Dodaj do ulubionych

Dziewiarsko, ale moze Nudowcow zainteresuje

27.04.05, 07:52
Znalazlem strone inernetowa firmy handlujacej maszynami dziewiarskimi. Oprocz
tego ze sprzedaja wspomnien gdzie indziej "elementy oczkotworcze", to jeszcze
oferuja SUPER LASER. Ktory nie tylko "wycina aplikacje", robi efket
"stone-wash na dzinsie" i efekt "tloczenia na polarze" ale zapewnia rowniez
"boring". Mysle sobie ze "nudzenie laserowe" to je ono. Zobaczcie smai zreszta:
bazexim.com.pl/strona.html
Obserwuj wątek
    • brezly Poezja dziewiarska 27.04.05, 07:56
      Gugiel zweszyl maszyne pod nazwa "lamownik" (tybetanski?). Poszlismy za tym i
      natrafilsmy na poezje:
      www.qp.com.pl/popup_image.php?pID=215
      • millefiori Re: Poezja dziewiarska 27.04.05, 10:03
        Haslo rymowane mniod-cud!

A poza tym to je to, co do tej pory recznie przy uzyciu tasmy nylonowej i
        zelazka wykonywalam,
        a potem zaleznie od sytuacji recznie lub maszynowo zszywalam.

Z USA zwiozlam cud zwany liquid thread. W tubce. Bez szycia, na wycisk i
        przycisk laczy.
        • brezly Re: Poezja dziewiarska 27.04.05, 10:07
          Hej Fiori,
          A czy "lamowka" to zona lamy. I czy lamowniki sa w ChRL wogole dozwolone?
          • brezly Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 10:13
            Ja wogole to do pl jade. Czy mam tam po jakichs antykwariatach lazac zrobic ci
            paczke z Lemem?
            • millefiori Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 16:46
              Dziekuje, Brezly, za zywa pamiec, na razie jeszcze nie.
              Do Oj na chwile wpadam najprawdopodobniej w przyszly czwartek na 1 dzien i
              zgarne czesc podrecznej domowej biblioteki, w tym Lemy; tudziez mam zaklepane w
              antykwariacie w pieknym polskim miescie Beuthen 4 tomy Strugackich!
              • brezly Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 16:49
                OK.
                Widzialas co tu sie dzialo? :-)
                • millefiori Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 17:01
                  Wlasnie obejrzalam... To sie, Brezly, nazywa czynic honory domu. Zajazd, wedlug
                  wszystkich mozliwych kryteriow:)))
                  • brezly Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 17:02
                    Pamietasz jak Bilba Bagginsa odwiedzily krasnoludy? :-)
                    • millefiori Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 17:09
                      Nic mi nie dzwoni, znow mnie cos ominelo, albo wrecz przeciwnie, skleroza...
                      • brezly Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 17:13
                        Tolkien. "Hobbit czyli tam i z powrotem". Najlepiej z ilustracjami Mlodozenca.
                        • millefiori Re: Aha, Fiori, wogole. 27.04.05, 22:38
                          Ufff... tymrazem nie dziura w pamieci,ale lekturach....
          • millefiori Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 07:53
            brezly napisał:

> Hej Fiori,
            > A czy "lamowka" to zona lamy. I czy lamowniki sa w ChRL wogole dozwolone?

Nie tylko dozwolone, ale wielbione. Lamuja wszystko, nawet suknie z lamy!
            • brezly Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:15
              I dlatego nie chca Tybetu odpuscic?

Aha, wczoraj mnie dopadla globalizacja. Fabryka urzadzila kursa jezyka dla
              pracownikow co nie sa natywni. Wychodzac z zalozenia ze zawsze sie lepiej
              pouczyc, bo ta gramatyka nie ma konca, sie zglosilem. I dobrze szlo, pelny
              Oxford, pani nauczycielka, jeden Fin i ja. Przez dwa tygodnie. A wczoraj spadlo
              osmiu Chinczykow i czterech Hindusow i wszystko przerobili na grupe dla
              poczatkujacych. Ja sie tak nie bawie :-(
              • millefiori Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:29
                Zapewne, bo on oj-czyzna.

Nie padles ofiara globalizacji, tylko rownania w dol, urawnilowka zwanego.
                Globalizacja to nie urawnilowka przeciez, boby wschodni sasiedzi ze szczescia
                nie wiem co zrobili.
                • brezly Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:35
                  Ale ze wzgledu na licznosc te dwa plemiona szczegolnie do ustatystyczniania nadaja.
                  Nawiasem, ostatnio natknalem sie w roznych okolicznosciach na ludzi z
                  Poludniowej Ameryki. Musze ci pwoiedziec ze nie wiedzialem ze to taka ladna
                  rasa, szczegolnie Peruwianki.
                  • millefiori Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:38
                    Czysto indianskie, nie zmetysowane ani nie zmulacone?
                    • brezly Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:41
                      Nienie, na odwrot, totalne wymieszanie.
                      • millefiori Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:48
                        Bom sie przez chwile wahnela, jako ze czystoindianskie z tamtego regionu sa
                        specyficznie piekne, tzn w innych kanonach urody sie mieszcza.
                        • brezly Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 08:49
                          Zdecydowanie w innych kanonach. Artyleryjskich :-)
                          • millefiori Re: Poezja dziewiarska 28.04.05, 11:34
                            Powiedzmy, niezbyt duzego kalibru. Raczej wiwatowka niz kolumbryna.
                            • pinkpanther Re: Poezja dziewiarska 29.04.05, 09:04
                              a da się tym ustrojstwem zrobić różową mini z wytłoczonymi motylkami?
                              • brezly Re: Poezja dziewiarska 29.04.05, 10:14
                                Aha, a takie buty:
                                www.pinupgirlclothing.com/gogoboots7.html
                                Da sie po Uosiowym obejsciu chodzic w tym?
                                • pinkpanther Re: Poezja dziewiarska 29.04.05, 19:11
                                  widzę że też śledzisz forum moda
                                  teraz u łośka straszny chlew bo oboje liniejemy na wiosnę i nie ma kto
                                  pozamiatać wiec mogłabym się potknąć w tych kozaczkach
                                  ale na disko się nadają w sam raz
                                  • brezly Re: Poezja dziewiarska 29.04.05, 19:51
                                    Zanczy, mnie o tym Kozmozu donieśli. A oni wiedzo co w trawie piszczy.
                                    Myślisz że takie byłyby dobre ale gumowe, tak? Na błoto?
                                    • pinkpanther Re: Poezja dziewiarska 29.04.05, 20:13
                                      no i chyba jednak bursze bo różowe by się szybko uciapały
                                      • cyber_moose Re: Poezja dziewiarska 04.05.05, 18:32
                                        Takie buty to założysz dopiero, jak mnie pierwej zabijesz!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka