Dodaj do ulubionych

proszę o radę- passat 91r

10.05.10, 15:24
mam okazję nabyć niedrogo passata kombi 91 rok, jak dla mnie w porządku i
wizualnie i pod względem technicznym, jednak mam wątpliwości co do dwoch
rzeczy: pojemność 2.0 benzyna- ile będzie palił??bo w tej chwili mam auto z
silnikiem 1,4, no i automatyczna skrzynia biegow, czy warto kupować stary
samochod z automatem??boję się że jak coś siądzie to naprawa może kosztować
tyle co samochod.
Proszę o konstruktywne rady ;)
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 15:33
      asiula1306 napisała:

>boję się że jak coś siądzie to naprawa może kosztować
      > tyle co samochod.
      > Proszę o konstruktywne rady ;)

no to co? jak samochod kosztuje 1tys, a zalozenie nowej uzywanej
      skrzyni bedzie kosztowalo tez 1tys to w sumie wyjdzie 2 tys - to
      nieznaczy ze lepiej z kasa wyjdziesz kupujac nowego passata za
      100tys - mimo ze naprawa tyle co samochod to dalej jestes + 98tys
      • dark13 Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 15:40
        Zuzywac paliwa bedzie bedzie ok 10-11 litrow w miescie i ok 8 na trasie
        Potrzebujsz tak duzego samochodu? Bardzo trudno jest trafic na zadbany
        egzemplarz bo ten model byl najczesciej wykorzystywany do ciezkiej pracy .
        Moim zdaniem trwalsze jest Audi 80, zwlaszcza ze nadwozie praktycznie nie koroduje.
        • asiula1306 Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 15:47
          w tej chwili mam 3-drzwiowego citroena zx, samochodzik się świetnie sprawuje ale
          przy dwojce małych dzieci jest po prostu za mały i brakuje drzwi, nie mogę sobie
          w tej chwili pozwolić na droższy samochod, wolałabym kombi a ten passat naprawdę
          jest ok
          • dark13 Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 15:59
            Skorojest w dobrym stanie
            Akurat skrzynia jest trwala wiec nia sie nei przejmuj a jak sie zepsuje to
            druga kupisz za grosze. Plus za dobry silnik to powienien byc 2E ktory jest
            bardzo trwaly i bezawaryjny .
            A ile ma kosztowac ten Passat ?
            • asiula1306 Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 16:58
              niecałe 3 tyś
              • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 21:14
                Za trzy tys. to można kupić o 5 lat młodsze Scorpio. I większe i lepiej
                wyposażone. Za 19letnie auto tej klasy nie dałbym tys.
                • fuiio Re: proszę o radę- passat 91r 11.05.10, 01:12
                  scorpio to gównowort.a gównem łatwo sie pobrudzić i śmierdzi.

bele co jesz,bele co gadasz
                  • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 11.05.10, 09:43
                    Słuchaj nie będę się z tobą spierał o stare strupy. Ale akurat jednym z nich
                    jeżdżę. Scorpio z 96. I to jest bez porównania lepsze auto od tego 19letniego
                    paska. I większe i lepiej wyposażone i bardziej komfortowe. Akurat mój
                    egzemplarz jest w bardzo dobrym stanie bo o niego dbam. Pierniczenie jakie to
                    goowno z forda jest typowe dla tych co nigdy nim nie jeździli. Zwłaszcza
                    Scorpio. Masz w ogóle jakieś doświadczenia na podparcie swojej wyczesanej tezy.
                    • maks-777 Re: proszę o radę- passat 91r 11.05.10, 10:32
                      Różnica między scorpio a Passatem jest zasadnicza: scorpio to auto raczej
                      niszowe, a Passatów jest full. Mnóstwo tanich zamienników i części używanych co
                      przy starym tanim samochodzie ma bardzo duże znaczenie.
                      Miałem Passata 2.0 115 KM, super auto w mieście trochę palił, ale na trasie 7-8.
                      • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 11.05.10, 20:15
                        Mylisz się, części do Scorpiona jest od chu chu chu. Wystarczy wejść na Allegro.
                        Nowe, stare do wyboru do koloru.
                        • fuiio Re: proszę o radę- passat 91r 12.05.10, 03:15
                          cóż pisać.kolega chciał być delikatny.Wywale zatem konkretnie-niszowy
                          znaczy dla zboczeńców.Podobnie jak stara łada,polonez czy citroen
                          xm.Krótko mówiąc mozna nawet jezdzić scorpio-tylko po co? nie lepiej
                          normalnym samochodem?
                          • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 12.05.10, 21:49
                            No jasne. 19 letni pasek to normalny samochód. HAHAHAHAHA.
                            A zboczeńcem nie jestem. Nie stać mnie na nowe auto to jest niezaprzeczalny
                            fakt. Takim samym faktem jest to, że w okresie gdy oba w/w auta były nowe
                            Scorpio był od Passata pod każdym kątem autem lepszym.
                            Pamiętaj, że porównujemy nie NOWE auta tylko 19 letniego Passata
                            www.furious.pl/robocze/auta/passat-b3.jpg i o 5 lat młodsze Scorpio
                            www.fordclubpolska.org/images/galeria/ford_scorpio_2.jpg. Teraz wsiądź do
                            jednego i drugiego, pojeździj i dopiero zabieraj głos. Bo ja miałem do czynienia
                            z oboma.
                          • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 12.05.10, 21:57
                            korekta linku:
                            fordclubpolska.org/mojeauto/595db617399e023b8d1577d1a7d9acbc0.jpg
                            • fuiio Re: proszę o radę- passat 91r 12.05.10, 23:30
                              coz pozostaje dodac.Przepiekne te scorpio.Gratuluje sukcesu i zycze
                              kolejnych rownie spektakularnych.
                              • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 13.05.10, 10:12
                                O co Ci chodzi?. Porównuję dwa stare auta. I tego dotyczy ta dyskusja z Tobą.
                                Nie chwalę się bo nie ma czym. Tak, mam stare 14 letnie auto. I co? Stwierdzam
                                tylko, że jako stare i jako nowe (wtedy) jest lepsze od tego 19 letniego
                                Passata. Kapujesz w końcu czy nie. Kobita chce kupić 19 letniego Passata za 3
                                tys. To ja napisałem, że za 3 tys. wolałbym o 5 lat młodsze Scorpio. Bo po tyle
                                chodzą. A sam mam Scorpiona więc dałem ten przykład. Poruszamy się w przedziale
                                cenowym 3 tys. złotych. Jeżeli uważasz, że lepiej wydać taką "furę" pieniędzy na
                                19 paska zamiast NP. na Scorpio to tobie gratuluję.
                                • fuiio Re: proszę o radę- passat 91r 13.05.10, 11:26
                                  2 roki temu kolega mi kupil foke sedana tddi 2001 za 300eur w
                                  Hiszpanii.Auto bez rysy ,bezwypadkowe,serwisowane z malym defektem
                                  mechanicznym.Oproocz tego ,ze wziaalem w polskim komisie za tego
                                  kasztana 14k to nic dobrego o nim nie napisze.Poczynajaac od
                                  goownianych stolkoow po ktoorych bolaly mnie plecy i tylek,poprzez
                                  goowniany silnik ktoory dymi jak juz wyjezdza z salonu.z forda fajna
                                  byla stara grandzia i crown vic a reszta to nieporozumienie
                                  • hutchence Re: proszę o radę- passat 91r 13.05.10, 20:57
                                    Sorry ale co to jest Foka? Naprawdę nie wiem. Ok. ja Cię rozumiem. Nie jestem
                                    jakimś wielki fanem Fordów. Szczerze to mam je głęboko w poopie. Ale co do
                                    Scorpiona to go kurna kocham. Jeździłem już wcześniejszym modelem. I naprawdę po
                                    zakończeniu jego produkcji Ford mnie nie interesuje. Lubię duże i wygodne auta.
                                    Żadne TDI i inne diesle. Mój szwagier miał mondka z 2001 i w porównaniu do
                                    skorupy to dno totalne. Materiały, wykończenie, komfort, napęd na przód. Kicha.
                                    A scorupa to taka lepsza grandzia. Duży, wygodny, tylni napęd, duży benzynowy
                                    silnik. Ale jest już stary. Mam zamiar go zajeździć w piz....
                                    Pozdrawiam i sorry za nieporozumienie.
      • asiula1306 Re: proszę o radę- passat 91r 10.05.10, 15:44
        no w sumie racja ;)
    • wicekpl Re: proszę o radę- passat 91r 11.05.10, 11:46
      Ja również ci polecam passata ale za 3 tys możesz znaleźć z manualna skrzynią i
      z lpg(mniej więcej w tej cenie próbuje sprzedać swojego:-)Mój pasek spala na
      trasie około 8 litrów gazu, w mieście 11 gazu,benzyny około litr mniej.Polecam
      silnik 2litrowy o symbolu 2E (115 koni).Najlepiej jak wejdziesz na forum passata
      i tam poczytała co nieco o tym modelu.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka