Dodaj do ulubionych

Nie chce mi sie!

14.04.05, 19:17

Przelom wiosenny, czy co?
Obserwuj wątek
    • pieranka Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:20
      Tak. Mnie też się nie chce. Nawet myśleć np. o remoncie
      • millefiori Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:27
        Nic mi nie mow, dach znow przecieka. Sama mysl o wejsciu ekipy powoduje, ze robi
        mi sie slabo.
        • pieranka Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:33
          eskapizm, niesłusznie jest potępiany, uważam
          • millefiori Re: Nie chce mi sie! 14.04.05, 19:38
            Prawda, ze sie uciesze racje przyznajac?
            Tylko dokad teraz?
            • millefiori Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 07:09
              Juz wiem dokad, wiec tymczasem pa:)
              • anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 10:17
                A mi się chce do domu. Po wczorajszej wizycie w antykwariacie stał się dziwnie
                atrakcyjny.
                • millefiori Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 12:21
                  Co upolowalas?
                  • anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 12:44
                    Zientarowa „Drobne ustroje”
                    Terry Jones - Krążownik "Titanic" Douglasa Adamsa
                    i 2 kryminały Ellis Peters
                    wszystko po złotówce
                    • millefiori Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 12:48
                      Nie....o rany... gdzies takie eldorado dopadla???
                      • anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 13:02
                        zakopię mapę po najstarszym plackiem Eureki
                        • millefiori Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 13:12
                          Zafoliuj przed! (mape)
                          • anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 13:27
                            Zamknę w butelce po mazowszance i zostawię mętne wskazówki w
                            testamencie. „Szukaj tam, gdzie piechotą chodziła ta, co kręci mordą”
                    • pieranka Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 14:14
                      > Terry Jones - Krążownik "Titanic" Douglasa Adamsa
                      Jacie!!! Ale w końcu powiesz na uch, czy jak?
                      • anchan Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 14:24
                        Powiem nawet głośno. W końcu nie mam półek z gumy.
                        Eldorado leży między Merkurym a urzędem dzielnicowym, na Słowackiego
                        • brezly Re: Nie chce mi sie! 15.04.05, 14:46
                          Ja juz nadciagam zza horyzontu, jakby co :-)
                          • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:04
                            A tak adremu, to mam tę grę - 'Starship Titanic'. W sensie na kompa grę.
                            • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:08
                              czesc, Pieranka!
                              Pytanie mam glupie, w zwiazku z ewentualnoscia przesmigania do Oj. w sprawach
                              urzedowych:
                              czy cokolwiek w Pl ma zamiar byc czynne 2.maja? Czy to weekend przedluzony do 3.?
                              • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:12
                                Raczej nie, zapomnij. Znaczy trzeba by popytać te instytucje, ale w ciemno
                                twierdzę, że nic
                                • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:18
                                  To w takim razie zapominam, bo instytucji cala lista, z bankiem na czele...
                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:19
                                    Anene, zdenerwujesz się tylko niepotrzebnie
                                    • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:48
                                      Ide sie wiec pocieszyc porcja szpinaku lisciastego. Tylko to mi w takim razie
                                      pozostalo.

A, zostal mi przyslany umyslnym klucz. Nawet para kluczy. Ze dla mnie. Nie moje
                                      one, nie mam najbledszego pojecia, do czego i gdzie te zamki sa zlokalizowane.
                                      Odeslalam do nadawcy. Cos znow glupio zrobilam?
                                      • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:53
                                        Trzeba było chociaż odciski poczynić. A nuż się były by się przydały?
                                        • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 10:57
                                          Wiedzialam, ze cos glupio zrobilam, a wlasciwie czegos nie zrobilam. Nie dla
                                          mnie funkcje :(
                                          • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:01
                                            były emocje, a chłodna kalkulacja gdzie?
                                            • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:05
                                              Z tym najgorzej. Nastepnym razem nie rusze sie z domu bez podrecznego zestawu do
                                              pobierania odciskow z kluczy i zamrozonego kalkulatora.
                                              • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:11
                                                ileż razy sobie to przyrzekałam, by nie powiedzieć przysięgałam! Normalnie
                                                groch o ścianę - nie słucham siebie zupełnie.
                                                • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:16
                                                  Ja rozumiem, kucze z instrukcja. Np do schowka na Gare de l'Est albo Grand
                                                  Central. W samo poludnie. Kluczyki do auta zaparkowanego w podziemiach Kempinsky
                                                  hotel, ktory to garaz jest znany z tego, ze odnajduje sie tam znikniete
                                                  samochody np.
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:19
                                                    Wiesz, gdybysmy sie tak zaczely siebie sluchac, to bez dlugiej listy
                                                    przykazaniowej i duzej przyczepy ze sprzetem ani rusz za prog. Obawiam sie. A
                                                    jak lista, to okulary i olowek do odhaczania, wiatr wieje, kartka lata... zle
                                                    przeczytasz przykazanie i znow cos wyjdzie nie tak.
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:22
                                                    Zawsze twierdziłam, ze potrzeba funkcji 'pause' w rzeczywistości. Naciskasz, et
                                                    voila, możesz zewrzeć szeregi, zastanowić się, przestudiować instrukcje, etc.
                                                    No i nie ma l'esprit l'escalier.
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:25
                                                    Och, jak ja bym czasem chciala... nie tylko pause ale revind and replay.
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:21
                                                    Fiori, ja juz ci dawno to chcialem zaproponowac: ty napisz kryminal. After all,
                                                    na czyms takim co sie zaczyna ze ktos dostaje klucz poczta, niewiadmomego
                                                    przenaczenia a na 150 stronie jest juz jasne ze idzie o oczy jelenia na tkaninie
                                                    z XIV wieku, i ze iles tam robot tkackich i dziewiarskich na przestrzenie wiekow
                                                    to elemenet jednego kiltu z przeslniem/informacha, to mozna niezle sie ustawic
                                                    do konca zycia jak idzie o finanse. A dla ciebie to jak palcem pstryknac przecie :-)
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:30
                                                    Lomatko! Widze! To jednorozec z Cluny!
                                                    Kiedys nawet zaczelam, od sceny czyszczenia paluszkow u pulchnych stop
                                                    barokowego oltarzowego aniola, co mial laskotki, i w trakcie czyszczenia
                                                    wylecial klucz, schowany w anielskich plecach.

Millefiori
                                                    Wydawnictwa i ich obyczaje
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:34
                                                    Albo komet na tkaninie z Bayeux ma whaftowany kluczyk
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:37
                                                    Otototo, taka wspolnota kluniacka (sw. Benedyt ,tak?, pat z Cluny) na pewno
                                                    miala swoje tajne sekrety. Moze sie np. okazac ze cala legenda o Graalu to tylko
                                                    ichnia PR operacja specjalna, majaca na celu odwrocenie czyjejs uwagi od czegos
                                                    tam. To trzecie dno. A ostatnie dno, najglebsze, ale to juz moja propozycja, to
                                                    to ze Glowny Macher tak naprawde to uknul caly ten spisek bo to zeby jego
                                                    Ambitny Ideowy Zausznik mial glowe zajeta spiskiem-knuciem-ukladaniem a szlo o
                                                    to ze GM mial (tajnie) babe gdzies na boku i chcial miec czasem troche wolnego
                                                    czasu, szczegolnie od AIZ.
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:42
                                                    Bernard z Clairveaux, opat kluniacki.
                                                    Sw Benedykt i zasada trzech, uzyta niecnie przez le Corbusiera?
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:43
                                                    Zgadza sie. Ladnie Parnicki o nich pisal.
                                                    Co za zasada trzech? Znow mnie cos minelo?
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:49
                                                    Zasada 3 sw. Benedykta:
                                                    1/3 zycia przepracowujemy, 1/3 poswiecamy na generalnie rozumiane rozrywki1/3
                                                    przesypiqamy. Stad koncepcja podzialu organizmu miejskiego na strefe pracy ,
                                                    rozrywki i sypialnie. A co z tego wyszlo - widac.
                                                    Millefiori
                                                    Wydawnictwa i ich obyczaje
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:45
                                                    Tak! Klucz mial byc dla tej baby na boku (moze byc Venus Giorgione'a?), tylko z
                                                    powodu wypozyczenia obrazow na wystawe klucz trafia lancuchem umyslnych, ktorzy
                                                    przepadaja w niewyjasnionych okolicznosciach, klucze za to wyplywaja cale, jak
                                                    korona wegierska...
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:52
                                                    Nie, baba byla tajna i niemalownicza, wiec portretow brak. Wiemy tylko ze ze
                                                    fenomenalna polewke warzyla.
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:01
                                                    Jerum! Umyslny sie z kluczami pomylil=80 Ze tez dopiero teraz...
                                                  • anchan Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:47
                                                    A nie myślicie, że „Idę szukać świętego Graala” mogło oznaczać po prostu
                                                    wyjście za potrzebą
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:49
                                                    taaa, po co mnożyć byty. Jak się słyszy tętent to to z reguły są konie, a nie
                                                    zebry
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:55
                                                    Chyba, ze historia zaczyna sie od zdania:
                                                    "I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills".
                                                    To zdanie jest dla mnie arcydzielem skondensowania informacji.
                                                    Poza tym, wymawiane przez Meryl Streep zawsze jawilo mi sie malarsko, jak dlugie
                                                    pociagniecia szerokim pedzlem, bardzo fakturalne, poziome pasy w kolorze
                                                    intensywnego blekitu, sjeny i zieleni.
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:51
                                                    Mylse ze w warunkach polskich moznaby zarobic na pomysle "Kapitan Kloss i swiety
                                                    Graal". Ale Bursztynowej Komnaty juz nie ruszajmy, co?

Anchan, mylse ze twoja idea na gruncie USA zostalaby natychmiast zinterpretowana
                                                    frojdofsko, yhyhyhy :-)
                                                  • anchan Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 13:25
                                                    brezly napisał:

> Anchan, mylse ze twoja idea na gruncie USA zostalaby natychmiast
                                                    zinterpretowan
                                                    > a
                                                    > frojdofsko, yhyhyhy :-)
                                                    Frojdofsko w USA uznano mnie za psychopatkę. Jaguta mnie o tym poinformowała :)
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:51
                                                    I za pobraniem klucza "Tylko dla personelu"?
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 11:57
                                                    Dlaczego nie bursztynowa komnata? Jak wszystko to wszystko, komnata tez!
                                                    Zaraz, a czy tematu komnaty nie przewiozl juz ZNienacki Panem Samochodzikiem
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:01
                                                    A Graalem zajmowali się tylko raz?!
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:02
                                                    Graal starszy.
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:04
                                                    ale eksploatowany jak złoża Konin-Koło-Turek
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:11
                                                    juz ustalone. Nie bedzie Graala, templariuszy, bursztynowej komnaty i leonardianow.
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:03
                                                    pieranka napisała:

> A Graalem zajmowali się tylko raz?!

No, ale do Graala sie dystansujemy. Zart taki. I drgui: Glownym Macher moze miec
                                                    usmiechnietego tajmeniczo kota o imieniu Dziokonda, przezent od opata z Cheshire.
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:07
                                                    Tak, a Madonna wsrod skal okazala sie byc tak naprawde rozdzielonym nowatorskim
                                                    dyptykiem z powtorzeniem tej samej kompozycji, koniec sporu o oryginal miedzy
                                                    Londynem a Paryzem
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:09
                                                    Za to Sw Anna Samotrzecia okazuje sie znienacka sw Anna Samoczwór... kim jest
                                                    czwarta postac?
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:10
                                                    Nie, stop, stop, wypuszczam sie za daleko, gdzies w okolice Kodu Leonarda.
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:01
                                                    millefiori napisała:

> Dlaczego nie bursztynowa komnata? Jak wszystko to wszystko, komnata tez!
                                                    > Zaraz, a czy tematu komnaty nie przewiozl juz ZNienacki Panem Samochodzikiem

Bo musimy zachowac pewne snobistyczne wyrafinowanie. Zadnych templariuszy,
                                                    bursztynowych komnat, klatw Ramzesa i innych motywowo z Discovery. Poza wszytkim
                                                    - oskarza nas plagiat. Jak bedziemy robic poprawki na uzytek wydania USA to
                                                    wtedy mozemy :-))
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:03
                                                    Dobrze. Skoncentrujmy sie wiec.

Nie, to nie umyslny, tylko nadawca! jeszcze gorzej=8O
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:04
                                                    wierzyc...
                                                    Nadawca pomylil sie specjalnie, tzn podpucha?;)
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:05
                                                    w podpunktach i od początku -
                                                    a/ klucze
                                                    b/ wpadają ci w ręce
                                                    c/ nie ma nadawcy na przesyłce?!
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:07
                                                    Wiem, kto jest nadawca tej konkretnej pary.
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:11
                                                    niepotrzebnie! nie zagaja się dobrze jak wiesz
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 18.04.05, 12:15
                                                    A, myslalam, ze ci o real chodzi, bo sie zaczelo od wwydarzenia z wczoraj.
                                                    Powiesciowo oczywiscie:
                                                    Tajemnicza przesylka z tajemniczym, niestandardowym? - przedyskutujmy sprawe?
                                                    Recznie kuty zabytek szytuki slusarskiej czy Abloy? - kluczem, nadawcy brak...
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 08:33
                                                    Chcialam tylko z pewna niesmialoscia zauwazyc, ze jak mnie namowicie/dojrzeje
                                                    do, to bede tu pisac, czyli chaltura na panstwowym warsztacie wyjdzie
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 08:53
                                                    Jeszcze nie jestes przekonana/dojrzala do?
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 09:12
                                                    Przekonana tak, a dojrzalosc wiaze sie, Brezly z checia, a na razie stan jest
                                                    taki jak tytul watku. Za oknem smutek tropikow, tzn leje deszcz i jest ok. 18
                                                    stopni, a cisnienie to juz w okolicy podeszwy stopy. Baaardzo powoli i ostroznie
                                                    sie poruszam, zeby np. nie rozbic sie o sciane czy mebel.
                                                  • brezly Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 09:15
                                                    Zjedz sobie na dol na rowerze a potem wroc z pelnym koszykiem pod gore. Dobry
                                                    sposb na leniwe cisnienie. Ja mam na ogol odwrotny problem, ale tez rower jest
                                                    dobry :-)
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 09:22
                                                    Juz widze ten karambol, trudno mi utrzymac linie prosta w chodzie, a co dopiero
                                                    w jezdzie:( I tak musze wywlec auto za to, bo sie goscie zapowiedzieli w takiej
                                                    liczbie, ze najazd na Ikee po materace z kuma rosyjska tutejsza wczoraj
                                                    zaplanowalysmy, a dzis wykonujemy. Jej tez wlasnie zabraklo miejsc do spania.
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 10:05
                                                    wędrówka słowian?
                                                  • millefiori Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 14:13
                                                    O tak, klasyka sezonowa: z polnocy i wschodu - na poludnie, byleby przez lancuch
                                                    Karpat sie przebic . Juz mam overbooking na co bardziej atrakcyjne terminy.
                                                  • pieranka Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 14:15
                                                    ciekawe czy to się tak odbywało, swoja drogą?
                                                    Byle do Karpat, Bramy Morawskiej, a dalej to Grzymisławy mieszkajo i pomogo ;-)
    • pieranka Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 10:41
      Gdyby mi się chciało tak, jak mi się nie chce.
      • brezly Re: Nie chce mi sie! 19.04.05, 17:42
        Nie chce mi sie ale ide. Papap!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka