oliwija 17.02.08, 23:06 polecam szczególnie zdecydowanym przeciwnikom aborcji www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=207 jesli link nie zadziała wkleje caly tekst Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 17.02.08, 23:08 zadziałał wiec smiało można komentowac artukuł a nie podejście tej czy tamtej strony do sprawy. wyciagam tylko reke do antyaborcjonistów. Odpowiedz Link
skp110 Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 20.02.08, 21:38 podobny temat www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD/wybierajmy_zycie/dawniej-abor.html Odpowiedz Link
spokofacet Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 21.02.08, 01:03 PRZEGLĄDowy bełkot nie wymaga dyskusji. bo równie dobrze można byłoby dykutować o tym dlaczego to Jezus nie odniósł się do znecania sie nad zwierzętami, sciągania na egzaminach czy dolewaniu wody do piwa, a hamurabi np. odniósł sie do tego... bla bla bla takie głupie gadanie i jeszcze jakis emerytowany cymbal sie pod tym podpisuje. niech jedzie do afryki i uczy zdolnych afrykanczykow ginekologii. bzdury kazdy głupi potrafi wypisywac... Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 21.02.08, 08:10 spokofacet napisał: > PRZEGLĄDowy bełkot nie wymaga dyskusji. bo równie dobrze można > byłoby dykutować o tym dlaczego to Jezus nie odniósł się do znecania > sie nad zwierzętami, sciągania na egzaminach czy dolewaniu wody do > piwa, a hamurabi np. odniósł sie do tego... bla bla bla takie głupie > gadanie i jeszcze jakis emerytowany cymbal sie pod tym podpisuje. > niech jedzie do afryki i uczy zdolnych afrykanczykow ginekologii. > bzdury kazdy głupi potrafi wypisywac... a to przyklad szacunku dla ludzi starszych.Brak słów Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 21.02.08, 12:12 taaaaaaaaaak lepiej miec szacunek dla nienarodzoinych niz dla dziadków bab. . wiesz spokofacet. ty tez za kilka lat bedziesz staruszkiem. i oby nikt wtedy ci nie podął pomocnej reki jak upadniesz na chodniku Odpowiedz Link
spokofacet Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 22.02.08, 12:11 jak ktos jest cymbalem to nim jest. niezaleznie od tego czy ma 20 lat czy 80. mozna miec inna opinie na jakis temat, a ten texciorek pana ginekologa zawiera hipotezy zwyczjnie głupie. jesli ten emeryt chce cos wypisywac to prosze bardzo, dla mnie nic on nie wnosi w rozwoj cywilizacyjny ludzkosci, wrecz przeciwnie czyni go bardziej barbarzynskim. a tyle dobrego moglby zrobic ze swoim talentem, na czym ubolewam... rownie dobrze mogalbys rządać szacuku dla hitlera, lenina czy pol pota... jako ludzi ich szanuje, ale ich wklad w cywilizacje jest wątpliwy. Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 23.02.08, 16:33 spokofacet napisał: > jak ktos jest cymbalem to nim jest. niezaleznie od tego czy ma 20 > lat czy 80. mozna miec inna opinie na jakis temat, a ten texciorek > pana ginekologa zawiera hipotezy zwyczjnie głupie. jesli ten emeryt > chce cos wypisywac to prosze bardzo, dla mnie nic on nie wnosi w > rozwoj cywilizacyjny ludzkosci, wrecz przeciwnie czyni go bardziej > barbarzynskim. a tyle dobrego moglby zrobic ze swoim talentem, na > czym ubolewam... > rownie dobrze mogalbys rządać szacuku dla hitlera, lenina czy pol > pota... jako ludzi ich szanuje, ale ich wklad w cywilizacje jest > wątpliwy. a czym ty sie mozesz pochwali jaki jest twój wklad w rozwój cywilizacji 10 dzieci? ownież watpliwy wklad Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 23.02.08, 16:52 spokofacet napisał: > jak ktos jest cymbalem to nim jest. a na podstawi czego tak uwazasz... bo ma inne poglady niz ty? >niezaleznie od tego czy ma 20 > lat czy 80. mozna miec inna opinie na jakis temat, a ten texciorek > pana ginekologa zawiera hipotezy zwyczjnie głupie. jasne wszytsko co inne jest głupie >jesli ten emeryt tez bedziesz emerytem czy chcesz czy nie .... > chce cos wypisywac to prosze bardzo, dla mnie nic on nie wnosi w > rozwoj cywilizacyjny ludzkosci, wrecz przeciwnie czyni go bardziej > barbarzynskim. a tyle dobrego moglby zrobic ze swoim talentem, na > czym ubolewam... to moze mu podpoiwedz co mógłby zrobi biedny emeryt cymbalista nie wie co zrobic ze swoim nieposkromionym talentem podczas gdy w polsce żyje łowaca talentów..... szok! > rownie dobrze mogalbys rządać szacuku dla hitlera, lenina czy pol > pota... jako ludzi ich szanuje, ale ich wklad w cywilizacje jest > wątpliwy. nie zadałm szacunku dla pogladów hitlera, stalina, kaczyńskeigo tylko dla ludzi jako ludzi...... i dla mnie ktos kto nie szanuje ludzi jako ludzi na zewnątrz macicy jest cymbałem...... łatwiej podziec ze embrionowi nalezy sie zycie niz ze życie nalezy sie hitlerowi, Wiśniewskiemy dodzie i wileu innych rozszcwepienców obyczajoych czy cywilizacyjnych. 99% ludzi nie wnoi nic do rozwoju cywlizacji czy to znaczy ze są cymbałami? Odpowiedz Link
utka :-) 26.02.08, 14:45 hmmmm ... rozszczepieńcy obyczajowi czy cywilizacyjni (skądinąd ciekawe sformułowanie ... ) - w ustach, czy raczej niech będzie, na klawiaturze kogos, kto tak sie rzuca o zwykłego cymbała ... zastanawiam sie co to Twoje pisanie na tym forum wnosi ciekawego ... a bardziej chyba czemu ja czas na to trace ... z szacunkiem Odpowiedz Link
oliwija Re: :-) 26.02.08, 15:07 utka napisała: > hmmmm ... rozszczepieńcy obyczajowi czy cywilizacyjni (skądinąd ciekawe > sformułowanie ... ) - w ustach, czy raczej niech będzie, na klawiaturze kogos, > kto tak sie rzuca o zwykłego cymbała ... wiesz czemu do niego pisze... bo szanuje nawet najwiekszego cymbała i cymbaliste.Chocby dlatego ze ma zgoła odmienne poglądy od moich. > zastanawiam sie co to Twoje pisanie na tym forum wnosi ciekawego ... a bardziej > chyba czemu ja czas na to trace ... a czy musi cos ciekawego wnosic? A skoro czytasz moje wypowiedzi wyidocznie cie to interesuje. nieprawdaż. > z szacunkiem i vice versa ( wzajemnie dla nie wtajemniczonych w łacinę) Odpowiedz Link
malpolid Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 22.02.08, 10:29 Dziewczyno kochana. Mamy XXI wiek i dzięki zaawansowanym technikom medycznym możemy podglądać życie dziecka w łonie matki. Przeczytałam polecany artykuł, no i co? Byłam niejednokrotnie świadkiem aborcji, sama jestem matką i nikt mnie nie przekona, że aborcja jest czymś normalnym. Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 23.02.08, 16:34 malpolid napisała: > Dziewczyno kochana. Mamy XXI wiek i dzięki zaawansowanym technikom medycznym > możemy podglądać życie dziecka w łonie matki. rany a kiedy to sie stąło... 21 wiek sadzilam ze to dopiero schyłek średniowiecza! Przeczytałam polecany artykuł, no > i co? Byłam niejednokrotnie świadkiem aborcji, sama jestem matką i nikt mnie > nie przekona, że aborcja jest czymś normalnym. tu nie chodziło aby kogos przekonywac tylko zeby niektórzy wszech wiedzacy zdali sobie sprawe ze aborcja byla jest i bedzie bez względu na to jak bardoz sie rozwinie swiat i kiedy nastapi jego koniec. i to nie wymysl ludzikow z 20 wieku. Odpowiedz Link
katriel Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 25.02.08, 01:48 oliwija napisała: > tu nie chodziło aby kogos przekonywac tylko zeby niektórzy wszech > wiedzacy zdali sobie sprawe ze aborcja byla jest i bedzie bez > względu na to jak bardoz sie rozwinie swiat i kiedy nastapi jego > koniec. Że była - zgoda. Aborcji nie wymyślono wczoraj i chyba nikogo nie trzeba o tym specjalnie przekonywać. Że ciągle jest - to też, niestety, prawda. Ale że będzie? A skąd ten pesymizm? Wiesz... W czasach Chrystusa (skoro już o nich mówimy) dość popularne było też, na przykład, niewolnictwo. Ludzie ludzi kupowali i sprzedawali jak towar. W Piśmie Świętym nie ma jednoznacznego potępienia tego procederu. Św. Paweł w liście do Kolosan formułuje napomnienie skierowane do właścicieli niewolników, aby ich dobrze traktowali i "oddawali im to, co sprawiedliwe i słuszne" - widać z tego, że sam fakt posiadania niewolników przez chrześcijanina wydawał się Apostołowi w pełni akceptowalny. Jednak z czasem niewolnictwo w chrześcijańskiej Europie zanikło. To był proces długotrwały, ale nieunikniony. Porządek świata oparty na niewolnictwie nie wytrzymał konfrontacji z powszechną wiarą w powszechne synostwo Boże. Abolicja jest logiczną (nawet jeśli nie natychmiastową) konsekwencją Objawienia. Kilkanaście stuleci później potwór niewolnictwa znów podniósł głowę, zapędzając rzesze Murzynów do morderczej pracy na bawełnianych plantacjach obydwu Ameryk. A ludzie, którzy stanęli wtedy do walki z tym potworem, szli do boju z imieniem Chrystusa na ustach. Bo dla nich już było oczywiste to, co jeszcze nie było oczywiste dla św. Pawła: że człowieka należy traktować jak człowieka (nawet jeśli ma czarną skórę), a nie jak rzecz. Chrystus nie potępił niewolnictwa wprost. Ale nie musiał: i tak w końcu zrozumieliśmy. Nie wytępiliśmy niewolnictwa zupełnie; w XXI wieku wciąż jeszcze można być właścicielem niewolników. Ale nie można być naraz: właścicielem niewolników i szanowanym członkiem społeczeństwa (co było na porządku dziennym 2000 lat temu). Niewolnictwo jest powszechnie uważane za przejaw barbarzyństwa i zacofania. Trochę podobnie jest z aborcją. Dla niektórych z nas jest oczywiste, że człowieka należy traktować jak człowieka, nawet jeśli ma parę centymetrów wzrostu. Dla Ciebie nie jest. Trudno. Chrystus nie potępił aborcji bezpośrednio. Ufam, że nie musiał: i tak w końcu zrozumiemy. Walka jeszcze trwa. Możliwe, że nie wytępimy aborcji całkowicie, że zawsze będą się znajdować kobiety gotowe zabić własne dziecko. Ale mam szczerą nadzieję, że jeszcze trochę i opinia publiczna zacznie to traktować jako przejaw barbarzyństwa i zacofania. Tak, drodzy proaborcjoniści: jesteście po prostu nie na czasie! Odpowiedz Link
oliwija katriel 25.02.08, 19:16 piszesz ze proaborcjonisci są nie na czasie.... i jaj mam sie tym przejąc? Wisze jakiś czas temu wśród młodzież był modna Doda- mnie ona nie bardzo odpowiada i co żyje żyje.... wcześniej modnych było wielu innych myslących inaczej nie podobali mi sie i co żyje żyje... czy zycie polega na tym aby życ modnie... nie ( bez wzgledu na czym ta moda polega) Zycie polega na ty aby życ zgodnie ze swoimi przekonaniami. gradze luzmi którzy tylko dlatego zeby mie poklask mówi ze nie znosza Dody ( niech juz ona tu zostanie przykładem) a srod swoich znajomych az sie sliną na jej widok . Ja w przeciwieństwie do tych modnych nieaborcjonistów zawse mam takie same zdanie i to jest moje zdania. Nie jest wazne ze poprze mnie jeszcze 100 1000 czy 10000000 ludzi. Wazne są moje poglady. Odpowiedz Link
wzr1 Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 27.02.08, 20:44 > tu nie chodziło aby kogos przekonywac tylko zeby niektórzy wszech > wiedzacy zdali sobie sprawe ze aborcja byla jest i bedzie bez > względu na to jak bardoz sie rozwinie swiat i kiedy nastapi jego > koniec. Inne morderstwa też były są i będą ale nikt poważny nie namawia aby wykreślić je z kodeksu karnego, tylko dlaczego karać tylko niektórych morderców innych nie? > i to nie wymysl ludzikow z 20 wieku. Sam fakt zabijanie nienarodzonych dzieci faktycznie nie został wymyślony w wieku XX, ale nazwanie zabójstawa postępem miało miejsce. To w XX wieku z przysięgi Hipokratesa wykreślono słowa " nie podam kobiecie środka poronnego nawet na jej żądania" Na szczęście przynajmniej w Polsce lekarz nie jest już zmuszany by być mordercą Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 27.02.08, 21:02 lekarz nie jest zmuszany.... ale nieżle na tym zarabia... prawda..... pokażcie mi tych , ktorzy odmowili..... Odpowiedz Link
spokofacet Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 03.03.08, 20:39 proponuje zeby oliwija miala ostatnie zdanie w tym watku i tyle, bo watek wnosi tyle dobrego co ten artykul zaczepnie wrzucony na poczatku. to jest ciagle ta sama psychomanipulacja. napisac klamstwo i potem sie do niego odnosic... nie wiem dlaczego ciagle podejmuje sie 'dyskusje' z takimi ludzmi... to sa bezplodne dywagacje. oczywiste fakty i rzeczywista prawda jest konfrontowana nieoczywistymi hipotezami i idealistycznymi konfabulacjami. Odpowiedz Link
tojasmu Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 04.03.08, 10:13 Właśnie, nie ma sensu dyskutować. Ty coś do niej mówisz, a ona powtarza swoją mantrę, bez żadnych przemyśleń.. Widzę tu brak używania swojego rozumu, niestety... Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 04.03.08, 18:35 tojasmu napisała: > Właśnie, nie ma sensu dyskutować. > Ty coś do niej mówisz, a ona powtarza swoją mantrę, bez żadnych przemyśleń.. > Widzę tu brak używania swojego rozumu, niestety... owszem powtarzam jak mantre, nie zmieniam swoich pogladów jak zawieje wiatr w przeciwieństwie do niektórych. czy inne poglądy od twoich = brak rozumu? nie sadze. Odpowiedz Link
tojasmu Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 05.03.08, 11:41 Mantra oznacza bezrefleksyjne powtarzanie tych samych słów. U Ciebie też widzę przede wszystkim rozbuchaną emocjonalność, prawdopodobnie spowodowaną konkretnymi przeżyciami... Moje życie też było w pewnym momencie trudne. Po wielu latach mogę powiedzieć, że udało mi się naprawdę dużo. I Tobie tego życzę, spokoju, wyciszenia... I pamiętaj, zmiana poglądów przychodzi często w miarę refleksji nad swoim życiem i wyciągania odpowiednich wniosków. Odpowiedz Link
oliwija Re: to nie my wymyśliliśmy aborcje!!!- 04.03.08, 18:32 spokofacet napisał: > proponuje zeby oliwija miala ostatnie zdanie w tym watku i tyle, bo > watek wnosi tyle dobrego co ten artykul zaczepnie wrzucony na > poczatku. no narreszcie myślisz jak facet. > to jest ciagle ta sama psychomanipulacja. napisac klamstwo > i potem sie do niego odnosic... jasne a nie do kłamstwa sie nie odnosimy..... żal ża l ze świat nosi takich facetów >nie wiem dlaczego ciagle podejmuje > sie 'dyskusje' z takimi ludzmi... to sa bezplodne dywagacje. uuuuuuuuuuuu a ty jestes bardzo płodny - prawda. jesli nie rozumiesz po co sie z kims dyskutuje to po co wchodzisz na forum jakiekoliwk forum? Tłumacze forum kazde jest po to aby kilka osób sobie podyskutowało bez względu na to czy maja takie same czy różne poglądy. o czym ma dyskutowac osoba , która uwąza ze czerwony kapturek jedt dobry z osdoba ktora uwaza ze czerowny kaputrek jest dobry. > oczywiste fakty i rzeczywista prawda jest konfrontowana > nieoczywistymi hipotezami i idealistycznymi konfabulacjami. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale słowotok Odpowiedz Link
spokofacet Re: oliwijo 05.03.08, 00:38 strasznie chcesz na siebie zwrocic uwage i udalo ci sie, jestes w centrum uwagi. czytajac twoje posty widac ze 'pomiedzy wierszami' jest sygnal 'jest mi strasznie zle i nie moge sobie dac rady'. twoje zranienie nie uleczy sie wykrzykiwaniem i obrazaniem innych. ubieranie sie w 'inne poglady' i dyskutowanie z 'zacofanymi' tez niczego nie zmieni. to nie my potrzebujemy pomocy i 'wyedukowania'. skoro stalo sie tak jak sie stalo w twoim zyciu to cieprimy my wszyscy z tego powodu, ale to TY powinnas cos z tym z robic, bo w przeciwnym wypadku bedziesz zatruwac zycie nam, ludziom wokol ciebie, swoim najblizszym , a przede wszystkim SOBIE SAMEJ. jest w lodzi centrum sluzby rodzinie na broniewskiego 1a i jest tam konkretna pomoc. jesli nie chcesz tam to sa inni specjalisci. wykrzyczalas swoj bol, ale teraz czas na dzialanie ! nie wierze, ze chcesz zostac w tym miejscu w ktorym jestes. wierze, ze chcesz byc szczesliwa bo kazdy chce bc szczesliwy i kazdy ma do tego prawo! Odpowiedz Link
oliwija spokofacecie 05.03.08, 07:17 mylisz sie i to baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo. jestem szczesliwa od kąd po pierwsze nie jestem jua zona ex meza a po drugie odkad mu wybaczyłam wszytko co złego mi zrobił. mi i mojej corce. i nie wmawiaj mi choroby psychicznej wuiesz kazdy moze miec inne zdnaie na kazdy temat. czy to jest choroba psychiczna? jęsli ty uznasz ze snieg jest czarny - to mozna miec podejrzena ze coś z toa nie tak . ale jesli ja uwazam ze usuniecie ciązy w szzególnych przypadkach jest wskazane to znaczy ze jestem chora... ceiekawe co ty bys zrobił gdyby twoja kobieta została brutalnie zgwałcona i poczelo sie dziecko.... chciałbys zeby sie urodzio... dołoze jeszcze fakt.... nie mogliscie miec dzieci... lekarze nie mogli znalezc przyczyny.... a tu bum gwałt i jest dziecko... chciałbys takiego dziecka? Dziecka z gwałtu..... pomyśl nad soba i nad innymi , którzy maja prawo do innego zdania i moga byc z tym szcesliwi nawet z tym ze pozolili sie wyskropbac. a poza tym facet nie bardzo rozumie co czuje kobieta zmuszona do aborcji wiec sie juz zamknij. Odpowiedz Link
nati1011 Oliwija 05.03.08, 07:31 Fakt posiadania innych poglądów nie zwlnia Cie z obowiązku zachowania podstawowej kultury. Wykrzyczałaś co chciałaś - nie zamierzamy prowadzić z tobą dłużej jałowej dyskusji. Skoro jesteś taka szczęśliwa, to co robisz na tym forum? To nie jest miejsce dla ciebie. Zwłaszcza, ze twój styl jest arogancki i niegrzeczny. Ale tak jest jak sie krzykiem i obelgami próbuje zagłuszyć brak sensownych argumentów. Bo tak naprawdę nie przedstawiłaś ani jednego sensownego argumentu na poparcie swoich poglądów. Powtarzasz tylko papkę z broszurek zwolenników aborcji. Odpowiedz Link
oliwija Re: Oliwija 05.03.08, 16:43 nati1011 napisała: > Fakt posiadania innych poglądów nie zwlnia Cie z obowiązku > zachowania podstawowej kultury. i vice versa > > Wykrzyczałaś co chciałaś - nie zamierzamy prowadzić z tobą dłużej > jałowej dyskusji. u a co boicie sie? hehe] > Skoro jesteś taka szczęśliwa, to co robisz na tym forum? To nie jest > miejsce dla ciebie. to napisz to w czołwce forum ze mnie i innym wstęp zabroniony. forum jest publiczne tak samo ja ja tak jak i ty tu moge pisac. jesli nie chcecie zeby proaborcjonista pisal zablokujcie je i bedziecie miec spokój. > Zwłaszcza, ze twój styl jest arogancki i > niegrzeczny. tak tak masz racje >Ale tak jest jak sie krzykiem i obelgami próbuje > zagłuszyć brak sensownych argumentów. ja krzycze? no dobra niech ci bedzie krzycze wyzywam walę obelagami wyzywam profesorów od cymbałów idiotów, kłamców... taaaaaaaaaaaaaaak >Bo tak naprawdę nie > przedstawiłaś ani jednego sensownego argumentu na poparcie swoich > poglądów. Powtarzasz tylko papkę z broszurek zwolenników aborcji. > po pierwsze nie przeczytałm ani jednej ulotki w życiu takiej nie widziałm ( jak mam ci to udowodni , a zreszta nie zamierzam) moje poglądy to jak tu któras powiedizał, wynik znajomości zyci i ludzi... choc zaraz spadną gromy ze nie mam zadnego doświadczenia na 100% nie przeszłam aborcji..... ta myslcie sobie tak dalej. życze duzo szczescia. Ja zabiłam włsne dziecko miało 5 tygodni ale nie załuje tego... żałuje ze tka pózno zebrało mi sie na wybaczenie jego ojcu... cóż każdy popełnia błędy. ja sie umiem do nich przyznac. a ty? Odpowiedz Link
nati1011 Re: Oliwija 05.03.08, 17:51 oliwija napisała: > to napisz to w czołwce forum ze mnie i innym wstęp zabroniony. forum > jest publiczne tak samo ja ja tak jak i ty tu moge pisac. jesli nie > chcecie zeby proaborcjonista pisal zablokujcie je i bedziecie miec > spokój. W czołówce jest to umieszczone od dawna. Pisaliśmy tez o tym wiele razy. To nie jest forum dla zwolenników aborcji. Tylko i wyłącznie dla osob, które żałują aborcji i dla tych, które stoją przed taką decyzją. Ty do nich nie nalezysz. Nie potrafisz czytać? Odpowiedz Link
oliwija Re: Oliwija 05.03.08, 18:23 nati1011 napisała: > > W czołówce jest to umieszczone od dawna. Pisaliśmy tez o tym wiele > razy. to jest dokladny cytat z czolówki ABORCJA – Czym jest i dokąd prowadzi? Forum dla osób, które źle się czują ze świadomością dokonanej aborcji…..i chcą o tym porozmawiać. Również dla osób, które stoją taką przed decyzją…. i chcą poznać odczucia kobiet, których dotknął syndrom poaborcyjny. nic tu nie ma o osobach które sa za aborcja. czyli takim wstep nie jest zabroniony... ja nie potrafie czytac? > > To nie jest forum dla zwolenników aborcji. ale nie ma zakazu napubliczym forim wyrazania swoich opini prawda? > Tylko i wyłącznie dla osob, które żałują aborcji i dla tych, które > stoją przed taką decyzją. Ty do nich nie nalezysz. Nie potrafisz > czytać? to napiszcie to ze TYLKO I WYŁĄcznie dla anty aborcjonistów i proponuje je zamknąc i sprawdzac czy taka osoba ktora puka mówi prawde. Załosne jest to jak traktujecie ludzi o innych poglądach. i ktyo tu mantruje? Odpowiedz Link
oliwija kocie 06.03.08, 06:29 nie zdąrzyłam. niestety ja nie mam az tyle czasu jak ci co kasuja watki. wole ten czas spędzic z moja corka. a nie przeszukajac strony aby czegos dowiedziec sie o nicku np. xyz ( jesli taki istnieje to go przepraszam ) Odpowiedz Link
kizdam47 Re: kocie 06.03.08, 09:07 nie zdąrzyłam. niestety ja nie mam az tyle czasu jak ci co kasuja > watki. wole ten czas spędzic z moja corka. Dziwne. Od pewnego czasu zdecydowanie najwięcej tutaj twoich wpisów. Poza tym podyskutować moga panie sobie prywatnie. "Mamy tutaj prawo, do wyrażania żalu…bez dogmatów o naszej rzekomej chorobie psychicznej ( i ze względu, na to jak kontrowersyjne jest to forum, oraz na to jak często nawiedzane jest ono przez proaborcjonistów, którzy kpią z naszych uczuć!!!… ponieważ przeczą one teorii, którą próbują oni rozpowszechniać – takie posty również będą usuwane)" powyżej fragment nagłówka, nie możecie więc czuc się zaskoczone usuwaniem niektórych wypowiedzi. Ani ja nie wymyśliłam tych zasad, ani Nati tylko założycielka. Jako administrator czuje się przez nią zobligowana do ich przestrzegania. Odpowiedz Link