Dodaj do ulubionych

Gates znów najbogatszy

IP: *.aster.pl 10.03.06, 09:33
pis, marija, gierper i inne luminarze będą pracować na 2 zmiany żebym sie nie znalazł na tej liście. dziękuje i caluje ich w to co lubią najbardziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: meloner Gates znów najbogatszy IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.06, 09:37
      Znowu zapomnieli o mnie!!! Jutro ide po zasilek i im pokaze!!!
    • Gość: Aker Gates znów najbogatszy IP: *.cable.mindspring.com 10.03.06, 09:37
      A ja się dobrze kamufluję. Nie sztuka być najbogatszym i uwzględnionym w
      oficjalnych rankingach - sztuką jest być anonimowym ;) Dobranoc
      • Gość: Expert Re: Gates znów najbogatszy IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 10.03.06, 12:40
        Akerku, może Ty mieszkasz w Honolulu skoro o 9.30 piszesz dobranoc.
        Nie odpisuj, bo przestaniesz być anonimowy.
        • Gość: ja :) Re: Gates znów najbogatszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:11
          jakbyś spojrzał na jego ip to byś wiedział skąd jest :)
          • Gość: Expert Re: Do ja..... IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 10.03.06, 16:45
            ja; jestem tylko obecna , częsciej nieprzytomna.
            Mam tylko 69 wiosen, ale nikt mi nie wyjaśnił co to jest ip.
            Jutro Teosiowi(WNUK) nie kupię czekolady.Niech wie co to jest uciążliwa kara.

A tylko na marginesie...jak można zjadać 100000000.....tys. kalorii dziennie i
            jednocześnie być chudym.???????
    • reja36 Widzialam Microsoft 10.03.06, 09:39

A ja bylam 2 lata temu w Seattle, odwiedzilam tez Kirkland, gdzie Bill mieszka
      (niestety na kolacje mnie nie zaprosil) i Edmonton, gdzie glowna siedzibe ma
      Microsoft. W rejonach tych Bill uchodzi za w miare skromnego czlowieka, jego
      prywatny adres nie jest wyjatkowo strzezona tajemnica, takze mialam okazje
      przejezdzac kolo jego domu. Nie powiem, aby to byl kurnik, ale jak na tamte
      okolice dom jak dom. Bill Gates jest lubiany przez Seattlczykow, anegdota jest
      jego odpowiedz jakiemus dziennikarzowi. Na pytanie dziennikarza "dlaczego ma
      pan tylko jeden samochod", Bill Gates odparl: no jak nauczy mnie pan jezdzic
      dwoma naraz, to go kupie. Jednym slowem: nie dosc ze bogaty, to jeszcze nie
      obnosi sie tym bogactwem. a co najwazniejsze: zaczynal od zera. Mial dobry
      pomysl i odwaznie go realizowal.
      • Gość: bybros Re: Widzialam Microsoft IP: *.aster.pl 10.03.06, 10:41
        bill nie zaczynal od zera ...tylko kupil albo w inny sposob nabyl - tak wliczam kradziez intelektulana- patent pod tytulem OKIENKA ... to nie byl jego pomysl tylko jakiegos frajera ktory nie potrafil zadbac o swoje interesy. a ze bilowi sie udalo to szacun za to bo widac do patalachow nie nalezy. PS apropos anegdot :: bill byl na sgh kiedys z wykladem... noi sie produkuje produkuje , mozna bylo zadawac pytania , no to wstaje typ i wali taki tekst : witam panie Gates , gratulje ble ble ...czy zdaje sobie pan sprawe z tego ze jakies 95% osob znajdujacych sie na tej sali (a sala jak wiadomo po brzegi wypelniona) posiada pirackie wersje oprogramowania Microsoftu ??? na co bill po chwili konsternacji ... cieszy mnie ze oprogramowanie MCSFTU jest tak popularne :D
        • Gość: Mis Bill Gates nie jest swiety ale na szacunek zaslugu IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 10.03.06, 12:43
          Bill Gates nie jest swiety ale na szacunek zasluguje. Zrezygnowal ze studiow
          aby wykorzystac szanse zalozenia firmy tworzacej programy dla pojawiajacych sie
          mikrokomputerow i komputerow osobistych. Czyli trafnie zidentyfikowal okazje
          dla stworzenia nowej firmy. Na poczatku pracowal dniami na nocami aby firma
          odniosla sukces. Do dzisiaj mam na swoim komputerze GB Basic z tej mlodej firmy
          Microsoft. Gates nie ukradl go tylko napisal i zarobil pieniadze sprzedajac go.
          Pozniej GW Basic zostal przeksztalcony w Quick Basic, a teraz Visual Basic.

Fakt, ze idea Windows powstala o ile sie nie myle w PARC (Xerox Palo Alto
          Research Center). Potem Microsoft i Apple sadzili sie o autorstwo tej idei, a
          okazalo sie, ze ani jedna ani druga firma nie jest jej autorem. Ale dzisiejsze
          Windows ma sie tak do oryginalu jak Mercedes do lokomotywy. Reasumujac -
          Microsoft ani Bill Gates nie sa autorami wszystkich idei uzytych w programach
          komputerow. Ale Gates stworzyl te firme od podstaw i kilka dni temu Microsoft
          uzyskal 5000-czny patent - czyli wiele nowych pomyslow tam powstalo i powstaje.
          • kamyk39 Re: Bill Gates nie jest swiety ale na szacunek za 10.03.06, 12:58
            Gość portalu: Mis napisał(a):

> Bill Gates nie jest swiety ale na szacunek zasluguje. Zrezygnowal ze studiow
            > aby wykorzystac szanse zalozenia firmy tworzacej programy dla pojawiajacych sie

Oj, odpowiedni kontrakt(w IBM) dostal dzieki zabiegom swojej macochy, i to go
            ustawilo. Potem jakos szlo.

Dzieki wysilkom wacy w PRL upieprzono Karpinskiego, lista bogatych by sie
            zaczynala na K, nie na G.
      • Gość: tege a nie przypadkiem Redmond? ;] IP: *.icpnet.pl 10.03.06, 15:14
        • Gość: reja36 Re: a nie przypadkiem Redmond? ;] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 22:06
          Cholewcia, faktycznie w nazwie miejscowosci byla chyba jakas litera R.
          Prawde mowiac, to siedziba Microsoftu jest w aglomeracji Seattle, miejscowosci
          tam jest bardzo duzo o zblizonych nazwach (Redmond, Edmonton, Renton itp). Po
          miejscowosciach tych obwozili mnie Amerykanie, takze moge pomylic nazwy. Ale
          jezeli ktos by chcial, moge wyslac zdjecia budynkow MS.
    • Gość: el_matador Re: Gates znów najbogatszy IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 10.03.06, 09:44
      Jak to jest, że Czechy, któe są statystycznie bogatsze od Polski, mają większy
      PKB, większy przyrost gospodarczy, lepszy klimat inwestycyjny itd. mają tylko
      jednego bogacza, a my aż trzech? Czyżby Czesi byli uczciwsi?
      • Gość: burek Re: Gates znów najbogatszy IP: 64.115.210.* 10.03.06, 10:23
        PKB na mieszkańca Luksemburga jest najwyższy na świecie... Czy to oznacza, że
        mieszkańcy Luksemburga są uczciwsi od mieszkańców USA?

PKB Polski jest większe od PKB Czech, bo w Polsce mieszka prawie 40mln. ludzi, a
        w Czechach 10mln.
    • Gość: Alex Lista najwiekszych wyzyskiwaczy !!!! IP: 82.139.44.* 10.03.06, 10:03
      Malo ktory z nich cieszy sie takim szacunkiem wspolpracownikow i konkurencji,
      jak np. kiedys pan Packard.
      Lapczywosc tych panow nie zna granic.
      • hatteras Zapomnieli o Rydzyku 10.03.06, 10:14
    • hatteras Re: Najbogatszy jest RYDZYK, tylko 10.03.06, 10:37
      klasyfikacja medalowa:
      -1-Rydzyk
      -2-Jankowski
      -3-Gates
    • waclaw_grzyb Re: Gates znów najbogatszy 10.03.06, 10:45
      Solorz jest obleśny!!!
    • goralka_podhale Pietiajestes "niepoprawny", zdejma Twoj komentarz 10.03.06, 10:56
      i tyle z tego będzie :)
    • Gość: LOS ANGELES Ja jestem najbogatszym szlowiekiem na ziemi i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:36
      tego nie zmieni
    • Gość: ... Gates szef Microsoftu, eeh... IP: *.chello.pl 10.03.06, 11:50
      No comments. Ale to z tego co pamiętam już 5 czy 6 lat... no cóż, ta funkcja
      najwyraźniej została mu przypisana dożywotnio. ;)
      • Gość: Andrzej K Gates założył Microsoft jeszcze jako student IP: 213.42.2.* 10.03.06, 12:05
        ... "ta funkcja najwyraźniej została mu przypisana dożywotnio". Nic nie zostało
        mu przypisane.
        • Gość: ... Re: Gates założył Microsoft jeszcze jako student IP: *.chello.pl 10.03.06, 15:12
          Myślałem o funkcji szefa. Że jest założycielem to wiem i nie kwestionuję.
    • abhaod lista zlodziei w majestacie prawa 10.03.06, 13:51
    • Gość: nie dzielny Re: Gates znów najbogatszy IP: 194.183.32.* 10.03.06, 13:53
      A jak sie plasuje o. Rydzyk?????
      • Gość: oszczędny rencista Re: Gates znów najbogatszy IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 10.03.06, 15:27
        Ja to dzisiaj jestem prawie jak ten Gejts.
        Renta jutro, a ja mam jeszcze całą stówę.
        Pierwszy raz w życiu!
    • tenare Gates żyje głównie z aforyzmów typu: 10.03.06, 15:38
      "Błąd sprawdzania autentyczności systemu Windows".
      Wpiszcie ten aforyzm w Google, to sami zobaczycie....
      • Gość: oszczędny rencista Re: Gates żyje głównie z aforyzmów typu: IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 10.03.06, 16:49
        tenare, dlaczego uwziąłeś się właśnie na mnie?
        Czy nie mogłeś 1(jeden) dzień wytrzymać???
    • Gość: like mina gościa od polsatu jako dowód, że pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 08:34
      szczęścia nie dają ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka