Dodaj do ulubionych

Czyn spoleczny

07.05.05, 18:22
Jest ugor za warsztatem? Jest. Kroliki sa? Sa.
To proponuje nastepujacy biznesplan:
- ugor zaorac i zasiac konczyna
- wzniesc krolikarnie
- nabyc zgrzebla
- zalozyc filcarnie (wystarczy brodzik, duze sito i doplyw goracej wody,
baterie sloneczna mozna sklecic z rurek namiotowych, co zostaly po namiocie
Wkra w socjalnym)
- zaczac robic kapelusze z filcu z wyczeskow kroliczych. Co Wy na to, drodzy
Dziewiarze?
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 10:40
      Kapeluszy nie chcecie? Naprawde? Z filcu pozyskiwanego z kroliczego futra metoda
      bezbolesna i proekologiczna?
      • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 10:53
        Eno, wchodze w to! Mam dużo mleczy, mmm duże chrupiące liście, raj!
        czesanie króli, nie powinno byc problemu z ustalaniem grafika ;-)
        • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 11:01
          To zachecam... Brodzik mam na stanie, blaszany. Zgrzebelko kocie tez sie nada.
          • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 11:13
            Albo takie na pudle kędziory.
            Mam nadzieję, że nie będą się wykręcać te króle
            • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 11:57
              Lokate kroliki?
              • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 11:59
                Lockchen - ładne imię ;-)
                anene, wyrywać się czy nie będą króle pytam się.
                A pudle zgrzebło jest gęste, więc więcej się wyczesze.
                • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 12:02
                  Gdzie sie maja wyrywac. Kasek marchewki na uspokojenie i z wlosem!
                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 12:04
                    i te uszki takie słodkie!
                    • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 12:19
                      A nosy ruchliwe! I te czerwone slipka!
                      • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 12:24
                        i leżenie żabką (tylnie łapki prosto do tyłu)
                        • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 12:26
                          Leciutkie myzanie po stopach kroliczych wywoluje odruch Babinskiego?
                          • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 12:46
                            A, wiesz że jest jeszcze odruch Galanta?
                            Dzieciom nowonarodzonym robi się podczas Apgara. W mojej wersji, którą stosuję
                            do dyscyplinowania dorosłych, jest to sójka w bok z zaskoczenia
                            • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 17:40
                              Tez wypinaja pupe?
                              • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 17:45
                                nie, skłaniają się, gną zawsze w ta samą stronę, skąd przyszła sójka.
                                Sprawdź sama ;-) Za każdym razem tak samo
                                • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 17:53
                                  Jak mi sie trafi okazja;) Z ciosow to glownie rozdzielam kopniaki na szczescie.
                                  Bardzo skuteczne, jak twierdza obdarowani.
                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 17:55
                                    To nakopałaś się ostatnimi czasy ;-)
                                    • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:00
                                      Az mnie kolano na nartach kontuzjowane rozbolalo;)))
                                      Ale, z calego serca i sily, czego sie nie robi dla najblizszych:)
                                      • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:01
                                        ico ico? już po?
                                        • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:02
                                          Po ostatniej probnej w sobote. W sobote to sie nakopalam, od switu, doslownie.
                                          • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:05
                                            nerwy na wodzy i w konserwach?
                                            • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:10
                                              Kierownica w jednej rece, a w drugiej skrzynia biegow, bo mi ciegno siadlo i
                                              dwojka wyskakuje.
                                              • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:14
                                                zawsze coś, nie ma spokoju pod oliwkami
                                                • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:21
                                                  Do serwisu musze jechac, a tu psiakosc, sie gwarancja miesiac temu skonczyla.
                                                  Nie chce dac sie wrobic w remont skrzyni, bo wiem, ze ciegno.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:26
                                                    no to się nie dziwię, pszesz gwarancja sie skończyła
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:27
                                                    No ale zeby sie 3 letnia Honda po 50.tys. sypala?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:32
                                                    wniosek - oszukane cięgno!
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:37
                                                    I to w Dwojce, co dodaje smaczku;)))
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:40
                                                    hehe, popyt kształtuje podaż
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:41
                                                    Zwlaszcza na zakretach (wyskakuje):))
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:43
                                                    Łomatko, to nie palisz jak jedziesz?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:46
                                                    Nawet, jakbym chciala, to nie mam czym. Poza tym u mnie auto strefa bezdymna jest.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:49
                                                    hyhy, u nas w jednym jest dymna
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:51
                                                    Zawsze sobie w oko dmuchne. To samo przy komputerze. Dlatego nie pale przy
                                                    pracy, w aucie i w domu. Przepal mi przez to spadl baaaardzo.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:54
                                                    w domu to jednak tak. ale jak ciepło to nie
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:54
                                                    Delfin goni, nie wolno!
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:57
                                                    rozumiem go. mie nie ma kto gonić, panp nie ma szans
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 18:58
                                                    Bat autodyscyplinujacy?
                                                    He, przestan palic, to zobaczysz, jak bedziesz innych gonic! (vide TataMillefiorowy)
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:00
                                                    nadgorliwość neofitów, taktak
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:01
                                                    Ktorzy staja sie mlotami na palaczy...
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:04
                                                    moge rzucić ale kto mnie odchudzi? bo ja sama siebie ni mogie
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:05
                                                    To jest inna sprawa. South Beach Diet online?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:07
                                                    A serio: moglabys rzucic?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:07
                                                    Ja się zdrowo i trwale odchudziłam o osiem kg tyle, że paląc. Potem rzuciłam
                                                    na 1,5 roku, przywaliłam na wadze i nie mogę powtórzyć efektu. no i zaczęłam
                                                    palić
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:08
                                                    Coz zrobic? Gimnastyka nie pomaga?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:09
                                                    eee, wtedy się nie gimnastykowałam i się udało ;-)
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:11
                                                    A jak pocwiczysz, to co?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:11
                                                    Tzn palac pocwiczysz?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:17
                                                    nie chce mi się, to jest ten problem. jeszcze ciut za zimno na rower wieczorem.
                                                    kometka czeka. oraz ogródek. basen czasem. to wszystko co moge sobie zapodać
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 09.05.05, 19:24
                                                    Basen. Zaprawa ogrodowa.
                                                  • millefiori Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 10.05.05, 08:49
                                                    A wracajac do czynu:
                                                    wg jakiego klucza my te kroliki czeszemy? Prosze M-Z?
                                                    Po kolorze, czy wg plci, a mozwe wg alfabetu? I jak zaznaczac, ktore juz, a
                                                    ktore przed? Bo sie rozlazly po zagrodzie, co ja palacz ze strozem w czynie dzis
                                                    w nocy wyrychtowali, i wypuscili z klatek na trawke, bo podobno straaasznie tupaly?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 10.05.05, 09:21
                                                    A może melanże na zamówienie?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 10.05.05, 09:22
                                                    Tweedy? Czesc, Pieranka:)
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 10.05.05, 09:31
                                                    Cześć Mille, boucle?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 10.05.05, 09:34
                                                    Mohair?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 10.05.05, 09:50
                                                    Są króle angory?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny - spr. organizacyjne 11.05.05, 17:10
                                                    pieranka napisała:

> Są króle angory?

Sa, sa, i to okropnie futrzane...
                                                  • ewakurz Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 14:07
                                                    pieranka napisała:

> nie chce mi się, to jest ten problem. jeszcze ciut za zimno na rower
                                                    wieczorem.
                                                    >
                                                    > kometka czeka. oraz ogródek. basen czasem. to wszystko co moge sobie zapodać

==> Matko Z, wiadomosc z ostatniej chwili: Uczac kogos jazdy rowerkiem, z
                                                    paleniem czy bez, leci naturalnie i bez wysilku 2,5kg na tydzien. No chiba ze
                                                    uczony straaaasznie zdolny. Tylko, jak zawsze rodzi sie dylemat: Nauczyc go
                                                    wreszcie porzadnie czy jeszcze sobie pochudnac?
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 14:17
                                                    Hehe, a kilka etapów przedtem, jak się p. używa tetry, a nie tych wynalazków,
                                                    to też się chudnie.
                                                    muszę pozyczyć jakiś narybek i zacząć uczyć ;-)
                                                  • ewakurz Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 14:20
                                                    Swieta prawda z tetra, tylko ze paznokcie :(
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 14:22
                                                    paznokcie wybij sobie z głowy! prać tę tetrę, a nie, fiubździu, paznokcie!
                                                    (podejcie eko, coraz powszechniejsze i tu)
                                                  • ewakurz Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 14:26
                                                    Hehe. Nie posiadam w glowie takowych. Ino fiubzdziu :))
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:12
                                                    I w kotle, w tartym na tarce mydle "szary jelen", kijanka mieszajac, gotowac.
                                                    Obok perkoce bigos na malym ogniu.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:14
                                                    może jeszcze smażyć się kergulena
                                                  • brezly Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:19
                                                    I paprykarz szczecinski.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:22
                                                    i bób. zawsze można gotować świeży bób
                                                  • brezly Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:23
                                                    Albo grillowac cukinie.
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 12.05.05, 07:41
                                                    Kalafiora gotowanego na zywo malo co przebije.
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:22
                                                    Potem udrapowac malowniczo calosc na suszarce spuszczanej z sufitu, systemem
                                                    bloczkow i lin. Pod suszarka obowiazkowo stol, przy ktorym gromadzi sie
                                                    rozliczna familia, wielopokoleniowa obowiazkowo. Najmlodsze dzieci, psy, i koty
                                                    klebia sia pod stolem. Pan domu w podkoszulce meskiej na ramiaczkach, tzw.
                                                    gimnastiorce, czyta gazete.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:26
                                                    Niciana serweta kocentryczna ze stołem. Wazon z suchym bukietem.
                                                    Cerata położona na czas obiadu. W ciemnościach korytarza wózek spacerówka i
                                                    rowery - trójkołowy i "Bobik" z kijkiem
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:28
                                                    PS. W ostatnich 50 % wynajmowanych mieszkan (z 4 w ciagu ostatnich 7 lat) w 2 w
                                                    kuchniach dyndaly pod sufitem takie ustrojstwa suszarkowe. Wysokosc owych
                                                    mieszkan ok. 4,5 m.
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:30
                                                    Wrotki DDRowskie, takie 4kolowki na stalowej podeszwie i z kolkami zrobionymi z
                                                    czegos ciezszego od uranu, poniewieraja sie w ciemnym korytarzu. O, wuj sie
                                                    wlasnie na nich wykopyrtnal, niosac samogon z piwnicy.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:34
                                                    miałam takie niebieskie. a chciałam czerwone. czy na odwrót?
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:35
                                                    Niebieskie mialam, sznurowkami sie przedni pasek wiazalo:)
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:37
                                                    i zawsze było za lużne, więc sznurowadłem na okrętkę. fajansiarsko tak ;-(
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:39
                                                    A klej skorolep pamietasz? Nim sie zalepialo oczka paska, sznurowadla sie
                                                    blokowaly, przycinalo sznurowki, a koncowki sznurowek tąkalo w sterynie.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:42
                                                    e, tego nie znam. pamiętam klej epoksydowy 2składnikowy w styropianowyn etui.
                                                    wolno mi było mieszać szklaną szpatułko
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:43
                                                    Distal!
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:46
                                                    ototo! śmierdzące w zupełnie nowy sposób
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:49
                                                    prod. Inco!
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:47
                                                    Skorolep byl genialnym klejem kauczukowym, nigdy nie schnacym i nie tracacym
                                                    elastycznosci. Kleilo sie nim podeszwy, wyroby gumowe i skorzane. Jak sie zamemu
                                                    przykleilo, to sie trzeba bylo odcinac a potem obdlubywac po trochu. O ile
                                                    pamietam, zaden rozpuszczalnik go nie bral, po niektorych tylko zaczynal sie
                                                    lekko mazac po wierzchu.
                                                  • pieranka Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 17:55
                                                    to jak w krokodylu z kraju karoliny
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 18:00
                                                    We wszystkim czerwonym byla taka farba...
                                                  • brezly Re: Czyn spoleczny 11.05.05, 22:26
                                                    Super klej sie robi rozpuszczając styropian w toluenie. No bomba, no, mówie
                                                    wam.
                                                  • millefiori Re: Czyn spoleczny 12.05.05, 07:47
                                                    Tzn do klejenia powierzchni sztywnych, bo dosc kruchy i slabo odporny na ugiecia
                                                    jest, jak mi wyszlo z szybkiej wizualizacji? Raczej kropelka niz butapren?
                                                    Szukam czegos skorolepopodobnego, bo mi ramiaczko na bazie silikonowej w
                                                    ukochanej czesci garderoby trzaslo, a jest niezastepowalne, bo obaplikowane. Pan
                                                    M zastal mnie z gluganem nad owa czescia garderoby i bardzo sie zdziwil, ze
                                                    teraz czyms takim sie odziez naprawia. Ale wytrzymalo tylko kilka pran, wiec
                                                    chyba sie musze udac do Praktikera. A moze do wulkanizacji?
                                                  • ewakurz Re: Czyn spoleczny 12.05.05, 16:03
                                                    Stanowczo do wulkanizacji. Ognistosci nigdy nie za duzo dla kluczowych czesci
                                                    odzienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka