Dodaj do ulubionych

przelicznik muliny- który najlepszy??

08.01.07, 15:23
mam pytanko ktory przelicznik sie najlepiej sprawdza porownalam haftow
polskich www.haftypolskie.com.pl/index.php?p=thread_converter
i
www.abakan.pl/index.php?Page=flossconverter
i inaczej przeliczaja
ktory wybrac?
Obserwuj wątek
    • julita414 Re: przelicznik muliny- który najlepszy?? 08.01.07, 20:58
      ja kożystam z obu a potem jak są różnice to na tzw oko dobieram, czesto tez
      używam muliny chińskiej to wtedy żaden przlicznik nie działa
      • nutilka Re: przelicznik muliny- który najlepszy?? 02.03.07, 17:52
        zadaje sobie to pytanie juz od kilku dnisad próbowałam podpytac na innych forach...ale nikt nie umie odpowiedziec na to pytanie. Podobno jedyna metoda to porównywanie w pasmanterii ale rany julek kto mi da porównywac ok 100 kolorów wszystkich jest 147 i tylko kilka sie zgadza. A tak wogóle to gdzie ja w Warszawie znajdę pasmanterie gdzie jest cała gama Ariadny i DMC. Juz próbowałam skończyło się na pustym baku i stracie czasu...
        Może macie lepsze doświadczenia, podzielcie się proszę
        • pysia.w Re: przelicznik muliny- który najlepszy?? 02.03.07, 18:45
          Myślę, że nie ma takiego w 100% pewnego. Zawsze są jakieś różnice, jeśli chodzi
          o te dwa interaktywne to nie można na nich 100 polegać, bo jak sam autor na
          forum opisał są to skany z kart kolorów, które porównuje program komputerowy.
          Ja tez sprawdzam z kilkoma przelicznikami, a różnice... cóż sama dobieram,
          czasem w trakcie haftowania decyduję, który kolor wybrać patrząc na kolorystykę
          już wyhaftowanego kawałka.
          A czasem celowo zmieniam odcieniesmile
          Nutilko zapraszam w piątek na spotkanie (oczywiście mile widziane wszystkie
          chętne osoby ) smile
          • nutilka Re: przelicznik muliny- który najlepszy?? 02.03.07, 19:52
            Pysiu czy o tym skanie z kart kolorów mówił autor Abakanu?Ciagle jakoś chodzi mi po głowie, że ten z Haftów Polskich może być lepszy...może stosowali inna metodę, bo z karty kolorów to rzeczywiscie mogą być duże błędy.Musze podpytać na forum.., warszawianki o pasmanterię z mulinami. Objezdzłam Żoliborz/ gdzie mieszkam/ Chomiczówkę, Muranów ,Śródmiescie i nie udało mi sie zanleżć takiej w której byłaby Ariadna i DMC lub Anchor/ ten wystepuje tylko w 2 pasmanteriach i to sam w cenie od 2.50 do 3 zl/ a DMC wcale nie znalazłamsad

Na spotkanie wybieram sie oczywiście i już się cieszęsmilesmile
            • pysia.w Re: przelicznik muliny- który najlepszy?? 02.03.07, 20:08
              Nutilko DMC znajdziesz w pasmanterii Pasja w Blue City (tylko DMC), na Woli w
              centrum handlowym Wola Park jest pasmanteria i tu kupisz i DMC i Anchor po
              niskiej jak na tę muliny cenie 2,30 ale nie ma Ariadny, a i na Śniadeckich w
              Warszawie jest tez duża pasmanteria i będzie tam i Anchor i DMC, ale nie
              pamiętam czy jest Ariadna.
              Tak to autor Abakanu opisał jak zrobiony jest ten przeliczniksmile i zajrzyj na
              swoja pocztę gazetowąsmile
            • figaroo Do nutilki 02.03.07, 22:51
              Wszystkie muliny dostaniesz w pasmanterii na Targowej mniej więcej na wysokości
              bazaru Różyckego po drugiej stronie ulicy. Pasmanteria jest w pasażu handlowym.
              Nie pamiętam dokładnie nr ale chyba Targowa 32. Dla lepszego zlokalzowania to
              tam obok jest jeszcze sklep Komfort. A jeśli chodzi o ceny to Ariadna 1,20 a
              Anchor i DMC po 2,40 (chyba). Mają sporo fajnych rzeczy. A! A sprzedające panie
              (na marginesie właścicielki sklepu) to trochę mają muchy w nosie. Ja tam się
              trochę czuję jak intruz. Ale cóż robić czasem.

pozdrawiam
              • nutilka Re: Do nutilki 02.03.07, 23:03
                Dziekuję Wam dziewczyny serdecznie smile smile teraz to już myśle,że moje prace ruszą z miejsca. Figaroo dobrze, że mnie uprzedziłas ,na humorzaste panie to ja mam swoje sposobywinkwszak stara warszawianka ze mniebig_grin).Pospisuje sobie wszystko najpierw z przeliczników tak jak radzi Pysia, a to co nie będzie się zgadzać wypiszę na kartce i pójdę podobierać do sklepu na Targową.Jeszcze nigdy nie haftowałam tak dużego obrazu 147 kolorów troche mnie przezaża ale i kusi niebywale.Pozdrawiam cieplutko wieczorowa porąsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka