parazyd 13.03.06, 16:07 Co za powalająca historia! I co za poczucie humoru! Masakra!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dude Piwo prosto z kranu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:08 U mnie było podobnie, odkręcam kran i patrze: PIWO, spróbowałem a to tylko rdzawa woda... Odpowiedz Link Zgłoś
zymzyk Re: Piwo prosto z kranu 13.03.06, 16:24 tak u Ciebie piwo z kranu a u mnie zwlaszcza po burzy apetycznie wygladajaca goraca herbata (z wislanej wody: Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbucz Re: Piwo prosto z kranu IP: 194.246.124.* 13.03.06, 16:15 > "Myślałam, że jestem w niebie" - zażartowała. Dobry żart tynfa wart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libertine Re: Piwo prosto z kranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:21 a ten barman ile już musiał łyknąć żeby beczkę do rury z wodą podłączyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Piwo prosto z kranu IP: 66.98.172.* 13.03.06, 16:29 Ale sciema, jak mogl podlaczyc do rur z woda pod cisniem piwo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryglydosław [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robiniak Baileys??? IP: *.static.dsl.as9105.com 13.03.06, 17:01 ciekawe od kiedy bejeljs to likier kawowy??? chyba z kawy inki zrobiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecny W "Swiecie wg Kiepskich" to bylo, plagiat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:08 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
owrank 24 złote ? w Paryżu 3 EUR/0.25 litra to standard 13.03.06, 17:27 24 złote ? w Paryżu 3 EUR/0.25 litra to standard, generlanie najniżej kosztuje w barze 1.90 EUR za ćwierc litra (około 15 zł/pół litra) a w dzielnicach turystycznych 4-5 EUR za ćwierć mnie nie zaskoczy (31-39 zł/pół litra)... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Cena piwa w barze nie okresla, czy kraj jest drogi 13.03.06, 21:30 w wielu krajach w Europie piwo w barze kosztuje 24 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
neuromancer1 Re: Cena piwa w barze nie okresla, czy kraj jest 13.03.06, 22:53 200m od mojej chaty jest kanjpa w której za zywca 0,5l płaci sie 14 zł.to niewielka różnica,a zarobki mniejsze w kraju nadwiślańskim,oj mniejsze, i socjal nieco bardziej hu..wszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Piwo prosto z kranu IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.06, 17:28 A juz myslalem, ze to kolejny cud rodem z Kani Galilejskiej. A swoja droga, jesli porownac ceny piwa w polskich i norweskich barach, przyrownac to pozniej do rzeczywistej sily wyplat, to te polskie piwko za powiedzmy dziesiec zeta, moze stanac w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Piwo prosto z kranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:03 polskie piwo za 10 zeta?? ciekawe gdzie - w krakowie ceny ksztaltuja sie od 5 do 7 zl, rzadko cena piwa wychodzi poza ten przedzial, czyzby w innych miastach (gdynia?) bylo drozej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Piwo prosto z kranu IP: *.chello.pl 13.03.06, 19:38 W Warszawie, starówka 6,5-12 zł i w gore ,w zaleznosci od marki. Heinekeny i inne drogie, polskie nieco tansze. I duzo zalezy od lokalu. Nawet w wawie mozna sie napic irlandzkiego ciemnego piwa ( z browaru jablonowo hehe) z beczki za 5,5 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Piwo prosto z kranu 14.03.06, 10:05 "Polecam" wszystkim wymieniony wyżej browar jabłonowo! Gdzieniegdzie można dostać produkowane przez nich 11% piwo, w plastykowych, litrowych butelkach! Każdy miłośnik mocnych wrażen powinien spróbować! Piwo o zapachu spalonej parafiny, smakuje jak spirytus wymieszany z plasteliną :D Rarytas dla koneserów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Piwo prosto z kranu IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.06, 21:26 Przejedz sie do ktoregos z sopockich klubow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Piwo prosto z kranu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:42 Ale brednia.Chciałbym poznać barmana,który podłącza beczki z piwem do rur z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Piwo z Bangladeszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:52 Polskie piwko nie, ale np. guiness schodzi po 12pln za 0,5. O jakis "egzotykach" nie wspominajac. Ale przewaznie 6-7z w centrum krakowa to norma - dlatego polecam chociazby miasteczko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A w czerwonym smoku czyli jakuzie... IP: *.dsV.agh.edu.pl 13.03.06, 21:29 ...piwo lane po 2 zl pils prawie jak pilsner ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: A w czerwonym smoku czyli jakuzie... IP: *.76.classcom.pl 13.03.06, 23:48 tiaaa Jakuza rulezzz piwo za 2 zlote i z Czerwonego Smoka nigdy nie wychodzisz trzezwy pozdry :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Piwo prosto z kranu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:02 Ja bym sie nikomu nie przyznał i chlał do upadłego.Dlaczego to mnie nie moze spotkać?? Odpowiedz Link Zgłoś
horrible.young.girl Re: Piwo prosto z kranu 13.03.06, 19:27 Sen Ferdynanda Kiepskiego się ziścił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Józia Kooomu jajka z dupy kury ? Komu bo ide do domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:40 Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Re: Piwo prosto z kranu 13.03.06, 19:46 Dobre....Niech u mnie coś takiego podłączą;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia A od kiedy to Baileys jest likierem kawowym?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:03 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Piwo prosto z kranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:07 Ja też tak chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaspana piwoszka Re: Piwo prosto z kranu IP: *.aster.pl 13.03.06, 20:23 a we Wroclawiu, kolo mojego Dziadka byla poniemiecka rozlwnia wina, po wojnie okazalo sie ze w jednej z okolicznych willi byl taki magiczny kranik nalezacy do przedwojennego wlasciciela zakladu:) niestety powojenny lokator wykazal sie przedsiebierczoscia, co w latach 50 bylo jego gwozdziem do trumny... szkoda faceta, bo moglby skonczyc spokojnie z marskoscia watroby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mezo Norwegia jest jednym,,,,, IP: *.gizycko.mm.pl 13.03.06, 20:41 "...Norwegia jest jednym z najdroższych państw, jeśli chodzi o ceny piwa. Trunek ten kosztuje w tamtejszych barach 24 PLN za pół litra..." wszystkie ceny są subiektywne. Dlaczego nikt nie pisze np. że: "W Norwegii cena 0,5 litra piwa w barze kształtuje się na poziomie 24 zł, co w porónaniu z zarobkami (ok 10 tys. - 15 tys.zł)..." itd itd. Czy teraz cena 24 zł jest wysoka??? Kto te artykuły pisze?? Dlaczego przedstawiacie to w krzywym zwierciadle?? Piszecie o cenach w obcym kraju porównując to do naszych zarobków... co za bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek To juz bylo w Sybaris 13.03.06, 21:00 W przebogatym miescie starozytnej Grecji - Sybaris jednymi rurami plynela woda a drugimi wino. Slowo sybaryta wywodzi sie od nazwy tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara "If it happens again, I'm going to order Baileys" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:08 .. she said. Och, dziekujemy polskim tlumoczom ze wyjasnili nam coz takiego ow mityczny napoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elo Re: Piwo prosto z kranu IP: *.petrus.com.pl 13.03.06, 21:29 Norwegia to chory kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perez Re: Piwo prosto z kranu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.03.06, 21:44 A mi kojarzy się z kolei opowiadanko Kira Bułyczowa, o miasteczku Wielki Guślar. Tam w zoologicznym sprzedawali zaczarowane rybki które spełniały życzenia. Gdy jedna z ostatnich której udało się kupić taką rybkę wróciła do domu, i chciała nabrać wody rybce, to już było za późno, z kranu leciała czysta wóda. Jednym zdaniem, Norwegia wysiada przy Rosjanach, hehehrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerrty Re: Piwo prosto z kranu IP: *.salford.ac.uk / *.salford.ac.uk 13.03.06, 21:59 co za dretwy komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Przestańcie o tym piwieee!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:59 Ja biorę lek i nie mogę pić piwa!!!!! Czy wy to sobie wyobrażacie?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Piwo prosto z kranu 13.03.06, 23:01 Wyborcza powinna zostac skazana za obraze katolickich uczuc religinych za sugerowanie ze piwo=niebo Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec.dyktator woda swiecona nie piwo! 14.03.06, 00:36 rzadamy w kranach wody swieconej! naturalnie w gre wchodzi mycie wylacznie sfer odpowiednich ciala. Odpowiedz Link Zgłoś