Gość: Ada IP: 9.67.96.* 10.09.01, 02:32 Kto jest lepszym człowiekiem? Dobry poganin czy zły chrze�cijanin. Czy spodkali�cie się z fanatyzmem religijnym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Green Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 195.116.214.* 10.09.01, 14:35 Czy się spotkalismy? poczytaj posty na niniejszym forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raoul Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 194.23.88.* 11.09.01, 11:45 Oj, z fanatyzmem przychodzi nam spotykac sie co krok i niestety, daje sie odczuc, ze lepszy zly chrzescijanin (a przede wszystkim Katolik), niz dobry czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? 11.09.01, 21:49 Gość portalu: Ada napisał(a): > Kto jest lepszym człowiekiem? > Dobry poganin czy zły chrze�cijanin. Upraszczając - ''dobry poganin''. > Czy spodkali�cie się z fanatyzmem religijnym Posłuchaj niektórych audycji Radia Maryja. Kraj wyznaniowy? Nie. Choc są - przede wszystkim niektórzy politycy - ludzie, co chceliby Polskę takim widzieć. Pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: *.*.*.* 12.09.01, 08:28 kim jest dobry człowiek? kim jest dobry poganin? kim jest zły chrześcijanin? dlaczego chrześcijanin ma być z założenia lepszy niż poganin? Polska nie jest krajem religijnym, a przynajmniej młodsze pokolenie dziś mało kto w elitarnych szkołach wierzy w Boga fanatyzm religijny spotkałem się głownie w środowiskach ludzi mało wykształconych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 195.116.214.* 12.09.01, 09:38 Też poczytaj posty panów MMM i p. Dowiesz się że poganie to zło wcielone, a odszczepieńcy i agnostyc to już w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 212.244.77.* 12.09.01, 12:01 Gość portalu: Green napisał(a): > Też poczytaj posty panów MMM i p. > Dowiesz się że poganie to zło wcielone, a odszczepieńcy i agnostyc to już w > ogóle... No wiesz Green.Zacytuj gdzie to powiedziałem... I nie manipuluj ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 195.116.214.* 12.09.01, 13:36 Nie chce mi się szukać, ale byłeś gdzieś łaskaw określić pogaństwo jako zło (lub coś w tym rodzaju) bo rzekomo nie ma w nim miłości, na którą monopol ma Chrystus... mam szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 212.244.77.* 12.09.01, 13:51 poszukaj... Poza tym zdaje sie ze chodziło Ci o obrazanie niewierzacych przeze mnie...tym bardziej poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 195.116.214.* 13.09.01, 08:53 wątek "Ekumenizm itd... To na początek. szukam dalej "Sensem zycia człowieka jest bycie z Bogiem stad szukanie w sektach, wiele zabobonów, religii poganskich itd. Te ostatnie nie maja nic wspólnego z miłoscia tylko ze strachem. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 212.244.77.* 13.09.01, 10:09 Gość portalu: Green napisał(a): > "Sensem zycia człowieka jest bycie z Bogiem" To MÓJ pogląd zgody z moja religia, zreszta nie tylko chrzescijaństwem " stad szukanie w sektach, wiele zabobonów, religii poganskich itd. " to juz nie mój pogląd to fakty uzasadnione socjologicznie i popsychologicznie. Mówie tu np. o sataniźmie, sekcie Antrovis, sekcie Niebo itd, gdzie istnieje kult śmierci, nie posuła sie dzieci do szkół, zrywa sie kontakt z rodzina itd. Porozmawiaj z rodzicami dzieci w sektach, lub z byłymi członkami sekt. Musza sie leczyc u psychiatry itd. Czy mozna to tolerowac? Gdzie kończa sie granice tolerancji? Sam sobie odpowiedz. Te ostatnie nie maja nic wspólnego z miłoscia tylko ze strachem. " To co powyzej. Słuchałes kiedys rozmowy z byłymi członkami sekt? W ogóle trudno sie z nich wydostac, sa zastraszani także śmiercią. NIgdzie powyzej nie napisałem ,że "poganie to zło wcielone"itp. jak sugerujesz. Mam taka zdrowa(?) zasade że nazywam zło po imieniu,ale oddzielam zło od człowieka ,który je popełnia. Człowieka nigdy nie potepiam, bo to jest niezgodne z moja religia i światopogladem. Wiec Twoje zarzuty to robienie z igły wideł. Jesli jakis cytat żle zrozumiałes to trudno, wyjasniłem wszystko powyzej i to nie pierwszy raz. Jak chcesz ja znajde cytaty w których juz Ci to tłumaczyłem. Albo nie czytasz moich postów albo..i tak wiesz swoje. Wiec prosze mnie więcej nie prowokowac i nie wmawiac głupot. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Czy jeste�my krajem wyznaniowym ? IP: 195.117.174.* 12.09.01, 10:00 Gość portalu: Ada napisał(a): > Kto jest lepszym człowiekiem? > Dobry poganin czy zły chrze�cijanin. Najlepiej- dobry człowiek Ale z tego co napisałaś- dobry poganin. > Czy spodkali�cie się z fanatyzmem religijnym o tak, popatrz na talibów.A w Polsce jak dotąd, nie. Odpowiedz Link Zgłoś