enaka 05.08.05, 11:58 witam szukam dobrego podrecznika do fotografii cyfrowej dla osoby, ktora dopiero rozpoczyna swoja przygode ze zdjeciami co proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bregu Re: podrecznik do fotografii 05.08.05, 18:37 heja - ja generalnie zaliczam sie do grona "samoukow" - ktos w dziecinstwie pokazal mi podstawy a reszta to juz poszla samemu :) po przejsciu na "cyfre" sporo szukalem w sieci na temat modelu jaki wybralem - no i oczywiscie wertowalem na poczatku instrukcje obslugi ;) nic konkretnego nie jestem w stanie doradzic - no moze poza tym ze w natloku ksiazek na ten temat po prostu staralbym sie przejrzec czesc z nich i wybrac te najodpowiedniejsza pod wzgledem tresci [no i moze ze wzgledu na fakt, ze to poczatki zabawy z fotografia, ksiazki w przystepnej cenie] moze ktos ma jakies konkretniejsze doswiadczenia ? teraz przymierzam sie do powaznej zmieny sprzetu ale to inna bajka :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomvas7 Re: podrecznik do fotografii 06.02.06, 18:42 Może coś na stronie helion.pl/ znajdziesz...Zgadzam sie z Bregiem -rynek zawalony jest tonami podręczników do fotografii i jeśli chodzi o jakieś konkrety wole korzystać z netu - tutoriali i porad sa miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: podrecznik do fotografii 28.04.06, 19:43 Zwróć uwagę, ze na helion.pl można przeczytać przykładowy rozdział z każdej książki. Zaglądnij jeszcze tu: maas.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?851203 Odpowiedz Link Zgłoś
romanharbuz Do Biblioteki marsz! 14.04.07, 13:03 Albo przynajmniej do Empiku, usiąść na kanapie i poprzeglądąć. Ja tak robię baaaardzo często, ale w Edynburgu, ale za to książek o fotografowaniu "cyfrowym" jest tu bez liku! A na serio: 1. do biblioteki, zasady są te same od ponad stu lat!!!! 2. jak się obczytasz, do "samouctwa", jak Bregu, nic nie uczy lepiej jak doświadczenie, a przy cyfrówkach odpadają koszty błon filmowych, odczynników chemicznych, papieru(fotek). 3. A potem - sama napisz jakiś bestsellerowy podręcznik ;) Odpowiedz Link Zgłoś