anies75 18.05.04, 09:09 czy któraś juz dostała ?? pytam bo wiem że już to możliwe, koleżanka z Białegostoku dostała wczoraj dezyzję i kasę na konto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilalycklig.se Re: decyzja o zasiłku 19.05.04, 13:47 Hej w Radomiu , powiedzieli mi ze decyzje doatane okolo 10 czerwca a pieniazki za maj i wyrownanie na konto okolo 15 czerwca . pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
ekasia Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 00:06 A w którym mopsie, bo ja tez jestem z radomia. Mnie nic nie mówili, ale może należymy do tego samego. Ja do tego na klonowicz. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 09:33 Mi w W-wie powiedzieli, że decyzja powinna być do końca maja, ale może się zdażyć, że na początku czerwca a pieniądze będą ok.15 czerwca razem za maj i czerwiec. Czekam więc cierpliwie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 09:42 Przeczytałam gdzieś zapis mówiacy że jeśli wniosek był złożony przed 5 maja to wypłata będzie wcześniejsza a jeśli po 5.05 to wypłata nastąpi w połowie czerwca. Sama złożyłam wniosek 4 maja i do tej chwili nie mam nawet odpowiedzi czy zasiłek został mi przyznany. Pani która przyjmowała wniosek poinformowała mnie , że odpowiedź przyjdzie do mnie w przeciągu 14 dni.Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 09:43 Napiszcie czy dostałyście odpowiedź o przyznaniu zaiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 10:14 Ja składałam chyba 5 maja i z tego co mi mówiono wnioski przyjmowali dopiero od 4 maja, no i 5 maja mi powiedziano, że decyzja może być nawet w czerwcu a pieniądze na pewno w czerwcu za 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 10:18 a mówili Ci może kiedy prześlą odpowiedź że został przyznany? moje gg 7906271 Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: do zuza666 20.05.04, 15:10 No przecież napisałam, że decyzję mają przesłać do końca maja lub na pocz. czerwca, a kasę w połowie czerwca za 2 miesiące pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 22:21 Pani w urzędzie powiedziała że decyzja o przyznaniu jest wydana do 14 dni bo to tryb ustawowy. Jak otrzymam decyzję to napiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: decyzja o zasiłku 20.05.04, 21:48 ja złozyłam 15 kwietnia i nic nie mam nadal Odpowiedz Link Zgłoś
kamilalycklig.se do ekasia :) 20.05.04, 20:20 Hej ja specjalnie musialam przyjechac do Polski aby zlozyc te wnioski ,zlozylam w Urzedzie Gminy przy ul. Zeromskiego i tam udzielono mi takiej informacji jak napisalam wczesniej . Pozdrawiam ze Stockholmu Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: 21.05.04, 11:39 Złożyłam 28 kwietnia. Do tej pory nic jeszcze nie przyszło.Pani powiedziala, ze ma przyjsc do konca maja. Czekam na decyzje niecierpliwie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: 24.05.04, 21:35 Hej! A mi nic nie mówili o żadnych decyzjach tylko od razu,że pieniądze przyniesie listonosz ok 15 czerwca z wyrównaniem-hehe W-wka a na pytanie o konto Pani mnie wyśmiałaTak więc czekam cierpliwie Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: 24.05.04, 23:42 Pani która przyjmowała ode mnie dokumenty spytała o mój nr.konta i poprosiła aby nr.był potwierdzony przez bank. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: 25.05.04, 08:41 Ja wpisałam swoj nr konta na specjalnie do tego przygotowanym druku, ktore Panie miały w swoich papierach. I czekam na decyzje, powiedziano mi , ze do konca maja ma przyjsc decyzja. A pieniazki chyba pozniej... Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
morelka8 Re: decyzja o zasiłku 01.06.04, 22:39 Ja złozylam 27.04 do miesiaca mialam otrzymac decyzje, a decyzji i pieniedzy jak nie ma to nie ma. Dzwonilam dzisiaj do wydzialu zdrowia przy gminie, obiecali interweniowac i oddzwonic. Telefonu nie bylo. Jestem z Bytomia. Dziewczyny dzwoncie, interweniujcie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pune Re: decyzja o zasiłku 02.06.04, 13:02 Ja złozylam wniosek 27 kwietnia i do tej pory ani decyzji ani pieniędzy-oni chyba myślą , że my sramy pieniędzmi na lewo i prawo.Podobno u nas(ok Wałbrzycha)pieniądze mają dojść do 15 czerwca a decyzja później-czemu tak........niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
inez43 Re: decyzja o zasiłku 02.06.04, 13:41 a ja jestem z Bytomia i decyzję dostałam wczoraj a składałam 27 kwietnia i o mało na zawał nie upadłam na poczcie jak otworzyłam kopertę, bo jestem panną samotnie wychowującą DZIECKO A ONI NAPISALI MI , ŻE NIE PRZYSŁUGUJE MI DODATEK DLA OSÓB SAMOTNIE WYCHOWUJĄCYCH . Poszłam więc tam dzisiaj i zarzadałam wyjaśnien okazało się , że to po prostu błąd pracownika! nieuważnie przeglądneła papiery a moim zdaniem chyba wogóle.Przynajmniej były na tyle uprzejme, że przeprosiły mnie bardzo i jutro mogę przyjść po nową decyzję oczywiście pozytywną, ale jaki stres przeżyłam to nie chcę pisać.Pytałam kiedy mogę spodziewać się pieniędzy i powiedziały, że najprawdopodobniej do 15 czerwca, ale nie są pewne czy to od razu będzie wyrównanie za maj i czerwiec czy tylko na razie za maj, fajnie co? Teraz dopiero zacznie się bałagan z odwołaniami bo widziałam już tam kilka kobiet które przyszły z decyzjami . Odpowiedz Link Zgłoś
ehal Re: decyzja o zasiłku 02.06.04, 16:03 Spokojnie dostaniesz na dniach i decyzje i kaskę Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: decyzja o zasiłku 02.06.04, 18:25 urodzilam 29.04 czy mam szanse na zasilek poporodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ehal Re: decyzja o zasiłku 02.06.04, 20:37 Dodatek przysługuje na dzieci, które urodziły się po 30 kwietnia 2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: decyzja o zasiłku 02.06.04, 20:02 Wniosek składałam 14 maja, decyzja miała być tydzień później - do dziś nic nie ma, ani decyzji ani pieniędzy , składałam w Warszawie na ul. Chodeckiej Odpowiedz Link Zgłoś
morelka8 Re: decyzja o zasiłku 03.06.04, 17:30 Dostalam dzisiaj decyzje, na jedno dziecko dostalam i zasilek i swiadczenie alimentacyjne, natomiast na drugie dziecko nie dostalam wogole nic.Syn skonczyl 21 lat, ale dopiero konczy pomaturalna w czerwcu i twierdza, ze wlasnie z powodu wieku nic mi sie nie nalezy.Przeciez swiadczenie alimentacyjne (170zl) mialo byc w zamian za zlikwidowany fundusz alimentacyjny. Ciekawe czym mam karmic syna chyba powietrzem, bo pomimo ze pracuje mam dochodu z zasilkami na drugie dziecko 800 zl na troje. Dziewczyny gdzie mam szukac pomocy?Odwolanie bede pisac, ale jak dalej zyc??????Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: decyzja o zasiłku 03.06.04, 20:02 na syna powyżej 21 lat nie dostaniesz nie ma co pisać tak jest w ustawie a to juz klops Odpowiedz Link Zgłoś
morelka8 Re: decyzja o zasiłku 04.06.04, 17:29 Czegos tu nie rozumiem, przeciez swiadczenie alimentacyjne (170zl) powstalo po likwidacji funduszu alimentacyjnego, to co 43 zl ma decydowac o tym, czy dostane 170 zl na syna? Z reszta sama nazwa tego zasilku "swiadczenie alimentacyjne" mowi za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: decyzja o zasiłku 05.06.04, 23:06 dokładnie jak piszesz jak dostaniesz 43 to i 170 jak nie dostaniesz 43 to nie ma i 170 (( Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 09.06.04, 16:45 Cześć dziewczyny jak wcześniej pisałam wniosek złożyłam 04.05.2004 07.06.2004 podpisałam decyzję a przelew miałam dostać wczoraj ale narazie na koncie nc nie widzę :0( Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: decyzja o zasiłku 09.06.04, 17:52 Ja też złożyłam 4 maja i nie mam nic ani decyzji ani pieniędzy!!!!! Chyba się przejde do tego Urzędu, bo trochę mnie to juz niepokoi. Warszawa, Praga Południe. Może ktoś jest z tej dzielnicy i coś wie o decyzjach i pieniądzach?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 10.06.04, 11:45 Witam i już mam pieniądze z zasiłku na koncie :0) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka8 Re: decyzja o zasiłku 09.06.04, 23:47 ja zlozylam 27.04 jak pisalam powyzej, decyzje otrzymalam chyba 2.06 i pieniadze na jedno dziecko tez 213 zl. Na drugie pomimo ze sie uczy( nie studiuje) nie otrzymalam nic, za to dostalam od komornika pare groszy na dwoje dzieci (25zl nie wiem czy sie smiac czy plakac). Kraj prorodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: decyzja o zasiłku 10.06.04, 16:54 mam decyzję pieniądze za maj i za czerwiec beda 15,06 a nastepne zawsze 15-tego kazdego m-ca na konto Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: decyzja o zasiłku 11.06.04, 15:41 mam małe pytanko czy decyzja przychodzi listem poleconym, czy zwykłym Odpowiedz Link Zgłoś
zuza666 Re: decyzja o zasiłku 11.06.04, 20:09 Decyzję odbierałam osobiście. Wcześniej Pani z urzędu do mnie zadzwoniła i powiedziała ,że mogę przyjechać i podpisać dezyzję Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: decyzja o zasiłku 11.06.04, 16:53 ja ciagle nie mamnic tzn ani decyzji ani pieniedzy.skladalam wniosek 28 lub 29 kwietnia<juz nie pamietam> i mialam miec wszystko w ciagu 2 tyg.Krakow,ul.Halicka.tamnawet nie ma sie jak dodzwonic,bo nikt nie odbiera,wrrrr iza Odpowiedz Link Zgłoś
gonta Re: decyzja o zasiłku 12.06.04, 15:32 Ja dokumenty skladalam w polowie maja i rowniez nie mam ani decyzji, ani pieniazkow. Matka mojej bratowej dostala wyplate zasilku jedynie za jeden miesiac, a przeciez tak glosno krzyczano, ze wyplaty beda i za maj i za czerwiec, dlatego tez nie rozumiem zaleznosci, dlaczego jedni dostaja tak, a inni zupelnie inaczej. Swoja droga 15 juz za dwa dni, wiec nie spodziewam sie, abym do tego czasu dostala cokolwiek, a przyznam, iz milo by bylo miec chociaz swiadomosc, ze zasilek wraz z dodatkiem sie dostanie. Pozdrawiam. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: decyzja o zasiłku 12.06.04, 20:59 w połowie maja to pozno mi powiedzieli ze jak złozyłam do 10 to do 15,06 bedzie kasa, no i tak jest w decyzji a jak po 10 maja to do konca czerwca kasa Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: decyzja o zasiłku 13.06.04, 22:27 Maaaam pieniądze na koncie, przyszły w piątek za dwa miesiące, ale nie dostałam jeszcze decyzji!!!!! Dziwne ale co tam, ważne, że jest już kasa. Teraz czekam na papierek. pozdrawiam i życzę wszystkim jak najszybszej kaski na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 11:01 U mnie nic Ani kasy na koncie ani decyzji Składałam wniosek 28 kwietnia. Ciekawe ile jeszcze przyjdzie mi czekac Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 11:10 Jest ktos ze Szczecina?Ja skladalam w połowie kwietnia i nie mam ani decyzji ani pieniedzy koszmar jak ktos cos za Szczecina dostał niech sie odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
gonta Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 11:13 U mnie tez nic. Chociaz z drugiej strony nie podalam swojego konta, wiec czekam na laskawosc Poczty Polskiej. Z drugiej strony, osoby, ktore skladaly razem ze mna, a chcialy otrzymywac pieniadze na konto, maja je juz na w/w od Piatku. Wiec coz, cos tu jest dla mnie okrutnie niejasne. =) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 14:50 no bo nasza poczta jest the best ja czekałam na decyzję wysłąną 28,05 do 8,06 trochę trwało jak list polecony idzie tyle dni z tego samego miasta to ile kasa - oj pewnie dłuuugo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 11:06 Ja tez czekam , ani decyzji ani pieniazkow a dzis juz 14 .06 ????? maja czas do jutra - ciekawe czy cos sie jutro zmieni ???? nic nam nie pozostalo - tylko czekac ! Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 12:38 Gonta i kdb.se skad jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś
gonta Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 18:15 Gorzow Wlkp. Generalnie rejonizacja chyba nie ma nic do rzeczy, bo w calej Polsce taki sam syf jest. Ciepliwosc jest cnota Bogow, ze troche sobie chociaz na to konto zaslodze. =) Pozdrawiam. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakaroli Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 16:21 Ja dzisiaj dostałam pocztą./Warszawa/ Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: decyzja o zasiłku 14.06.04, 16:36 Zazdroszcze tym co dostali u mnie cisza i zadnych widokow ani decyzji ani pieniedzy.Zgroza Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Kraków 14.06.04, 20:40 ja ciagle nie mamnic i do jutra pewnie sie nie zmieni,wrrr.Od tygodnie probuje sie dodzwonic na infolinie na ul.halicka ale nikt nie odbiera,bezczelne ,bo po 18 wlacza sie nagranie,ze by dzwonic w godz pracy.......numer 0800-40-03- 25.moze ktoras z krakowskich emam sie dodzwoni i spyta co sie dzieje? iza Odpowiedz Link Zgłoś
ambam Re: Kraków 14.06.04, 22:06 dziewczyny ja tez nie podalam numeru konta jakos nie skojarzylam a panie oczywiscie nie podpowiedzialy decyzje juz dostalam czy w takim razie mam czekac az pieniazki szanownie przyniesie pan listonosz? i czy dostane je w koncu za 2 miesice czy tylko za jeden? ale to wszystko jest pokopcone ja juz nic z tego wszystkiego nie rozumiem czy mam tam isc sie pytac czy czekac cierpliwie na decyzji nic nie pisze poza tym ze zsilek przyznany na okres..od do... koszmar jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 09:07 ekasia dostałas za dwa miesiace?Ja nadal ani decyzji ani pieniedzy Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 09:39 W Szczecinie nikt nic nie dostał a urzednicy ze strachu zabakarydowali sie w urzednie , bo boja sie kobitek. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko a Gdańsk? 15.06.04, 11:14 Czy z Gdańska ktoś juz otrzymał decyzję i pieniążki ? Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Radom 15.06.04, 11:34 ja też nic nie dostałam,ale udało mi się dodzwonic i Pani mi powiedziała że decyzja powinna jutro być...ale o pieniądzach nie wspomniała.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwona-mama-majki Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 11:59 A ja nadal czekam. I chyba jeszcze poczekam. Może panie w urzędzie myślą, że się rozmyśliłam. Może któraś mama z warszawskiej ochoty juz dostała pieniązki? Odpowiedz Link Zgłoś
czamon a Bydgoszcz? 15.06.04, 12:18 czy któreś mamy z Bydgoszczy dostały już decyzję i pieniążki. Mi dzisiaj udało sie dodzwonić i pani powiedziała, że juz powinnam miec decyzję i pieniążki, a nie mam ani jednego ani drugiego Odpowiedz Link Zgłoś