Dodaj do ulubionych

Bole w klatce piersiowej

06.02.25, 21:31
Cześć!!
Staram się napisać wszystko jasno i klarownie może ktoś też miał taki problem bo nie znalazłam nigdzie podobnego przypadku.

W zeszłym roku, w styczniu pojawiły się u mnie bóle w klatce piersiowej po lewej stronie, pierwsza myśl? ZAWAŁ, mam paranoję na punkcie zdrowia, dlatego na następny dzień od razu skierowałam sie do kardiologa, później tradycyjnie morfologia, echo serca, RTG płuc - badania nic nie wykazały.

Niestety te bóle pozostały ze mną do maja 2024, więc dzień w dzień przez kilka miesięcy musiałam sobie z nimi radzić, nie mam do tej pory pojęcia co je spowodowało, i co wyleczyło (?)
Przypominały ukłucia igły/ szpilki w okolicy serca pojawiały się w spoczynku, podczas ruchu, no bardzo nieprzyjemne uczucie.

RTG wykazało dosyć duże skrzywienie kręgosłupa, dokładniej skolioza w odcinku lędźwiowym, lekarz powiedział że czasami bóle w klatce spowodowane są właśnie przez kręgosłup.
Kolejny możliwy powód nerwica? Na codzień nie mam zbytnio powodów do nerwów ani dużej ilości stresu więc tutaj nie potrafiłam połączyć faktów.

Na przełomie 2023/2024 przeszłam również dosyć rozległą infekcję górnych dróg oddechowych, kaszlałam przez kilka miesięcy więc tutaj też wskazana została możliwość że coś mi się “poprzestawiało” od tego kaszlu i stąd ten ból
Po dziś dzień nie mam pojęcia!

Dodatkowo do tej pory czasami odczuwam bóle w klatce przypominające ucisk, jakby zaciskanie obręczy, taka ciężkość, skurcz mięśni - czy całego obrębu po lewej stronie.
Teraz już nauczyłam się z tym żyć ale czasami zwłaszcza jak jestem sama powoduje to niemały niepokój bo boję się że pomoc nie zdąży przyjść na czas…..

Dajcie znać czy kiedykolwiek spotkaliście się z podobnymi objawami? Może ktoś was nakierował jakie badania zrobić, bądź gdzie leży problem

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • keriss7aman12 Re: Bole w klatce piersiowej 21.11.25, 09:22
      I jak przeszło Ci?
      • thissslea Re: Bole w klatce piersiowej 23.11.25, 18:58
        Tak, do tej pory nie mam pojęcia co było przyczyną tych dolegliwości:/ Całkowicie zniknęły w maju 2024, czyli po czterech miesiącach- a męczyły mnie wtedy dzień w dzień od stycznia
        • keriss7aman12 Re: Bole w klatce piersiowej 28.11.25, 03:32
          Dobrze wiedzieć, ciekawe co to było? Z jakiej części Polski jesteś?

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka