Dodaj do ulubionych

Czas na dymisję!

05.11.05, 00:08
Osoba moderująca forum powinna być obiektywna. Niestety poraz kolejny
działalność "naszego moderatora" potwierdza, że nie jest odpowiednią osoba na
to "stanowisko". Tyle czasu na forum niczego się nie nauczył, a szkoda bo są
przykłady dobrej moderacji. Nie wniósł na forum, żadnego pożytecznego wątku!
(ale to można mu wybaczyć ponieważ nie mieszka w Sulejówku i sprawy lokalne
albo go nie interesują, albo cierpi zwykły brak dobrej inicjatywy).

Niestety często wykazyje się tzw. złą inicjatywą, a swoimi wrąceniani
zachęca do zwykłej pyskówki użytkowników. Chyba większość forumowiczów
zauważyło, że moderator prowadzi prywatną wojnę z Plebsem. Często usuwając
jego posty potrafi się tak zagalopować, że usuwa nawet spokojne świąteczne
życzenia. Zapewne wielu zdziwiło wykasowanie postów, które nie złamały
regulaminu. Dziwne! Przypadek? Nadgorliwość, częste pomyłki, przemęczenie?
Czas na dymisję towarzyszu cenzorze!
Obserwuj wątek
    • franek.alcatraz Re: nie płacz 05.11.05, 01:42
      Jeeeeeeeezuuuu!!!!
      Użytkowniczko "obserwatorka15" w jakim celu zakłasz kolejny nic nie wnoszący
      wielokorotnie wałkowany tutaj temat? W dodatku zawierasz w nim kłamliwe
      informacje. Użytkownik "krzysztofplebs" został zbanowany przez administraotra
      gazety (czyli wcale nie przez krzysztofomaciongofoba Karpia), więc powiedz jak
      Karp może usuwać posty niejakiego plebsa, jeżeli jego tu nie ma??
      • obserwatorka15 Re: Złote powiedzonka moderatora 05.11.05, 08:51
        franek.alcatraz napisał:

...
        > Karp może usuwać posty niejakiego plebsa, jeżeli jego tu nie ma??

Nie o Plebsa rzecz idzie tylko o Karpia.
        Trochę historii dla nowych użytkowników forum. Oczywiście wypowiedzi wyrwane z
        wątków. Ale nie o meritum sprawy chodzi tylko o zaczepny sposób zwracania
        moderatora się do różnych osób. Kilka wypowiedzi skierowanych do Plebsa, ale
        większość do innych użytkowników.
        Poczytajcie i zobaczcie troll to czy moderator? Zebrałam kilka złotych myśli
        moderatora. Czy można go posądzić o czepiarstwo, brak wychowania, prowokacyjne
        zaczepki? Odpowiedzcie sami!

UŻYTKOWNIK: Dlaczego w ciągu kilku sekund(!!!) usunąłeś moje wpisy? Coś ci się
        nie
        > podoba?

MODERATOR: Cóż, Ty mi się na pewno nie podobasz, bo nie gustuję w krzykaczach.
        Jeśli chcesz bym sensownie odpowiedział na Twoje wyimaginowane zarzuty to podaj
        o jaki post/posty Ci chodzi i kiedy zostały skasowane.
        ps W ciągu kilku sekund ("!!!") to można połowę wątków na forum skasować.
        pozdrawiam

UŻYTKOWNIK: Zanudziłbyś sie karpiu na śmierć, gdybyś nie wcinał od czasu do
        czasu swoich
        > trzech groszy do naszych postów? Co za facet - jak nie wytnie to się wetnie..

MODERATOR: Och, nie bądź taki zazdrosny.
        Apropo wcinania, nie z Tobą rozmawiałem...

UŻYTKOWNIK:
        Jestem częstym gościem tego forum. Odwiedzam te miejsce codziennie. I niestety
        dzisiaj szlag mnie trafił, gdy zauważyłem, że bezpodstawnie usunąłeś
        odpowiedź "plebsa" na Twój wątek. Mianowicie zdążyłem tę odpowiedź przeczytać i
        muszę z tego miejsca stwierdzić, że prekroczyłeś nadane uprawnienia
        jako "moderatora". Wiem, że były tam zawarte dane "pewnej" osoby, lecz z tego
        co wiem (mogę się mylić) to nie jest łamanie i naruszanie regulaminu tego
        forum.

MODERATOR: Rozmawiałem z administratorem portalu, niestety wątku nie da się
        przywrócić, z
        powodu jakiegoś błędu w oprogramowaniu przepadł bezpowrotnie. W razie
        wątpliwości możesz skontaktować się na forum@agora.pl i potwierdzić.

Wypowiedź powyżej często się powtarza, a posty dalej znikają - (przyp. aut.)

MODERATOR: Już pomogło, większość wątków poszła na Oślą.

MODERATOR: Szczęściem F.Sulejówek dla trolli jest zamknięte. Przeprosiłbym Cię
        gdyby to ode mnie zależało, ale Warszawa jest jeszcze dla nich świetnym Hyde
        Parkiem.

MODERATOR: Nie liczę na to byś zrozumiała to o czym piszę, niemniej przemyśl.

MODERATOR: Powiedzmy , że zauważam Twoje wiercenie się na krześle (niczym
        pierwszoklasisty w szkole ) i Twoją chęć wykazania się - czy taki "splendor"
        Ci odpowiada , czy może powinienem poświęcać Ci więcej uwagi ?

MODERATOR: Zaciąłeś się jak stara płyta. Zero konkretnych argumentów tylko
        klepanie w koło
        macieju tego samego. To nie radio maryja chłopaku.

MODERATOR: Potrafię zrozumieć, że ktoś lubi się masturbować pisząc swoje
        sensacyjki, ale może powstrzymaj tę młodzieńczą burzę hormonów w jakiś
        dyskretniejszy sposób.

MODERATOR:Pożongluj i przytocz też jakieś liczby, tylko trochę się postaraj i
        nie wymyślaj ich śliniąc paluch do wiatru. Stać Cie! Postaraj
        się Plebs! Up up up!!!

MODERATOR: To się uśmiałem teraz.
        Widzieliście ? Pierwszy lepszy parch chce, żeby odczytali jego wypociny na
        sesji Rady, bo mu się coś uroiło we łbie.

MODERATOR: Tyle tylko, że kiepski z Ciebie specjalista od dezynsekcji skoro nie
        wiesz kto jest szkodnikiem a kto nie. Ale słusznie się ciskasz, dokładnie
        Ciebie wszyscy
        tu mają na myśli mówiąc o tym śmietniku, nie bój się nie będzie bolało...

MODERATOR: Dzieciaku, nie nauczyli cie, ze jak sie nie ma nic do powiedzenia to
        sie milczy zeby glupoty swojej nie ujawniac ?

MODERATOR: Trudno zrozumieć co ? :) Nie martw się, inni nawet mając 2 szare
        komórki są równie tępi , vide plebs :)

MODERATOR: Za cienki jesteś paprochu. Ta świadomość tak cię przeraża, że musisz
        się
        mnożyć :)

• alf.net Re: Złote powiedzonka moderatora 06.11.05, 01:23
          :-) Gratuluję wytrwałości, Obserwatorko.
      • obserwator.2236 Re: nie płacz 05.11.05, 19:38
        franek.alcatraz napisał:

> Jeeeeeeeezuuuu!!!!
        > Użytkowniczko "obserwatorka15" w jakim celu zakłasz kolejny nic nie wnoszący
        > wielokorotnie wałkowany tutaj temat? W dodatku zawierasz w nim kłamliwe
        > informacje. Użytkownik "krzysztofplebs" został zbanowany przez administraotra
        > gazety (czyli wcale nie przez krzysztofomaciongofoba Karpia), więc powiedz jak

A może mi wytłumaczysz dlacxzego wycuina moje posty?! Oślepłeś?!
      • obserwator.2236 Re: nie płacz 09.11.05, 14:20
        franek.alcatraz napisał:

> Jeeeeeeeezuuuu!!!!
        > Użytkowniczko "obserwatorka15" w jakim celu zakłasz kolejny nic nie wnoszący
        > wielokorotnie wałkowany tutaj temat? W dodatku zawierasz w nim kłamliwe
        > informacje. Użytkownik "krzysztofplebs" został zbanowany przez administraotra
        > gazety (czyli wcale nie przez krzysztofomaciongofoba Karpia), więc powiedz jak

Nie ma karpika? A co,utopił się?
    • karp Powinny być usprawiedliwienia ? 09.11.05, 12:44
      Ponieważ wątek nt moderatora nie wywołał większej dyskusji a p. Obserwatorka z
      tzw. "uporem godnym lepszej sprawy" próbuje za wszelką cenę temat podbić w
      innym wątku odpowiadam:
      Tak - cytaty są powyrywane z kontekstu, a to marna podstawa do dyskusji.
      Tak - większości nie napisał moderator.
      Tak - czepiasz się.
      Nie - cała reszta.

A o Plebsie, o którego toczy się tu boje - zdania nie zmienię. Kto jak kto,
      ale wydawca gazety (i podobno dziennikarz) powinien mieć większy umiar w
      artykułowaniu swoich emocji: republika.pl/dragstar2005
      (to z ostatnich tygodni).
      • obserwatorka15 Re: jeżeli uważassz, że powinieneś? 09.11.05, 13:33
        Kolejny raz napiszę, że nie o Plebsa mi chodzi, tylko o TWÓJ SPOSÓB ZWRACANIA
        SIĘ do użytkowników forum. Zdania wyrwane z kontekstu pozwalają jednak na
        przybliżenie "stylu" osoby piszącej. Burzliwej dyskusji nie zamierzałam
        wywołać, bo i o czym tu dyskutować. Po prostu "ten typ moderatora" tak styl
        prezentuje i tyle. Czy może się podobać? Sprawa gustu. Jest jeszcze temat
        znikających postów, które w żaden sposób NIE ZŁAMAŁY regulaminu. Większość
        użytkowników tego forum, doświadczyło... że ich posty zniknęły - bez powodu!
        I jeszcze te wtrącenia, które zachęcają do pyskówki, a chyba raczej nie o to
        chodzi!

Zajrzałam do linku (bez komentarza - chamstwo i tyle!). Ale zdaje się, że to
        była prywatna korespondencja. Nie powinieneś jej ujawniać! Ciekawe czy
        odpowiadałeś na taką korespodencję, a jeżeli tak, to w jakim stylu? Ale niech
        to zostanie twoją tajemnicą!

Ps. Niestety pamięć Cię zawodzi do każdej Twojej wypowiedzi mogę podpiąć link.
        Forum to nie pole walki. Pzrd. i więcej obiektywizmu.
        • karp Re: Jednak nie powinienem... 10.11.05, 02:24
          obserwatorka15 napisała:

> Kolejny raz napiszę, że nie o Plebsa mi chodzi, tylko o TWÓJ SPOSÓB
          ZWRACANIA
          > SIĘ do użytkowników forum. Zdania wyrwane z kontekstu pozwalają jednak na
          > przybliżenie "stylu" osoby piszącej. Burzliwej dyskusji nie zamierzałam
          > wywołać, bo i o czym tu dyskutować. Po prostu "ten typ moderatora" tak styl
          > prezentuje i tyle. Czy może się podobać? Sprawa gustu. Jest jeszcze temat
          > znikających postów, które w żaden sposób NIE ZŁAMAŁY regulaminu. Większość
          > użytkowników tego forum, doświadczyło... że ich posty zniknęły - bez powodu!
          > I jeszcze te wtrącenia, które zachęcają do pyskówki, a chyba raczej nie o to
          > chodzi!

Posty nigdy nie znikają bez powodu.

> Zajrzałam do linku (bez komentarza - chamstwo i tyle!). Ale zdaje się, że to
          > była prywatna korespondencja. Nie powinieneś jej ujawniać! Ciekawe czy
          > odpowiadałeś na taką korespodencję, a jeżeli tak, to w jakim stylu? Ale
          niech
          > to zostanie twoją tajemnicą!

Owszem prywatna, bo moja, a nie proszono mnie o zachowanie tajemnicy
          korespondecji. I nawet gdyby - nie sądzę by ujawnianie tego typu zachowań było
          w jakiś sposób niepoprawne.
          A moje odpowiedzi nie są ciekawe, i również nie są tajemnicą.

> Ps. Niestety pamięć Cię zawodzi do każdej Twojej wypowiedzi mogę podpiąć
          link.
          > Forum to nie pole walki. Pzrd. i więcej obiektywizmu.

Myślisz, że nie sprawdzałem każdego zdania które zacytowałas ? :)

• obserwatorka15 Re: Jednak nie powinienem... 11.11.05, 19:51
            >Posty nigdy nie znikają bez powodu.

Pewnie - powód zawsze się znajdzie.

>Myślisz, że nie sprawdzałem każdego zdania które zacytowałas ? :)

Myślę, że sprawdzałeś. Jeżeli nie zgadzasz się z cytatem podaj konkretnie,
            który nie jest Twojego autorstwa. Wg. moich danych zacytowałam tylko twoje
            wypowiedzi. Jeżeli coś jest nie tak podaj link sprawdzę ponownie.

Poczta od jednego użytkownika forum, nie upoważnia cię do traktowania innych
            przez pryzmat "tego jednego". Nawet wtedy gdy w niektórych kwestaich zgadzają
            się "taaakim pisarzem". W niektórych sprawach tak, nigdy z chamstwem!
            • karp Re: Jednak nie powinienem... 11.11.05, 20:18
              obserwatorka15 napisała:

> >Posty nigdy nie znikają bez powodu.
              >
              > Pewnie - powód zawsze się znajdzie.
              >
              > >Myślisz, że nie sprawdzałem każdego zdania które zacytowałas ? :)
              >
              > Myślę, że sprawdzałeś. Jeżeli nie zgadzasz się z cytatem podaj konkretnie,
              > który nie jest Twojego autorstwa. Wg. moich danych zacytowałam tylko twoje
              > wypowiedzi. Jeżeli coś jest nie tak podaj link sprawdzę ponownie.

Zgadzam się z każdym. To napisałem ja. Nie ma sprzeczności z tym co napisałem
              poprzednio.

• franek.alcatraz Re: Powinny być usprawiedliwienia ? 09.11.05, 15:58
        karp napisał:
        > republika.pl/dragstar2005
        > (to z ostatnich tygodni).

Loooool! "Nooo, ładnie się pan przedstawił Panie ma ciąg przed milionami słuchaczy"

• obserwator.2236 Re: Powinny być usprawiedliwienia ? 09.11.05, 19:48
          franek.alcatraz napisał:

> karp napisał:
          > > republika.pl/dragstar2005
          > > (to z ostatnich tygodni).
          >
          > Loooool! "Nooo, ładnie się pan przedstawił Panie ma ciąg przed milionami
          słucha
          > czy"

Aco?Karp ci czytał coś odnośnie pana Krzysztofoa? To w tym czasie musiał być
          nie ma ciąg, tylko prze cią i trochę ci nawiało do uszu... A poza tym, to pan
          Krzysztof przedstawił prawdziwe oblicze Karpiia. Nareszcie wiemy, co to za
          szelmostwo.
          >
          >
          >
          >
          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka