tanika01 16.03.07, 13:06 Przepraszam ze wchodze tak do was bez zaproszenia, ale potrzebuje o krotka odpowiedz na pytanie: "Zalujecie aborcji"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nati1011 Re: pytanie- zalujecie aborcji? 16.03.07, 13:24 jak chcesz znać odpowiedź to poczytaj zamieszczone tu posty Odpowiedz Link
tanika01 Re: pytanie- zalujecie aborcji? 16.03.07, 13:51 Niektore czytalam. Chodzi mi o to zeby bylo w jednym watku. Chce to poprostu pokazac komus: odczucia ludzi po aborcji. Odpowiedz Link
tanika01 Re: pytanie- zalujecie aborcji? 16.03.07, 13:56 jesli kogos urazilam to przepraszam. Potraktujcie jakby tego tematu nie bylo. Gdzie indziej poszukam pomocy Odpowiedz Link
iskierka40 tanika01 16.03.07, 14:52 a ja myślę ,że jeśli ktoś ma "wyrobione" zdanie na temat aborcji to nic to nie zmieni tymbardziej jak ktoś tego nie przeszedł i nie wie co to znaczy.Poczytaj forum albo daj linka osobie ,której chcesz coś udowodnić ,niech poczyta i zobaczy jak się czują kobiety po aborcji jak bardzo pożniej cierpią.Pozdrawiam Odpowiedz Link
tanika01 Re: tanika01 16.03.07, 14:59 Jedna ma i jej nie przekonam (ale nie jest w ciazy) co do drugiej to jest na rozstaju. Dziecko ma miec Dawna ale to tez nie jest do konca pewne. Dam jej link. Moze zajrzy. (mam nadzieje) Odpowiedz Link
iskierka40 Re: tanika01 16.03.07, 15:03 może się przekona ,chyba się domyślam o kogo chodzi. Straszne ,że może mieć dawna ona musi się dowiedzieć jeśli rozważa usunięcie ciąży czy dziecko jest naprawdę chore.Niewiem czy zdecydowałabym się na urodzenie chorego dziecka i dziekuję Bogu ,że nie musiałam stać przed taką decyzją. Odpowiedz Link
sssheee Re: tanika01 08.04.07, 00:06 Przepraszam, że się wtrące, istotnie to na pewno baaaaardzo trudna decyzja i nikt z nas, kto tego nie przeżył nie wie co musi czuć kobieta, mając w perspektywie urodzenie chore dziecko ale... cuda się zdarzają, czytałam parę razy m.in. w gazetach dla mam o tym jak lekarze stawiali błędną diagnozę, co więcej bywały przypadki, że tą diagnozę potwierdzały specjalistyczne badania, przyszła mama postanawiała jednak urodzić dzieciątko bez względu na jego wady i... Bogu dzięki dzieciątko rodziło się zdrowe - wiem, że brzmi to jak bajka, jak sen ale takie historie też się zdarzają! Trudno tu cokolwiek doradzić, ale myslę, że trzeba mieć nadzieję, że może jednak wszystko będzie ok. Czasem czytam forum "Strata dziecka, chore dziecko", czytam i płaczę... tyle bólu, rozpaczy i miłości, mało gdzie można spotkać. Są tam też historie dziewczyn, których maleństwa były bardzo chore, część z nich wiedziała o tym wcześniej, czasem w diagnozie nie dawali maleństwu żadnych szans na przeżycie poza łonem mamy, decydowały się czekać na rozwiązanie, by choć na chwilę być mamą swojego aniołka. Są tam piękne świadectwa bycia mamą, nie tylko jak jest pięknie, dobrze iz drowo ale zawsze kiedy potrzebuje tego mała istotka! Pozdrawiam Odpowiedz Link
tusia911 Re: pytanie- zalujecie aborcji? 05.04.07, 15:30 Jak cholera i to juz do konca zycia. Odpowiedz Link
zagubiona7 Re: pytanie- zalujecie aborcji? 26.04.07, 16:06 Zaluje jak niczego w zyciu i wiem ze bedzie sie to za mna ciagnac juz na zawsze.Mysle,ze nie ma kobiet ktore nie zaluja!!! Odpowiedz Link
helga1970 Re: pytanie- zalujecie aborcji? 29.04.07, 17:07 bzdura to sa trudne decyzje, czesto podyktowane naprawde trudna sytuacja badz powazna( powtarzam powazna) choroba matki. Skoro ktos nie ma wyboru to zaluje, ale raczej ze musial taka decyzje podjac a nie ze ja podjal. taka decyzje rowniez wymaga odpowiedzialnosci. jak kazda i nie kazdej sie zaluje. Nie ma co takiej propagandy siac. jak ktos jest dojrzaly i podejmuje dojrzala decyzje to na ogol nie musi jej zalowac. natomiast na pewno jest uczucie bolu. I nikt nawet jesli to zrobil , nie bagatelizuje takich przezyc. A jesli pruboje je wyprzec z siebie to na ogół skutek jest odwrotny. Odpowiedz Link
moongoose Re: pytanie- zalujecie aborcji? 12.05.07, 23:18 Tanika, proszę przeczytaj moje zwierzenia. sa w poscie u gory Odpowiedz Link