Dodaj do ulubionych

Czar wspomnień z PRL

09.09.10, 23:26
Yo,

Choć minęło już 20 lat od zakończenia PRLu, wciąż żyją wspomnienia i popularne są tzw. klasyczne produkty lub też inne symbole tamtych czasów. Czy to pewnego rodzaju nostalgia, gdyż dla wielu z nas to może czasy dzieciństwa? :-) Co myślicie? Sam też w sumie posiadam tego typu "eksponaty" i paradoksalnie kojarzą się pozytywnie!

A tutaj coś dla lubiących powspominać tamte - ciekawe na swój sposób - czasy!

www.archiweo.pl/przedmioty_archiwum/136
Całkiem nieźle gość pozbierał, jak na dobry początek. Wy coś zbieracie z tamtych czasów? Zawsze można się pochwalić :-)

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Czar wspomnień z PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.10, 17:22
      wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Jaroslaw-Kaczynski-buduje-armie-i-szykuje-sie-do-rewolucji,wid,12654809,wiadomosc.html
    • Gość: gość portalu Re: Czar wspomnień z PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 23:29
      > Choć minęło już 20 lat od zakończenia PRLu, wciąż żyją wspomnienia i popularne ...
      i tak i nie, raczej nie.Są fankluby np .Fasolek, ale nic nie jest wieczne z wyjątkiem wiecznego pióra.Unikat,takich rzeczy jest mało:reklama handlowa PRL związana z tenisem z okazji 1 czerwca 1979 roku, Międzynarodowego Dnia Dziecka(test):
      wstaw.org/w/bgi/ jest za to dużo zdjęć czarno-białych i kolorowych slajdów.Fioletowy kolor, _jeśli_ jest, nie jest problemem po kliknięciu w programie graficznym.

• 3-tylko Re: Czar wspomnień z PRL 15.09.10, 17:55
      ja z upodobaniem kolekcjonuje, choć z racji wieku, nie pamiętam z tego okresu bardzo dużo to jednak okres ten kojarzy mi się ze słodkim dzieciństwem. Mam w swojej małej kolekcji między innymi mydelniczki na magnes, kilka telefonów, tablice informacyjne głównie z różnych zakładów przemysłowych, stary adapter, godło bez korony i trochę innych perełek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka