agnecha 25.01.08, 08:33 Dziewczyny, jak w temacie, szukam inspiracji do następnego haftowania i potrzebuję wszelkich wzorów vervaco [uważam że są przepiękne ]. właśnie kończę taką parkę [pierwszy wzór]: picasaweb.google.com/fidepa28/VERVACO Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bborowka Re: VERVACO wzory - szukam 25.01.08, 09:33 tutaj masz kilkaset, pościagaj sobie i powodzenia dump.ru/search.php?filename=vervaco Odpowiedz Link
agnecha Re: VERVACO wzory - szukam 25.01.08, 19:47 bborowko droga, dziękuję Ci BARDZO tylko mam mały problem.. nie bardzo wiem jak się ściąga z tego serwisu Odpowiedz Link
bborowka Re: VERVACO wzory - szukam 25.01.08, 21:46 klikasz na pozycję, która cię interesuje (wygodnie jest otworzyc w innym oknie) na środku masz namiary na ten plik, klikasz w prostokącik z napisem Скачать otworzy się okno i podajesz gdzie chcesz zapisać pliki są spakowane trzeba je potem rozpakować i mogą to być jpg lub pliki pm lub xsd jeśli chcesz je otwierac musisz miec program Pattern Maker Viewer jest do ściągnięcia tu www.hobbyware.com/pm_downloads.htm na tej rosyjskiej stronie jest cała masa schematów u góry po prawej jest okienko wpisz czego szukasz np nazwę firmu produkujące (DMC, yanlin itp) naciśnij enter i już masz powodzenia Odpowiedz Link
martacqs Re: VERVACO wzory - szukam 30.01.08, 13:59 bborowka: Wielkie dzięki za ten link! Istna kopalnia... życia zabraknie na wyhaftowanie tego wszystkiego Pozdrowienia Odpowiedz Link
gosiakl Re: VERVACO wzory - szukam 29.01.08, 14:08 Witaj, też przymierzam się do wzoru tej parki VERVACO, ale zastanawia mnie dobór kolorów. Napisz proszę jakie numery nici dobrałaś? bo nie widzę ich na kluczu... pozdrawiam Odpowiedz Link
agnecha Re: VERVACO wzory - szukam 29.01.08, 18:55 gosiu wzór jest haftowany niestety tylko 8 kolorami, w tym 7 w odcieniach beżu i brązu. Ja dobierałam tak: wybrałam najciemniejszy beż i najjaśniejszy i pomiędzy nimi dobierałam tak by wyszła mi w miarę niegryząca się paleta. biały A kremowy - A 403 jasnybeż A 651 ciemnybeż A 694 jasnybrąz DMC 632 średnibrąz A 653 ciemny brąż DMC 938 b.ciemny brąz DMC 3371 A nici Ariadna DMC - wiadomo nici DMC szkoda że jest tylko z 8 kolorów Odpowiedz Link
gosiakl Re: VERVACO wzory - szukam 30.01.08, 06:49 kolorów tylko 8, ale efekt chyba wystarczający rozumiem że według Twojego klucza obrazek wyszedł ładnie, jak się za niego zabiorę to na pewno skorzystam dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam Odpowiedz Link
agnecha Re: VERVACO wzory - szukam - obrazek 30.01.08, 12:30 nie ma za co dziękować daję linka do gotowego haftu: picasaweb.google.pl/AgaMinota/Haft/photo#5161227878559110530 tak mi wyszedł z ww. kolorów oryginał jest bardziej w szarościach: picasaweb.google.pl/AgaMinota/Haft/photo#5152844431713118370 tak pomyślałam żeby na twarzy nie haftować białym kolorem, tylko zastąpić go jakimś zbliżonym cielistym o ton jaśniejszy od A 403?? może wtedy nie byłoby tych białych placków? miałam jeszcze pomysł by wyszyć kontury, by nadać wyrazistości, ale nie wiem jak i chyba tak zostawię by nie popsuć obrazka pozdrawiam Odpowiedz Link
agnecha Re: VERVACO wzory - szukam - obrazek 30.01.08, 12:44 oryginał w szarościach: picasaweb.google.pl/AgaMinota/HaftWzory/photo#5152844431713118370 Odpowiedz Link
gosiakl Re: VERVACO wzory - szukam - obrazek 30.01.08, 13:47 z Twojego doboru kolorów obrazek wyszedł "cieplejszy" od oryginału, mnie się podoba kontury są według mnie zbędne, a nad użyciem białego na twarzach rzeczywiście można by się zastanowić - wezmę pod uwagę jakby co pozdrawiam Odpowiedz Link
agnecha Re: VERVACO wzory - szukam - obrazek 30.01.08, 15:58 miłego i szybkiego haftowania pozdrawiam Odpowiedz Link