brezly 11.05.04, 10:11 Pora umierac? :-) www.cofanifunebri.it/calendario-2004.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnajagoda Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 10:25 zmaczy nie wiem, czy się spieszyc będę na tamten świat, ale kalendarz to sobie chyba kupię... tylko dlaczego nie ma z facetami na trumnach??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 10:36 i takie pytanie: te panienki to do tych trumien dodawane gratis??? i dlaczego zakładają, że tylko faceci wchodzą na te strony??? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 10:41 Aha, seksistowskie spojrzenie juz nie tylko na zycie. Ty Jagutka mozesz tego nie pamietac, ale w Czasach Minionych (70-80') mozna bylo napotkac podobne kalenadrze firmowe w pl. Z tym ze panny byly bardziej rozebrane, a w tle byly maszyny rolnicze, silniki, glebogryzarki, instalacje do produkcji kwasu siarkowego etc. Wiazalo sie to z espansja naszych Central Handlu Zagranicznego na rynki krajow arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 10:56 ale jednak z trumną w tle to nie to samo... jak jeszcze jestem w stanie sobie zwizualizować roznegliżowaną traktorzystkę, czy operatorkę glebogryzarki (znaczy nie weim, czy glebogryzarkę się operuje, czy co sie z nią robi) tak te panie na martwe nie wyglądają a i nie bardzo wiadomo jaki pożytek miałby z nich nieboszczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:03 Siem to datuje od praczasow ze sie nieboszczyka wyposazalo na tamten swiat w to co mu bylo familiarne. Gdzies to tkwi. Ja wiem, w pniu mozgu chyba, tam te podstawowe odruchy sie lokuja. A jaki pozytek w zaswiatach z, to sie kazdy sam przekona, nie nam o tym rozsadzac. Last but not least, dobry marketing polega na trafieniu w potrzeby klienta, nanwet (a zwlaszcza!) te nie do konca uswiadomione, jak to sie ladnie mowi, wyjsciu mu naprzeciw z oferta. PS. Te w/w panie nie wygladaly na traktorzystki ani operatorki glebogryzarek. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:08 ale szowinistyczne świnie to som - nie uważali, że kobieta też może chcieć jakąś przyjemność do zaświatów sobie zabrać... PS nie wiedziałam ani typowej traktorzystki/operatorki glebogryzarki (ani nawet samej glebogryzarki), anie ww. pań, więc jes sobie mogę wizualizować w roli dwojakiej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:18 Swinie szowinistyczne tak, ale nie wiem co badanie rynku pokazuje. Wiesz, kto decyduje o zakupy trumny w rodzinie, moze glownie faceci, wiec przekaz marketingowy moze jest na nich skierowany. Tak mi to wyglada zreszta bo zdaje sie ze oferta jak chodzi o kolor (trumien) bardzo konwencjonalna. Ostatnio kupowalem jakies urzadzenie grajace do domu, w towarzystwie dwoch kolegow, z ktorych jeden jakby_zonaty a drugi w_trakcie_poszukiwan. Znalazlem wlasciwy model i dumam jeszcze nad tym ktory. Mowie ze sie zastanawiam ktory, a ten swobodnie_sie_poruszajacy mowi: przeciez to jest to samo. Na to ten drugi, co rozumail istote problemu, bo tez byl juz wyszkolony zadaje mi pytanie pomocnicze: jakiego koloru jest obudowa waszego TV. I o to chodzi. Twoim zdaniem ubranka panien pasuja pod kolor tych trumien? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:24 brezly napisał: > Swinie szowinistyczne tak, ale nie wiem co badanie rynku pokazuje. Wiesz, kto > decyduje o zakupy trumny w rodzinie, moze glownie faceci, wiec przekaz > marketingowy moze jest na nich skierowany. no tak na mój rozum to decyduje o tym pozostały przy życiu członek rodziny... i nie sądzę żeby żona mężowi kupiła fajną babkę w zaświaty, bo on tam w zaświatach ma siedzieć i tęsknić za nią... no ale faktycznie, jak to dla żony ma być trumna, to ta panienka to pewnei dla męża na pocieszenie... > Twoim zdaniem ubranka panien pasuja pod kolor tych trumien? jak pięść do nosa - jak mawia mój ojciec... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:32 Ehem, a widzisz. A to moze byc inaczej. Dobry marekting moze spowodowac ze trumne sobie nabedzie ktos na zapas. No, jak kolory nie pasuja, to juz mamy sprawe z glowy. Faceci facetom zgotowali ten kalendarz. Bym jeszcze potracil problem uzycia flagi USA. Masz jakas koncepcje co za tym sie kryje? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:52 Aaaaaaaaaaaaa........ to jest realizacja marzenia Monsieur Alfonse, przedsiebiorcy pogrzebowego z AlloAllo (Swifty and with Style). Brezly, ty masz racje ze starodawnym obrzedem pogrzebowym, gdy wyposazano na droge nieboszczyka. Przede wszystkim meskiego i zamoznego. A moze jest to oferta poszerzona dla cichych i ukrytych milosnikow ceremonialu sati w nowej formie? Zamiast zony na stos - kartki z kalendarza. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 11:56 Czesc, Fiori. Tak mi jeszcze gdzies kolataja sie po mozgu okreslenia typu 'product placement' i 'budzenie milych skojarzen poprzez kontekst'. Ale twardy realizm podpowiada: to jest to co wzbudzi aprobate u statystycznego polskiego gangstera z przeszloscia boksersko-cinkciarska, i ty tu Docent nie teoretyzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 12:03 brezly napisał: > Czesc, Fiori. Tak mi jeszcze gdzies kolataja sie po mozgu okreslenia typu > 'product placement' i 'budzenie milych skojarzen poprzez kontekst'. Ale twardy > realizm podpowiada: to jest to co wzbudzi aprobate u statystycznego polskiego > gangstera z przeszloscia boksersko-cinkciarska, i ty tu Docent nie teoretyzuj. Witaj, Brezly, w sloneczne poludnie. Jam tylko prosty magister w drodze po trupach do doktora, wiec moze mi sie kojarzyc inaczej. A to nie jest reklama dla Sycylijczykow w kraju i na wychodzctwie, ze glupio spytam? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 12:50 > Witaj, Brezly, w sloneczne poludnie. Jam tylko prosty magister w drodze po > trupach do doktora, wiec moze mi sie kojarzyc inaczej. A to nie jest reklama > dla Sycylijczykow w kraju i na wychodzctwie, ze glupio spytam? Co sie przezywasz, to byl cytat :-) A pewnie jest. Poludnie nie jest sloneczne, o nie. Szczerze mowiac: leje. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Ladna poleczka bo skoczna... 11.05.04, 11:58 Jeszcze dla Jagodki: Mialam ci ja w archiwach porzuconych na Slasku wycieta reklame z dodatku ogloszenia-budownictwo z GW, z roku 93-lub 94. Reklamowala sie ceramika z Opoczna, w formacie na mniej wiecej pol strony: pokrotce: kafelki na podlodze, na kafelkach lezaca na brzuszku panienka, nawet nieskapo przyodziana, usmiechnieta buzia frontem do widza, nozki zgrabne skrzyzowane w powietrzu. I haslo reklamowe duzym drukiem: "Bedzie mnie kladl caly swiat". i drobniejszym - "Ceramika z Opoczna". Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Ladna poleczka bo skoczna... 11.05.04, 12:11 millefiori napisała: > "Bedzie mnie kladl caly swiat". > i drobniejszym - "Ceramika z Opoczna". w sumie dość nietypowe jak na kobiece imię ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Ladna poleczka bo skoczna... 11.05.04, 12:14 Jesli odpowiednio przetranskrybisz, to calkiem niezle: Cera-Mica de Opotschno Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Ladna poleczka bo skoczna... 11.05.04, 12:11 A mnie sie najbardziej spodobala sie prezentacja modelu Padre Pio. Szkoda, ze strona bez podkladu dzwiekowego, tu uwertura (a wlasciwie closatura) z Wesolej Wdowki powinna byc nadawana na okraglo www.cofanifunebri.it/padrepio1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Ehem, tego no.... 11.05.04, 12:15 hyhy, widzę, iż tym linkiem bardziej się podekscytowały panie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:08 Nie ma sexismo: www.cofanifunebri.it/novembre-dicembre-it.htm Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Aha, 11.05.04, 13:16 A na Orchidea to chyba pokazane jak duszyczka wychodzi. Znaczy, mam juz wyrobiony poglad na geneze estetytyki firmy. IMHO, jest to produkt reemigracji do Slonecznej Italii kogos wychowanego w Las Vegas. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:37 Mam watpliwosci i kryzys przezywam. 1. Na angelologii uczono mnie, ze anioly sa bezplciowe 2. W Dogmie tez tak pokazywali... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:39 Poogladalam cd dla odmiany z grzyboznawstwem. He, modele sport tez sa niezle. A udrapowana flaga amerykanska cheerliderka ma jednostronny kontakt wzrokowy z wizerunkiem Ojca Pio. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:39 millefiori napisała: > > Mam watpliwosci i kryzys przezywam. > 1. Na angelologii uczono mnie, ze anioly sa bezplciowe Moze poszerzaja oferte? > 2. W Dogmie tez tak pokazywali Ktorej? Chyba nie tej dunskiej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:45 O dunskiej nie slyszalam,mam wersje amerykanska classic... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:47 Znaczy ja mowie o szkole filmowej Dogma. von Triery i inni nudziarze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:57 aha, a Fiori o filmie z A. Rickmanem... niestety nie widziałam, a podobno niezły... prawda li to, czy fałsz??? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 12.05.04, 07:24 Niezly, powiem wiecej, dobry. Lubie,do tego stopnia, ze nabylam do kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 12.05.04, 07:25 Mowilam, zem niegramotna:((( Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:40 millefiori napisała: > Mam watpliwosci i kryzys przezywam. > 1. Na angelologii uczono mnie, ze anioly sa bezplciowe > 2. W Dogmie tez tak pokazywali... może rzeczywiście są, tylko udają, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:38 toż tego pana prawie nie widać - tylko skrzydła i ręce... mógłby chociaż stać, coby piękno sylwetki docenić można było... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:43 Rzezba uskrzydlonych plecow i profile perdu tego angelusa nie wystarcza? Uskromnij sie, od razu calego Damona wraz z Affleckiem bys chciala? PS. Na liscie plac Dogmy znajduje sie studio producentow skrzydel. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:46 > PS. Na liscie plac Dogmy znajduje sie studio producentow skrzydel. Hihihi... Ale nie Boeing?:-)) Mysmy tu kiedys potracali temat fabryki oczek dla pluszowych zwierzatek. Gdzies powinna byc linka do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:57 www.imdb.com/title/tt0120655/fullcredits chwila cierpliwosci przy scrollingu i w special effect caly tlum od skrzydel zostal skrupulatnie wylistowany. Vincent J. Guastini Productions i jego druzyna znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 12.05.04, 07:25 Dla lisow na sznurku tez??? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Lisy na sznurku 12.05.04, 08:46 Chyba tez. Podejrzewam ze jest jedna wielka fabryka , gdzies w Syczuanie, z dzialem marketingu, badaniem rynku, wlasnymi analitykami, dzialem finansowym analizujaymi ryzyko kuroswe etc. I Osrodkiem Badawczo Rozwojowym. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Lisy na sznurku 12.05.04, 16:11 To mi przypomnialo inwentaryzacje kolekcji szklanych oczu (Zbiory Specjalne i Muzealne Glownej Biblioteki Lekarskiej w W-wie, pol. l.80) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Lisy na sznurku 12.05.04, 16:20 Ja poprosze o szczegoly. Bardzo poprosze. W zamian cos posle na patkokoze (Fiori, czy ty cos po germansku ten tego czy mam z tlumaczeniem). Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Lisy na sznurku 12.05.04, 16:27 brezly napisał: > Ja poprosze o szczegoly. Bardzo poprosze. W zamian cos posle na patkokoze > (Fiori, czy ty cos po germansku ten tego czy mam z tlumaczeniem). Tentegocos; w razie czego uzyje rybki Babel. Polecam sie pamieci. Patko koz to Zaulek Podkowy, tak apropos. Kolekcja ocz szklanych lezala sobie w ramach daru czy spuscizny po jakims mocno przedwojennym optyku czu okuliscie, juz nie pomne. Ksztaltow i rozmiarow oka byly roznych, ze szkla mlecznego bialko, z rozmaitych warstw mniej lub bardziej przejrzystych i wielobarwnych - teczowki, czarnie- zrenice. Bardzo to bylo ciezkie, bo szklo pelne, lane; nie mialam okazji porownac wagi szklanego oka z naturalnym, moze na szczescie. Wyroby byly wrecz artystyczne, godne mistrzow z Murano. A, i nie mialy ksztaltow galki ocznej (naturalnej), tylko troche splaszczone, bardziej lezkowate, jakos sie toto trzymalo w oczodole, ale jak - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:55 millefiori napisała: > > Rzezba uskrzydlonych plecow i profile perdu tego angelusa nie wystarcza? > Uskromnij sie, od razu calego Damona wraz z Affleckiem bys chciala? wystarczył by mi Rickman jeśli już przy Dogmie jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Jagutka, jestes niesprawiedliwa, o! 11.05.04, 13:59 najwyzsze chóry, znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś