ooooo12 07.07.05, 16:15 Jak myślicie czy orginalny (na licencji) angielski PUB z wyśmienitym piwem, jedzeniem i odpowiednią atmosferą miałby szanse w naszej wsi? Prosze o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcello1975 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 16:31 Nooo, pomysł przedni! A ponieważ takiego PUBu nie ma chyba także w Piasecznie to potencjalnych klientów byłoby więcej... Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 16:44 Pytanie, czy chcemy tych klientów z całego Piaseczna. Zysk dla Pub'u, ale czy zysk dla nas? Tabuny wstawionych piwoszy :))) Żeby nie było... lubię dobre piwko :) Odpowiedz Link
marcello1975 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 17:09 Zakładam, że ten PUB będzie oferował raczej markowe - droższe piwo, którego typowy wstawiony piwosz nie kupi. Jesli nie to nas tam pewnie nie będzie ;-) Odpowiedz Link
onnade Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 16:56 Prosimy o przedstawienie profesjonalnego biznes planu popartego analizą SWAT, uwzględnienie istniejącej infrastruktury piwnej i pokarmowej ze szczególnym naciskiem na lokalizację przedmiotowego Pub'u. Mile widziane karnety ze zniżką co najmniej 50% dla mieszkańców okolicznych osiedli... - gdzie by miał stanąć - godziny otwarcia - pod dachem tylko czy z przestrzenią na świeżym powietrzu - powierzchnia Odpowiedz Link
robson63 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 17:50 Sa juz dwa miejsca. Pasja i Garaz. Czy trzeci da rade ?? Sprobuj. A na czym ma polegac wysmienite piwo ?? Odpowiedz Link
onnade Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 18:00 Chyba nie pode mną miała być Twoja odpowiedź ;))) Odpowiedz Link
mmysiaa Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 18:53 > Sa juz dwa miejsca. Pasja i Garaz. Wiem gdzie jest Garaż. A gdzie jest Pasja? (Proszę o dokładniejsze namiary. Z góry dzięki za info). Odpowiedz Link
a_ska1 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 21:03 Pasja jest kolo stadniny koni, na Działkowej blisko Julianowskiej. Od niedawna, na rozruchu dopiero. Calkiem przyzwoicie sie zapowiada, jedzonko z grilla niezłe (ale to raczej nie jest PUB) A garaz, hm... to rzeczywiscie garaż... nie byłam tam, wygląd nie zachęca do odwiedzin. Odpowiedz Link
onnade Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 21:32 Czemu nie zachęca? Miałem okazję odwiedzić. Czysto i miło. Jedzenie smakowało. Stoliki na świeżym powietrzu. Polecam. Odpowiedz Link
projekt11 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 21:32 Garaż jest ok, a_ska1 to typowy malkontent - nie była ale od razu jest na nie, mieszkam na WNJ wiec garaz to troche daleko. Myślę że pomysł trafiony, brakuje na tej wsi infrastruktury PUBowej, picie piwka "na dziko " przy sklepie to średnia przyjemność. ooooooooo12 jak zobacze tej klasy PUB w okolicy Julianowskiej - Wenus to powiem OOO ! i zaproszę takie ooo12 na Gusinessa. Odpowiedz Link
projekt11 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 21:45 ooooo12 od lutego tego roku prowokuje dyskusje na ten temat i co a nic, po co Tobie te sondaże, brakuje PUBu i kazdy o tym wie, wiec mam nadzieje ze nastepny numer ooooo13 zmieni taktyke i cos konkretnie powie. Czekam, albo niech go piorun trzaśnie i niech zaśnie ( w wirtualnym pubie). Odpowiedz Link
a_ska1 Re: PUB w Józefosławiu 07.07.05, 22:04 Nie jestem malkontent, po prostu mi się nie spodobało i tyle. Rzecz gustu. Jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki :) Ja wybieram Pasję. ...ale jesli alternatywą ma być picie piwa pod sklepem, to juz niech lepiej będzie ten garaż... Odpowiedz Link
robson63 Re: PUB w Józefosławiu 08.07.05, 10:11 Jezeli nie byles to jak Ci sie moglo nie spodobac ???? Ja bylem tu i tu i wole zdecydowanie Garaz. Pasje jest dla mnie zdecydowanie za sofistikejted ;-))))) Odpowiedz Link
a_ska1 Re: PUB w Józefosławiu 08.07.05, 14:07 Nie byłam w środku, no bo z zewnątrz mi się już nie podobało.. ja zdecydowanie wolę sofisticated! dobrze, że ludzie różni są, przynajmniej nie jest nudno! Odpowiedz Link
robson63 Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 14:54 Cieszy mnie to ;-)))) Przynajmniej wiem ze sie nie spotkamy. Odpowiedz Link
m001 Re: PUB w Józefosławiu 08.07.05, 16:09 chetnych mysle, ze by nie brakowalo. Szczegolnie jesli bylby to pub z prawdziwego zdarzenia (moze jeszcze z muzyka). co do garazu to podstawowa wada jest to, ze nigdy nie wiadomo kiedy bedzie akurat zamkniete. Pani zmysl do interesow jest nieco zastanawiajacy. co do pubu angielskiego - byle jedzenie nie bylo angieleskie. A jakie wysmienite angielskie piwo masz na mysli? Jezeli juz po angielsku to poza piwem przydalby sie cider taki strongbow, albo cus... Odpowiedz Link
pssotnik Re: PUB w Józefosławiu 08.07.05, 20:25 ja tam bym wpadał; proponuje lokalizację gdzieś blisko lasu lub dróg, którymi przemykają rowerzyści z i do lasu kabackiego np. julianowska. Może część zawadzi o pubik i będzię więcej klientów, szczególnie w niedziele i soboty. Hm już widzę te tabuny podpitych rowerzystów... Odpowiedz Link
jan42 Re: PUB w Józefosławiu 08.07.05, 20:58 ja uważam że nie ma nawet 10% szans że ta inwestycja zwróci się .w tym miejscu.Nie ten czas ,miejsce i powinno się wydawać że pomysł na biznes dobry to okolice tą zamieszkują ludzie gdzie liczy się tylko ich segmencik ,a browar piją tylko przyniesiony z marketu /najtańszego/razem z pizzą lub innym świństwem .Ja się skutecznie wyleczyłem z wszelkich inwestycji w tej okolicy.Szkoda czasu ,pieniędzy,i zdrowia.A z drugiej strony to nażekają że nic tam nie ma,a spróbuj coś zrobić to sąsiedzi cię zlinczują."państwo drobnomieszczaństwo" szczęscie ich to te swoje 4ścianki a po co im jakiś pub. Odpowiedz Link
marcello1975 Re: PUB w Józefosławiu 09.07.05, 11:38 Może przyczyną Twoich niepowodzeń jest to, że Twój pomysł na biznes nie trafił w potrzeby mieszkańców Józefosławia? A to, że można i się udaje, to widać gołym okiem ;-) Odpowiedz Link
yanni Re: PUB w Józefosławiu 09.07.05, 18:47 a może kolega miał zły dzień - wiesz czasem tak jest - trzeba się wyżyć - i padło na nas :) ale my twardzi jesteśmy :) pozdrowienia Odpowiedz Link
jan42 Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 22:00 więc może napiszecie szanowni właściciele 4-ch ścianek co chcielibyście aby powstało koło waszych rezydencji i oczywiście nie przeszkadzało - restauracja,pub-piwiarnia/lepiej brzmi,swojsko,/delikatesy nocne,serwis mercedesa ,audi,kościól,meczet,dom dziecka,szpital,stacja paliw,dom z pacjentami hiv,pole golfowe a może park rozrywki dla dzieci ..itp.Zaraz ,było by wielkie pyszczenie i1001 petycji,prawda w oczy kole tow.szmaciaki.To wszystko może być ,ale nie przy moim płotku ,najlepiej na innej wsi tylko nie na moim .Jan Nowak napisał. Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 22:24 No ja bym chciał kole swych apartamentów sklepik, gdzie byłby duży wybór szmacianych laleczek do praktykowania VooDoo, całodobowy kiosk z kadzidełkami i strzelnica sportowa z widokiem na przechodzących kole bramy wjazdowej na osiedle Nowaków Janów... Odpowiedz Link
jan42 Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 22:37 no-I napisał prawde o sobie-Ja piszę prawdę tow.4-ro ściankowcy przyznajcie się że na tej waszej bramówce potrzebnev są tylko 4-ścianki.Zadna inwestycja Wam nie pasuje ,jesteście żałośni w tych postach .JAN NOWAK prawde wam pisze prosto w oczy. Odpowiedz Link
onnade Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 22:50 Myślę, że Janowi Nowakowi w doborze właściwej inwestycji pomoże lektura poradnika pt. "Nowe horyzonty własnego biznesu w oparciu o podania i gusła prasłowian"... Odpowiedz Link
jan42 Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 23:20 piszcie konkretnie -kto decyduje się aby w okolicy jego zamiszkania powstała jakakolwiek inwestycja .ja jestem pewien.Zaden gościu tego nie napisze.Nie płaczcie więc że mieszkacie na ''zadupiu kulturalno-usługowym bo żaden konkretny plan nie przejdzie tow.szmaciaki.Radzę dalej pilnie obserwować okolice czy nie kopią gdzieś w okolicy .Jesteście maluczcy w tych swoich 4-ch ściankach+ niektrzy15m2 trawki na którym smrodzicie te kiłbachy i browarek z najta nszego marketu.Jan Nowak. Odpowiedz Link
onnade Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 23:29 Kochany... 15m2 trawki wiesz na ile starcza :)) Odpowiedz Link
bebido Re: PUB w Józefosławiu 11.07.05, 15:30 Jasiu, Jasieczku, dziecko drogie mimo swojego wieku (jak sądzę 42 wiosenki masz za sobą) jesteś lekko zakręconym pajacykiem. Przestań zabawiać się swoim malutkim prąciem bo od tej zabawy na mózg się tobie rzuca. Powiedz kogo obchodzą twoje problemy, kogo wzrusza to że sam mieszkasz biedaku pod lasem w kartonie z Thomsona, kogo obchodzą twoje wypowiedzi. Moim zdaniem jesteś małym biednym zakompleksionym onanistą. Jeżeli obraziłem ciebie to fajnie jeżeli nie to też fajnie. Niepozdrawiam! Odpowiedz Link
europejczyk5 Re: PUB w Józefosławiu 20.07.05, 14:01 Ale żeś się "popisał"ojczystym językiem.A może tylko się dobrze kamuflujesz?? chrisu_gd napisał: > No ja bym chciał kole swych apartamentów sklepik, gdzie byłby duży wybór > szmacianych laleczek do praktykowania VooDoo, całodobowy kiosk z kadzidełkami i > strzelnica sportowa z widokiem na przechodzących kole bramy wjazdowej na osiedl > e > Nowaków Janów... Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: PUB w Józefosławiu 20.07.05, 14:40 Drogi forumowiczu europejczyk5 alias doradcy.ing. Rozumiem, że rozpocząłeś kampanię krytykowania moich wypowiedzi na forum (vide forum Kredyty Mieszkaniowe) w ramach "zemsty" za zwrócenie uwagi na sposób, w jaki odpowiada się szukającym porady ludziom. Świadczy to tylko o Twoim prymitywiźmie i braku umiejętności zdrowej reakcji na zasadną krytykę. Nie wspominam już o kulturze, bo to pojęcie wydaje się być Ci zupełnie obce. W wolnej chwili mogę podesłać Ci linki do innych moich wypowiedzi, abyś mógł je publicznie poddać analizie i skrytykować, trolu najmilejszy. Pozdrawiam... Krzycho Odpowiedz Link
yanni Re: PUB w Józefosławiu 10.07.05, 23:28 ja bym chciała piekarnię i sklepik z typową swojską kiełbaską pozdrawiam Odpowiedz Link
ooooo12 Re: PUB w Józefosławiu 11.07.05, 11:32 widze, ze temat wywolal niezla dyskusje na forum. problem tej okolicy polega na małej przewidywalności jakiejkolwiek inwestycji typu gastronomicznego. drugim problemem jest brak odpowiedniej nieruchomosci do adaptacji zgodnie z wymogami sanitarnymi. jak znajde odpowiedni budynek to moze sprobuje cos porzadnego otworzyc. Odpowiedz Link
onnade Re: PUB w Józefosławiu 11.07.05, 12:10 Bo widzisz. Nie wystarczy rzucić pytanie na forum, z którego korzysta w porywach być może parę procent mieszkańców, z czego kolejne kilka Ci odpowie. W takiej sytuacji należy odpowienio przygotować grunt. Zorientować się gdzie i co obecnie funkcjonuje. Wysondować, jaką cieszy się frekwencją. Czy otwarcie czegokolwiek nowego nie będzie tylko stworzeniem konkurencji, bo może ważniejszym byłoby zaproponowanie czegoś nowego np. Jak mamy wstępny rzut oka, to możemy wystąpić do poszczególnych osiedli celem zasięgnięcia opinii, oczywiście przedstawiając konkretną propozycję (chciałbym to i to, tu lub ewentualnie tu). Osobiście też z chęcią wyskakiwałbym z rana i przy okazji porannego biegania, wpadał i kupował pieczywko (piekarnia jest, można współprace nawiązać), wędlinkę, dobry szmalczyk itp itd. Oczywiście sklepik musiałby byc otwarty od bardzo wczesnych godzin, by sporo osób jeszcze przed pracą się zaopatrywało. To nie jest zły pomysł i sądzę, że miałby wbrew negatywnym opiniom kol. Nowaka Jana, pozytywnu oddźwięk. Ważne sa konkrety, bo rzeczywiście mentalność nasza jest taka, że jak nie wiemy co i jak, to stajemy w opozycji na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
yanni Re: PUB w Józefosławiu 11.07.05, 12:39 i to jest bardzo dobra odpowiedź :) pozdrowienia Onnade Odpowiedz Link
fabiani do 0000012 20.07.05, 16:04 jak będziesz potrzebował pomocy-współdziałącza to pisz. Chętnie podziałam. Odpowiedz Link
szymon.11 Re: PUB w Józefosławiu 12.07.05, 15:49 :) alez jest taki sklep, na luku ul. Geodetow, sprzedaja w nim wedliny, racuchy, sok z brzozy, wiejski chleb, kompoty, itd. itp., obok jest kwiaciarnia i sklepik il Veneziano - z wloskim zarciem robionym w domu u Renato - wlasciciela tego sklepiku. a "przecznice" wczesniej przy wjezdzie do tej firmy od betonu sa podobno dobre warzywa (tak mowi moja zona - ja nie specjalnie sie zielskiem interesuje:) pozdrawiam, Szymon Odpowiedz Link
madeleine7 Re: PUB w Józefosławiu 13.07.05, 08:55 Nie przesadzajmy, normalne warzywa i owoce za to 2 x droższe niż w centrum W- wy. Kiedyś zapytaliśmy panią, dlaczego sprzedaje tak drogo to powiedziała, że musi sobie zrekompensowac wysoki czynsz za tą budę. Odkąd zobaczyłam tam czereśnie za 9 zł w momencie gdy w W-wie były po 5 to już tam nie chodzę. Odpowiedz Link