Dodaj do ulubionych

Kretjen Detruła

10.07.04, 22:18
Vaud go pewnie zna jak ja męczyl na pierwszym roku studiów. W każdym razie
moje ówczesne BO męczyl ohydnie. A was co/kto męczył na pierwszym roku?
Obserwuj wątek
    • vaud Re: Kretjen Detruła 11.07.04, 23:00
      Skrot BO mnie teraz bedzei meczyl.
      Boginii Ostateczna
      Biala Ola
      Basia Obcalowywana
      Buzia Okragla
      Blizej Otoczona
      Bardzo Ostrozna
      Bujajaca Oblokach
      • pierans Re: Kretjen Detruła 12.07.04, 09:31
        fonetyka mnie meczyla, a konkretnie zapis fonetyczny realizacji glosowej danej
        osoby
      • brezly Re: Kretjen Detruła 12.07.04, 11:27
        Bliskie Otoczenie przeciez :-)

A co do meritumu to mnie meczyli: perlit, austenit, ledeburyt, ledeburyt
        przemieniony i cementyt w roznych kombinacjach.
        • pierans Re: Kretjen Detruła 12.07.04, 11:29
          fuj! nie wyrażaj sie, dobrze?
        • vaud Re: Kretjen Detruła 12.07.04, 15:45
          brezly napisał:

> Bliskie Otoczenie przeciez :-)

----> ja to wizualizuje, jako gietka niewiaste, ktora rozkosznie oplata. ;-))
          (bo: "otacza" i bo: "blisko") Tak mi sie od samego rana fatamorganizuje

>
          > A co do meritumu to mnie meczyli: perlit, austenit, ledeburyt, ledeburyt
          > przemieniony i cementyt w roznych kombinacjach.
          • brezly Re: Kretjen Detruła 17.07.04, 10:41
            vaud napisała:

>
            > ----> ja to wizualizuje, jako gietka niewiaste, ktora rozkosznie oplata. ;-)
            > )
            > (bo: "otacza" i bo: "blisko") Tak mi sie od samego rana fatamorganizuje

Tu idzie o Otoczenie raczej w sensie Umwelt (przyświat?) niz Umgebung:-) Szerzej
            niż tylko:-)
            • jan.kran Re: Kretjen Detruła 05.08.04, 23:11
              Logika, ekonomia polityczna.
              A na drugim roku filozofia marxistowska.
              Najbardziej mnie udreczylo wojsko. Ale nieslusznie. Mlodziezy mojej wychowanej
              w czasach pokoju i demokracji imponuje takimi okresleniami jak Fala
              Uderzeniowa , fala cieplna, azymut. I umiem maszerowac.

A z z przedmiotow zawodowych to gramatyka opisowa jez.lac. Ale zdalam za
              pierwszym podejsciem za to absolutnie nic nie pamietam. K.
              • brezly Re: Kretjen Detruła 06.08.04, 10:44
                jan.kran napisała:

> Logika, ekonomia polityczna.

Użesz ty.... Ten podręcznik Nasiłowskeigo co psotanowiłem przeczytąc i jak
                doszedłem do osiemdziesiątej strony to się zdziwiłem że jeszcze wstęp i kiedy do
                konkrtów przyjdzie. A pierwszy wzór był w połowie ksiązki, jakiś Model
                Kaleckiego? Fuuuj, fuuj.

> A na drugim roku filozofia marxistowska.
                > Najbardziej mnie udreczylo wojsko. Ale nieslusznie. Mlodziezy mojej wychowanej
                > w czasach pokoju i demokracji imponuje takimi okresleniami jak Fala
                > Uderzeniowa , fala cieplna, azymut. I umiem maszerowac.

Aha, "pistolet maszynowy AK 74 Kałasznikow służy do rażenia siły żywej na
                odległość do 200 m". "Regulamin walki plutonu piechoty". "Natarcie w warunkach
                lesisto-jeziornych". "Siły, środki, mateaiły pędne i smary". Dzileimy na lekkie,
                cięzkie i średnie, oraz wielkiej mocy i przeciwpancerne. Artyleria korpuśna.
                Podział wojen na. Wojan , która bedziemy prowadzić My, będzie, wg powyższego
                podziału: postępowa, sprawiedliwa, nieograniczona i nietotalna. I wszytko to
                wykładane na ulicy Przybyszewskiego (w moim przypadku). A piętro wyżej Instytut
                Fizyki Teoretycznej i supergrawitacja z teoria pola. To się musiało skończyć
                Dziewiarstwem Maszynowym. Po latach. Witam okołorówieśnicę.

>
                > A z z przedmiotow zawodowych to gramatyka opisowa jez.lac. Ale zdalam za
                > pierwszym podejsciem za to absolutnie nic nie pamietam. K.

O łacinie to ja niewiele, ale lubię jak ją Anglosaksoni czytają. Forczjun
                iudesys ajuvaat. Elije ajecte ist. Dżuliejs Sizeer. In stetju nescndajs.

• jan.kran Re: Przybyszewskiego :-((( 06.08.04, 21:21
                  Tak , spedzilam tam upojne chwile.

Na szczescie mialam przystojna kolezanke co Panu Majorowi wpadla w oko. Byla
                  ambitna , z dobrego domu ( Tatus z posadka we wroclawskiej TV jako zapowiadacz
                  i mial ladna legitymacje ).
                  Wiec kolezanka , zreszta swietny filolog klasyczny , zalatwiala za mnie te
                  wszystkie nieprzyjemne rysunki i wykresy .
                  Dzieki temu zaliczylam wojsko choc w czasach przynaleznosci PL do NATO to ten
                  rok udrek i tak sie nie liczy. K.
    • vaud Re: Kretjen Detruła 12.07.04, 15:30
      Francois Villon takoz. Ale potem Boy'owe tlumaczenie na otarcie lez.
      • millefiori Re: Kretjen Detruła 16.07.04, 14:34

Zmora Delfina i Mamy Millefiorowej, ktora przez cale frankofonskie zycie
        uciekala przed sredniowieczna lit.fr. i wreszcie ja >jom> na emeryturze
        przerobka rzeczonego Chrzescijanina z Troi dopadla.
        A ja sie teraz mecze z francuska klawiatura Delfina, gdzie znaki dodatkowe
        jakBogda, a ja nie pamietam i na tym plaskatym monitorze nie widze...
        • pieranka Re: Kretjen Detruła 16.07.04, 14:50
          te plaskate to jak bankomaty - mozesz widziec obraz tylko po jednym jedynym
          katem, barok jaki czyco?
        • vaud Re: Kretjen Detruła 16.07.04, 17:14
          millefiori napisała:

>
          > Zmora Delfina i Mamy Millefiorowej, ktora przez cale frankofonskie zycie
          > uciekala przed sredniowieczna lit.fr. i wreszcie ja >jom> na emeryturze
          >
          > przerobka rzeczonego Chrzescijanina z Troi dopadla.
          > A ja sie teraz mecze z francuska klawiatura Delfina, gdzie znaki dodatkowe
          > jakBogda, a ja nie pamietam i na tym plaskatym monitorze nie widze...

-------> tym wieksza Twoja zasluga, ze jednak persewerujesz. Nie zna granic ni
          kordonow zondza dostempu do sieci.
        • brezly Re: Kretjen Detruła 17.07.04, 10:24
          millefiori napisała:

>
          > Zmora Delfina i Mamy Millefiorowej, ktora przez cale frankofonskie zycie
          > uciekala przed sredniowieczna lit.fr. i wreszcie ja >jom> na emeryturze
          >
          > przerobka rzeczonego Chrzescijanina z Troi dopadla.

Żądam wizualizacji powyższego. Może być w fomie arrasu. Z uwzględnieniem jedengo
          frankofońskiego pantofelka, który mamie Millefiori spadł w czasie ucieczki na
          jakiś pied-a-terre. I odwracającym się od obowiązku przebicia kopią
          sr.lit.franc. św. Michała, który zajęty pogaduszką wysluchującą bł. Histeryka z
          Wrzeszcza ((C) Szwajcarka Zamorska), antypatrona Europy (w tle).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka