Dodaj do ulubionych

Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzyskiej

19.02.06, 16:14
Ja bym raczej postawił na naloty członkiń miejscowego kółka różańcowego...
Obserwuj wątek
    • Gość: Antymonopol Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: 62.233.165.* 20.02.06, 10:46
      Ja mam problem ze sklepem na parterze.
      Jest to magnes na okolicznych lumpów, którzy sprzesiadują w sąsiedztwie mojego
      bloku.Dochodzi do bójek itd nie mówiąc już o załatwianiu potrzeb.
      Moi sąsiedzi to większości starsze kobiety które czują sie zastraszone.
      Sklep postanowił ze najwygodniej bedzie mu robic dostawy od strony podworka.
      Tak wiec od 5 rano codziennie bombaruja nas ogromne ciezarowki zaopatrzenia
      ktore tak popsuly osiedlowa uliczke ze nie nadaje sie ona do nieczego.
      Co robić?
      Wlasciciel lokalu to miasto a z nimi to rozmawia sie jak w Alternatywy 4.
      rece opadają...
    • Gość: Chuck Norris 9. Wykopać sobie grób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:10
      Panowie z agencji są bardzo mściwi
      • Gość: siematycze Re: 9. Wykopać sobie grób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:19
        ci co tam chodza maja duze problemy skoro za to placa, a dziwki z ukrainy i
        rosji sa brzydkie :)
        • Gość: wiki Lista księży korzystająca z usług Agencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:22
          Jeżeli znacie księży korzystających z tej formy relaksu proszę o wpis inicjałów
          i parafii zobaczmy ile krzewicieli jedynych wartości narodowych jest sponsorami
          tego biznesu. Bo po co ta obłuda?
          • tadeuszx Re: Lista księży korzystająca z usług Agencji 20.02.06, 23:53
            Eeee, to fajtłapy nie księża. Tyle młodych parafianek!
    • Gość: Jan Dobry Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.aster.pl 20.02.06, 13:14
      Zalozyc pancerna kamere, Nagrywac wchodzacych i wywiesic ogloszenie - nie do
      zdarcia - ze kazdy wchodzacy jest nagrywany. Rewelacyjny skutek.
    • Gość: Dexter Najlepiej ich nękać kontrolami policyjnymi IP: *.c29.msk.pl 20.02.06, 13:16
      Ja sam mieszkam w jednym z dużych miast Polski, Bielsku-Białej, gdzie takową
      agencję założyła matka Ryszarda Niemczyka. Mieszkam zaledwie kilkaset metrów od
      niej. Rzeczywiście, myślę jak z tym skończyć, bo to przecież jeden z
      gangsterskich interesów, który akurat powstał w mojej dzielnicy. Nie ukrywam,
      że obawiam się meldować o tym wprost na policji, więc piszę tutaj, licząc na
      to, że któryś z bielskich policjantów to przeczyta i ostro zajmie się
      działaniem w celu likwidacji tego nielegalnego procederu w spadku po Ryszardzie
      Niemczyku, który siedzi w więzieniu, chociaż niektórzy jego ludzie jeszcze
      sieją blady strach na całą Polskę. Nie są oni jednak bezpośrednio uciążliwi dla
      nas, bo nie chadzają po mojej ulicy, pracownice tejże agencji też nie zagrażają
      naszemu bezpieczeństwu wprost, ale jednak może przyjść taki dzień, że zrobi się
      naprawdę niebezpiecznie. Musimy coś z tymi agencjami zrobić, ponieważ one nie
      tylko sa wstydem naszych osiedli, ale ich pracownicy i klienci, często pijani i
      bardzo niebezpieczni bandyci mogą stanowić poważne zagrożenie dla sąsiadów.
      Częste kontrole policyjne w ich okolicach z pewnością spowodują, że siłą rzeczy
      albo wpadną i zostaną aresztowani, albo będą musieli uciekać z miejsca na
      miejsce tak szybko, że nie zdążą otworzyć nigdy i nigdzie do końca swojej
      lubieżnej działalności przestępczej.
    • johan_wawa Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys 20.02.06, 13:16
      Wydaje mi sie, ze podajecie porady w swiecie idealnym.

W okolicach srodmiescia Warszawy mieszkamy w jednej z kilku kamienic (4
      pietrowe, jedna przyklejona do drugiej). W okolicy mamy kilka sklepow nocnych z
      alkoholem - ok, nikt nie ma do nich pretensji, pilnuja zeby nikt nie chlal obok
      nich, jest czysto. Ale oprocz 3 porzadnych w okolicy 500 metrow, mamy jeszcze
      jeden, na parterze jest sklepik osiedlowy, ktory zyje z sprzedazy taniego wina,
      piwa i podrobionej wody (wybaczcie, robilem tam zakupy dopoki sam sie nie
      zatrulem na prawde powaznie Smirnoffem pierwszy raz w zyciu). Problem mamy
      taki, ze dresiarstwo i element wali wodke (zwlaszcza cwiartki, tanie piwo z
      puszek tez bardzo lubia) w naszej klatce, ktora bezposrednio sasiaduje ze
      sklepem. Mamy odchody, mocz, wymiociony, puszki, szklo, podpalenie piwnicy
      (pijany ryj zapruszl ogien nascie lat temu), dresow dracych mordy do 3 w nocy.
      Jasne, pism wyslalismy x do strazy miejskiej, interwencji policji mielismy
      dziesiatki. Niestety nic nie mozna zrobic, bo spozywaja alkohol w klatce, mozna
      by jesli by to bylo na chodniku. Wiec smieja sie z policji, strazy miejskiej,
      mowia do nas, ze mozemy im naskoczyc, ze mozemy sobie wezwac policje. Pisalismy
      do miasta w tej sprawie, bo sklepy osiedlowe maja sprzedwac bulki i mleko a nie
      wodke, zwlaszcza jak sie nie respektuje spozywania alkoholu w poblizu (zakazu).
      I co? I straz miejska nie widzi problemu, policja jest zajeta, a miasto nie
      zebralo dowodow, ze alkohol pochodzi z tego sklepu. Przeciez butelki na klatce,
      cwiartki ktore potrzaskane leza u nas i na polce w sklepie, nie musza byc z
      tego sklepu? I szanowni Pansto mozna sie pocalowac soczyscie w dupe.

Facet na dole ma stalowe drzwi bo pijane sku..syny mu kopia w nie ilekroc pija
      (mieszka na parterze). Domofon niszczono 5 razy. Demolowano drzwi, sciany,
      wszytsko. Wiec nie piszcie, ze mozna cos zrobic z agnecja, jesli nie mozna ze
      sklepem, ktory poprzez generowanie dochodu na wodce gwlaci stan bezpieczenstwa
      mieszkancow. Jestem w zarzadznie jednej ze wspolnot i uzywalismy wszelkich
      mozliwych metod, pism, srodkow.

Jesli wiec, facet z sklepu osiedlowego, ktory sprzedaje wodke ma na tyle
      plecow, aby nie dalo mu sie odebrac koncesji, to jakie dojscia maja agencje?
      Kamera? Przez jeden dzien, pozniej wyrwia. Niska szkodliwosc, moga wyrywac do
      woli.

U nas wlasnie konczy sie to nieco inaczej. Pijane mordy, chamy, dresy nie
      pozwalaja nam normalnie zyc, policja i straz miejska oraz miasto nie widzi
      problemu, bo nie ma w tym nic zlego, ze ktos niszczy, sra, dewastuje. Wiec
      zakladamy stalowe drzwi wzmocnione i zatrudniamy jedna z firm ochroniarskich.
      Jesli wejda, beda niszczyc, firma ma jeden priorytet. Delikwenci zawsze moga
      spasc ze schodow, z pietra, potknac sie, polamac nogi, rece, zebra. Zdarza sie.
      Skoro w tym kraju normalni ludzie nie moga wejsc do mieszkania z dziecmi bez
      zaczepiania, wyzwisk, grozb, a panstwo nie moze pomoc, znajdzcie sobie sami
      pomoc.
      Policja i straz miejska nie jest winna. Wiem, ze oni nie maja praw dzialania i
      nie maja kasy. To dobrzy chlopcy i mowie serio. Nie mam do nich pretensji. Mam
      do miasta S. Warszawy. Trzeba myslec gdzie sie wydaje koncesje i policzyc skale
      zniszczen i napraw i ni cholera to sie nie kalkuluje z zyskami najmu. Ale komus
      zalezy. I po sprawie. Tak jak z agnecjami. Mozna sie moi drodzy pocalowac w
      dupe. Tyle mozna zrobic.
      • Gość: iXi Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 00:06
        Wielkie mi mecyje.

Recepta 5 minut. Kamera wideo w torbie. 15 latek wygladający na 22 kupuje wódkę.
        Nagrywasz. Lecisz na policję. Koncesji facet przez 5 lat nie dostanie.
      • mrrek Jest rada. Napisz do prof.Zolla. 21.02.06, 08:01
        Albo prof.Waltosia. A najlepiej do wszystkich 375 "professores", którzy sławetny
        list podpisali. Oni pomogą.
        • mrrek Jeszcze dodam: weź adwokata. Z Naczelnej 21.02.06, 08:02
          Rady Adwokackiej, najlepiej.
    • Gość: ujazd Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:53
      a my mamy agencje towarzyska naprzeciw koscioła po sasiedzku z plebanią i
      księdzu to nie przeszkadza
      • Gość: kot Pewnie ksiezulo zainwestowal tacke w ta agencje IP: *.fbx.proxad.net 20.02.06, 14:12
        Pewnie ksiezulo zainwestowal tacke w ta agencje i teraz ma z niej dochody
    • Gość: widziane-inaczej Gazeta Wybiórcza to dopiero Agencja Towarzyska IP: *.oi.pg.gda.pl 20.02.06, 13:59
      • Gość: kot Nasz Dziennik to dopiero Agencja Towarzyska IP: *.fbx.proxad.net 20.02.06, 14:14
        jw
    • antidotumm Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys 20.02.06, 14:22
      Ciekawe, jaki procent skarzacych dozyje puntku 2 lub 3.
    • Gość: doświadczony Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.devs.futuro.pl 20.02.06, 14:29
      do Johana - z Warszawy
      oddziaływać należy na sklepikarza, nie na męty. Sklepikarz też człowiek, też ma
      rodzinę, też gdzieś mieszka i też może mu coś przeszkadzać. A o to trzeba się
      postarać.
    • Gość: Kika Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 14:32
      Ja bym powypisywała sprayem na ścianie przy agencji i na bloku różne teksty
      wydrwiwające ofermy, które muszą płacić za seks,bo "po dobroci" nikt z nimi nie
      chce.
    • Gość: cubzas A moze maly atak terrorystyczny? IP: *.70.171.66.subscriber.vzavenue.net 20.02.06, 15:13
      ...co za bzdury ta gazeta publikuje...
    • Gość: doradca [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • elfhelm Zawiadomić skarbówkę i gminę 20.02.06, 15:18
    • Gość: Realista Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:44
      Nie przyjdą! Proboszcz nie pozwoli! Ma tam zniżkę.
    • Gość: Jonek Ale bzdury IP: *.e-wro.net.pl 20.02.06, 15:51
      Takie gaencje sa zwykle 'ochraniane' przez karków z miejscowych siłowni. Jedno
      pismo do spółdzielni i już masz załatwiony pobyt w szpitalu.
    • Gość: Ania Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.c155.petrotel.pl 20.02.06, 15:53
      Faktycznie, agencji juz w Płocku nie ma, ale po niej przy ulicy Zbozowej
      zostały cztery ujadajace z głodu psy i facet wiecznie podpity i brudny, który
      tam nocuje i podobno zajmuje sie tymi psami i nie tylko.Prawde mówiąc, nie
      wiadomo co było lepsze, bo panie z agencji chociaz dawały tym psom jeść i było
      wzglednie cicho, natomiast teraz ujadanie psów jest okropne.
    • Gość: barbi Instrukcja z PiSu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:17
      czyżby Wyborcza dostała wytyczne w walce o morale od o.Ryjdzyka i tow.Lecha K.?
      udzielając porad prawnych w walce o czystą rase.
    • vicioso Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys 20.02.06, 16:34
      A po co się pozbywać?. Taki kameralny burdelik to dobra rzecz.
    • Gość: pit słać słać słać IP: *.euroscript.pl / *.devs.futuro.pl 20.02.06, 16:57
      ...listy do papieża. do skutku.
    • Gość: smok_nie_urok Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.visionexpress.pl 20.02.06, 17:52
      Załamałem się zupełnie czytając ten artykulik....
      Zgłosić sprawę do dzielnicowego !!WYMÓC!! na nim interwencję, jeśli nie to iść
      do jego szefa; napisać jedno pismo, potem drugie takie samo, trzecie itd...
      Straszne jest to, że otwarcie już się pisze - w Polsce nic nie działa jak
      powinno, policja nie pomaga, urzędy nie reagują na pisma.
      Czekam na poradnik - komu dać włapę jak się chce załatwić to i to...
    • Gość: mieszkaniec007 hipermarket w bloku IP: *.ukdc.aig.com 20.02.06, 17:55
      a mi w bloku wlasnie buduja Tesco... tak tak, nie pomyliliscie sie, zamiast
      kilku malych sklepikow, na parterze mojego bloku bedzie hipermarket. Decyzja
      spoldzielni zapadla nielegalnie - nie zatwierdzila jej rada nadzorcza, byla
      telewizja (2 razy) i inne media (niezliczona ilosc razy), podobno sprawa
      zainteresowal sie nawet ktos z rzadu ... i co? i nic, praca posuwaja sie nadal.
      Czy ktos ma pomysl co jeszcze mozna zrobic w takiej sytuacji?
      • Gość: mila Re: hipermarket w bloku IP: *.kolonianet.pl 20.02.06, 19:35
        zamurować w kilku miejscach pęknięta jajka, stary sposób budowlańców, jeśli się
        chcieli zemścić np.na skąpym zleceniodawcy
    • Gość: MARAS WROCLAW Trójki rózańcowe DO BOJU !!! Ojcze Tadeuszu pomoż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 21:44
      • Gość: Puma z chamami trzeba po chamsku!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 21:54
        mielismy agencje w bloku,dopoki nie bylo problemow mieli spokoj,ale jak jakis
        cwok odlal sie na drzwi mojego kumpla,a pracownice agencji staly sie bezczelne
        zaczela sie jednostronna wojna. Paru klientow dostalo becki,kiedy wychodzili,na
        samochod wlasciciela polecialo z dachu kilkadziesiat cegiel (wygladal jak wrak)
        i w koncu pare razy zaplonely im drzwi,przed tym dostawali kropelke prosto do
        zamkow i darmowe malowanie drzwi.W kocu sami sie wyniesli,nie moga sie skarzyc
        policji wiec jak przeszkadza wam agencja rozpocznijcie walke.Pare lat pozniej
        tak samo pozbylismy sie heroinistow z osiedla,dostawali regularnie taki wp!
        erdol ze w koncu se wyniesli
        • cimokio Re: z chamami trzeba po chamsku!!!! 21.02.06, 00:18
          a potem obudziles sie ze stojaca pala
    • Gość: WelcomeToDisneyPL NAJLEPIEJ OTWORZYć WłASNą ! :) Z TOP NIUNIAMI... IP: *.spray.net.pl 20.02.06, 23:44
      Ten biznes ma świetlaną przyszłość a jakość usług stale rośnie bo i klientela
      coraz bogatsza :)
      Wszak żony dyrektorów, menedżerów b. często ich zaniedbują w domu lub tyją z
      tego całego dobrobytu...
    • Gość: czytelnik46 Re: Jak krok po kroku pozbyć się agencji towarzys IP: *.chello.pl 21.02.06, 00:12
      "Prosili o interwencję ministra edukacji Michała Seweryńskiego, który też jest
      mieszkańcem bloku, ale ten nic nie zrobił." A gdyby coś zrobił, to
      dziennikarze "Gazety Wyborczej" zrobiliby z tego skandal - że minister
      wykorzystuje stanowisko do załatwiania prywatnych spraw. Przyczepiliby się do
      niego tak samo, jak do Wassermana. Jak wściekłe psy - muszą gryźć, a pretekst
      zawsze się znajdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka