Gość: aldo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:58 Nie wiem co jest najlepsze: cyfra, nka , polsat...? Pomozcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gringo68 Re: platforma cyfrowa - co wybrac? 09.05.08, 11:06 sprawdź sobie ofertę programową każdej z platform pod kątem tego jakie kanały najcześciej oglądasz, zrób konfigurację cenową i wybierz to co ci pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:01 Nie wiem...Juz znalazlam tyle informacji, ze nie moge sie zdecydowac. Ale przeczytalam gdzies, ze cyfra podniosla ceny za abonament i duzo osob chce zrezygnowac z jej uslug. Wlasciwie nie potrzeba mi zbyt wielu kanalow, bo i tak nie mam czasu ogladac. Zalezy mi na filmach (tak od czasu do czasu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenon Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:00 Ja miałem cyfrę i właśnie z niej zrezygnowałem, a przez to, że były teraz te podwyżki, to mogłem to zrobić bez żadnych konsekwencji. Ja też mało przebywam w domu, dlatego stwierdziłem, że nie potrzebuję dodatkowych opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:44 To ile sie placi za te cyfre? A umowe mozna tak w kazdej chwili zerwac? bez zadnych konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 10.05.08, 16:36 Teraz spokojnie można zrezygnować z Cyfry+ jak podnieśli znowu cenę, w pisemku które wysyłają mówią,że abonent ma 14 dni na rozwiązanie umowy bez konsekwencji. A według prawa na takie zerwanie umowy człowiek ma 30 dni. Więc Cyfra+ znowu liczy na neiznajomość prawa przez ludzi i chce ich nabić w butelkę by znowu więcej im płacili, a żadnej wielkiej inflancji u nas nie ma, bo przecież złoty się bardzo mocno umocnił na rynku finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 17:24 aha...no to niezle. A ja nigdy nie czytam tego co jest "malym druczkiem". Pewnie wiekszosc osob tak robi a potem jest za pozno,zeby to odkrecic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 10.05.08, 22:04 Dokladnie, wlasnie w ten sposob oszukuja ludzi. Podniesli ceny, wyslali pisma (tylko kiedy) i od daty wyslania licza 14 dni. Wiec w sumie i tak ludziom zostaje 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:00 Chyba od daty otrzymania? Bo tak to listy nigdy by nie doszly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 12.05.08, 22:25 No niby 14 ale i tak wyjdzie mniej dni, a na zerwanie umowy po zmianie czegoś tam przez firmę dostarczającej usługę jest więcej niż dwa tygodni bo całe 30 dni. liczą na to, że ludzie nie zdarza i dadza sobie spokoj z rezygnacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: videomaniak Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 14:45 Ponieważ masz neostradę to pomyśl o videostradzie. Jakość i oferta VOD bije na głowę platformy cyfrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinka Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.stansat.pl 13.05.08, 22:02 Mamy cyfrę z pakietem canal+ od 1999 roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Dużo dobrego europejskiego kina nieprzerywanego reklamami na canale+ i ale_kino. Jakość obrazu dużo lepsza niż na platformie polsatu, sprawdzaliśmy ze znajomymi. Jedynie z dźwiekiem 5.1 chyba ściemniają, amplituner odbiera z dekodera tylko dżwięk stereo. W cyfrze wygodą jest wynajem dekodera, serwis wtedy jest po ich stronie i rzeczywiścei tak jest. Wymieniają uszkodzony dekoder bez słowa, więc po co wywalać gotówkę na zakup nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 20:01 Ale abonament chyba jest wysoki, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 15.05.08, 22:28 abonament niby nie, tylko dodatki, każdy pakiet kanałów, każde HD jest dodatkowo płatne, Cyfra robi tak by porozdzielać kanały w pakietach, by klienci więcej pakietów nabrali i więcej im płacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:26 No to na jedno wychodzi... Bo ta "podstawa" ktora oferuja to pewnie nic szczegolnego? Ile kosztuja te pakiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinka Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: 85.232.226.* 16.05.08, 08:43 Przesyłam cennik z linkiem : www.cyfraplus.pl/cyfraplus_21.html Rzeczywiście ceny są tak porozbijane na pakiety i pakieciki, że sam już nie wiem za co ile płacimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:51 Dziekuje...ojej... to ja bym musiala wziac chyba wszystkie bo z kazdego cos mi sie podoba:/ Odpowiedz Link Zgłoś
wscieklamorfi Re: platforma cyfrowa - co wybrac? 17.05.08, 17:00 w tym cały problem, człowiek płaci za masę programów których nie ogląda...dlatego mnie się przestało podobać i rezygnuję z CP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:36 Tak ale wydaje mi sie, ze we wszystkich platformach tak jest...Moze tylko te pakiety czyms sie roznia? Szkoda,ze nie mozna placic za pojedyncze programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 17.05.08, 21:29 Cyfra jest faktycznie droga i znowu podrożała. Zresztą ciągle mają jakieś awarie i sprzęt nie każdy jest dobry. Cyfra się popsuła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:25 Jakie awarie?Tzn. co, place i nie moge ogladac? A czesto wprowadzaja nowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinka Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.stansat.pl 18.05.08, 08:47 O co chodzi z tymi awariami? Przez 9 lat nie zauważyłem awarii, żadnych przerw w odbiorze. Jedynie podaczas burzy na kilka minut zanika obraz, ale too chyba anturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 13:05 Jedna platforma, tak skrajne opinie... Teraz nie wiem czy to kwestia szczescia, ze jedni nie maja zadnych problemow z odbiorem, czy pecha,ze inni ciagle maja na co narzekac... Odpowiedz Link Zgłoś
wscieklamorfi Re: platforma cyfrowa - co wybrac? 18.05.08, 17:23 ja żadnej awarii nigdy nie miałam, poza wyjątkami jak śnieżyca, ale to normalne że sygnał wtedy nie dochodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 20:06 No tak.Wtedt to raczej bez znaczenia jaka sie ma telewizje. A mozecie mi jeszcze raz wytlumaczyc te podwyzke? To jest 2 zlote za calosc, czy do kazdego pakietu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kullo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:46 no to masz szczescie, bo u mnie awarie zdarzaja sie niezwykle czesto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.acn.waw.pl 21.05.08, 12:35 Cyfra ciut zdrożała, ofertę mają ciekawą ale źle zrobioną by oglądać ciekawe kanały musisz wziąć kilka pakietów dodatkowo płatnych. Sprzęt czasami wciskają beznadziejny. Liczą na kasę i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś