millefiori 14.04.05, 19:17 Przelom wiosenny, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieranka Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:20 Tak. Mnie też się nie chce. Nawet myśleć np. o remoncie Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:27 Nic mi nie mow, dach znow przecieka. Sama mysl o wejsciu ekipy powoduje, ze robi mi sie slabo. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:33 eskapizm, niesłusznie jest potępiany, uważam Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:38 Prawda, ze sie uciesze racje przyznajac? Tylko dokad teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 07:09 Juz wiem dokad, wiec tymczasem pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 10:17 A mi się chce do domu. Po wczorajszej wizycie w antykwariacie stał się dziwnie atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 12:44 Zientarowa „Drobne ustroje” Terry Jones - Krążownik "Titanic" Douglasa Adamsa i 2 kryminały Ellis Peters wszystko po złotówce Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 12:48 Nie....o rany... gdzies takie eldorado dopadla??? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 13:02 zakopię mapę po najstarszym plackiem Eureki Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 13:27 Zamknę w butelce po mazowszance i zostawię mętne wskazówki w testamencie. „Szukaj tam, gdzie piechotą chodziła ta, co kręci mordą” Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 14:14 > Terry Jones - Krążownik "Titanic" Douglasa Adamsa Jacie!!! Ale w końcu powiesz na uch, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 14:24 Powiem nawet głośno. W końcu nie mam półek z gumy. Eldorado leży między Merkurym a urzędem dzielnicowym, na Słowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 14:46 Ja juz nadciagam zza horyzontu, jakby co :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:04 A tak adremu, to mam tę grę - 'Starship Titanic'. W sensie na kompa grę. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:08 czesc, Pieranka! Pytanie mam glupie, w zwiazku z ewentualnoscia przesmigania do Oj. w sprawach urzedowych: czy cokolwiek w Pl ma zamiar byc czynne 2.maja? Czy to weekend przedluzony do 3.? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:12 Raczej nie, zapomnij. Znaczy trzeba by popytać te instytucje, ale w ciemno twierdzę, że nic Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:18 To w takim razie zapominam, bo instytucji cala lista, z bankiem na czele... Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:19 Anene, zdenerwujesz się tylko niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:48 Ide sie wiec pocieszyc porcja szpinaku lisciastego. Tylko to mi w takim razie pozostalo. A, zostal mi przyslany umyslnym klucz. Nawet para kluczy. Ze dla mnie. Nie moje one, nie mam najbledszego pojecia, do czego i gdzie te zamki sa zlokalizowane. Odeslalam do nadawcy. Cos znow glupio zrobilam? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:53 Trzeba było chociaż odciski poczynić. A nuż się były by się przydały? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:57 Wiedzialam, ze cos glupio zrobilam, a wlasciwie czegos nie zrobilam. Nie dla mnie funkcje :( Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:01 były emocje, a chłodna kalkulacja gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:05 Z tym najgorzej. Nastepnym razem nie rusze sie z domu bez podrecznego zestawu do pobierania odciskow z kluczy i zamrozonego kalkulatora. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:11 ileż razy sobie to przyrzekałam, by nie powiedzieć przysięgałam! Normalnie groch o ścianę - nie słucham siebie zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:16 Ja rozumiem, kucze z instrukcja. Np do schowka na Gare de l'Est albo Grand Central. W samo poludnie. Kluczyki do auta zaparkowanego w podziemiach Kempinsky hotel, ktory to garaz jest znany z tego, ze odnajduje sie tam znikniete samochody np. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:19 Wiesz, gdybysmy sie tak zaczely siebie sluchac, to bez dlugiej listy przykazaniowej i duzej przyczepy ze sprzetem ani rusz za prog. Obawiam sie. A jak lista, to okulary i olowek do odhaczania, wiatr wieje, kartka lata... zle przeczytasz przykazanie i znow cos wyjdzie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:22 Zawsze twierdziłam, ze potrzeba funkcji 'pause' w rzeczywistości. Naciskasz, et voila, możesz zewrzeć szeregi, zastanowić się, przestudiować instrukcje, etc. No i nie ma l'esprit l'escalier. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:25 Och, jak ja bym czasem chciala... nie tylko pause ale revind and replay. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:21 Fiori, ja juz ci dawno to chcialem zaproponowac: ty napisz kryminal. After all, na czyms takim co sie zaczyna ze ktos dostaje klucz poczta, niewiadmomego przenaczenia a na 150 stronie jest juz jasne ze idzie o oczy jelenia na tkaninie z XIV wieku, i ze iles tam robot tkackich i dziewiarskich na przestrzenie wiekow to elemenet jednego kiltu z przeslniem/informacha, to mozna niezle sie ustawic do konca zycia jak idzie o finanse. A dla ciebie to jak palcem pstryknac przecie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:30 Lomatko! Widze! To jednorozec z Cluny! Kiedys nawet zaczelam, od sceny czyszczenia paluszkow u pulchnych stop barokowego oltarzowego aniola, co mial laskotki, i w trakcie czyszczenia wylecial klucz, schowany w anielskich plecach. Millefiori Wydawnictwa i ich obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:34 Albo komet na tkaninie z Bayeux ma whaftowany kluczyk Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:37 Otototo, taka wspolnota kluniacka (sw. Benedyt ,tak?, pat z Cluny) na pewno miala swoje tajne sekrety. Moze sie np. okazac ze cala legenda o Graalu to tylko ichnia PR operacja specjalna, majaca na celu odwrocenie czyjejs uwagi od czegos tam. To trzecie dno. A ostatnie dno, najglebsze, ale to juz moja propozycja, to to ze Glowny Macher tak naprawde to uknul caly ten spisek bo to zeby jego Ambitny Ideowy Zausznik mial glowe zajeta spiskiem-knuciem-ukladaniem a szlo o to ze GM mial (tajnie) babe gdzies na boku i chcial miec czasem troche wolnego czasu, szczegolnie od AIZ. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:42 Bernard z Clairveaux, opat kluniacki. Sw Benedykt i zasada trzech, uzyta niecnie przez le Corbusiera? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:43 Zgadza sie. Ladnie Parnicki o nich pisal. Co za zasada trzech? Znow mnie cos minelo? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:49 Zasada 3 sw. Benedykta: 1/3 zycia przepracowujemy, 1/3 poswiecamy na generalnie rozumiane rozrywki1/3 przesypiqamy. Stad koncepcja podzialu organizmu miejskiego na strefe pracy , rozrywki i sypialnie. A co z tego wyszlo - widac. Millefiori Wydawnictwa i ich obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:45 Tak! Klucz mial byc dla tej baby na boku (moze byc Venus Giorgione'a?), tylko z powodu wypozyczenia obrazow na wystawe klucz trafia lancuchem umyslnych, ktorzy przepadaja w niewyjasnionych okolicznosciach, klucze za to wyplywaja cale, jak korona wegierska... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:52 Nie, baba byla tajna i niemalownicza, wiec portretow brak. Wiemy tylko ze ze fenomenalna polewke warzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:01 Jerum! Umyslny sie z kluczami pomylil=80 Ze tez dopiero teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:47 A nie myślicie, że „Idę szukać świętego Graala” mogło oznaczać po prostu wyjście za potrzebą Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:49 taaa, po co mnożyć byty. Jak się słyszy tętent to to z reguły są konie, a nie zebry Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:55 Chyba, ze historia zaczyna sie od zdania: "I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills". To zdanie jest dla mnie arcydzielem skondensowania informacji. Poza tym, wymawiane przez Meryl Streep zawsze jawilo mi sie malarsko, jak dlugie pociagniecia szerokim pedzlem, bardzo fakturalne, poziome pasy w kolorze intensywnego blekitu, sjeny i zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:51 Mylse ze w warunkach polskich moznaby zarobic na pomysle "Kapitan Kloss i swiety Graal". Ale Bursztynowej Komnaty juz nie ruszajmy, co? Anchan, mylse ze twoja idea na gruncie USA zostalaby natychmiast zinterpretowana frojdofsko, yhyhyhy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 13:25 brezly napisał: > Anchan, mylse ze twoja idea na gruncie USA zostalaby natychmiast zinterpretowan > a > frojdofsko, yhyhyhy :-) Frojdofsko w USA uznano mnie za psychopatkę. Jaguta mnie o tym poinformowała :) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:51 I za pobraniem klucza "Tylko dla personelu"? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:57 Dlaczego nie bursztynowa komnata? Jak wszystko to wszystko, komnata tez! Zaraz, a czy tematu komnaty nie przewiozl juz ZNienacki Panem Samochodzikiem Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:01 A Graalem zajmowali się tylko raz?! Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:04 ale eksploatowany jak złoża Konin-Koło-Turek Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:11 juz ustalone. Nie bedzie Graala, templariuszy, bursztynowej komnaty i leonardianow. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:03 pieranka napisała: > A Graalem zajmowali się tylko raz?! No, ale do Graala sie dystansujemy. Zart taki. I drgui: Glownym Macher moze miec usmiechnietego tajmeniczo kota o imieniu Dziokonda, przezent od opata z Cheshire. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:07 Tak, a Madonna wsrod skal okazala sie byc tak naprawde rozdzielonym nowatorskim dyptykiem z powtorzeniem tej samej kompozycji, koniec sporu o oryginal miedzy Londynem a Paryzem Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:09 Za to Sw Anna Samotrzecia okazuje sie znienacka sw Anna Samoczwór... kim jest czwarta postac? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:10 Nie, stop, stop, wypuszczam sie za daleko, gdzies w okolice Kodu Leonarda. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:01 millefiori napisała: > Dlaczego nie bursztynowa komnata? Jak wszystko to wszystko, komnata tez! > Zaraz, a czy tematu komnaty nie przewiozl juz ZNienacki Panem Samochodzikiem Bo musimy zachowac pewne snobistyczne wyrafinowanie. Zadnych templariuszy, bursztynowych komnat, klatw Ramzesa i innych motywowo z Discovery. Poza wszytkim - oskarza nas plagiat. Jak bedziemy robic poprawki na uzytek wydania USA to wtedy mozemy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:03 Dobrze. Skoncentrujmy sie wiec. Nie, to nie umyslny, tylko nadawca! jeszcze gorzej=8O Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:04 wierzyc... Nadawca pomylil sie specjalnie, tzn podpucha?;) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:05 w podpunktach i od początku - a/ klucze b/ wpadają ci w ręce c/ nie ma nadawcy na przesyłce?! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:07 Wiem, kto jest nadawca tej konkretnej pary. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:11 niepotrzebnie! nie zagaja się dobrze jak wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:15 A, myslalam, ze ci o real chodzi, bo sie zaczelo od wwydarzenia z wczoraj. Powiesciowo oczywiscie: Tajemnicza przesylka z tajemniczym, niestandardowym? - przedyskutujmy sprawe? Recznie kuty zabytek szytuki slusarskiej czy Abloy? - kluczem, nadawcy brak... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 08:33 Chcialam tylko z pewna niesmialoscia zauwazyc, ze jak mnie namowicie/dojrzeje do, to bede tu pisac, czyli chaltura na panstwowym warsztacie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 08:53 Jeszcze nie jestes przekonana/dojrzala do? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 09:12 Przekonana tak, a dojrzalosc wiaze sie, Brezly z checia, a na razie stan jest taki jak tytul watku. Za oknem smutek tropikow, tzn leje deszcz i jest ok. 18 stopni, a cisnienie to juz w okolicy podeszwy stopy. Baaardzo powoli i ostroznie sie poruszam, zeby np. nie rozbic sie o sciane czy mebel. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 09:15 Zjedz sobie na dol na rowerze a potem wroc z pelnym koszykiem pod gore. Dobry sposb na leniwe cisnienie. Ja mam na ogol odwrotny problem, ale tez rower jest dobry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 09:22 Juz widze ten karambol, trudno mi utrzymac linie prosta w chodzie, a co dopiero w jezdzie:( I tak musze wywlec auto za to, bo sie goscie zapowiedzieli w takiej liczbie, ze najazd na Ikee po materace z kuma rosyjska tutejsza wczoraj zaplanowalysmy, a dzis wykonujemy. Jej tez wlasnie zabraklo miejsc do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 14:13 O tak, klasyka sezonowa: z polnocy i wschodu - na poludnie, byleby przez lancuch Karpat sie przebic . Juz mam overbooking na co bardziej atrakcyjne terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 14:15 ciekawe czy to się tak odbywało, swoja drogą? Byle do Karpat, Bramy Morawskiej, a dalej to Grzymisławy mieszkajo i pomogo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 10:41 Gdyby mi się chciało tak, jak mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś