Dodaj do ulubionych

platforma cyfrowa - co wybrac?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:58
Nie wiem co jest najlepsze: cyfra, nka , polsat...? Pomozcie...
Obserwuj wątek
    • gringo68 Re: platforma cyfrowa - co wybrac? 09.05.08, 11:06
      sprawdź sobie ofertę programową każdej z platform pod kątem tego
      jakie kanały najcześciej oglądasz, zrób konfigurację cenową i
      wybierz to co ci pasuje...
      • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:01
        Nie wiem...Juz znalazlam tyle informacji, ze nie moge sie
        zdecydowac. Ale przeczytalam gdzies, ze cyfra podniosla ceny za
        abonament i duzo osob chce zrezygnowac z jej uslug. Wlasciwie nie
        potrzeba mi zbyt wielu kanalow, bo i tak nie mam czasu ogladac.
        Zalezy mi na filmach (tak od czasu do czasu).
        • Gość: xenon Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:00
          Ja miałem cyfrę i właśnie z niej zrezygnowałem, a przez to, że były
          teraz te podwyżki, to mogłem to zrobić bez żadnych konsekwencji. Ja
          też mało przebywam w domu, dlatego stwierdziłem, że nie potrzebuję
          dodatkowych opłat.
          • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:44
            To ile sie placi za te cyfre? A umowe mozna tak w kazdej chwili
            zerwac? bez zadnych konsekwencji?
    • Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 10.05.08, 16:36
      Teraz spokojnie można zrezygnować z Cyfry+ jak podnieśli znowu cenę, w pisemku
      które wysyłają mówią,że abonent ma 14 dni na rozwiązanie umowy bez konsekwencji.
      A według prawa na takie zerwanie umowy człowiek ma 30 dni. Więc Cyfra+ znowu
      liczy na neiznajomość prawa przez ludzi i chce ich nabić w butelkę by znowu
      więcej im płacili, a żadnej wielkiej inflancji u nas nie ma, bo przecież złoty
      się bardzo mocno umocnił na rynku finansowym.
      • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 17:24
        aha...no to niezle. A ja nigdy nie czytam tego co jest "malym
        druczkiem". Pewnie wiekszosc osob tak robi a potem jest za
        pozno,zeby to odkrecic...
        • Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 10.05.08, 22:04
          Dokladnie, wlasnie w ten sposob oszukuja ludzi. Podniesli ceny, wyslali pisma
          (tylko kiedy) i od daty wyslania licza 14 dni. Wiec w sumie i tak ludziom
          zostaje 10.
          • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:00
            Chyba od daty otrzymania? Bo tak to listy nigdy by nie doszly...
            • Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 12.05.08, 22:25
              No niby 14 ale i tak wyjdzie mniej dni, a na zerwanie umowy po zmianie czegoś
              tam przez firmę dostarczającej usługę jest więcej niż dwa tygodni bo całe 30
              dni. liczą na to, że ludzie nie zdarza i dadza sobie spokoj z rezygnacja.
    • Gość: videomaniak Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 14:45
      Ponieważ masz neostradę to pomyśl o videostradzie. Jakość i oferta VOD bije na
      głowę platformy cyfrowe.
    • Gość: rodzinka Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.stansat.pl 13.05.08, 22:02
      Mamy cyfrę z pakietem canal+ od 1999 roku i jesteśmy bardzo
      zadowoleni. Dużo dobrego europejskiego kina nieprzerywanego
      reklamami na canale+ i ale_kino. Jakość obrazu dużo lepsza niż na
      platformie polsatu, sprawdzaliśmy ze znajomymi. Jedynie z dźwiekiem
      5.1 chyba ściemniają, amplituner odbiera z dekodera tylko dżwięk
      stereo.
      W cyfrze wygodą jest wynajem dekodera, serwis wtedy jest po ich
      stronie i rzeczywiścei tak jest. Wymieniają uszkodzony dekoder bez
      słowa, więc po co wywalać gotówkę na zakup nowego.
      • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 20:01
        Ale abonament chyba jest wysoki, prawda?
        • Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 15.05.08, 22:28
          abonament niby nie, tylko dodatki, każdy pakiet kanałów, każde HD jest dodatkowo
          płatne, Cyfra robi tak by porozdzielać kanały w pakietach, by klienci więcej
          pakietów nabrali i więcej im płacili.
          • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:26
            No to na jedno wychodzi... Bo ta "podstawa" ktora oferuja to pewnie
            nic szczegolnego? Ile kosztuja te pakiety?
            • Gość: rodzinka Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: 85.232.226.* 16.05.08, 08:43
              Przesyłam cennik z linkiem :
              www.cyfraplus.pl/cyfraplus_21.html
              Rzeczywiście ceny są tak porozbijane na pakiety i pakieciki, że sam
              już nie wiem za co ile płacimy:)
              • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:51
                Dziekuje...ojej... to ja bym musiala wziac chyba wszystkie bo z
                kazdego cos mi sie podoba:/
                • wscieklamorfi Re: platforma cyfrowa - co wybrac? 17.05.08, 17:00
                  w tym cały problem, człowiek płaci za masę programów których nie
                  ogląda...dlatego mnie się przestało podobać i rezygnuję z CP.
                  • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:36
                    Tak ale wydaje mi sie, ze we wszystkich platformach tak jest...Moze
                    tylko te pakiety czyms sie roznia? Szkoda,ze nie mozna placic za
                    pojedyncze programy
                    • Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.chello.pl 17.05.08, 21:29
                      Cyfra jest faktycznie droga i znowu podrożała. Zresztą ciągle mają jakieś awarie
                      i sprzęt nie każdy jest dobry. Cyfra się popsuła.
                      • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:25
                        Jakie awarie?Tzn. co, place i nie moge ogladac? A czesto wprowadzaja
                        nowosci?
                        • Gość: rodzinka Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.stansat.pl 18.05.08, 08:47

O co chodzi z tymi awariami? Przez 9 lat nie zauważyłem awarii,
                          żadnych przerw w odbiorze. Jedynie podaczas burzy na kilka minut
                          zanika obraz, ale too chyba anturalne.
                          • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 13:05
                            Jedna platforma, tak skrajne opinie... Teraz nie wiem czy to kwestia
                            szczescia, ze jedni nie maja zadnych problemow z odbiorem, czy
                            pecha,ze inni ciagle maja na co narzekac...
                            • wscieklamorfi Re: platforma cyfrowa - co wybrac? 18.05.08, 17:23
                              ja żadnej awarii nigdy nie miałam, poza wyjątkami jak śnieżyca, ale to normalne
                              że sygnał wtedy nie dochodzi!
                              • Gość: aldo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 20:06
                                No tak.Wtedt to raczej bez znaczenia jaka sie ma telewizje. A
                                mozecie mi jeszcze raz wytlumaczyc te podwyzke? To jest 2 zlote za
                                calosc, czy do kazdego pakietu?
                          • Gość: kullo Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:46
                            no to masz szczescie, bo u mnie awarie zdarzaja sie niezwykle
                            czesto...
    • Gość: gość Re: platforma cyfrowa - co wybrac? IP: *.acn.waw.pl 21.05.08, 12:35
      Cyfra ciut zdrożała, ofertę mają ciekawą ale źle zrobioną by oglądać ciekawe
      kanały musisz wziąć kilka pakietów dodatkowo płatnych. Sprzęt czasami wciskają
      beznadziejny. Liczą na kasę i nic więcej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka