Dodaj do ulubionych

Przyszłe wybory

20.02.06, 12:55
Jarosław Kaczyński nakazał PIS- owcom zdobyc wszystkie ratusze- kto w
Sulejówku jest z PIS i bedzie kandydowal na burmistrza i radnych. Przybliżcie
sylwetki tych ludzi, tylko na powaznie .
Obserwuj wątek
    • smosar Re: Przyszłe wybory 20.02.06, 14:38
      Niedawno w Kubusiu mówiono głośno o kilku kandydatach.Jan Czarnocki-obecny
      radny ,Krzysiek Gruzinski =Platforma Obywatelska,Zenio Pokojski-nie ma teraz
      pracy więc...a jest dobry bo był związany z dawną nomenklatura,Krystyna Pazio-
      radna powiatowa i moze Henio Zając -komendant strazaków.To by było na tyle ale
      są to nieoficjalne dane.
      • zkpl Re: Przyszłe wybory 20.02.06, 22:01
        Krzysiek Gruziński z nich jest najlepszy. Mówię na poważnie. Gość jest
        Biznesmenem -daje prywatna kasę na Victorię. A jak wygra o ile (wystartuje)to
        i dla obecnego Burmistrza może się jakiś etat znajdzie. Krzywdy mu na pewno nie
        zrobi. Pracowników też z Urzędu nie powyrzuca (bo i kogo przecież nie
        małżonkę "grubego Remika"). Tak jak było tak i będzie. Pani nauczycielka Pazio
        śmiechu warte. No chyba, że czarny koń -Pani Radna Spirydońska wystartuje o
        wtedy to będzie ciekawie.
        • smosar Re: Przyszłe wybory 20.02.06, 23:08
          Masz racje-wszyscy zostana -bo przeciez Krzysiek Gruzinski swojej zony z fotela
          dyrektora Przychodni nie wyrzuci.
          • 52b1 Re: Przyszłe wybory 21.02.06, 08:57
            Piszecie o ludziach z Po i innych a mnie interesuje inwazja PIS- możśe dopiero
            zwieraja szeregi.
            • kapsel2665 Re: Przyszłe wybory 21.02.06, 19:09
              U nas Pis to przecież jak wiadomo formalnie Radna Krystyna M i spółka.
              • posik Przyszłe wybory 21.02.06, 21:44
                Jak ma stara klika zostać to po co nowe wybory??? Może rada przez aklamację i
                podwyżkę płacy przegłosuje starego burmistrza naszego dobrodzieja.
      • kapsel2665 Re: Przyszłe wybory 15.06.06, 14:23
        smosar napisał:

> Niedawno w Kubusiu mówiono głośno o kilku kandydatach.Jan Czarnocki-obecny
        > radny ,Krzysiek Gruzinski =Platforma Obywatelska,Zenio Pokojski-nie ma teraz
        > pracy więc...a jest dobry bo był związany z dawną nomenklatura,Krystyna Pazio-
        > radna powiatowa i moze Henio Zając -komendant strazaków.To by było na tyle
        ale
        > są to nieoficjalne dane.

Teraz slyszałem że jest nowy kandydat specjalista od marketingu politycznego PO
        w Sulejowku pan Kikolski. To pewnie stąd te jego częste wywiady w Lokalnej. Nie
        znam go osobiście ale mówią niektórym radnym nieżle dał się we znaki. I w
        rezultacie jego akcji ulotkowych nie mają żadnych szans na reelekcję. Myślę że
        ten Pan to lepszy kandydat niż np. Pan Śliwa.
        • babajaga22 Re: Przyszłe wybory 16.06.06, 22:42
          A czym jeszcze zabłysnął pan Kikolski, poza niedawnymi,populistycznymi
          wypowiedziami w Lokalnej , bo nie słyszałam, żeby przez ostatnie lata
          interesował się życiem publicznym i dawał temu wyraz.?
          • maria156 Re: Przyszłe wybory? 17.06.06, 15:19
            babajaga22 napisała:

> A czym jeszcze zabłysnął pan Kikolski, poza niedawnymi,populistycznymi
            > wypowiedziami w Lokalnej , bo nie słyszałam, żeby przez ostatnie lata
            > interesował się życiem publicznym i dawał temu wyraz.?

A kto napisał arcyciekawą ulotkę z której treści wynikało że 8 radnych obraziło
            Szacownego Biskupa. A następnie przy pomocy ww. wyssanych z palca zarzutów
            nabuntował przeciwko niewinnym (niektórzy radni nawet to nawet w ogóle się w
            czasie pobytu Biskupa nie odzywali)ludziom kilkaset osób. Dzisiaj ten Pan już
            prowadzi kampanię wyborczą i wcale się nie przejmuję tym że niektórzy z
            zaatakowanych wtedy radnych mają problemy ze zdrowiem.A słowo przepraszam to
            gdzie wielki Panie kandydacie?
    • maciong1 Pis czy Po 22.02.06, 00:22
      Zgaduj zgadula a PO z Krzyskiem ,Zeniem czy Jankiem i tak przejda do władzy i
      zaden PIS im nie da rady.
    • rumcajs22 Re: Przyszłe wybory 22.02.06, 12:48
      Najlepszymi kandydatami są :Jan Czarnocki ,Krzysztof Gruzinski,Zenon
      Pokojski,Pani Radna Pazio-te osoby powinny starac sie o fotel burmistrza
      Sulejówka a pan Waldemar Chachulski powinien zostac zastepcą którejs z tych
      osób.Niezwykle wazne jest ze te osoby łączy jedna myśl:WSZYSCY SĄ PRZECIWNIKAMI
      WEJSCIA SULEJÓWKA DO WARSZAWY I DLATEGO GŁOSUJE NA NICH.Chce by Sulejówek był w
      powiecie minskim i siedleckim a takze lubelskim i nie pozwole zeby ktos
      wymazywał Sulejówek z mapy swiata
    • marian9910 Re: Przyszłe wybory 25.02.06, 15:50
      Krzysiek Gruzinski od dawna robi interesy i dobrze na tym wychodzi a miasto nie
      zawsze -stracilismy taka fajna kawiarnie .Jutrzenka sie nazywała.Całe
      zycie"kulturalne"przepadło wraz kawiarnią
    • hals_ownik Re: Przyszłe wybory 28.02.06, 00:27
      Czy radna K.M. i tzw. jej towarzystwo są faktycznie w PiS-ie, czy tylko takie
      stwarzają pozory? Bo ten 'klub radnych IV RP' to chyba raczej c.d. znanych
      'jajcarskich' blefów tej grupy?
      • zkpl Re: Przyszłe wybory 28.02.06, 07:06
        hals_ownik napisał:

> Czy radna K.M. i tzw. jej towarzystwo są faktycznie w PiS-ie, czy tylko takie
        > stwarzają pozory? Bo ten 'klub radnych IV RP' to chyba raczej c.d. znanych
        > 'jajcarskich' blefów tej grupy?
        Obawiam się że radna K.M nadal jest w PIS-ie. Wskoczyła tam fortelem dzięki
        umowie SKL(do którego się zapisała)z mińskim PIS. Ale najśmieszniejsze że w
        PISie są także jej przeciwnicy polityczni rodem z Sulejówka vide radny
        powiatowy Arkadiusz Sliwa i spółka. Tak że pozostaje nam dalej czekać na
        rozstrzygnięcie Prokuratury (sPZOZ bo ta druga afera z podpisami jest "szyta
        grubymi nićmi")i ewentualny akt oskarżenia wobec tej Pani. Wtedy będzię sobie
        mogła jeździć po sądach dowoli.

• krzysztofus Re: "Rosół" da popalić! 17.04.06, 19:21
          "Rosół" jest wielki, juz w PO dobrze idzie...
    • wyroi Re: "Rosół" da popalić! 18.04.06, 17:29
      No ja słyszałem, ze może Śliwa będzie kandydował, ale być może to plotka. Pani
      K.M. podobno jest cały czas w PiS-ie, chociaż kto to wie. Prze kilka lat
      wszyscy myśleli,ze jest w LPR, a nie była. Jeśli nie znajdzie się bliższy mi
      (nam?) kandydat to ufam,że znajdzie się w Pis jakiś pożadny gość. Z drugiej
      strony PiS w dołach ma problemy personalne. Zwłacszcza po objęciu sejmowo-
      resortowych funkcji i przejęciu instytucji rządowych.
      • babajaga22 Re: "Rosół" da popalić! 17.06.06, 01:29
        Myślę,że problemy personalne w tzw."dołach" mają również inne partie i z tego
        względu bardziej przypominają kanapowe koterie, traktowane jak trampoliny
        wyborcze.Co gorsza, szefom tych koterii wcale nie zależy na przyjmowaniu nowych
        członków. Zwrócił na to uwagę pan Kaczyński w swym przemówieniu, podczas
        niedawnego zjazdu/?/ wyborczego PiS. Oczywiście miał na myśli ten problem w
        odniesieniu do własnego ugrupowania. Czytałam niedawno wywiad w Lokalnej z
        szefem PiS na gminy Halinów, Dębe i Sulejówek , panem Adamem Ciszkowskim i poza
        dobrym samopoczuciem tego młodego człowieka nic właściwie z niego nie wynika.
        Padły 3 nazwiska, nie wiadomo członków czy sympatyków i informacja, że biuro
        PiS to dopiero będzie otwarte w niedalekiej przyszłości.Nie słyszałam o bodaj
        jednym spotkaniu członków tej partii z mieszkańcami, a przecież trudno
        podejrzewać, by działała w podziemiu. Na marginesie, jestem przeciwna
        upartyjnianiu się nauczycieli - ich powołaniem jest nauczanie i wychowanie
        młodzieży, a nie zabawa w politykę ich kosztem .
        • 52b1 Re: "Rosół" da popalić! 28.06.06, 09:03
          Pani Mario moze to bedzie lepsze dla uczniów- nauczyciele garna sie do władzy,
          bo nie odnajduja sie w swoim zawodzie.
          • plebskrzysztof Re: "Rosół" da popalić! 28.06.06, 10:09
            W powiecie mińskim nauczyciele - radni słabiutko się sprawdzają...
            • 52b1 Re: "Rosół" da popalić! 29.06.06, 11:54
              Trzy powody zostania nauczycielem- czerwiec, lipiec, sierpień. Pocieszajace
              jest to, że w kazdej szkoleznajduje się przynajmniej 1 nauczyciel z prawdziwego
              zdarzenia.
              • wyroi Re: "Rosół" da popalić! 10.07.06, 23:44
                Właśnie, a pan Chachulski nie będzie ponownie kandydował?
                • maria156 Re: "Rosół" da popalić! 11.07.06, 19:02
                  wyroi napisał:

> Właśnie, a pan Chachulski nie będzie ponownie kandydował?

Pewnie będzie tyle że mieszkańcy go już raczej nie wybiorą.
                  Na giełdzie kandydatów wypłynęło ostatnio także nazwisko innego eksburmistrza
                  Pana Wojciecha.K . Ale i w tym przypadku raczej nie będzie to faworyt.
                  • student_29fit Re: "Rosół" da popalić! 21.07.06, 13:50
                    Wrącę tylko nazwisko naszego młodego radnego: Radziszewski. Nie bez powodu,
                    ponieważ doszły mnie słuchy, że chce ten człowiek kandydować.
                    • kapsel2665 Re: "Rosół" da popalić! 21.07.06, 21:35
                      student_29fit napisał:

> Wrącę tylko nazwisko naszego młodego radnego: Radziszewski. Nie bez powodu,
                      > ponieważ doszły mnie słuchy, że chce ten człowiek kandydować.

NA KOGO ?
                    • plebskrzysztof Re: "Rosół" da popalić! 22.07.06, 13:34
                      student_29fit napisał:

Radziszewski. Nie bez powodu,
                      > ponieważ doszły mnie słuchy, że chce ten człowiek kandydować.
                      Do czego? Do zarządu Koła Gospodyń Wiejskich?!
                      • antywarkoczyk Re: A może Zalewski? 23.07.06, 09:33

Jacuś od dawna ma chętkę, w dodatku nie ma żony więc ma więcej czasu... Kiedyś
                        kreował na burmistrza Sulejówka (wtedy wybierali radni którym niestety Zalewski
                        był) nieżyjącego już cwaniaczka Jacka O. W głosowaniu delikwent dostał 0
                        głosów, a więc nawet jego "promotor" za nim nie głosował...To tak gwoli
                        przypomnienia!
                      • student_29fit Re: "Rosół" da popalić! 23.07.06, 22:03
                        Radziszewski też nie ma już "żony", z którą bujał sie ładnych pare lat i chyba
                        za bardzo roznosi go ciśnienie bo najchetniej rzucił by sie na wszystko. Mysli
                        chyba, że ludzie zapomnieli jego wybryki.
                        • hals_ownik Hej, hej! Co nowego na giełdzie? 06.08.06, 23:57
                          Co nowego wiecie o przyszłych kandydatach na burmistrza? Pojawił się ktoś nowy?
                          Czy to prawda, że podobno pan Czarnocki też się szykuje na burmistrza?
                          A kto z PiS-u???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka