Dodaj do ulubionych

Do mam z Wrocławia

05.01.07, 17:53
Gdzie rehabilitujecie swoje maluchy metodą Vojty?? Mnie wysłano do Promyka Słońca, za tydzień idziemy do poradni rehabilitacyjnej, zobaczymy co tam zadecydują. A tydzień później idziemy jeszcze raz do neurloga.Małemu kazali brać trochę leków, chcę wiedzieć czy nadal mam je dawać. Czy Wasze maluchy też biorą jakieś leki?? Mój bierze: Wamag, wit. E i B6
Obserwuj wątek
    • jakoma Re: Do mam z Wrocławia 09.01.07, 21:04
      ja rehabilitowalam syna w promyku metoda vojty,ale to bylo jakies 5 lat
      temu.wtedy zajnowala sie tym pani magda pazdziorska i moge stwierdzic,ze robila
      to rewelacyjnie.wciagu pol roku postawila syna na nogi,chociaz przygotowani
      bylismy,ze prawdopodobnie bedzie mial dzieciace porazenie mozgowe.dodam,ze
      miala wspaniale podejscie do dziecka.
      • j.gruszfeld do jakoma 10.01.07, 12:34
        a czy tylko i wyłącznie pani Pazdziorska rehabilitowała malucha czy Wy także go masowaliście??
        • jakoma Re: do jakoma 10.01.07, 20:47
          do pani pazdziorskiej jezdzilismy raz w tygodniu na cwiczenia vity,oprocz tego
          maly mial u mnie w miescie rehabilitacje dwa razy w miesiacu voita i
          bobath.potem w domu te wszystkie cwiczenia musielismy powtarzac 4x
          dziennie,voity cwiczenia sie zawsze pokrywaly,a bobath to byla z reguly forma
          zabawy zreszta uwielbiana przez dziecko. codziennie po kapieli masowanie.
          maluszek sliczny,juz go sobie obejrzalam:)
    • viktoria1973 Re: Do mam z Wrocławia 10.01.07, 22:59
      Obecnie rehabilituje mojego syna w Promyku zarówno metoda Vojty jak i Bobath.
      Na razie specjalnych efektów nie ma , ale wszystko zalezy od dziecka i jego
      choroby.
      Z leków bierzemy tylko vitD3 i cebionmulti.
      • jakoma Re: Do mam z Wrocławia 11.01.07, 11:34
        Nie oszukujmy sie cudów odrazu nie ma,rehabilitacja to długi i żmudny proces.U
        mojego jakies efekty rehabilitacji zaczęło byc widac dopiero po ponad pół roku
        ćwiczeń,pamiętam jedno ćwiczenie vojty przy którym powinien rozłożyć ręce
        podczas ćwiczenia wykonywaliśmy przez trzy miesiące zanim udało mu się wykonać
        je pawidłowo.
        Mój z leków brał vigantol,multicebion,kwas foliowy,którąś witamine z grupy
        b,teraz nie pamiętam,ale albo b6,albo b12.

mordziaki.blox.pl/html
    • j.gruszfeld Re: Do mam z Wrocławia 11.01.07, 21:39
      Co to jest Cebionmulti?? Wiem,że Cebion,to wit. C,bo Bartek go bierze,ale co zawiera w sobie Cebionmulti?? Bartek również bierze vigantol
      • jakoma Re: Do mam z Wrocławia 11.01.07, 22:03
        sam cebion ma zdaje sie tylko witamine c a cebionmulti ma w sobie większą
        liczbę witamin,takie multiwtaminy dla dzieci..skonsultuj się z pediatrą czy
        dziecku się przyda i możesz w aptece bez recepty kupić.
        • j.gruszfeld Re: Do mam z Wrocławia 11.01.07, 22:13
          jeśli zawiera którąś z witamin,które bierze,to byłoby lepiej,bo dobija mnie wciskanie Mu tych wszystkich leków,brakuje mi dnia,bo staram się dawać mu wszystko o innych porach,żeby nie łączyć leków, bo nie wszystko można, a ja nie wiem co można a czego nie...
          • jakoma Re: Do mam z Wrocławia 12.01.07, 09:48
            Tu masz link do strony producenta.Mój bral cebion multi bo po kwasie foliowym i
            wit b. wymiotowal jak byl niemowlakiem.
            • jakoma Re: Do mam z Wrocławia 12.01.07, 09:49
              ale linka nie wkleiłam:)
              www.merck.pl/farmacja/farma-lekibr3.php
              tu jest skład.
              • j.gruszfeld Re: Do mam z Wrocławia 12.01.07, 15:36
                dzięki,znalazłam na googlach wczoraj link do strony gdzie był skład cebinumulti, pytałam dziś pediatre i zastępuję mu wszystkie te jego wit. cebionemmulti :))), ale super, będzie dostawał te wit. raz dziennie, hurraaaa :))))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka