milimaniak 15.05.04, 16:03 www2.gazeta.pl/kobieta/0,24301.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habitus Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 17:11 TO! Koktajl regenerujący Składniki: 1/2 melona cantalupa bez skóry i bez nasion, 1 banan obrany pokrojony w plastry, 100 ml mleka kokosowego, trochę świeżej mięty Autor: Marta Gessler Sposób przyrządzania: Składniki zmiksować w blenderze Wegetariańskie: Tak Tytuł cyklu: Kuchnia artystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 17:23 Grzaniec z porto Składniki: butelka słodkiego porto, 1-2 łyżki brązowego cukru, 1 laska cynamonu, 6 goździków, garść rodzynek Autor: Agnieszka Kręglicka Sposób przyrządzania: Zmieszać wszystkie składniki i odstawić na godzinę, aż nasiąkną. Podgrzać do wrzenia, gotować trzy minuty, podawać na rozgrzewkę Na ile osób: 4 Wegetariańskie: Tak Tytuł cyklu: Kuchnia świata ... albo wycieczkę na haiti... boże jak mi zimno... :( _____________________________ * zimny maj, zimny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 18:35 aanneett napisała: > Grzaniec z porto > Składniki: > butelka słodkiego porto, 1-2 łyżki brązowego cukru, 1 laska cynamonu, 6 > goździków, garść rodzynek > > > Autor: Agnieszka Kręglicka > Sposób przyrządzania: Zmieszać wszystkie składniki i odstawić na godzinę, aż > nasiąkną. Podgrzać do wrzenia, gotować trzy minuty, podawać na rozgrzewkę > Na ile osób: 4 > Wegetariańskie: Tak > Tytuł cyklu: Kuchnia świata > > ... albo wycieczkę na haiti... boże jak mi zimno... :( mmm.. fajne ;]] No dziś zimno.. ale wystarczy dodatkową bluzeczkę włożyć :P .. mnie pomogła :P Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 19:02 milimaniak napisała: > mmm.. fajne ;]] No dziś zimno.. ale wystarczy dodatkową bluzeczkę włożyć :P .. > > mnie pomogła :P ... bluzeczkę na kożuch? nijak nie da rady :) * _____________________________ * zimny maj, zimny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 19:06 aanneett napisała: > milimaniak napisała: > > > mmm.. fajne ;]] No dziś zimno.. ale wystarczy dodatkową bluzeczkę > włożyć :P .. > > > > mnie pomogła :P > ... bluzeczkę na kożuch? nijak nie da rady :) * > > _____________________________ > * zimny maj, zimny kraj... .. kożuch ?? Boże.. a gdzie jesteś ? W Grenlandii ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 19:20 milimaniak napisała: > .. kożuch ?? Boże.. a gdzie jesteś ? W Grenlandii ? :P ... no co ty ... po drugiej stronie ekranu jestem, nie widzisz jak macham? :) * _________________________________________________________ * pół dnia macham i macham i nikt nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 19:22 aanneett napisała: _________________________________________________________ > * pół dnia macham i macham i nikt nie widzi? A Ty widzisz tych, którzy odmachują? Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 19:25 ... rzecz w tym, że nie odmachują* :( _____________________________ * fu jaki brzydki wyraz... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Co byście wybrali ? :))) 15.05.04, 19:32 ...za to mogą dać kwiatki: www.ceper.com.pl/przyroda/kwiaty/niezapominajka/niezapominajka.html Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:17 aanneett napisała: > * fu jaki brzydki wyraz... Nie moja wina, to zupa za słona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:22 freewolf napisał: > Nie moja wina, to zupa za słona. :) ??? a sąsiadka ma nowe futro... ____________________________________ * zimny maj, zimny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:24 aanneett napisała: > freewolf napisał: > > Nie moja wina, to zupa za słona. :) > > ??? a sąsiadka ma nowe futro... > ____________________________________ > * zimny maj, zimny kraj... .. to idź i pożycz.. będzie Ci cieplej :> Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:30 aanneett napisała: > ??? a sąsiadka ma nowe futro... I znowu nie miała orgazmu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:33 freewolf napisał: > I znowu nie miała orgazmu... :) ... znasz moją sąsiadkę leoiej odemnie??? _____________________________ *zimny maj, zimny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 23:18 aanneett napisała: > ... znasz moją sąsiadkę leoiej odemnie??? To zależy. A gdzie mieszkasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 19:29 Green Love. Przepisu nie czytałem, ale nazwa mi się podoba. Ewentualnie: Sweet Kiss ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:20 Ja tam wolę ciepłe mleko. Chwilowo (podkreślam - CHWILOWO) jestem abstynentem. Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:23 freewolf napisał: > Ja tam wolę ciepłe mleko. Chwilowo (podkreślam - CHWILOWO) jestem abstynentem. ciepłe mleko działa nasennie.. śpioch ? :> :P Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 15.05.04, 21:29 milimaniak napisała: > ciepłe mleko działa nasennie.. śpioch ? :> :P Wręcz przeciwnie (n/m)ocna mar(e)k(a). Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Blu ołszyn 15.05.04, 23:10 Składniki: 30 ml żytniówki, 20 ml curaçao blue, 40 ml soku grejpfrutowego, 40 ml soku ananasowego. Autor: Magdalena Moraszczyk Sposób przyrządzania: Składniki mieszamy w shakerze z kilkoma kostkami lodu. Przelewamy napój do wysokiej szklanki. Krawędź szklanki dekorujemy kawałkiem świeżego ananasa i truskawką nadzianymi na szpadkę. Wegetariańskie: Tak A w ogole to tak milo ze tyle jest wegetarianskich drinkow;) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Blu ołszyn 16.05.04, 01:51 ja slyszalem, ze denaturat najlepiej rozgrzewa i tez jest blue... Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Blu ołszyn 16.05.04, 09:03 jarek-ny napisał: > ja slyszalem, ze denaturat najlepiej rozgrzewa i tez jest blue... .. słyszałeś ? Czy kosztowałeś ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Blu ołszyn 17.05.04, 00:32 milimaniak napisała: > .. słyszałeś ? Czy kosztowałeś ? :> ... kosztować, to on się nie wykosztował :) __________________________________________________ * jestem niewidzialna ... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Blu ołszyn 17.05.04, 02:39 Nie kosztowalem jeszcze, ale z sentymentu dla Polski moze bym sprobowal? Czy ktos podesle mi buteleczke? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Blu ołszyn 17.05.04, 07:55 jarek-ny napisał: > Czy ktos podesle mi buteleczke? Mam dla Ciebie smutna nowine. Denaturat podobno jest teraz przezroczysty. A ten niebieski trudno kupic. To se ne vrati...;) Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Blu ołszyn 17.05.04, 23:30 anahella napisała: > Mam dla Ciebie smutna nowine. Denaturat podobno jest teraz przezroczysty. A ten niebieski trudno kupic. To se ne vrati...;) nie wierze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Blu ołszyn 17.05.04, 23:37 Jak denaturat może być przezroczysty??? O tempora! O mores! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Blu ołszyn 18.05.04, 00:03 janiolka napisała: > nie wierze ;) W zasadzie to masz racje:) Nie widzialam, tylko ploty powtarzam:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Blu ołszyn 18.05.04, 11:34 anahella napisała: > A w ogole to tak milo ze tyle jest wegetarianskich drinkow;) Jak to mówił jeden mój kolega przechodząc na wegetarianizm - mięso nie jest człowiekowi do niczego potrzebne. Alkohol, papierosy i narkotyki są z roślin... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Blu ołszyn 18.05.04, 13:35 all2 napisała: > Jak to mówił jeden mój kolega przechodząc na wegetarianizm - mięso nie jest > człowiekowi do niczego potrzebne. Alkohol, papierosy i narkotyki są z roślin... No, nareszcie rozumiem niechęć chrześcijańską do wegetarianizmu :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Co byście wybrali ? ;))) 17.05.04, 13:40 nie czytajac skladnikow Rudis Rubin Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Co byście wybrali ? ;))) 17.05.04, 21:45 Przezroczystego nie zdegustuje. Tylko niebieski mial swoj urok. Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 08:01 jarek-ny napisał: > Przezroczystego nie zdegustuje. Tylko niebieski mial swoj urok. .. zawsze się znajdzie jakiś zamiennik ... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 10:29 milimaniak napisała: > jarek-ny napisał: > > > Przezroczystego nie zdegustuje. Tylko niebieski mial swoj urok. > > > .. zawsze się znajdzie jakiś zamiennik ... No można przecież płynu Ludwik dolać, chociaż nie wyszłoby chyba zielone... to może raczej niebieskiego Domestosa :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 10:41 Jest taki fajny lazurowy Mr.Muscle do szyb. Nie zostawia smug. Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 10:54 all2 napisała: > Jest taki fajny lazurowy Mr.Muscle do szyb. Nie zostawia smug. .. zero smug.. zero problemów.. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 11:03 ralston napisał: > No można przecież płynu Ludwik dolać, chociaż nie wyszłoby chyba zielone... to > może raczej niebieskiego Domestosa :) Zielone to Green Love ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 20:45 all2 napisała: > ralston napisał: > > > No można przecież płynu Ludwik dolać, chociaż nie wyszłoby chyba zielone.. > . > to > > może raczej niebieskiego Domestosa :) Green + love = .... > > Zielone to Green Love ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 21:35 milimaniak napisała: > Green + love ...+ alkohol = dodatni przyrost naturalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Co byście wybrali ? ;))) 19.05.04, 22:12 milimaniak napisała: > Green + love = .... .... ekologia :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Co byście wybrali ? ;))) 20.05.04, 09:18 awee napisała: > milimaniak napisała: > > > Green + love = .... > > > .... ekologia :) Greenpeace? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 20.05.04, 10:03 aand napisał: > awee napisała: > > > milimaniak napisała: > > > > > Green + love = .... > > > > > > .... ekologia :) > > Greenpeace? ;) > > ... green + love + peace ... tidii dii witam was ziemianie (?) :) _____________________________ * jestem niewidzialna ... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Co byście wybrali ? ;))) 20.05.04, 10:14 aanneett napisała: > ... green + love + peace ... tidii dii witam was ziemianie (?) :) Proszę - Marsjanka atakuje! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Co byście wybrali ? ;))) 20.05.04, 10:27 aand napisał: > Proszę - Marsjanka atakuje! ;) ... no coś ty, jam z wenus :) _____________________________ * jestem niewidzialna ... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 20.05.04, 10:33 aanneett napisała: > ... no coś ty, jam z wenus :) Gorąca dziewczyna. :) Średnio +470 stopni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 21.05.04, 00:14 .. za chwilę będzie explozja.. haha Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 22.05.04, 16:33 Szarlotka jednak góruje ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-ny Re: Co byście wybrali ? ;))) 22.05.04, 21:55 A moja blue love pozostanie juz na zawsze smutna i niespelniona. Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 23.05.04, 08:57 Wstyd się przyznać, ale nie próbowałam jeszcze wściekłych psów, choć słyszę o nich wiele.. (wiele dobrego ;)) .. może już czas.. :]]] Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Co byście wybrali ? ;))) 23.05.04, 12:11 milimaniak napisała: > Wstyd się przyznać, ale nie próbowałam jeszcze wściekłych psów, choć słyszę o > nich wiele.. (wiele dobrego ;)) .. może już czas.. :]]] Najwyższy. Tylko pamiętaj, dobre proporcje to (tabasco,wódka,sok) 1/3,1/3,1/3, ewentualnie 1/2,1/4,1/4. Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 23.05.04, 14:41 freewolf napisał: > milimaniak napisała: > > > Wstyd się przyznać, ale nie próbowałam jeszcze wściekłych psów, choć słysz > ę o > > nich wiele.. (wiele dobrego ;)) .. może już czas.. :]]] > > Najwyższy. Tylko pamiętaj, dobre proporcje to (tabasco,wódka,sok) 1/3,1/3,1/3, > ewentualnie 1/2,1/4,1/4. Jeśli juz spróbuję, to nie będę sama robić ;)) Zdam się na jakiegoś fachowca ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Re: Co byście wybrali ? ;))) 24.05.04, 11:11 na następnej imprezie spróbujesz ;) sama Ci zrobie "wściekłego" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 25.05.04, 14:21 dzikaa napisała: > na następnej imprezie spróbujesz ;) sama Ci zrobie "wściekłego" ;) .. nie moge się doczekać, aż go spróbuję ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co byście wybrali ? ;))) 07.06.04, 22:11 Wyczytałam w internecie, że w jednej z knajp w Trójmieście serwowany jest dedykowany Lepperowi drink. Nazywa się BLOKADA MÓZGU. Receptura: pół szklanki czystej i kawałek buraka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 07.06.04, 23:47 Rozumiem, że burak nie blokuje mózgu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co byście wybrali ? ;))) 08.06.04, 11:06 A ja proponuję taki drink: Sos Tabasco z wódką (pół na pół) rozwarstwia się dając pasek czerwony i biały. Przygotować cztery kieliszki z takim zestawem. Ustawić jeden na drugim. Pojedyńczy drink nazywa się WŚCIEKŁY PIES. Wieżyczka - SAMOSFORA :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co byście wybrali ? ;))) 08.06.04, 11:09 Ale kielonki takie konkretne muszą być - setki. Wtedy drink zyskuje kolejną symbolikę - sztacheta 4x100 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co byście wybrali ? ;))) 08.06.04, 12:30 ralston napisał: > Ale kielonki takie konkretne muszą być - setki. Wtedy drink zyskuje kolejną > symbolikę - sztacheta 4x100 ;) Jakby do tego jeszcze kawałek kabanosa to i pałeczka by była ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co byście wybrali ? ;))) 08.06.04, 12:47 Oj,tak... pałeczka by się im przydała, oj by się przydała... A właściwie to pałeczką... :) Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 08.06.04, 21:43 A ja proponuję taki drink: Sos Tabasco z wódką (pół na pół) rozwarstwia się dając pasek czerwony i biały. Przygotować cztery kieliszki z takim zestawem. Ustawić jeden na drugim. Pojedyńczy drink nazywa się WŚCIEKŁY PIES. Wieżyczka - SAMOSFORA :)) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co byście wybrali ? ;))) 08.06.04, 22:32 Coś Ty, jeszcze mi życie miłe! :)) Ale Wściekłego Psa raz piłam. Oj niedobrze było.... Odpowiedz Link Zgłoś
milimaniak Re: Co byście wybrali ? ;))) 09.06.04, 07:58 To wściekłe są niedobre ?? A tak wszyscy chwalą.... (sama nie próbowałam go wogóle). Odpowiedz Link Zgłoś