Dodaj do ulubionych

Avanti na 11-gio listopada

29.01.07, 19:20
Jestem bardzo zniesmaczona, więc musze się podzielić.
Wczoraj miałam wątpliwą przyjemność zjedzenia pizzy w Avatni na 11-listopada.
Wiem, ze zaraz ktos napisze, ze jak mi sie nie p0odoba to mam nie chodzić (i
ma rację - napewno tam juz nie pojdę).
Pierwszą rzeczą na minus jest obrzydliwy smród papierosów - uważam, ze w
miejscach gdzie się je wogóle nie powinno się palić. Fuj.
Druga rzecz to toaleta - fatalnie... Nie ma papieru, nie ma mydła, nie ma
ręczników (może żeby ktoś nie ukradł?). Woda zimna. Na podłodze powódź. Fuj.
Kolejna rzecz to czystość stolików. Zajęłam stolik (innego nie było) gdzie
nie zostało jeszcze posprzątane po poprzednich konsumentach. Po kilku
minutach przyszedł Pan (stolik był już wcześniej wolny), zabrał talerze,
porozrzucane zużyte serwetki i nawet nie raczył przetrzeć stolika
czymkolwiek!!!!! Fuj. Aż strach pomyśleć do tam się na kuchni dzieje.

Jaka cena taka jakość. Zastanawiam sie tylko dlaczego tyle ludzi tam
przychodzi.

Zadziwiające, że w pizzerii na deptaku sytuacja wygląda dużo lepiej.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rittka Re: Avanti na 11-gio listopada 29.01.07, 22:58
      Zgadzam się z Tobą chociaż tam chodzę, swego czasu nawet często. Czemu tyle ludzi tam bywa? nie jest drogo, dużo miejsca i rzadko się zdarza, ze nie ma gdzie usiąść. Poza tym w Mińsku chyba nie ma kebaba oprócz tego w avanti (swoją drogą wstrętny i z kebabem nie ma nic wspólnego), no ale niektórzy to lubią... Zastanawia mnie dlaczego tam nikt nie sprząta, zwłaszcza, ze kuchnia jest otwarta na salę. Dym, tłuszcz, do stolika i krzeseł można się przykleić. A wnętrze całkiem nieźle wyglada i mogłaby być z tego całkiem fajna knajpka, gdyby dbano o czystość...
    • piotrusszostus Re: Avanti na 11-gio listopada 30.01.07, 06:00
      Niebawem ruszy nowy kebab jako pralnia wiadomo czego...
    • lapwing123 Re: Avanti na 11-gio listopada 30.01.07, 10:24
      ja tez tam nie lubię chodzic wlaśnie z tych samych względów. stoliki prawie
      zawsze brudne, zatłuszczone. wolę brać juz na wynos, chociaz domyślam się w jaki
      sposób przygotowywane są tam potrawy...
    • pysiaczek251 Re: Avanti na 11-go listopada 30.01.07, 13:10
      popieram!!! Ostatnio jak poprosiłam kebaba na ostro to nasypali pół paczki
      chili i już. Poza tym z kebabem nie miał wiele wspólnego!!! Pizza też nie jest
      o wiele lepsza, no może przynajmniej przypomina pizze, ale do super
      okazjonalnych cen to też jakoś chyba nie można zaliczyć. A o brudzie i
      toaletach to nie wspomnę, bo jak by zacząć to opisywać to porostu admin. usunie
      mojego post.
      Pozdro
      • emeelka Re: Avanti na 11-go listopada 30.01.07, 21:55
        No tak, kababy są wstrętne.... Specjalnie chyba solą je tak strasznie, żeby nie
        było czuć tego nieświeżego mięsa
    • reniferka76 Re: Avanti na 11-gio listopada 31.01.07, 14:19
      Zgadzam się całkowicie! Ja juz dawno tam nie chodzę bo było obrzydliwie. Zawsze
      10 minut przed godziną zamknięcia gasili światła, zakładali krzesełka na stoliki
      i trzeba było kończyć pizzę po ciemku i w pośpiechu.
    • princzessa Re: Avanti na 11-gio listopada 23.02.07, 14:26
      jak wracam autobusem z w-wy i poczuję specyficzny smród (a'la skwarki) to od
      razu wiadomo że był w Avanti..nigdzie indziej tak nie wali
      • nie.my Złoty kurczak 23.02.07, 14:50
        princzessa napisała:

> jak wracam autobusem z w-wy i poczuję specyficzny smród (a'la skwarki) to od
        > razu wiadomo że był w Avanti..nigdzie indziej tak nie wali
        -->Pozwolę się nie zgodzić, co najmniej tak samo śmierdzi w Złotym Kurczaku na
        ul.Warszawskiej. Stary, przepalony, niezmieniaty tłuszcz i słaba, nieczyszczona
        wentylacja!

Pozdrawiam

NieMy
        • rittka Re: Złoty kurczak 23.02.07, 15:19
          A może wiecie czemu jak ostatnio zamowiliśmy w Złotym Kurczaku kotlet de volaille to dostaliśmy udko z kostką, no fakt, że ze srodkiem właściwym dla wspomnianego kotleta i nawet był smaczny, ale mimo wszystko...
          byliśmy tam pierwszy raz i nie wiem czy tam takie zwyczaje czy co?
    • eire81 Zielony ser 23.02.07, 15:43
      Dobrze zrobisz jak tam już nie pójdziesz. Siostra mojej koleżanki pracowałą tam
      przez wakacje i po tym jak zobaczyła co dzieje sie w kuchni na pewno nie tknie
      juz stamtąd niczego! Ser żółty, który Avanti sprowadza żeby dodawać go do pizzy
      był już przeważnie z zielonymi brzegami wiec pracownikom kazali te zielone
      części odkrawac i resztę zużyć do pizzy! Macie pojecie??!! Ludzie jedzą
      spleśniały ser, dzięki Bogu nie jadłam tam pizzy. wszystkie pracownice które
      jadły stamtąd żarcie w czasie przewry (mogły chyba za darmo) po tygodniu
      maksimum miały niezłe rozwolnienie. Co do kebabu to faktycznie jest zmutowany,
      ale naprzeciwko jest malutka knajpka z kebabem, niedawno otworzyli, musże się
      tam wybrać.
      • emeelka Re: Zielony ser 24.02.07, 16:37
        Takie uroki jedzenia na mieście. Jakbyśmy wiedzieli jak jest robiona pizza i
        jak są robione wędliny i inne rzeczy - to nic byśmy nie jedli.
        • reniferka76 Re: Zielony ser 24.02.07, 19:47
          Najlepszą pizzę na świecie robi mój mąż!!!
          A jak chcemy gdzieś wyjść i zjeść na mieście to idziemy przeważnie do Piano.
          Super pizza, makarony, kawa i desery. I wcale nie jestem pracownikiem tej firmy :-)
          • minng Re: avanti 09.03.07, 13:51
            ja juz od dawna nie jadam tam niczego, odkad pamietam na 11-go listopada zawsze
            bylo brudno i obrzydliwie,jedynie chyba wies przyjezdza do miasta i tam sie
            stoluje. a pizza?no coz nigdy nie widac skladnikow i wszystko jest przemielone.
            ohyda
            • emeelka Re: avanti 16.03.07, 23:29
              Mogę polecić pizzę (uwaga) w..... Perełce! Poważnie.
              Jest pyszna - pracuje tam kucharz z LaBelli. Ponadto zmienił się tam wystrój i
              klimat (np. są drewniane ławy). Choć klimat nadal okołorynkowy, to jest ok.
              Nie pali śię w środku. Jest miejsce do zabawy dla małych dzieci.

• masio13 Re: avanti 17.03.07, 12:33
                I tak najlepsza pizza w Mińsku jest w Iguanie i każdy kto jadł, ten potwierdzi.
                Genialny kucharz i bardzo miły lokal, chodzimy tam już ponad dwa lata i zawsze
                jest super. Nawet zrobili sale dla niepalących. Tam też można zobaczyć jakiego
                sera należy używać do pizzy a nie jak w innych pizzeriach w Mińsku,
                przypadkowego, któremu akurat kończy się termin przydatności do spożycia. Za
                każdmy razem inny ser. Avanti to porażka, najlepszy jest kebab u Nich - to
                dopiero cudo.
                Wszystkim życzę smacznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka