Dodaj do ulubionych

Villa Development - opinie

12.11.10, 18:20
Witam,

Czy ktoś z Was kupił mieszkanie od Villa Development? Albo mieszka w oddanym już bloku tego dewelopera? Będę wdzięczna za wszelkie aktualne opinie (podpisanie umowy, wpłaty, jakość wykonania itp.), także od osób, które nie zdecydowały się na zakup!

(Wątek o tym deweloperze na forum jest już dość stary, już go czytałam, dlatego proszę o nieodsyłanie mnie tam :) ).

Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • mlody_forumowicz Re: Villa Development - opinie 17.11.10, 09:33
      Witam.

Kupiłem mieszkanie na osiedlu Siennicka. Właśnie się buduje, widziałem wcześniejsze inwestycje tego dewelopera. Z zewnątrz wyglądają dość imponująco. W wewnątrz niestety jeszcze nie miałem okazji.
      Podpisać możesz zwykłą umowę lub jeśli zechcesz u notariusza, z czym wiąże się dodatkowy koszt.

Pzdrawiam
      • q-kulka Re: Villa Development - opinie 17.11.10, 11:02
        Dzieki. A jak z wpłatami? Jak są rozlożone po podpisaniu umowy przedwstepnej?
        • mlody_forumowicz Re: Villa Development - opinie 18.11.10, 11:20
          Pierwsza rata to zadatek 20 tys. zł w ciągu 7 dni o daty podpisania umowy. Następnie 6 rat w następującej kolejności i wysokości:
          I - 20% wartości nieruchomości - 20 000 zł zadatku.
          II - 20% wartości nieruchomości
          III - 20% wartości nieruchomości
          IV - 15% wartości nieruchomości
          V - 15% wartości nieruchomości
          VI - 10% wartości nieruchomości
          Rozmawiałem z ludźmi, którzy kupili mieszkanie w innej inwestycji twego dewelopera, mówili, że deweloper nie robi żadnego problemu z udostępnianiem jakichkolwiek dokumentów potrzebnych do kredytu (w końcu zależy mu na sprzedaży nieruchomości).
          Od siebie mogę dodać, że jeśli nurtują cię jakiekolwiek sprawy, zawsze możesz czy to zadzwonić, czy też pojechać osobiście do biura i udzieli ci Pani Ewa odpowiedzi.
          Pozdrawiam
          • q-kulka Re: Villa Development - opinie 18.11.10, 14:47
            Dzięki za info. Wybiorę sie tam i dopytam o szczegóły.

Pozdrawiam!
            • mlody_forumowicz Re: Villa Development - opinie 18.11.10, 14:53
              Dużym atutem "osiedla Siennicka" jest niska cena. Ja za mieszkanie 51m2 + 3,8m2 tarasik + piwnica zapłaciłem 190 tys.. wychodzi 3700 za metr. Najdroższe mieszkania są po 4000 za metr.
              Także polecam, może będziemy sąsiadami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka