Dodaj do ulubionych

odkamieniacz

11.02.11, 23:29
Witam,
Czy do ekspresu ciśnieniowego (mam Delonghi) należy używać odkamieniacza danego producenta. Ten Delonghi strasznie drogi jest? I czy trzeba odkamieniać tak często, jak pojawia się komunikat, kiedy używam wody filtrowanej (Brita)?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mariner4 Nie trzeba. 02.02.12, 18:25
      Ja mam Nivonę Też wysokiej klasy. W instrukcji piszą tylko, że powinien być to odkamieniacz do czajników, ekspresów itp. Używam takiego w płynie za 10PLN kupionego w sklepie AGD na półce z ekspresami. Jest na 5 razy. Stosować zgodnie z instrukcją. Generalnie one oparte są na kwasie cytrynowym, którego jednak nie polecam. Ważne jest stężenie. Z tego co wiem to Delonghi każe sobie za ten prosty chemiczny preparat płacić jak Cygan za matkę.
      M.
    • magdalenka55_0 Re: odkamieniacz 22.10.15, 15:29
      Ja używami i polecam odkamieniacz do ekspresów z tej stronki www.ronatsklep.pl/odkamieniacze,312.html
    • mariner4 Re: odkamieniacz 26.12.15, 13:55
      To trtik producenta. Nadaje się każdy odkamieniacz do ekspresów. To jest w końcy kwas cytryniowy tylko. Może być octowy, ale on śmierdzi i dlatego się nie nadaje. ja kupuję mojej "Nivonie" ( to "Rolls Royce" w ekspresach) w EUro AGD butelkę na 10X za 9,90 PLN i robie to od 5 lat.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka