Dodaj do ulubionych

spódnica do flamenco

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 17:24
Gdzie w W-wie, ew. jak, uszyć spódnicę do flamenco?
Obserwuj wątek
    • Gość: lucynda Re: spódnica do flamenco IP: *.acn.waw.pl 01.07.02, 22:38
      Gość portalu: bela napisał(a):

> Gdzie w W-wie, ew. jak, uszyć spódnicę do flamenco?
      Przede wszystkim na Zakrzewskiej - mozesz kupic gotowe lub dostac wzor do
      wykroju. Na Zakrzewskiej, przy liceum Cervantesa, jest szkola flamenco i tam
      dziewczyny prowadza sklepik. Tel. 603-648 109, to jest chyba Malgosia
      Matuszewska, a jesli nie ona, to ktoras z dziewczyn. Spodnice szyje tez pani z
      ktoregos teatru, ale musisz mi dac troche czasu na zdobycie telefonu. Gdzie
      tanczysz?
      pozdr.
      lucyna
      • Gość: bela Re: spódnica do flamenco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:02
        Bardzo Ci dziękuję za informację :-) Chodziłam z koleżanką na zajęcia dla
        początkujących w W-wskiej Szk. Baletowej. Kursu przy Cervantesie nie
        wybrałyśmy, bo nie pasowało nam to godzinowo (praca). Ale może w przyszłości
        skorzystamy :-) "Apetyt rośnie w miarę jedzenia";) Jeśli nie będzie to dla
        Ciebie ciężarem, proszę również o dane krawcowej. A czy Ty skorzystałaś z
        którejś z możliwości (zakupy poprzez net, krawcowa itp.) zaopatrzenia się w
        strój (lub buty)? Pozdrawiam serdecznie, Bela.
        • Gość: lucynda Re: spódnica do flamenco IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 23:30
          spodnice kupilam u dziewczyn na Zakrzewskiej. Kupowanie butow przez net
          odradzam - podobno Hiszpanie nie sa zbyt dokladni w pracy i pakuja buty, jak im
          wpadnie w reke, mozesz wiec dostac nie twoj rozmiar, inny fason albo dwa rozne
          buty (podobno tak sie zdarzylo). Dziewczyny teraz chyba zbieraja zamowienia na
          buty. Jezdza do Hiszpanii i kupuja wedlug zamowien. Spytaj Malgosie, jak tam
          jest z numeracja.
          Jedna dziewczyna od nas robila sobie buty u szewca w Teatrze Narodowym, jest
          bardzo zadowolona. Namiary: p. Rotuski, tel. 692 06 36. Spodnica: p. Orlowska,
          tel. 668 91 15, 501-256 639, szyla tej samej dziewczynie - bardzo ladna
          (spodnica).
          Zakrzewskiej jako miejsca do tanca nie polecam, jest ciasno, przypuszczam, ze w
          szkole baletowej jest wiecej miejsca. Jak dlugo tanczysz?
          L
    • Gość: lucynda Re: spódnica do flamenco IP: *.acn.waw.pl 09.07.02, 08:41
      tylko proszę cię, nie mów nikomu na portierni teatru, jak tam juź pójdziesz, że
      ten szewc robi ci buty, a ty jesteś spoza teatru, bo on to robi nie do końca
      legalnie, więc nie wsyp go. L.
      • Gość: ~bela Re: spódnica do flamenco IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 12:56
        Lucyndo, serdecznie dziękuję za wszystkie informacje, na pewno niektóre z nich
        wykorzystam.

Co do pomyłek z butami albo numeracją, to juz się z tym spotkałam, choć nie
        osobiście. Jedna z dziewczyn z naszej grupy otrzymała w przesyłce buty jeden
        numer za małe i czekała ponad miesiąc, prawie dwa, na ponowne zrealizowanie
        zamówienia.
        Niestety, nie mogę powiedzieć, że gdzieś tańczę, ponieważ dopiero co skończył
        się kurs dla początkujących:-) Chciałam skorzystać z tygodniowego kursu
        letniego zajęć z p. Martą Dębską, którą widziałam grupą Los Payos na występie w
        klubie Dramatyczny Jazzgot, ale obawiam się, że nie pozwolą mi na to godziny
        pracy.
        Pozdrawiam, B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka