Dodaj do ulubionych

Marsze dla Życia w Polsce w ostatnich dniach maja

16.05.09, 21:25
Za dwa tygodnie w największych miastach Polski przejdą Marsze dla Życia. 30
maja w Łodzi, 31 maja w Warszawie i Poznaniu. Wydaje mi się, że to dla każdego
możliwość wyrażenia poparcia dla Życia. W Łodzi i Poznaniu Marsze przejdą w
milczeniu. Warszawski Marsz zakończy się Piknikiem Rodzinnym.

podaje strony informacyjne
Łódź - www.zycie.lodz.pl
Warszawa - www.marsz.org
Poznań - www.marszdlazycia.blogspot.com
Obserwuj wątek
    • spokofacet Re: Marsze dla Życia w Polsce w ostatnich dniach 31.05.09, 23:44
      w łodzi prawie 1000 osób, w warszawie, czytam w njusach, 2000. nie wiem jak w poznaniu. Pogoda nie dopisała. Na marsze przyszli najwytrwalsi. Wiadomo ze rodziny z dziećmi nie przyszły, bo było zimno i deszczowo. Dzięki łódzkiemu Marszowi powstaną 2 okna Życia - w Łodzi i w Piotrkowie Tryb.
      • mamaanieli Re: Marsze dla Życia w Polsce w ostatnich dniach 01.06.09, 19:50
        ty chyba żartujesz! w wawie było mnóstwo rodzin z dziećmi! głównie
        rodziny z dziećmi! np. my z naszą gromadą i wieeele innychsmile)) dawno
        tak nie zmokłam, ale super było (dzieciaki nie chciały wracać).A.
        • spokofacet Re: Marsze dla Życia w Polsce w ostatnich dniach 01.06.09, 22:31
          w Łodzi to był taki pierwszy Marsz, być może to nie pogoda, a może jakaś jeszcze nieufność. Byli młodzi, ale spodziewałem się większej ilości np. dzieci w wózkach itp.. Relacja i zdjęcia na stronie Pro-Life Łódź

poszliśmy z pozytywnym przekazem i tym udało nam się ugrać media, nawet GW i TVN. O zgrozo nasza lokalna TVP3 nie pisnęła słowem. Dzięki Marszowi powstaną 2 Okna Życia.
          • mama.rozy Re: Marsze dla Życia w Polsce w ostatnich dniach 02.06.09, 20:36
            fajnie,jestem bardzo za oknami.
            a my sie nie wybraliśmy na marsz bo byłam przed chemią i zazwyczaj każdy taki
            wyjazd w przededniu kończy mi się spadkiem leukocytów,więc nie ryzykowaliśmy.ale
            kto wie,za rok...
            zostały ni jeszcze 4 chemie,jak będzie tak dobrze,jak teraz,to do końca lipca je
            skończę.co dalej,zobaczymy.
            pozdrawiam serdecznie
            • mamaanieli Re: Marsze dla Życia w Polsce w ostatnich dniach 07.06.09, 11:15
              a ja nie jestem za oknamismile) i od razu mówię - nie będę o tym
              dyskutować na forumsmile) ps. tzn jestem za oknami jako oknami
              ostatniej szansy. tymczasem mogą się okazać - przy ostrej
              propangandzie prookiennej - oknami łatwego wyjścia. w skrócie:
              kobiety oddające dziecko do okna życia, to nie są te same osoby,
              które zabijają na klatce schodowej (wg. wielu psychologów). tym
              samym- gdyby się takiej kobiecie POMOGŁO, a nie poddawało okienko,
              sama wychowała by dziecko. w ostateczności - oddałaby je godnie (!)
              do adopcji.
              • mamaanieli mamaróży 07.06.09, 11:18
                kiedy my sie w koncu spotkamy? i jak? ciągle coś...
                • mama.rozy Re: mamaanieli 07.06.09, 17:41
                  no to dalej,jestem w domu.masz wolne w długi weekend?
                  widziałam Twoje zdjęcia,oj zmokłaś.
                  • mamaanieli Re: mamaanieli 07.06.09, 17:54
                    cicho, babo jedna!!!wink)) w zasadzie chyba mam wolne (prócz niedzieli).
                    pzdr.
                    • mama.rozy Re: mamaanieli 07.06.09, 20:44
                      to na gazetowego,kiedy przyjeżdżasz-przyjeżdżacie.w piątek chcemy wyskoczyć na
                      małe zakupy,ale po południu pewnie jesteśmy.to czekamsmile
                      • mamaanieli Re: mamaanieli 07.06.09, 21:32
                        a nie dałoby się jakoś w mieście tak zwanym? bo z gromadą rady nie
                        damy - jak znam zycie, dojazdy, odległości, katary i pierdoły
                        liczne...
                        • mama.rozy Re: mamaanieli 08.06.09, 08:30
                          jeśli masz blisko do Sródmiescia,to pociągiem jest do nas ok 50min.mieszkamy 10m
                          od stacji.chyba że w ten piątek bedzie ładnie i np.zoo?my mamy ten ból,że młoda
                          długo nie wytrzymuje unieruchomiona,a chodzić jej się nie chce.a w ogóle to
                          piszę już na gazetowego.zanim ktos nas wyrzuci i z taką jedna sprawą.
                          • nati1011 Re: mamaanieli 09.06.09, 20:53
                            tu za tekie rzeczy nie wyrzucają - życzę miłej zabawy, szkoda, zę
                            jesteście tak daleko sad

ALe jak kupię w końcu ten dom na wsi, to obowiązkowo przyjedziecie
                            zobaczyć "prawie morze" smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka