Dodaj do ulubionych

Wabik na Aniele

21.04.05, 13:37
Tu zakladam.
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 13:46
      Aha...
      • brezly Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 13:47
        Kici kici kici, cip cip, cip...Jak sie Aniele wabi? :-(
        Babin... babin... babins...
        • anchan Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 13:50
          brezly napisał:

> Kici kici kici, cip cip, cip...Jak sie Aniele wabi? :-(
          szardonejem i oxycortem

znowu się jakieś paskudztwo złapało, fuj
          • brezly Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 13:51
            anchan napisała:

>
            > znowu się jakieś paskudztwo złapało, fuj

Zielone w dodatku:-) No czarny to jestem glownie ja:-9
            • aniela Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 16:48
              aha szlam sladami okruszkow. hyhy nie powiem Wam ze sa zielone, bo darowanym
              okruszkom nie bede w date przydatnosci zagladac :)
              • vaud Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 18:03
                wabik czyli muszke przykleic na bladym ciele nalezy. Panie Brezly pan zaczyna!
                • aniela Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 18:43
                  aha, chyba polknelam motyla! czuje go w zoladku czasami
                  • brezly Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 19:18
                    yhyhyhy, w znaczeniue niemiecki? Uczciwszy uszy "die schmeterlingen im bauch"?
                    No, to gratuluje, ale w końcu wiosna, jakby, panie sieżancie, jak słusznie
                    zauważyła MZ.
                    • aniela Re: Wabik na Aniele 21.04.05, 20:10
                      hyyh nieno, jeszcze tego mi trzeba. skoro tak, ide zapic tego robaka
                      skrzydlatego :)
                      • vaud Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 02:12
                        To przeciez moze byc gasieniczka w kokonie. Taki jedwabnik na ten przyklad. To
                        ostroznie go zalewac, bo my potem bedziem rozsuplywac kokon. ( tym razem TO NIE
                        Panterka namotala). Pani Fiorcia, jako najdoswiadczensza tou gloveu wydzierga,
                        co my jou na transparent na pochod 1-Majowy.
                        • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 07:57
                          Yhhm! Ja nawet proponuje na goldlo DM cos takiego: pol orla - pol jedwabnika.
                          • anchan Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 08:36
                            brezly napisał:

> Yhhm! Ja nawet proponuje na goldlo DM cos takiego: pol orla - pol jedwabnika.
                            góra-dół czy prawo-lewo? hyhyh
                            • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 08:39
                              Eee, slaska tradycja raczej wskazuje na lewo-prawo. Moje rodzinne ma pol orla -
                              pol krzyza.
                              Co jedwabnik bedzie trzymal w lapach? (??)
                              • olo53 Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 08:58
                                morwe?
                                • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:03
                                  Ja mam pytanie, a w jakim stanie ma wystapic jedwabnik?
                                  Czy larwa - baaardzo pachnaca, za to gola, czy poczwarka gola, czy w
                                  poloprzedzie, czy calym kokonie, czy przepoczwarzony?
                                  Bo sam motyl jedwabnik to najpiekniejszy z calej wsi nie jest.
                                  • olo53 Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:10
                                    Usprawiedliwia go fakt ze jest pozyteczny. Podobno po przekazaniu go cyw. zach.
                                    byly jakies ofiary.
                                    • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:12
                                      Byla ich niepoliczalna ilosc i nie sposob nad wszystkimi plakac.
                                      W jedwabiach nie powinni chadzac wegetarianie, moim skromnym zdaniem.
                                      • olo53 Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:16
                                        Scieto tych co zdradzili sekret.
                                      • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:18
                                        proponuje jeszcze do wyboru inne zwierzeta heraldyczne, z ktorych runo pozyskuje
                                        sie bez ofiar w poglowiu:
                                        Barana merynosa w skoku,
                                        Koze kaszmirska en face
                                        lame alpake od tylu (przynajmniej nie pluje)
                                        wielblada w cwiercprofilu
                                        • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:20
                                          To moze orzel bedzie mial twarz wielblada?
                                          • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:20
                                            Z wyrazem takim, jak na starej reklamie Cameli?
                                            • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:22
                                              O, tu:
                                              www.blech-schilder.de/a292.htm
                                              • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:24
                                                Ewentualnie, ale bez tych okularow.
                                                Na glowie siatka ochronna do wlosow, taka typowa dla przemyslu tekstylnego.
                                                Ewentualnie beret mohairowy.
                                                • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:28
                                                  Moheru przy warstacie nie wolno, podobnie jak angorki. Wplatuje sie
                                                  pojedynczymi, obcymi kolorystycznie klakami w strumien tkaniny, jak siecien.
                                                  • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:31
                                                    Siecien? Mozesz przedstawic?
                                                  • millefiori Re: Wabik na Aniele 23.04.05, 07:56
                                                    Kofta spiewalw 60 min. na godzine, a moze i jeszcze wczesniej, tekst jakiegos
                                                    innego autora na nute smutmelancholijna:

"Mario.... w strumien swiatla wlatal mi sie-cien"
                              • anchan Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:16
                                orzeł z mieczem a jedwabnik z kądzielą
                                • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:17
                                  I bedziemy sie upierac ze nasz narod nie "jak lawa" tylko "jak larwa" tylko byl
                                  blad w druku, tak?
                                  • olo53 Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:23
                                    Stanowczo szkodzimy sobie u narodowcow.
                                    • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:24
                                      Olo, nie przejmuj sie. poki co, ide popatrzec sobie na zycie z dystansu kilku
                                      metrow.
                                    • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:25
                                      Nie mam problemu z narodowcami i rasistami. Oni po prostu nie maja racji.
                                      • olo53 Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:29
                                        MW jest grozna, choc nie ma racji.
                                        • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:31
                                          MW to jest to, czego nie widzialam?
                                        • brezly Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:33
                                          Ale to nie jest ruch, z ktorym nalezy dyskutowac. Inne srodki tu sa konieczne.
                                          Zreszta w warunkach poskich z kazdego Wodza paczkuja liczne Wodzusie, nawzajem
                                          sie zwalczajace.
                                      • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:30
                                        Proponuje zlekcewarzyc z pelna godnoscia.
                                        • olo53 Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:38
                                          Zgoda, ja jednak widzialem w akcji Mlodziez Wszechpolska. Horror.
                                        • pieranka Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 09:58
                                          Tak! godność powinna dawać się odczuwać.
                                          • millefiori Re: Wabik na Aniele 22.04.05, 11:32
                                            W bliskim kontakcie z pewna znana uzbrojona formacja w 1983 r. stracilam kawalek
                                            gornej jedynki. Nauczona doswiadczeniem sadze, ze z godnoscia nalezy albo
                                            przepraszam, olac, albo uprzedzac przeciwnika.
      • brezly Niu...? 28.04.05, 16:46
        Anielo...
        • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 16:46
          Wszytko czeka:-)
          • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:15
            ciiii. stwarzam pozory :)
            • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:16
              No, wreszcie. Pogadac chcialem. Potrzymam ci troche ciezar z duszy, chcesz?
              • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:17
                aha wygladam na ociezala duchowo? robie sobie liste rzeczy do druku
                • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:19
                  Nie, ale masz odciski od Poznej Matury.
                  • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:21
                    aha wiedza o tym jak pisac statut szkoly, regulamin organiazcyjny medalu (!),
                    regulamin targowiska czy statut spoldzielczego przedsiebiorstwa oszpeca, oby
                    nietrwale. :)
                    • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:23
                      Czyli Order Sztandaru Pracy III Klasy mial swoj regulamin organizayjny.
                      hehehe, Z zawodu byl Pisarzem Regulaminow Organizacyjnych Odzanczen Panstwowych,
                      nosz kurcze.

Aniela, rzuc mi numer na majla, to bede ci slal homiletyczne i
                      psychoterapuetyczne SMSy w Przededniu, jak chcesz.
                      • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:31
                        nawrzucalam Ci na mejla :)

albo: o prawo projektowe i pelnienie nadzoru autorskiego. pierwsze widze. od
                        tego robia mi sie dziury w glowie
                        • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:32
                          Myli ci sie z nadzorem rodzicielskim?
                          • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:36
                            a nene, nadzor rodzicielski to piekna rzecz w porownaniu. troche skomplikowana
                            jest tylko egzekucja na podts. wyroku odbierajacego prawa rodzicielskie, ale
                            sam nadzor- nie moge narzekac. cototonie.
                            • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:38
                              Czyli gorzej byc autorem jak rodzicem, wnioskuje. Stad wiecej ludzi rodzicami
                              jak autorami. Moja blyskotliwosc odbila sie od ekranu i porazila mnie w oko,
                              wlasnie.
                              Ech, mnie na podobna okolicznosc to o milsze rzeczy pytali.
                              • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:42
                                o fosfór? :)
                                ja tam nie wiem czy to milsze dla czlowieka. w spisie Witamin Podstawowych
                                podrecznego bodymaxa go nie ma. to nie moze byc przypadek
                                • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:45
                                  wlasnie mi przyszlo do glowy ze moze fosfor to nie witamina? prosze o
                                  wybaczenie, ale wczoraj np rozwazalam na powaznie, czy mozna powziac uchwale
                                  mniejszoscia glosow. zrzucam to na karb. wszystko, cokolwiek mi sie przydarzy
                                  jeszcze.
                                  • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:49
                                    Jak mniejszosc kwalifikowana, mniej niz 1/3 to chyba mozna.
                                    Pa!
                                    • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:50
                                      yhyhyh, pa :))
                                • brezly Re: Niu...? 28.04.05, 17:48
                                  E, nie. O Niemcow roznych. Czym sie rozni Przyblizenie Jednego Niemca od
                                  Przyblizenia Dwoch Innych Niemcow, i co ten Jeden Niemiec zaniedbal. I kiedy sie
                                  to ujawnia. W polu sie ujawnia, nawiasem mowiac, ten pierwszy Niemiec chyba bez
                                  kurtki chodzil. Jedyny problem ze musialem miec ksiazke telefoniczna Berlina w
                                  glowie zeby tych Niemcow nie pomieszac.

Fosfur jest zdrowy bo jest w rybach a ryby sa zdrowe.
                                  No, Aniela , lece. Mozesz liczyc na support jutro jakbyco.
                                  Milego:-)
                                  • aniela Re: Niu...? 28.04.05, 17:49
                                    yyy jutro? to jeszcze nie jutro jest, ale kazdy saport mile widziany.
                                    bawcie sie dobrze :)
    • aniela Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:16
      bym chciala podziekowac za esemesa oraz za wielomowne puste koperty takoz :)

a.
      • brezly Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:18
        Tak jest, jak sie od dzieci telefon pozycza :-)
        • aniela Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:20
          no ale zmiesciles sie w do trzech razy sztuka :)
          • brezly Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:26
            Od wczoraj wielkie postepy uczynilem. Szybko sie ucze. Probowalem naklonic
            dziecko do pokazania co i jak, ale moglem krzyczec tylko: a mozesz to polsku
            powiedziec? No i sie okazalo ze nie bardzo. Germish only.
            • aniela Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:28
              no bo jak to tak przy dziecku mowic po niemiecku???

ps nene wyszlo po polsku i ladnie :)
              • brezly Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:32
                Aha, ale jeszcze musze popracowac nad znakami przestankowymi. Ty wiesz ze jak
                lata cale, od czasu kiedy moj kastet Alcatela w kolorze "jungle" odszedl do
                Krainy Wiecznych Rozmow, obywalem sie bez czegos?
                • aniela Re: Wabik na Aniele 29.04.05, 12:37
                  nie wierze. i jak Ci ie udalo pielegnowac przyjaznie bez mozliwosci
                  uprzedzenia, ze sie spoznisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka