ralston 27.11.04, 14:24 Stoją już długo zamarynowane. Zaraz zaczną się piec... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Żeberka na miodzie 27.11.04, 14:41 A na deser lody o smaku kielbasy jalowcowej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Żeberka na miodzie 27.11.04, 14:48 Na deser pieczone jabłuszka z sosem waniliowym... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Żeberka na miodzie 27.11.04, 23:45 anahella napisała: > A na deser lody o smaku kielbasy jalowcowej? ;) Czyżby dziwiła Cię taka kombinacja smakowa? Mięso z miodem? W północno-wschodniej Polsce nie jest to nic niezwykłego. A Litwini na ten przykład jadają z miodem również wędzoną rybę. Tego ostatniego, przyznaję, nie próbowałem - ale miodu do pieczenia mięs używam często - choć na ogół w ostatniej fazie pieczenia - dla zrumienienia skórki. Natomiast żeberka to zupełnie inna sprawa. Te miód lubią mieć od samego początku a i na sam koniec jeszcze dodać nie zawadzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Żeberka na miodzie 28.11.04, 20:09 ralston napisał: > Czyżby dziwiła Cię taka kombinacja smakowa? Mięso z miodem? Wiesz, ja w ogole nie jadam miesa. A jak kiedys jadalam to jednak wolalam mieso na ostro. Dlatego pozwolilam sobie na ten smakowy zart. Ale wiadomo.. de gustibus non autobus;) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella a jeszcze o miodzie i slodzeniu 28.11.04, 20:18 Moja znajoma, juz świetej pamieci, pani pochodzaca z Wilna miodem smarowala ogorki, a pomidory polewala smietana i posypywala cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: a jeszcze o miodzie i slodzeniu 28.11.04, 21:39 Placki ziemniaczane też jadają ze śmietaną i cukrem... Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: a jeszcze o miodzie i slodzeniu 28.11.04, 21:49 ralston napisał: > Placki ziemniaczane też jadają ze śmietaną i cukrem... Mój Ślubny takie jada (kiedyś mnie to śmieszyło, teraz przywykłam, a nawet sama próbuję)... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: a jeszcze o miodzie i slodzeniu 28.11.04, 22:11 Placki slodzila moja mama, ale ja wole na slono. Lubie do placko zrobic jakis sos np. z pieczarek lub papryki. Natomiast moja przyjaciolka jada ze smietana, ale kwasna i wtedy ich nie slodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: a jeszcze o miodzie i slodzeniu 28.11.04, 22:17 Też lubię z kwaśną śmietaną. Choć najczęściej zjadam takie po prostu posolone, lub z dodatkiem jakiegoś sosu. Pieczarkowy jest jak najbardziej na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Żeberka na miodzie 27.11.04, 15:34 ralston napisał: > Stoją już długo zamarynowane. Zaraz zaczną się piec... Moje ulubione danie z grila... Ech... Wyślij mi parę emailem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Ludzie!!! 27.11.04, 18:11 habitus napisała: > Toż to milijon kalorii!!! Jak miło być mężczyzną i nie przejmować się takimi drobiazgami... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ludzie!!! 27.11.04, 20:24 Ha! Wcinały toto trzy kobiety i żadna kalorii nie liczyła - tylko się oblizywały. Pełen sukces gastronomiczny! Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Ludzie!!! 27.11.04, 21:36 ralston napisał: > Ha! Wcinały toto trzy kobiety i żadna kalorii nie liczyła - tylko się > oblizywały. Pełen sukces gastronomiczny! Szczere wyrazy gratulacji. :) Odpowiedz Link Zgłoś