Gość: ann IP: *.icpnet.pl 14.04.04, 17:35 czy ktokolwiek z tu obecnychwie moze jak produkuje sie ten napoj??czy to prawda ze ongis zawierala kokaine? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lecart Re: coca cola 14.04.04, 17:55 Co do coca coli to wolabys nie wiedziec jak sie produkuje :) [img src="www.republika.pl/lecarto/zachod.jpg"] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdaa Re: coca cola IP: *.zamosc.mm.pl 25.04.04, 11:25 Nie wiem czy w składzie coca-coli jest kokaina,kofeina napewno jest.Podam Ci nowy składnik(o którym dowiedziałam się na chemii)jest to kwas fosforowy,który dodawany jest również do domestosa i innych takich środków chemicznych.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelino Re: coca cola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 16:18 niech Cię nie zwiedzie poprzedni post, domestos nie nadaje się do picia! m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: coca cola IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 19:12 Gość portalu: magdaa napisał(a): >kwas fosforowy,który dodawany jest również do domestosa i innych takich środków chemicznych< Myślę, że spożywany w małych ilościach jest nieszkodliwy, tak jak np. nitrogliceryna, a może (mając własności bakteriobójcze i trawiące) okazać się "przyjazny" = oczyszczający dla organizmu - tak się pocieszam, bo często piję Coca Colę :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: coca cola IP: 195.117.149.* 27.04.04, 15:49 dlatego też coca cola to świetny odrdzewiacz,jak Ci się jakaś śruba zapiecze czy coś to trzeba polać ,troche poczekać i sie odkręci bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: coca cola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 00:09 cola i kokaina sa robione z lisci koki, co nie znaczy, ze jak wypijesz galon coli, mozesz sobie darowac spawanie, weiel jest na przyklad calkiem zdrowy, dwutlenek wegla niekoniecznie cola na pewno nie jest pierwsza w rankingu zdrowej zywnosci, ale mysle, ze czesc jej zlej slawy pochodzi z czasow walki z kulakiem i wrogiem klasowym, w koncu pepsi nie brzmi juz tak zlowieszczo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: coca cola IP: 195.117.149.* 27.04.04, 15:51 coca cola jak powstała była sprzedawana jako znakomity lek na kaca,ponadto jest świetna przy biegunkach -trzeba pić małymi łyczkami ,najlepiej odgazowaną zapobiega odwodnieniu a dzięki wysokiej zawartości cukru również osłabieniu Odpowiedz Link Zgłoś