Gość: bela IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 17:24 Gdzie w W-wie, ew. jak, uszyć spódnicę do flamenco? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lucynda Re: spódnica do flamenco IP: *.acn.waw.pl 01.07.02, 22:38 Gość portalu: bela napisał(a): > Gdzie w W-wie, ew. jak, uszyć spódnicę do flamenco? Przede wszystkim na Zakrzewskiej - mozesz kupic gotowe lub dostac wzor do wykroju. Na Zakrzewskiej, przy liceum Cervantesa, jest szkola flamenco i tam dziewczyny prowadza sklepik. Tel. 603-648 109, to jest chyba Malgosia Matuszewska, a jesli nie ona, to ktoras z dziewczyn. Spodnice szyje tez pani z ktoregos teatru, ale musisz mi dac troche czasu na zdobycie telefonu. Gdzie tanczysz? pozdr. lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: spódnica do flamenco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:02 Bardzo Ci dziękuję za informację :-) Chodziłam z koleżanką na zajęcia dla początkujących w W-wskiej Szk. Baletowej. Kursu przy Cervantesie nie wybrałyśmy, bo nie pasowało nam to godzinowo (praca). Ale może w przyszłości skorzystamy :-) "Apetyt rośnie w miarę jedzenia";) Jeśli nie będzie to dla Ciebie ciężarem, proszę również o dane krawcowej. A czy Ty skorzystałaś z którejś z możliwości (zakupy poprzez net, krawcowa itp.) zaopatrzenia się w strój (lub buty)? Pozdrawiam serdecznie, Bela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucynda Re: spódnica do flamenco IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 23:30 spodnice kupilam u dziewczyn na Zakrzewskiej. Kupowanie butow przez net odradzam - podobno Hiszpanie nie sa zbyt dokladni w pracy i pakuja buty, jak im wpadnie w reke, mozesz wiec dostac nie twoj rozmiar, inny fason albo dwa rozne buty (podobno tak sie zdarzylo). Dziewczyny teraz chyba zbieraja zamowienia na buty. Jezdza do Hiszpanii i kupuja wedlug zamowien. Spytaj Malgosie, jak tam jest z numeracja. Jedna dziewczyna od nas robila sobie buty u szewca w Teatrze Narodowym, jest bardzo zadowolona. Namiary: p. Rotuski, tel. 692 06 36. Spodnica: p. Orlowska, tel. 668 91 15, 501-256 639, szyla tej samej dziewczynie - bardzo ladna (spodnica). Zakrzewskiej jako miejsca do tanca nie polecam, jest ciasno, przypuszczam, ze w szkole baletowej jest wiecej miejsca. Jak dlugo tanczysz? L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucynda Re: spódnica do flamenco IP: *.acn.waw.pl 09.07.02, 08:41 tylko proszę cię, nie mów nikomu na portierni teatru, jak tam juź pójdziesz, że ten szewc robi ci buty, a ty jesteś spoza teatru, bo on to robi nie do końca legalnie, więc nie wsyp go. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~bela Re: spódnica do flamenco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 12:56 Lucyndo, serdecznie dziękuję za wszystkie informacje, na pewno niektóre z nich wykorzystam. Co do pomyłek z butami albo numeracją, to juz się z tym spotkałam, choć nie osobiście. Jedna z dziewczyn z naszej grupy otrzymała w przesyłce buty jeden numer za małe i czekała ponad miesiąc, prawie dwa, na ponowne zrealizowanie zamówienia. Niestety, nie mogę powiedzieć, że gdzieś tańczę, ponieważ dopiero co skończył się kurs dla początkujących:-) Chciałam skorzystać z tygodniowego kursu letniego zajęć z p. Martą Dębską, którą widziałam grupą Los Payos na występie w klubie Dramatyczny Jazzgot, ale obawiam się, że nie pozwolą mi na to godziny pracy. Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link Zgłoś