52b1 20.02.06, 12:55 Jarosław Kaczyński nakazał PIS- owcom zdobyc wszystkie ratusze- kto w Sulejówku jest z PIS i bedzie kandydowal na burmistrza i radnych. Przybliżcie sylwetki tych ludzi, tylko na powaznie . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smosar Re: Przyszłe wybory 20.02.06, 14:38 Niedawno w Kubusiu mówiono głośno o kilku kandydatach.Jan Czarnocki-obecny radny ,Krzysiek Gruzinski =Platforma Obywatelska,Zenio Pokojski-nie ma teraz pracy więc...a jest dobry bo był związany z dawną nomenklatura,Krystyna Pazio- radna powiatowa i moze Henio Zając -komendant strazaków.To by było na tyle ale są to nieoficjalne dane. Odpowiedz Link
zkpl Re: Przyszłe wybory 20.02.06, 22:01 Krzysiek Gruziński z nich jest najlepszy. Mówię na poważnie. Gość jest Biznesmenem -daje prywatna kasę na Victorię. A jak wygra o ile (wystartuje)to i dla obecnego Burmistrza może się jakiś etat znajdzie. Krzywdy mu na pewno nie zrobi. Pracowników też z Urzędu nie powyrzuca (bo i kogo przecież nie małżonkę "grubego Remika"). Tak jak było tak i będzie. Pani nauczycielka Pazio śmiechu warte. No chyba, że czarny koń -Pani Radna Spirydońska wystartuje o wtedy to będzie ciekawie. Odpowiedz Link
smosar Re: Przyszłe wybory 20.02.06, 23:08 Masz racje-wszyscy zostana -bo przeciez Krzysiek Gruzinski swojej zony z fotela dyrektora Przychodni nie wyrzuci. Odpowiedz Link
52b1 Re: Przyszłe wybory 21.02.06, 08:57 Piszecie o ludziach z Po i innych a mnie interesuje inwazja PIS- możśe dopiero zwieraja szeregi. Odpowiedz Link
kapsel2665 Re: Przyszłe wybory 21.02.06, 19:09 U nas Pis to przecież jak wiadomo formalnie Radna Krystyna M i spółka. Odpowiedz Link
posik Przyszłe wybory 21.02.06, 21:44 Jak ma stara klika zostać to po co nowe wybory??? Może rada przez aklamację i podwyżkę płacy przegłosuje starego burmistrza naszego dobrodzieja. Odpowiedz Link
kapsel2665 Re: Przyszłe wybory 15.06.06, 14:23 smosar napisał: > Niedawno w Kubusiu mówiono głośno o kilku kandydatach.Jan Czarnocki-obecny > radny ,Krzysiek Gruzinski =Platforma Obywatelska,Zenio Pokojski-nie ma teraz > pracy więc...a jest dobry bo był związany z dawną nomenklatura,Krystyna Pazio- > radna powiatowa i moze Henio Zając -komendant strazaków.To by było na tyle ale > są to nieoficjalne dane. Teraz slyszałem że jest nowy kandydat specjalista od marketingu politycznego PO w Sulejowku pan Kikolski. To pewnie stąd te jego częste wywiady w Lokalnej. Nie znam go osobiście ale mówią niektórym radnym nieżle dał się we znaki. I w rezultacie jego akcji ulotkowych nie mają żadnych szans na reelekcję. Myślę że ten Pan to lepszy kandydat niż np. Pan Śliwa. Odpowiedz Link
babajaga22 Re: Przyszłe wybory 16.06.06, 22:42 A czym jeszcze zabłysnął pan Kikolski, poza niedawnymi,populistycznymi wypowiedziami w Lokalnej , bo nie słyszałam, żeby przez ostatnie lata interesował się życiem publicznym i dawał temu wyraz.? Odpowiedz Link
maria156 Re: Przyszłe wybory? 17.06.06, 15:19 babajaga22 napisała: > A czym jeszcze zabłysnął pan Kikolski, poza niedawnymi,populistycznymi > wypowiedziami w Lokalnej , bo nie słyszałam, żeby przez ostatnie lata > interesował się życiem publicznym i dawał temu wyraz.? A kto napisał arcyciekawą ulotkę z której treści wynikało że 8 radnych obraziło Szacownego Biskupa. A następnie przy pomocy ww. wyssanych z palca zarzutów nabuntował przeciwko niewinnym (niektórzy radni nawet to nawet w ogóle się w czasie pobytu Biskupa nie odzywali)ludziom kilkaset osób. Dzisiaj ten Pan już prowadzi kampanię wyborczą i wcale się nie przejmuję tym że niektórzy z zaatakowanych wtedy radnych mają problemy ze zdrowiem.A słowo przepraszam to gdzie wielki Panie kandydacie? Odpowiedz Link
maciong1 Pis czy Po 22.02.06, 00:22 Zgaduj zgadula a PO z Krzyskiem ,Zeniem czy Jankiem i tak przejda do władzy i zaden PIS im nie da rady. Odpowiedz Link
rumcajs22 Re: Przyszłe wybory 22.02.06, 12:48 Najlepszymi kandydatami są :Jan Czarnocki ,Krzysztof Gruzinski,Zenon Pokojski,Pani Radna Pazio-te osoby powinny starac sie o fotel burmistrza Sulejówka a pan Waldemar Chachulski powinien zostac zastepcą którejs z tych osób.Niezwykle wazne jest ze te osoby łączy jedna myśl:WSZYSCY SĄ PRZECIWNIKAMI WEJSCIA SULEJÓWKA DO WARSZAWY I DLATEGO GŁOSUJE NA NICH.Chce by Sulejówek był w powiecie minskim i siedleckim a takze lubelskim i nie pozwole zeby ktos wymazywał Sulejówek z mapy swiata Odpowiedz Link
marian9910 Re: Przyszłe wybory 25.02.06, 15:50 Krzysiek Gruzinski od dawna robi interesy i dobrze na tym wychodzi a miasto nie zawsze -stracilismy taka fajna kawiarnie .Jutrzenka sie nazywała.Całe zycie"kulturalne"przepadło wraz kawiarnią Odpowiedz Link
hals_ownik Re: Przyszłe wybory 28.02.06, 00:27 Czy radna K.M. i tzw. jej towarzystwo są faktycznie w PiS-ie, czy tylko takie stwarzają pozory? Bo ten 'klub radnych IV RP' to chyba raczej c.d. znanych 'jajcarskich' blefów tej grupy? Odpowiedz Link
zkpl Re: Przyszłe wybory 28.02.06, 07:06 hals_ownik napisał: > Czy radna K.M. i tzw. jej towarzystwo są faktycznie w PiS-ie, czy tylko takie > stwarzają pozory? Bo ten 'klub radnych IV RP' to chyba raczej c.d. znanych > 'jajcarskich' blefów tej grupy? Obawiam się że radna K.M nadal jest w PIS-ie. Wskoczyła tam fortelem dzięki umowie SKL(do którego się zapisała)z mińskim PIS. Ale najśmieszniejsze że w PISie są także jej przeciwnicy polityczni rodem z Sulejówka vide radny powiatowy Arkadiusz Sliwa i spółka. Tak że pozostaje nam dalej czekać na rozstrzygnięcie Prokuratury (sPZOZ bo ta druga afera z podpisami jest "szyta grubymi nićmi")i ewentualny akt oskarżenia wobec tej Pani. Wtedy będzię sobie mogła jeździć po sądach dowoli. Odpowiedz Link
krzysztofus Re: "Rosół" da popalić! 17.04.06, 19:21 "Rosół" jest wielki, juz w PO dobrze idzie... Odpowiedz Link
wyroi Re: "Rosół" da popalić! 18.04.06, 17:29 No ja słyszałem, ze może Śliwa będzie kandydował, ale być może to plotka. Pani K.M. podobno jest cały czas w PiS-ie, chociaż kto to wie. Prze kilka lat wszyscy myśleli,ze jest w LPR, a nie była. Jeśli nie znajdzie się bliższy mi (nam?) kandydat to ufam,że znajdzie się w Pis jakiś pożadny gość. Z drugiej strony PiS w dołach ma problemy personalne. Zwłacszcza po objęciu sejmowo- resortowych funkcji i przejęciu instytucji rządowych. Odpowiedz Link
babajaga22 Re: "Rosół" da popalić! 17.06.06, 01:29 Myślę,że problemy personalne w tzw."dołach" mają również inne partie i z tego względu bardziej przypominają kanapowe koterie, traktowane jak trampoliny wyborcze.Co gorsza, szefom tych koterii wcale nie zależy na przyjmowaniu nowych członków. Zwrócił na to uwagę pan Kaczyński w swym przemówieniu, podczas niedawnego zjazdu/?/ wyborczego PiS. Oczywiście miał na myśli ten problem w odniesieniu do własnego ugrupowania. Czytałam niedawno wywiad w Lokalnej z szefem PiS na gminy Halinów, Dębe i Sulejówek , panem Adamem Ciszkowskim i poza dobrym samopoczuciem tego młodego człowieka nic właściwie z niego nie wynika. Padły 3 nazwiska, nie wiadomo członków czy sympatyków i informacja, że biuro PiS to dopiero będzie otwarte w niedalekiej przyszłości.Nie słyszałam o bodaj jednym spotkaniu członków tej partii z mieszkańcami, a przecież trudno podejrzewać, by działała w podziemiu. Na marginesie, jestem przeciwna upartyjnianiu się nauczycieli - ich powołaniem jest nauczanie i wychowanie młodzieży, a nie zabawa w politykę ich kosztem . Odpowiedz Link
52b1 Re: "Rosół" da popalić! 28.06.06, 09:03 Pani Mario moze to bedzie lepsze dla uczniów- nauczyciele garna sie do władzy, bo nie odnajduja sie w swoim zawodzie. Odpowiedz Link
plebskrzysztof Re: "Rosół" da popalić! 28.06.06, 10:09 W powiecie mińskim nauczyciele - radni słabiutko się sprawdzają... Odpowiedz Link
52b1 Re: "Rosół" da popalić! 29.06.06, 11:54 Trzy powody zostania nauczycielem- czerwiec, lipiec, sierpień. Pocieszajace jest to, że w kazdej szkoleznajduje się przynajmniej 1 nauczyciel z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link
wyroi Re: "Rosół" da popalić! 10.07.06, 23:44 Właśnie, a pan Chachulski nie będzie ponownie kandydował? Odpowiedz Link
maria156 Re: "Rosół" da popalić! 11.07.06, 19:02 wyroi napisał: > Właśnie, a pan Chachulski nie będzie ponownie kandydował? Pewnie będzie tyle że mieszkańcy go już raczej nie wybiorą. Na giełdzie kandydatów wypłynęło ostatnio także nazwisko innego eksburmistrza Pana Wojciecha.K . Ale i w tym przypadku raczej nie będzie to faworyt. Odpowiedz Link
student_29fit Re: "Rosół" da popalić! 21.07.06, 13:50 Wrącę tylko nazwisko naszego młodego radnego: Radziszewski. Nie bez powodu, ponieważ doszły mnie słuchy, że chce ten człowiek kandydować. Odpowiedz Link
kapsel2665 Re: "Rosół" da popalić! 21.07.06, 21:35 student_29fit napisał: > Wrącę tylko nazwisko naszego młodego radnego: Radziszewski. Nie bez powodu, > ponieważ doszły mnie słuchy, że chce ten człowiek kandydować. NA KOGO ? Odpowiedz Link
plebskrzysztof Re: "Rosół" da popalić! 22.07.06, 13:34 student_29fit napisał: Radziszewski. Nie bez powodu, > ponieważ doszły mnie słuchy, że chce ten człowiek kandydować. Do czego? Do zarządu Koła Gospodyń Wiejskich?! Odpowiedz Link
antywarkoczyk Re: A może Zalewski? 23.07.06, 09:33 Jacuś od dawna ma chętkę, w dodatku nie ma żony więc ma więcej czasu... Kiedyś kreował na burmistrza Sulejówka (wtedy wybierali radni którym niestety Zalewski był) nieżyjącego już cwaniaczka Jacka O. W głosowaniu delikwent dostał 0 głosów, a więc nawet jego "promotor" za nim nie głosował...To tak gwoli przypomnienia! Odpowiedz Link
student_29fit Re: "Rosół" da popalić! 23.07.06, 22:03 Radziszewski też nie ma już "żony", z którą bujał sie ładnych pare lat i chyba za bardzo roznosi go ciśnienie bo najchetniej rzucił by sie na wszystko. Mysli chyba, że ludzie zapomnieli jego wybryki. Odpowiedz Link
hals_ownik Hej, hej! Co nowego na giełdzie? 06.08.06, 23:57 Co nowego wiecie o przyszłych kandydatach na burmistrza? Pojawił się ktoś nowy? Czy to prawda, że podobno pan Czarnocki też się szykuje na burmistrza? A kto z PiS-u??? Odpowiedz Link