Dodaj do ulubionych

Kółko fotograficzne

14.05.05, 11:24
Moze by kółko fotograficzne załozyć? Potrzebujemy tego czy nie?
Czy można sobie załozyć gablotkie na zdjęcia zahasłowaną, gdzieś na jakieś
stronie albumowej? Możemy tam być nie gołosłowni i zamieszczać ikonografię.
A to komu kwiatek urośnie, dziecko coś ładnie namaluje, czy ośmiotysięcznik
ktoś zdobędzie, etc. - byłoby gdzie się pokazać.
Albo inne jakieś pomysły macie może?
czy chcemy w ogóle?
Obserwuj wątek
    • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 18:39
      jestem ZA obiema rekami. Gablotka jak sie patrzy; puchary , medale, dyplomy
      uznania na poleczce tuz obok.Albumy, potrety pradziadkow w ramach i rzezby
      wykonane przez potomstwo w mydle lub masie solnej.
      • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 18:49
        Aha, butelka po smietanie artystycznie wylepiona plasteliną z szlaczkami z
        ryżu, grochu, guzików. Tłoczenia faliste radełkiem
        • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:03
          Scenki zimowe wylkejone technika wydzieranek, kasztanowo-zoledziowe ludziki,
          walec ( maly: "walczyk")drogowy z "kolami" z wewnetrznych rolek z papieru t.,
          portret cioci Kazi w wakacji w Juracie, wykonany akwarela przez plazowego
          artyste i oprawiony w ramki wyklejone muszelkami...
          • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:05
            A temat 'kwitnace sady' malowany plakatówami i pastą colodent ruziową i białą
            • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:28
              Te sady, to mi sie zupelnie zatarly w pamieci! Dzieki za odswiezenie ( o smaku
              mietowym!)! No wykonywalam te sady tymi rencami! ;-)
              Byl tez koszyczek z mydla , zapalek i wstazeczki. Na Dzien Matki. Kurzyl sie na
              poleczce pod lustrem z pol roku jak nic, az pozwolilam rozebrac ( sic!) ten
              koszyczek i uzyc mydlo zgodnie z przeznaczeniem.
              • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:37
                te sady malowałam takim impasto, że wychodziło mi po pół tubki na obraz ;-)
                A koszyczki wielkanocne na kurczaczki, wykowywane z obrębionych pieluszkowo
                pocztówek pozszywanych? Z trawą z bibułki zielonej w paseczki przystrzyżoną
                • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:43
                  Koszyczkow wielkanocnych jakos nie pamietam, za to byl papier do oprawiania
                  ksiazek i zeszytow wlasnorecznie malowany w marmurki farba na mace.( mouce)
                  • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:46
                    Kiedyś Mama P zrobiła taki klej z mąki, że po 15 latach foty z albumu z
                    korzeniami wyrywałam...
                    • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:52
                      o tak, to tak jak te mury zamku w Ogrodziencu cementowane jajami,( nie bojmy
                      sie tego slowa!) Juz starozytni Sumerowie, czy cos...
                      Taka za to guma arabska ( ze pozostane w biblijnym raju) byla nieodrywalna od
                      reki, jak sie buteleczke w rece trzymalo.A gumowy dzyndzolek nieodrywalny byl
                      od papieru. Czesci przyklejane za to szybciutko opuszczaly przeznaczone im
                      przez artyste miejsca...:-(
                      • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 19:59
                        Taktak! guma arabska! zawsze marzyłam, zeby na tym dzyndzolku wyhodować takie
                        przepiękne zaschnięcia jak na poczcie mieli na kleju. Ale Mama P jest pedantka
                        i kazała mi po zabawie myć się oraz narzędzia i miejsce zabawy ;-(
                        • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:07
                          Mama V. tez przejawiala dobre checi w kwestii samoprzylepnej corki.Niestety,
                          miala pod gorke i pod wiatr. :-)
                          • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:10
                            Ja się odkułam plastelina na kaloryferze. Miałaś 'Małą pocztę'?
                            • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:13
                              Plastelina na kaloryferze bywala tez. Nie mialam malej poczty, ale mialam
                              malego konduktora( DDR) Jakie byly zalety malej poczy?
                              • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:17
                                'prawdziwe' blankiety np. telegramu! pieczatka! Wieko pudełka miało rysunek
                                poczty i tam gdzie było okienko, szkrzynka były szparki do wsuwania i
                                wrzucania. Wieko stawiało się na sztorc i juz masz pocztę! W szczytowym okresie
                                miałam 3 naraz (3 okienka!)
                                • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:19
                                  A kto byl interesantem?
                                  • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:23
                                    sąsiad. w zamian za to ja na jego rysunkach wojen i bitew (maniakalnie dużo,
                                    szczególny motyw wraże wojska wypalały sie napalmem) malowałam tło i zgliszcza,
                                    bo to było nudne, a płonące zgliszcza dobrze mi wychodziły
                                    • vaud Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:26
                                      Wysylal u Ciebi paczki wiezniom wojennym? Plonace zgliszcza sa fajne: mozna
                                      uzywac zolci, czerwinei i pomaranczu. Tez bym malowala.
                                      • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 20:32
                                        biedak zmuszony był do wysyłania mnóswta telegramów. wolałam je od przekazów
                                        pienięznych, idealistka.
                                        Miał mnóstwo zielonych i niebieskich pisaków, bo czarne i czerwone wypisywał w
                                        tempie niemozebnym. pisaki Alfa, tak na marginesie. A rysowaliśmy na papierze
                                        milimetrowym, bo był tani i dostępny.
                                        • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 21:05
                                          tak
                                          • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 21:17
                                            prawda?
                                            • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 21:20
                                              G. prawda
                                              • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 21:38
                                                Jestem za. Zrobmy to, i posmiejmy sie z z siebie!
                                                • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:41
                                                  przyda misie, bo chcę schudnąć
                                                  • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:44
                                                    O, Matka Zalozycielka! Mam piwo od Czarnej Dziury, wchodzisz?
                                                  • jan.kran Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:47
                                                    Ja też myślałam o Jachu.Moznaby na wejściu do Hali powiesić. Klucz na Portierni.
                                                    Kran.
                                                  • pieranka Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 00:05
                                                    Właśniewłaśnie, sie robi, czekam aż Jachu odpisze, ale to chłop prosty, więc
                                                    czekam cierpliwie.
                                                    Stellę? Może być, dziś raczyłam się lambic'iem kriek malinowym.
    • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 21:41
      nie z siebie ale ze swiata. Pomysl jest przeswietny!!
      • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 22:14
        Za!Za! I wyroby dziewiarskie i cukiernicze, aranzacje z kwiecia i suszonych lisci,
        koty, psy, rosliny doniczkowe i mp3.
        • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 22:17
          i my
          • jan.kran Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 22:43
            Pomysł przedni choc ja bym biernie bo sprzętu nie posiadam.
            A tak to miałam Małego Drukarza. Dużo zabawy iśmiechu. Wszedzie ślady tuszu i
            podstawowe literki gineły.
            Kran.
            • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 22:49
              Mialam Malego Drukarza! Ze Skladnicy Harcerskiej na Marszalkowskiej, przy rogu
              Zurawiej! Liternictwo luzem znajdowalo sie w lata pozniej po szufladach
              przepastnosci.
          • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 22:52
            na razie to kazdy z osobna, bo MZ nie wspomniala nic o zdjeciu grupowym ze
            spotkania z BBB.

Wnosze o robienie dokumentacjio foto z indywidualnych spotkan dziewiarskich.
            Potem mozemy w fotoszopie sie zmontowac wszyscy w calosc, zanim dojdzie do I
            ogolnoswiatowego Zjazdu Dziewiarstwa Maszynowego, gdzie, oczywiscie, zostanie
            wykonany portret zbiorowy.
            • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:01
              Proponuje Ogolnogalaktyczny!
              • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:03
                Co dwie glowy, to nie jedna, prawda?
                • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:04
                  Jeszcze w sprawie dzczegolow: gdzie ta gablota ma zawisnac? I gdzie klucz do
                  niej, coby zaczac maic w srodku?
                  • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:43
                    ustawiłam się w kolejce do Jacha. czekam na potwierdzenie ino to foto li i
                    jedynie będzie. czas na własną stronę, powiadasz?
                    • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:50
                      Tak. Delfin mi rok temu obiecal poddomene... i nie bede sie wyrazac, co.
                      • millefiori Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:53
                        A podpis pod foto da Jah dac?
                        Zeby bylo wiadomo, who is who dla tych, co jeszcze sie nie.
                      • pieranka Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:54
                        Onene! Sami! Nie będziem wisieć na łaskawym chlebie.
                        Tylko jak przenieść to, co już udzialim tu?
                        Może serwerek ftp tylko do zasobów ciągnięcia?
                        poexperimentujmy z obrazkami (fuj!), hasło upublicznię, żeby każdy mógł
                        wrzucać. Ale tylko my będziemy to widzieli, taki jest plan.
                        • olo53 Re: Kółko fotograficzne 14.05.05, 23:57
                          Plan jest przedni!
                          • pieranka Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 00:06
                            :-D
                            Już umieram z ciekawości!
                            • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 00:21
                              Przestawialismy wlasnie z Delfinem meble. Juz nie mam art deco stolika, bo
                              Delfin doznal wizji i bylam potrzebna do zatwierdzenia i realizacji.
                              Stol z litego debu musielismy przetargac pod okno.
                              Pieranka, jeszcze 2 stoliki potrzebne! Tzn jeden dla ciebie, i drugio dla mnie
                              bo znalazlam sie w punkcie wyjscia.
                              • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 00:22
                                I po co to napisalam? Bo wlasnie Delfin przeslal mi MSNem zdjecie nowej
                                aranzacji. Stolik art deco jako stolik komputerowy. W sepii.
                                • pieranka Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 00:26
                                  Nosz! Gniazdko uwite z e stoliczków będzie misie śnić dziś, czuję
                                  • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 01:15
                                    Gniazdko komputerowe, kablami wdziecznie oplecione...
                                    • olo53 Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 01:18
                                      Pieknych stolikoych snow!
                            • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 10:17
                              Ja tez! Czekaj, bo Chytrego Planu dostepstwa, wklejania i ogladactwa nie pojelam.

Millefiori
                              Wydawnictwa i ich obyczaje
                              • pieranka Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 10:26
                                Anene, to proste
                                1. album foto na jachu, zahasłowany, tylko dla nas, zeby każdy mógł cos tam
                                zamieścić dla reszty dziewiarzy do obejrzenia. Niestety tylko obrazki.
                                2. Możnaby pokusiac sie o własna stronę - tam można by było zamieszczać
                                wszystko - tak jak mówiłas mp3, foty, teksty, bukwi co jeszcze. Tyle, że
                                opuścilibyśmy gazetę.pl i to co już tu udzialismy. I chyba by nie dało sie tego
                                wszystkiego zabrac ze sobą, niestety.
                                3. innym wyjściem jest serwer ftp, jakim mógłby byc mój komp, ale łącze mam za
                                wątłe na takie coś :-(
                                • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 10:41
                                  AAAA! Juz rozumiem, teraz jasne, wiesz, mnie czasem trzeba duzymi literami...
                                  • pieranka Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 10:44
                                    > Możnaby pokusiac sie
                                    łomatko! przy niedzieli?!
                                    • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 10:46
                                      Gdzie (o post frojdystyczny mi chodzi) i co ma do tego niedziela?
                                      • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 10:48
                                        Juz widze, samam M-Z ludycznymi haslami rzuca;)))
                                        • pieranka Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 11:35
                                          spuśćmy na to załonę miłosierdzia ;-)
                                          • millefiori Re: Kółko fotograficzne 15.05.05, 12:30
                                            Niniejszym: Kurtynaaaa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka