Dodaj do ulubionych

Kryzys hafciarski

12.05.07, 21:30
Macie coś takiego, że nie podobają wam się własne prace?? Ja czasem wymiękam.
Mam ochotę w połowie wyszywania jakiegoś obrazka rzucić nim i nie kończyć bo
tak mi się nie podoba. Tak oglądam wasze galerie, te dostępne i tak mi się
podobają wasze obrazy/obrazki. Wydaje mi się, że moje są beznadziejne sad Nie
pokazałam ich jeszcze na forum (zamierzam to uczynić niebawem). Czy macie
takie kryzysy?
Obserwuj wątek
    • emago1 Re: Kryzys hafciarski 12.05.07, 21:34
      Ja miewam - najczęściej wtedy, gdy dorwę nowy schemat i podoba mi się tak, że
      ten poprzedni robię już z niechęcią. Chowam więc robótkę razem ze schematem i
      mulinkami, biorę się za nową. Po jakimś czasie odgrzebuję te porzucone i kończę
      je.
      • polinezja5 Re: Kryzys hafciarski 12.05.07, 22:05
        ja też tak mam, dlatego zawsze wyszywam kilka prac jednocześnie a do tego zawsze
        mały kwadracik na kołderki www.kolderki.org/kolderki/
    • agazem Re: Kryzys hafciarski 12.05.07, 22:25
      a ja czasem mam dość! jak szyje to do upadłego, każda wolna minutę spędzam przy
      hafcie. Czasem jednak przychodzi kryzys, zwlaszcza jak skoncze cos większego -
      nie uszam przez miesiąc nic nowego.
      Tylko jak przeglądam wzory to mi serce krwawi, że braknie czasu na zrealizowanie
      wszystkich pomysłów smile
    • jasmin62 Re: Kryzys hafciarski 13.05.07, 10:05
      Ja miewam różne kryzysy.Albo wyszywam kilka prac naraz,albo rzucę w kont i wtedy
      ciężko mi jest wrócić aby dokończyć, a po amoku gdy wyszywam po 8 godz.lub
      więcej rzucam i nie wyszywam np.miesiąc aż zatęsknię.Jestem w trakcie kryzysu
      krzyżykowego natomiast w amoku dekupażowym (zrobiłam stół, półkę i podkładki)i
      zaczynam mieć dość.Także jest nadzieja że chwycę za igłę - a mam co
      robić.Dziewczyny nuda mi nie grozi może tylko jaka choroba z przepracowania i
      niedospania.
    • artjoasia ... a ja tak nie mam... 13.05.07, 10:06
      A ja się wychylę z innym zdaniem. Nigdy przy xxx nie miałam czegoś takiego.
      Wybieram wzory, które mi się podobają bez żadnych zastrzeżeń, nie ruszam takich,
      co do których mam jakieś wątpliwości. Jeżeli w trakcie roboty coś mi się nie
      podoba, to pruję i zmieniam wzór aż do skutku. Czasem po skończeniu stwierdzam,
      że można było lepiej (na przykład użyć jakiegoś innego koloru), ale nigdy nie
      uznałam efektu za całkiem beznadziejny.
      Takie kryzysy zdarzały mi się dość często przy innych robótkach, do tej pory
      znajduję w jakichś pudłach pozaczynane 20 lat temu szycie albo swetry.
      • maniusza Re: ... a ja tak nie mam... 16.05.07, 13:49
        ja ostatnio (robię tego ogromniastego Napoleona...) miałam kryzys bo był taki
        fragment nacpany tu 1 krzyżyk taki tu taki... mały kawalądek przez 3 dni
        robiłam. ale sie zawzięłam i... warto było. po skończeniu tego fragmentu wyszło
        cos tak pięknego ze aż mi dech zaparło smile
        • nutilka maniusza.... 17.05.07, 10:07
          Wytrwale Ci kibicuję przy wyszywaniu Napoleona powodzenia w dalszym xxxx i zdawaj nam relację, bo napewno jest wiecej osob, które na nie czekająsmile))
          • maniusza Re: maniusza.... 18.05.07, 13:40
            wiesz co zrobiłam fotke tego co do tej pory zrobiłam tylko musze małża zgwałcić
            żeby mi ją zgrał.. dam ją do tematyki historycznej. na zdjęciu nie wygląda to
            może jeszcze imponujaco - ale jestem teraz na 4 stronie (zdjęcie przestawia
            skończone 3) i powiem Ci jedno - to będzie coś niesamowitego... nie chodzi tu o
            wielkośc - t też ale to co się wyłania jest po prostu niesamowite smile
            • nutilka Re: maniusza.... 18.05.07, 13:59
              wszystko co mówisz bardzo mnie wciaga jako,że po wakacjach będe xxx ten sam obraz, narazie muszę skończyć Sarę Moon i Candamara, ale już nie moge sie doczekać.Notuj uwagi jesli jakies nasuna Ci sie podczas xxx, mysle o schemacie kolorach, może byś coś dodala ujęła itp przy tak dużej przcy zawsze sie przydadzą twoim następcomwink
              • maniusza Re: maniusza.... 18.05.07, 14:11
                wiesz co raczej trzymam sie schematu. robie w dmc - to straszny wydatek ale tu
                sie opłaca... czasem jakies maluteńkie oszustwo zrobię ale w tle - we wzorze
                się boję wink
                tło się szybko i fajnie robi. peleryna jest żmudna bo ma duzo takich
                małych "cipek" już się jak pisałam prawie zniechęciłam... ale gdy wyłonił mi
                się efekt to prawie się rozpłynęłam..
                nieodzownym wydaje mi się w tym wzorze odkreslanie na kartce tego co się
                zrobiło. jest to konieczne ponieważ schemat jest biało czarny.
                aha i jednak kupiłam te folie - koszulki na muliny i wpiłeam całość w
                segregator (zwykły) chronologicznie ułożone - teraz jestem jak błyskawica w
                szukaniu kolorów big_grin
                ten obraz jest niesamowitym wyzwaniem ale to jest po prostu... najwyższa szkoła
                jazdy. i najwyższa nagroda za trudy, jakkolwiek patetycznie by to zabrzmiało wink
    • lantas5 Re: Kryzys hafciarski 17.05.07, 07:31
      Ja do tej pory takiego kryzysu nie przechodziłam ale wyszywam od 3 lat to
      niewielki staż. Ale wyszwałam ostatnio mojej wnuczce kubusia puchatka i był to
      obrazek płaski bez światło cieni i bardzo mi się nie podobał ale go skończyłam.
      Wlę jednak obrazy gdzie nie trzeba obrysowywać postaci są ciekawsze.pozdrawiam
    • walwicz19 Re: Kryzys hafciarski 18.05.07, 13:24
      Kryzys miałam raz, zaczęłam haftować duzy obraz JP2, zapał był wielki bo miał
      to być prezent dla Rodziców. Niestety choroba która mnie dopadła nie pozwoliła
      skończyć na czas, a potem gdy juz mogłam znowu wyszywać z niechęcia wracałam bo
      przypominało mi chorobę, niepsrawnośc fizyczną i fatalne sapomoczucie z tym
      związane. W końcu postanowiłam że musze przełamać te opory i udało mi się
      skończyć. Teraz każda wolna chwilę spędzam z igłą i nadrabiam starcony czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka