amelia_s 08.08.06, 13:58 Mam pytanko, czy używałyście czeskiej muliny dostępnej na naszym rynku? Czy ma dużo odpowiedników i ogólnie czy warto nią wyszywać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2222-2e Re: Mulina czeska 08.08.06, 14:21 Ja nią wyszywam, jest bardzo tania 60 gr. za motek ale traktuje ją jako uzupełnienie ariadny i DMC , kolory dobieram na oko ponieważ nie ma tabeli ani przelicznika.Jakościowo porównywalna do ariadny.Ewa Odpowiedz Link
amadobo Re: Mulina czeska 08.08.06, 16:46 Przelicznik czeskiej muliny dostaniesz w internetowym sklepie wojtek. Odpowiedz Link
alvia Re: Mulina czeska 08.08.06, 20:33 I to za darmo. Ja czeskiej używam ile wlezie. Głównie wtedy, gdy mam danego koloru bardzo duzo, np. białego, czy czarnego. Wtedy jest taniej po prostu. Poza tym mam wrażenie, ze czeska mulina, w odróznieniu od Ariadny np., odcienie ma bledze, bardziej wyblakłe, nie takie soczyste. I pamietaj, ze są dwa rodzaje muliny czeskiej.W jednym pasmo składa się z 6 nitek, a w drugi m jest tylko jedna nitka. Róznią się cena, w Wojtku to jest 10 groszy bodajże. Nazw nie pamiętam. Odpowiedz Link
marysia191 Re: Mulina czeska 08.08.06, 20:43 Podczas każdego pobytu w Czechach kupuję tam sobie mnóstwo muliny - i czeskiej, i słowackiej. Co do muliny czeskiej, to zgadzam się z powyższą opinią Ewy. Dużo lepszej jakości (bardziej błyszcząca) jest dostępna w czeskich pasmanteriach mulina słowacka. Ma numerację, więc gdyby tak poszukać w necie, to pewnie można by znaleźć przeliczniki. Godna polecenia, no i 1 motek (8m) kosztuje ok. 40 groszy. Odpowiedz Link
amelia_s Re: Mulina czeska 21.08.06, 21:37 Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Gdzie ta mulina kosztuje 40 groszy? Bo u nas po 80 gr za 8m, ale to i tak taniej niż Ariadna Odpowiedz Link