Dodaj do ulubionych

Nowe otwarcie medialne.

19.08.10, 11:32
Na wątku "Zbigniew Piątkowski a kaleki" co jakis czas pokazywała ię
informacja o szykującym się novum medialnym w Mińsku. Mogę to teraz
oficjalnie potwierdzić. Cóż. Nic tak w naszym kraju nie staje na
przeszkodzie, jak BIUROKRACJA. Ale już wszystkie "schody"
administracyjne zostały pokonane i można przystąpić do "pracy
twórczej".
We wstępniaku do poprzedniego numeru pewnej gazetki pewien znany
wydawca apelował do części forumowiczów, aby założyli sobie prywatna
gazetę i pisali co chcieli (nie cytuję ale tak mniej więcej brzmiał
sesns jednej ze "złotych myśli" autora wstępniaka). I otóż "słowo
ciałem się stało" (jak napisane jest w Pismie Świętym). Ale nie
będzie to typowa gazeta. To będzie zupełnie nowe lokalne medium
które (mam taką nadzieję, która jest nie tylko matka głupich, ale
także ponoć umiera ostatnia) może spowodować nowe otwarcie na
lokalnym rynku medialnym. Mam oczywiście na myśli rynek w sensie
wymiany informacji a nie jako pospolicie rozumiana sprzedaż. W tej
chwili "dopinane" są ostatnie ustalenia nie tylko ze współautorami.
Byc może znowu będziemy się mogli przejść "Ogrodami Kultury" i
dowiedziec się co naprawdę warto przeczytać, obejrzeć lub posłuchać.
Propozycji i planów jest dużo, ale nie chcę na obecnym etapie
jeszcze wszystkiego ujawniać (wszak konkurwncja nie śpi i
może "podkupić" jakiś pomysł). Oczywiście liczę się z krytyką
różnych wiedzminów24, jarzenków, starychkombajnistów, jaśków244 i
kogo tam jeszcze. Ale "nic to" - jak mawiał pułkownik Michał
Wołodyjowski. Co cię nie zabije to cię wzmocni. Mam nadzieję, że w
miarę szybko (i w miarę spokojnie) uda nam się przejść "choroby
wieku dziecięcego". Mam także nadziję, że od tej inicjatywy
przystąpią także uczestnicy spotkania w MDK. To na razie tyle na ten
temat z mojej strony, co nie znaczy, że zamykam dyskusję nt.
oczekiwań co do problematyki spraw, które mają być poruszane. Nie
mam zamiaru zamykać nikomu drogi do przyszłego współredagowania
nowej inicjtywy. Nie chcemy być miejscem uprawiania prywaty. Chchemy
się stać prawdziwie niezależnym źródłem informacji dla każdego. A
jedyną cenzurą będzie jedynie cenzura obyczajowa.
Zatem zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat "nowego otwarcia".
Obserwuj wątek
    • prawdziwy-piotrek Re: Nowe otwarcie medialne. 24.08.10, 10:18
      A ja tam bym chciał radio z prawdziwego zdarzenia...
      • prawdziwy-piotrek Re: Nowe otwarcie medialne. 24.08.10, 10:19
        I zapomniałem dodać, że jeśli ma to być kolejna gazecina, to nic się nie zmieni...
    • urfe77 Re: Nowe otwarcie medialne. 24.08.10, 12:10
      Jak zupełnie nowe medium to może coś w necie? czytałam kiedyś że to właśnie siec
      jest przyszłością prasy a papier odejdzie do lamusa. To jak panie el uchyli pan
      rąbka tajemnicy? Dobrze zgaduję? Będzie portal? Będzie można sobie tę nową
      gazetę ściągnąć na ipada zamiast zaśmiecać świata makulaturą?
      • jacek.el Re: Nowe otwarcie medialne. 24.08.10, 14:54
        Tak urfe77. Można powiedzieć "BINGO!!". Co własnie coś w tym stylu.
        tylko net ma teraz przyszłość.
        • jacek.el Re: Wszystko w jednym 08.09.10, 14:38
          Jednak prawdą jest, że oprócz śmierci i podatków niczego człowiek nie powinien byc pewien. Tak też jest z nową inicjatywą medialną. Względy "produkcyjne" oraz także organizacyjne spowodowane moim tygodniowym wyjazdem opóźniły nieco debiut. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. "Wejdziemy" w samym środku kampanii wyborczej, co od razu da nam mocnego "kopa" i ostrego ruszenia.
          A co do marzeń o radiu, to kto wie. Słychac co prawda różne informacje o planowanym uruchomieniu radia internetowego przez jednego z mińskich "red. aktorów" (już nawet podjął próby transferu paru osób, ale kto zechce pracowa za "głodowe" stawki), ale konkurencja tylko podnosi poziom mediów. I dla nas będzie to dodatkowy impuls. W każdym razie już niedługo będziemy mogli poznac się znacznie bliżej.
          • starykombajnista Re: Wszystko w jednym 09.09.10, 13:18
            kiedy pooddaje pan swoje długi Panie Jacku?
            • jacek.el Re: Wszystko w jednym 17.09.10, 10:46
              A ty, kiedy ODDASZ DŁUGI Marcinowi Królikowi?
              Ja długów nie mam (chyba, że wdzięczności, ale na pewno nie u ciebie), ty zaś masz ich coraz więcej (i przybywa).
          • starykombajnista Re: Wszystko w jednym 13.11.10, 09:25
            No i jak tam "nowe otwarcie medialne"? Mieliście wejść w samym środku kampanii wyborczej. Pytam bez ironni bo sam byłem ciekawski waszego projektu.
    • palec_fakalec Re: Nowe otwarcie medialne. 24.08.10, 13:29
      jacku, co to za bełkot... napisz po ludzku co i jak i dopiero
      otwieraj dyskusję. o czym mamy dyskutować? o pomyśle
      niewypowiedzianym czy o ukrytych pragnieniach?
      • marcinkrolik123 Re: Nowe otwarcie medialne. 24.08.10, 14:12
        palec_fakalec napisał:

> jacku, co to za bełkot... napisz po ludzku co i jak i dopiero
        > otwieraj dyskusję. o czym mamy dyskutować? o pomyśle
        > niewypowiedzianym czy o ukrytych pragnieniach?

Jeżeli ukryte pragnienia, to tylko te w Toskanii, w reżyserii Bernardo
        Bertolucciego z Lyv Tyler i Jeremym Ironsem w rolach głównych. Cudowny film!
        • dzejsi_88 Re: Nowe otwarcie medialne. 14.11.10, 11:35
          Nie wróżę temu "nowemu medium" wielkiej kariery. Ponieważ do jakiegoś czasu Panie El opowiadasz na tym forum, że będzie, że już niedługo, że w środku kampanii... Jednak nie widać żadnych efektów, a w eterze pozostają niespełnione obietnice. Niczym w polskim przysłowiu "Krowa co dużo muczy, mało mleka daje". Jeżeli będzie Pan w taki sposób prowadził to "nowe medium" jak Pan je otwiera, to wątpię w jakąkolwiek rewolucję.
          • marcinkrolik123 Re: Nowe otwarcie medialne. 14.11.10, 22:41
            Rzeczywiście, wydaje się, że z nowego otwarcia zostało skrzypienie zawiasów. Pamiętasz Jacek, jak rozsnuwałeś przede mną perspektywy świetlanego rozwoju, a ja powiedziałem Ci, że na razie na całym projekcie zawieszam tabliczkę z napisem "Opowieść Szeherezady"? No cóż, tabliczki nie tylko nie zdjąłem, a wręcz przymocowałem tytanowymi śrubami. Sam pomysł - nie powiem, ambitny. Jako bloger i pisarz eksperymentujący z interaktywnymi środkami przekazu wiem, że ekspansja e-prasy i marginalizacja gazet papierowych to kwestia kilku najbliższych lat. Z chwilą, gdy w Polsce upowszechnią się mobilne czytniki, rynek wydawniczy - zarówno prasowy, jak i książkowy przeżyje wstrząs. Tylko że uruchomienie i utrzymanie takiego projektu, jaki Ty sobie wyobraziłeś, wymaga nie tylko samodyscypliny, ale i zespołu, nie przypadkowych ludzi z doskoku, ale zespołu fachowców, którym trzeba umieć zarządzać. Nie obraź się Jacek, ale uważam, że nie jest to maszyna na Twoje możliwości, i nie mam na myśli tylko pieniędzy. Sugerowałem Ci to delikatnie już w lecie, powtarzam publicznie i teraz. Twój zryw postrzegam raczej jako reakcję na krzywdę, którą Ci wyrządził Piątkowski. Tak naprawdę, jeśli ktoś czuje się na siłach stworzyć konkurencję dla dotychczasowych rozgrywających - zwłaszcza dla "Co słychać?", którego wielkie ambicje idą w parze z postępującym regresem jakości merytorycznej - wystarczy, że na początek założy bloga, którego będzie umiał dobrze i z pasją poprowadzić. Zapewniam, że taki blog, jeśli oferowałby coś fajnego, szybko znalazłby czytelników, i z takim blogerem-pasjonatem gazety tutejsze musiałyby się liczyć. Takie czasy. A miejskie portale to po prostu multimedialne tablice ogłoszeniowe - brak tam fermentu, jakiegoś przepływu. Można tę wirtualną przestrzeń zagospodarować. W jakimś mieście - nie pamiętam w tej chwili nazwy - jest starszy człowiek, który na własnym sprzęcie kręci program o działaniach miejskich oficjeli i wrzuca to na YouTube. I ludzi naprawdę to obchodzi. Tylko - powtarzam - musiałby się znaleźć ktoś bezinteresowny i nie pałający chęcią zemsty na byłym pracodawcy, do tego z autentycznym hyziem do tutejszych spraw. Od razu zastrzegam, że ja tym kimś nie jestem. Ja pracuję na innych frontach.
            • zbyszko_cs Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 02:21
              Panie Królik, za takie oszczerstwa -
              "Twój zryw postrzegam raczej jako reakcję na krzywdę, którą Ci wyrządził Piątkowski. Tak naprawdę, jeśli ktoś czuje się na siłach stworzyć konkurencję dla dotychczasowych rozgrywających - zwłaszcza dla "Co słychać?", którego wielkie ambicje idą w parze z postępującym regresem jakości merytorycznej (...)
              - doigrasz się sprawy w sądzie. Tam dasz biedaku dowody wszystkich krzywd wyrządzonych temu nieudacznikowi. Już nie ostrzegam, bo takich zapyziałych siewców zawistnego zła trzeba zwalczać, a nie pouczać.
              Zbigniew Piątkowski
              • marcinkrolik123 Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 02:59
                zbyszko_cs napisał:

> Panie Królik, za takie oszczerstwa -
                > "Twój zryw postrzegam raczej jako reakcję na krzywdę, którą Ci wyrządził Piątko
                > wski. Tak naprawdę, jeśli ktoś czuje się na siłach stworzyć konkurencję dla dot
                > ychczasowych rozgrywających - zwłaszcza dla "Co słychać?", którego wielkie ambi
                > cje idą w parze z postępującym regresem jakości merytorycznej (...)
                > - doigrasz się sprawy w sądzie. Tam dasz biedaku dowody wszystkich krzywd wyrzą
                > dzonych temu nieudacznikowi. Już nie ostrzegam, bo takich zapyziałych siewców z
                > awistnego zła trzeba zwalczać, a nie pouczać.
                > Zbigniew Piątkowski

To się nawet dobrze składa. Przy okazji wyjaśnimy kwestię moich niewypłaconych honorariów i kradzieży intelektualnej, której się pan dopuścił na nie należącym jeszcze do pana tekście wywiadu z Leszkiem Celejem.
                • one_klawisz Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 08:43
                  Panie Marcinie a daj mu Pan spokój bo wiedzimin stoi w progu z pozwem w ręku i wzywa do plenipotenta. Poważnie zaś chcę powiedzieć, że dyskusja ze zbyszko jest dyskusją w pewnych granicach, te granice są zakreślone przez redaktora. To on może obrażać i to on może szkalować, natomiast wszyscy inni są postrzegani jako oszuści malkontenci oraz nędznicy z którymi nie warto dyskutować.
                  • jacek.el Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 11:26
                    Witam.
                    No cóż. Miało być nieco inczej, ale "sa sprawy o których się filozofom nie śniło". A jak mawiaja prawnicy "vis maior (siła wyższa) jest ważniejszy od majora w wojsku". Taki też Maior" i mnie dosięgnął. Zwyczajna dolegliwość zwana popularnie "wieńcówką". Dlatego sorry Marcin i reszta zawiedzonych. Sprawy nie "odpuściłem", ale wcześniejszy stan mojej "pikawy" po peostu wstrzymał moje działania.
                    A co do zbyszko_cs, alias wiedzmin24, alias stary.kombajnista i wiele innych "nicków". panie piątkowski (zawsze pisany przeze mnie z małej litery) niech się pan zajmie pilnowaniem własnego interesu, a nie ocenia (w swoim "zawistnym" stylu) innych. Przemawiająca przez pana (nie tylko na tym forum) zazdrość graniczaca ze skakaniem gulaja świadczy tylko o jednym. pan się BOI !! Nie będę się z panem ganiał po sądach, bo szkoda sobie brudzić ręce takim g...em.
                    one_klawisz. Masz rację. Dyskusja z jzp to dyskusja zakreślona granicami intelektu (pod)redaktorka. A zatem jest ona jeszcze niższa niż wzrost me(n)dialnej gwaizdy mińskiej.
              • jacek.el Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 11:39
                zbyszko_cs napisał:

> "Twój zryw postrzegam raczej jako reakcję na krzywdę, którą Ci wyrządził Piątko
                > wski. Tak naprawdę, jeśli ktoś czuje się na siłach stworzyć konkurencję dla dot
                > ychczasowych rozgrywających - zwłaszcza dla "Co słychać?", którego wielkie ambi
                > - doigrasz się sprawy w sądzie. Tam dasz biedaku dowody wszystkich krzywd wyrzą
                > dzonych temu nieudacznikowi. Już nie ostrzegam, bo takich zapyziałych siewców z
                > Zbigniew Piątkowski
                Taaaaaaaa. Odezwał się w swoim "nienasyconym" stylu PLEWCA wszelakiej kultury i prawd obiawionych. Co do "zapyziałych siewców zawistnego zła". Po raz pierwszy usłyszałem prawdę z ust jzp o nim samym. O reszcie "zawartości merytorycznej" tekstu nie będę się wypowiadał. Jaki autor-taki tekst.
                c.b.d.o.
              • recenzent01 Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 12:13
                zbyszko_cs napisał:

> Zbigniew Piątkowski
                Panie Redaktorze.
                Do tej pory starałem się zachować i kulturę i sztukę. Jednak po pana ostatnim wpisie tudzież tytule, jaki Pan nadał wątkowi powiem tylko jedno, ale dobitnie. Zapyzialcem, zawistnikiem i MENDĄ (tak M E N D Ą) jest właśnie Pan panie PIĄTKOWSKI. i jest pan nie tylko mendą dziennikarską (co panu można wybaczyć, bo większość tabloidów żeruje na mniej lub bardziej wyssanych z palca sensacjach), ale też MENDĄ SPOŁECZNĄ. Nie chcę i nie muszę tego udowadniać, bo każdy czytelnik pana tabloidowego tygodnika oraz mińskiego forum wie, o czym myślę. A spraw sądowych z panem się nie tylko nie boję, ale nawet nie obawiam. Zbyt wiele w Pańskich tekstach jest KŁAMSTW, OSZCZERSTW itp. kwalifikujących się do spraw karnych.
                P.S.
                Na żadne docinki z Pana strony nie będe reagował. Szkoda nerwów na takie "homo idioticus" jak Pan.
                Życzę zdrowia
                • zbyszko_cs Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 20:45
                  Drogi recenzencie01....
                  Ja się z toba zgadzam, co do mend społecznych i anonimowych.
                  Pomysl jednak o satysfakcji - nie masz żadnej, bo nikt nie nie wie, jak twoja menda wygląda. Co innego, gdybyś tak ważne opinie powiedział mi w oczy. O, wtedy urósłbys do mendoweszki.
                  A od Co słychać? sie odwal. Jesli masz choć trochę honoru to po prostu nie czytaj. Ja jednak wiem, że ty wręcz ubóstwiasz nasz "tabloid". Bardzo ci za to dziekuję.
                  A sądu nie jestes wart - takich jak ty tchórzów tu na kopy. Az czasami smierdzi...
                  No i ne reaguj - słowo sie rzekło!!! NIE WYTRZYMASZ i załozysz kolejny nick.
                  - zawsze podpisany i do dyspozycji
                  Zbigniew Piątkowski
                  • afrikana Re: Nowe otwarcie mendoidalne 15.11.10, 23:12
                    Zbyszko ty już lepiej zamilcz, bo tylko sie pogrążasz. Niedługo się utopisz we własnym gównie:/ Normalnie czytać się tego nie da. Dno totalne - im więcej się wypowiadasz, tym bardziej się w tym zdaniu upewniam. Ociekasz jadem.
                  • recenzent01 Re: Nowe otwarcie mendoidalne 23.11.10, 14:11
                    panie piątkowski.Miarka się przebrała. Mend, i na dodatek ASPOŁECZNĄ - to jesteś pan. I to mendą TOTALNIE ZAKOMPLEKSIONĄ. Bo tylko głębokie poczucie pana nicości i kompleksy powodują, że ujada pan na każdym wątku tego forum niczym łańcuchowy pies.
                    Co do pańskiego "Co słychać?", to już dawno się nie tylko odwaliłem, ale ten tytuł wywaliłem do kosza. Dla mnie ten mierny "tabloidzik" w świecie lokalnej mińskiej prasy zwyczajnie NIE ISTNIEJE io na sam widok okładki zbiera mi się na odruchy wymiotne. To jedyny pożytek z istnienia tego tytułu. Działa lepiej niż "laksygen" lub innre środki powodujące obstrukcję i wymioty.
                    Sądzić się z istotą pozbawioną "zdolności honorowej" nie mam zamiaru. Honor wszak jest droższy od KAŻDEJ ILOŚCI PIENIĘDZY. Dlatego cenię honor wyżej niż myślisz, śmierdzący tchórzu schowany za "samochwalczym tabloidem".
                    • jacek.el Re: Nowe otwarcie mendoidalne 23.11.10, 14:49
                      recenzent01. Daj sobie "na luz". Ten miński "naczelny ssak"(jak ktoś to poetycko określił) żywi się właśnie takimi tekstami. To bo "nienasycenie ubogaca" i podnosi jego prostackie "ego". Można mieć dom ze złota i flotę luksusowych samochodów, ale słomy z butów ani zwykłego chamstwa (bo to także wynosi się z domu) nawet rozpalonym do białości żelazem NIE WYPALISZ. Mnie tem dziennikarzyna już nie raz "ustawiał" i jak widzisz, nie udało się. To forum (w przeciwieństwie do cs) czytam i na bieżąco śledzę. A z jzp już dawno przestałem "polemizować", bo nie ma z kim i nie ma o czym.
                  • eliot_ness01 Re: Nowe otwarcie mendoidalne 29.11.10, 14:44
                    "Drogi recenzencie01....
                    Ja się z toba zgadzam, co do mend społecznych i anonimowych. Pomysl jednak o satysfakcji - nie masz żadnej, bo nikt nie nie wie, jak twoja menda wygląda. Co innego, gdybyś tak ważne opinie powiedział mi w oczy. O, wtedy urósłbys do mendoweszki.
                    A od Co słychać? sie odwal. Jesli masz choć trochę honoru to po prostu nie czytaj. Ja jednak wiem, że ty wręcz ubóstwiasz nasz "tabloid". Bardzo ci za to dziekuję.
                    A sądu nie jestes wart - takich jak ty tchórzów tu na kopy. Az czasami smierdzi.."
                    No tak, Panie Redaktorze Piątkowski. Z tego jednego wpisu az nadto wyłania się mały, zakompleksio0ny człeczyna. Ta podszyta jadem, głęboko nasycona zawiścią ironia aż na odległość śmierdzi całkowitym brakiem KULTURY. A pisze to człowiek, który uważa siebie za piewcę kultury oraz poetę. A gdzie to głębokie poczucie miłości do drugiej osoby, Gdzie ta subtelność i ulotność słów?! Nigdzie! Bo ta "kultura" to zwykła, sfuszerowana ANTRAPA. To tak, jakby malarz pokojowy nie pomalował, a jedynie zachlapał ściany i sufit farbą byle jak. Ot, dla przykrycia wieloletniego brudu. Tak też jest z pana twórczością. Tutaj wiersze, festiwale i gazeta, a tak na prawdę nieokrzesany gbur, żeby nie powiedzieć mocniej. Język polski nie zna słów, którymi możnaby Pana określić, aby nie prawić Panu komplementów. Menda, mendoweszka, śmierdziel - to są określenia dla Pana równoznaczne z takimi jak kultura, inteligencja.
                    Co do wartości (bądź też nie) spraw sadowych. To raczej z Panem, panie Redaktorze Piątkowski nikt nie chce się procesować. A wie Pan dlaczego ? Dla takich person najzwyczajniej szkoda czasu. Chociaż z drugiej strony przydałoby sie Panu nieco jurycznej kindersztuby. (Może ten zwrot wykorzystać Pan w swojej gazecie, bo bardzo Pan lubi "brać" cudze pomysły za własne. Oczywiście honorarium również dla Pana, na przyszłe ewentualne procesy).
                    • wiedzmin24 Re: Nowe otwarcie mendoidalne 29.11.10, 18:43
                      Drogi eliot_ness01...
                      Kim ty jesteś , że anonimowo straszysz i oczerniasz? Dla mnie jesteś NIKIM i takim zostaniesz.
                      Bez powazania, ale do zobaczenia w sądzie po wykryciu twego prawdziwego nazwiska. Już wymiar także prywatnej sprawiedliwości nad tym pracuje. To nie będzie jurystyczna kindersztuba, a lekcja wychowania anonimowych opluwaczy.

....................
                      Kazdy dostaje to, na co sobie zasłuzył
                      • dumbo_slonik Re: Nowe otwarcie mendoidalne 29.11.10, 23:15
                        a ja powiem tak, cutując sapkowskiego, skoro tu wiedzminem smierdzi:
                        Gówno i kapusta zawsze w parze idą. Jedno popędza drugie. Perpetuum mobile.
                      • jacek.el Re: Nowe otwarcie mendoidalne 02.12.10, 09:51
                        wiedzmin24 alias zabyszko_cs, czyli jzp. Nie strasz, nie strasz, bo się ze....sz. Daj sobie piatkowski spokój z tymi wielonickowymi wpisami. To już było przerabiane na innym wątku. I jakoś nie ma ani pozwów, ani tym bardziej zapowiadanych przez wiedzmina spraw sadowych. A co do wymiaru "prywatnej" sprawiedliwości. Jest takie powiedzenie "pocałujta w d... wójta". I to możesz zrobić eliotowi. Tylko tyle i aż tyle.
                        I to by było na tyle.
                      • eliot_ness01 Re: Do niejakiego wiedzmina24 02.12.10, 11:25
                        niejaki wiedzmin24 zastanawia się, kim jest eliot_ness01, "(...) że anonimowo straszy i oczernia (...)". W czasach walki z Alem Capone i z mafią chicagowską Eliot Ness był szefem specgrupy walczącej z "wrogiem publicznym nr 1", jakim był Alfonso Caponetti, czyli Al Capone. Z racji jego nieustępliwości oraz nieprzekupności okreslano Eliota i jego grupę mianem "Nietykalnych". On właśnie spowodował "zapudlenie" gangstera do więzienia Alcatraz. I nie za to, że Capone prowadził nielegalny biznes alkoholowy a pieniądze przepuszczał przez sieć publicznych pralni (stąd więło się określenia "pralnia pieniędzy"). Ala Capone zamknięto za ... PODATKI.
                        Ja nie jestem co prawda takim "nietykalnym" stróżem prawa z Chicago, ale także staram się walczyć z niegodziwościami prasowymi uprawianymi przez Redaktora Zbigniewa Piątkowskiego. Walczę także ze stylem "zastraszania", jaki uprawia Zbigniew Piątkowski, który także ukrywa się pod różnymi nickami na mińskim forum. A wiedzmin24 to podobno jeden z takich nicków.
                        Co do spraw sadowych, to z niecierpliwością czekam na pozew. Może być bardzo ciekawie na sali sądowej. A ten "prywatny wymiar sprawiedliwości" na odległość pachnie groźbami karalnymi, na co bezsprzecznie wskazuje takie oto stwierdzenie: " To nie będzie jurystyczna kindersztuba, a lekcja wychowania anonimowych opluwaczy (...)".
                        Panie wiedzmin24, niech pan pokaże jaja (jeżeli je pan wogóle ma), a nie straszy. Ja też mogę ustalić pana prawdziwe nazwisko, ale coś mi się wydaje że nie ma takiej potrzeby. Za wiedzminem24 kryje sie chyba sam Zbigniew Piątkowski. To zresztą czuć w jakże "poetyckim" stylu. Tchórz, nawet przefarbowany na lisa zawsze będzie tchórzem.
                        • recenzent01 Re: Do niejakiego wiedzmina24 02.12.10, 13:36
                          eliot. Wielki szacun za te słowa. Masz rację, że tchórz zawsze tchórzem będzie. Ten nieskrywany strach widać zresztą w ostatnim "wstępniaku". Było cicho, ale do czasu. Redaktor próbuje co jakiś czas wkładać kij w mrowisko, ale skutek tego jest mierny. Coraz bardziej się pogrąża i kompromituje.
                          Mimo jego pewności, że czytam jego "tabloidzik" (ach, ta nieskrywana "nieomylność"), nie interesują mnie jednostronne "opinie" Redaktora. Ja generalnie jego tygodnika NIE CZYTAM. A jeżeli już muszę to uczynić, robię to tylko ze względów ZAWODOWYCH (na szczęście rzadko mam taki "mus").
                          • jacek.el Re: Do niejakiego wiedzmina24 02.12.10, 14:46
                            Jestem ZA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka