Dodaj do ulubionych

alergia na roztocza

12.02.07, 13:02
Obserwuj wątek
    • marta2504 Re: alergia na roztocza 12.02.07, 13:27
      U mojej 2,5 letniej córeczki na podstawie testów z krwi rozpoznano uczulenie na
      roztocza. Od 6 tygodnia życia ma problemy skórne - zmiany pojawiają sie na
      karku i pod kolanami. Przez pierwsze 2 latka praktycznie nie chorowała.
      Problemy pojawiły się podczas ostatniego lata - zaczęła łapać zapalenia dróg
      oddechowych w tym 2 razy zapalenie oskrzeli. Wtedy przez 2 tygodnie dostała
      Clarine 1 dziennie po 5 ml i przez parę miesięcy był spokój. Ostatnio znowu
      zaczęła chorować i ponownie dostaje Craline. Poprawa po tym leku jest
      natychmiastowa - znika katar, łzawienie oczu. Zastanawiam sie tylko czy ta
      alegria nie powinna byc leczona systematycznie? Czy wasze dzieciaki też dostają
      leki tylko podczas nasilenia alergii? Boje sie żeby u małej nie doszło do
      astmy. Mała nie na napadów duszności, nie ma ataków kaszlu w nocy. Jeśli kaszle
      to z reguły rano i wieczorem - ale kaszel wystepuje tylko podczas lub zaraz po
      chorobie. Może ktoś z was ma większe doświadczenie w tej sprawie, w mojej
      okolicy ciężko o dobergo alergologa.
      • lena691 Re: alergia na roztocza 12.02.07, 14:12
        Hej synek tez ma alergię na roztocza i pokaszluje głównie popołudniami. Na
        stałe mamy flexotide i singular i zyrtec i odkąd ma te leki to nie był chory.
        Wydaje mi się że dziecko powinno mieć leki na stałe ale ekspertem nie jestem i
        może ktoś tu cos podpowie. pozdrawiam
      • tymolka Re: alergia na roztocza 12.02.07, 17:12
        cześć..jak czytam to co napisałaś to tak jakbym widziała swoja córkę kilka lat
        temu.Też jest uczulona na roztocza kurzu(m.in.)Objawy skórne ,które opisujesz
        to może być atopowe zapalenie skóry(choc to tylko moje przypuszczenie).Moja
        córka oprócz alergii ma jeszcze astmę,ale nie mając jeszcze zdiagnozowanej
        astmy brała na stałe leki.W tej chwili bierze Cortare,Claritine i
        Singulair.Myśle,że powinnas skontaktować się z alergologiem szkoda żeby malutka
        tak sie męczyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka