Dodaj do ulubionych

Wybory Samorządowe 2006

29.05.06, 16:01
Zapraszam do dyskusji w forum Portalu Miasta Sulejówka na temat bieżących
władz miasta i nie tylko oraz na temat nadchodzacych wyborów. Specjalnie
stworzona kategoria znajduje sie pod adrsem
www.sulejowek.net/forum/wybory-samorzdowe-2006-vf17.html
Oceń aktualne władze miasta. Zaprezentuj kandydata na dane stanowisko na nową
kadencję.
Obserwuj wątek
    • 52b1 Re: Wybory Samorządowe 2006 01.06.06, 13:53
      Jak widzisz mozeszliczyc tylko na wypociny na poziomie wysokij sosny Plebsa i
      to jeszcze nie na temat. Wchodze na to forum i na forum Sulejowka i szybko
      wychodze , bo nic tam nie ma ciekawego. Plotkowac i klocic sie nie mam
      zamiaru.Kiedys usilowalam pisac o powaznych i waznych sprawach , 2,3 osoby
      angażowaly sie sensownie a potem normalne wpisy od czapyrece opadaja.
      Pozdrowienia
      • axtomek Re: Wybory Samorządowe 2006 02.06.06, 08:17
        > Wchodze na to forum i na forum Sulejowka i szybko
        > wychodze , bo nic tam nie ma ciekawego.

Dlatego tak to forum wygląda. Bo osoby, które może nawet mają coś sensownego do
        powiedzenia nie odzywają się wogóle.

Ale nie o tym tutaj mowa... Zapraszam wszystkich, którzy chcą się wypowiedzieć
        na temat lokalnej polityki i nadchodzących wyborów.
        • 52b1 Re: Wybory Samorządowe 2006 13.06.06, 10:22
          i dalej nic sie nie zmieniło.Wnioskuje, że Forumowiczow z Sulejowka interesuja
          plotki, glupoty i nie warto sobie glowy zawracać, bo w naszym mieście nic nie
          ma szans sensownego powstać- bo po co. Kogo to obchodzi. Smutne ale prawdziwe a
          potem jest jek jakich to sobie wybralismy radnych. A no takich na jakich
          zaslugujemy czyli do niczego. I dobrze nam tak.
          • axtomek Re: Wybory Samorządowe 2006 17.06.06, 13:24
            52b1 napisała:

> i dalej nic sie nie zmieniło.Wnioskuje, że Forumowiczow z Sulejowka
            interesuja
            > plotki, glupoty i nie warto sobie glowy zawracać, bo w naszym mieście nic nie
            > ma szans sensownego powstać

Ile osób szacunkowo ma w Sulejówku dostep do internetu? Załóżmy, że bedzie to w
            pobliżu średniej krajowej (choć jestem przekonany, że dla aglomeracji
            Warszawskiej średnia krajowa jest nieadekwatna). Jeśli jednak będzie to ok 25%
            ogólnej liczby zameldowanych osób, czyli 4500-5000 osób. Dajmy na to, że połowa
            z tego nie interesuje się sprawami lokalnymi (to chyba i tak dużo). Z
            pozostałych, przyjmijmy, że 2/3 nie znają adresu stron poświęconych
            Sulejówkowi, nie mają czasu bywać na nich lub wogóle w internecie, bądź nie
            potrafią z internetu korzystać w stopniu wymaganym do swobodnego korzystania z
            forów. To nadal daje ok. 750-850 osób. Z forów korzysta jednak nie więcej niż
            100, z tego, co zdążyłem się zorientować. To znaczy, że potencjalnie ok 700
            osób myśli podobnie, jak Pani, P. Basiu. Może jestem idealistą, ale wierzę, że
            te 700 osób mogłoby zorganizować pospolite ruszenie, w którym krzykacze zostali
            by zmarginalizowani ;). Ale Pani nie chce mi pomóc, cóż więc mogę zrobić? ;)
            • 52b1 Re: Wybory Samorządowe 2006 19.06.06, 10:42
              Axtomku, bardzo chce Ci pomóc, ale nie wiem jak. Robie bardzo dużo pożytecznych
              rzeczy dla spolecznosci Rembertowa i innych dzielnic Warszawy( warsztaty dla
              osob bezrobotnych i mlodzieży( testy predyspozycji zawodowych- licealiści i
              gimnazjaliści- łatwiej wybrać kierunek dalszej nauki i zawodu a chyba to teraz
              najważniejsze, bo nie ma czasu na chybione decyzje).
            • posik Re: Wybory Samorządowe 2006 24.06.06, 20:47
              Od pewnego czasu zaglądam na to forum i na wymioty czasem mi się zbiera gdy
              czytam ciągłe kłótnie paru oszołomów którym brak argumentów do dyskusji bo w
              głowie im tylko wycieczki osobiste. Nie bardzo widzę możliwość rzeczowej
              dyskusji.
              Widzę że znów będziemy wybierać na zasadzie mniejszego zła które potem okaże
              się wielkim złem ;-).
              • milokropka Re: Wybory Samorządowe 2006 26.06.06, 11:19
                masz całkowita racje- wchodze na to forum i z niesmakiem wychodzę. Zaraz będą
                wybory, dojdą do władzy byc moze przypadkowi ludzie a potem bedzie wielkie
                zawodzenie.Żalosne.
                • zkpl Re: Wybory Samorządowe 2006 30.06.06, 22:29
                  milokropka napisała:

> masz całkowita racje- wchodze na to forum i z niesmakiem wychodzę. Zaraz będą
                  > wybory, dojdą do władzy byc moze przypadkowi ludzie a potem bedzie wielkie
                  > zawodzenie.Żalosne.
                  Już raz doszli i teraz nie odejdą z powodu diet bo w większości zarabjają
                  groszę albo w ogóle są nieudolni zawodowo nie ma znaczenia 7 czy ósemka - jak
                  im się dobrze przyjrzeć. Walka o życie czyt. diety zbliża się..
              • axtomek Re: Wybory Samorządowe 2006 30.06.06, 16:42
                posik napisał:

> Od pewnego czasu zaglądam na to forum i na wymioty czasem mi się zbiera gdy
                > czytam ciągłe kłótnie paru oszołomów którym brak argumentów do dyskusji bo w
                > głowie im tylko wycieczki osobiste.

To bardzo poważne zarzuty w stosunku do forum. Czy możesz podać mi chociaż dwa
                nicki osób, które są wciąż aktywnymi użytkownikami forum, a które czynią sobie
                jedynie wycieczki osobiste?
                • posik Re: Wybory Samorządowe 2006 01.07.06, 18:47
                  To może tylko ja mam takie szczęście że gdy wchodę na jakiś wątek to widzę
                  wycieczki osobiste kilku osób??? Odbieram to forum jako pole walki w celu
                  zniszczenia przeciwników (tylko nie wiem kto jaką opcję reprezentuje - może
                  powinien być obowiązek prezentacji??? ).
                  Czy większość ma odmienne zdanie??? Może wszyscy są zachwyceni tym forum i
                  naszą radą ale ja nie bardzo :-(
                  Pierwszy przykład z brzegu: kanalizacja przekroczyła tylko o kilkanaście metrów
                  posesję pani działaczki samorządowej i utknęła w miejscu a kanalizację prowadzi
                  się teraz na innych ulicach. Pozostałą część ulicy zrobią podobno w następnym
                  etapie ale nie wiadomo kiedy, może ktoś z końca ulicy powinien startować do
                  rady albo na burmistrza?
                  • axtomek Re: Wybory Samorządowe 2006 01.07.06, 21:07
                    > To może tylko ja mam takie szczęście że gdy wchodę na jakiś wątek to widzę
                    > wycieczki osobiste kilku osób???

No właśnie dlatego zapytałem, których osób. Będziemy naświetlać sprawę, bo może
                    coś przeoczyliśmy (ja z resztą administracji).

> Czy większość ma odmienne zdanie??? Może wszyscy są zachwyceni tym forum i
                    > naszą radą ale ja nie bardzo :-(

Ja sądzę, że wycieczki osobiste zdarzają się... i to nie tylko na naszym, ale
                    na innych forach także. My staramy się eliminować takie przypadki, ale nie
                    zawsze można. Jeśli tekst nie łamie prawa, choćby nie wiem jak był
                    subiektywny, "czepliwy" i nieprzyjemny nie można go usunąć i kropka. Celem
                    naszego forum jest umożliwienie wypowiedzenia się wszystkim mieszkańcom i nie
                    tylko mieszkańcom. I niech Pan nie będzie zachwycony naszym forum. Zabraniam
                    Panu być zachwyconym naszym forum, bo to nie jest jego celem. Celem jest
                    umożliwienie wypowiadania się i dlatego zapraszam do wypowiadania się. Czekamy
                    wciąz na nowe, świerze umysły, na nowych ludzi, którzy nadadzą ton dyskusjom. I
                    mam nadzieję, że w końcu nasze forum pozbędzie sie przypiętej niegdyś łatki, bo
                    nie powstało aby reprezentowac konkretne siły polityczne czy inne, ale by
                    prezentować pełen wachlarz poglądów mieszkańców Sulejówka.
                    • kazaczunio Re: Wybory Samorządowe 2006 05.07.06, 20:46
                      Dawno mnie nie było, ale jestem...
                      • antywarkoczyk Re: Wybory Samorządowe 2006 06.07.06, 18:15
                        nie wiadomo po co?!
                • 52b1 Re: Wybory Samorządowe 2006 07.07.06, 09:04
                  Oczywiscie żartujesz sobie z nas- nie widzisz kto wchodzi na forum , zeby komuś
                  dolożyc ot tak sobie .
                  • axtomek Re: Wybory Samorządowe 2006 10.07.06, 21:35
                    Zostawiłaby Pani łaskawie wrotkę w stylu
                    "52b1 napisała:

> Oczywiscie żartujesz sobie z nas"

W tej chwili nie wiem, czy to był komentarz do mojego posta, czy do którego...
                    • piatkower Re: Wybory Samorządowe 2006 10.07.06, 22:04
                      pewnie i sama autorka nie wie...
                      • plebskrzysztof Re: Wybory Samorządowe 2006 19.07.06, 23:34
                        Tak, toczno!
                        • jasiek244 Re: Wybory Samorządowe 2006 26.07.06, 12:30
                          (..) mozesz liczyc tylko na wypociny na poziomie Plebsa i
                          to jeszcze nie na temat. Wchodze na to forum i na forum Sulejowka i szybko
                          wychodze , bo nic tam nie ma ciekawego. Plotkowac i klocic sie nie mam
                          zamiaru.
                          POGARDA JEST GORSZA OD ŚMIERCI - panie plebs
                          • hals_ownik Ależ Jasiu! 08.08.06, 23:31
                            Jest taka opcja wygaszania "nieprzyjaciół" (W "Moje forum" - na górnej belce
                            menu) i wtedy można zająć się głównym wątkiem (przecież mowa była o przyszłych
                            wyborach samorządowych!) i nie widzieć wogóle tych zaczepialskich i debilnych
                            wpisów.
                            Nicków nieprzyjaciół można wpisać wiele - to się zapewne przyda - dla klonów!
                            Nie karmić trolla! Nie dyskutować! Po prostu...wykasować (u siebie).
                            • plebskrzysztof Re: Ależ Jasiu! 10.08.06, 17:04
                              sam się halsowniczku wykasuj i to jak najszybciej!
                          • plebskrzysztof Re: Wybory Samorządowe 2006 10.08.06, 17:03
                            jasiek244 napisał:

. Wchodze na to forum i na forum Sulejowka i szybko
                            > wychodze , bo nic tam nie ma ciekawego.
                            To wyjdź wreszcie na dobre, a nie obiecuj!!!
                          • plebskrzysztof Re: Wybory Samorządowe 2006 21.09.06, 10:09
                            Najlepiej "muzykancie" wyjdź na zawsze!
                    • 52b1 Re: Wybory Samorządowe 2006 09.08.06, 13:27
                      Autorka wie co pisze i jesli AXtomku nie widzisz tego , ze na tym forum nie
                      mozna merytorycznie podyskutowac bo wpadaja rozbijacze no to trudno.
    • posik Kłamstwo Wyborcze PO ukarane 10.11.06, 20:25
      Kłamstwo wyborcze PO zostało ukarane przez sąd i teraz Tusk powinien przeprosić
      PiS i wyborców za wprowadzanie ich w błąd. Caritas też zarobi na tym 10tys. zł.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3729330.html
      Obrońca Platformy na obronę mówił że w swoim spocie opierali się na kłamliwych
      informacjach Gazety Wyborczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka