieszonkami w srodku i klapkami z wierzchu i tam chowam wszystkie akcesoria po pracy(segregatory z nicmi,kanwy,ramki,nozyczki itp) i kosz sobie stoi w pokoju jako ozdoba ale zawsze jest pod reka.(Moja znajoma zakupila zwykly kosz wilklinowy na rynku i sama obszyla materialem w srodku ,inspiracje czerpala stad: glinki.com/?l=z67ifr glinki.com/?l=25ce28 Odpowiedz Link
sanja3 Re: Igły 23.06.06, 22:53 będę orginalna robiąc kedys zakupy igłowe zapakowano mi je w plastykowe pudeleczko z przegródkami - podobne widziałam z igłami maszynowymi. Każda przegródka ma osobne "otwieranko" i widać jakie igiełki są w środku niestety jest stosunkowo małe a igieł wciąż przybywa więc rozglądam się za czymś innym Sanja Odpowiedz Link
aga19791 Re: Igły 24.06.06, 09:25 witam przy jednej robótce korzystam z max.3 igieł,a to może dlatego,że mam opracowany taki sposób: robię jeden , dwa lub trzy kolory na raz a później zmieniam barwy na kolejne przeczytałam na forum,że to tzn. parkowanie koloroami czy jakoś tak dlatego więc ,przynajmniej w moim odczuciu nie jest to mozolna robota pozdrawiam AgA19791 P.S. ten pomysł z opakowaniami po TIK TAKACH jest świetny, nie pomyślałam o tym, hahahaha Odpowiedz Link