kanuk 13.04.06, 05:22 przeszyjmy to jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szubad Re: Dziew Czynu 13.04.06, 07:19 pełnią szycia szyją nie strachem podszyci Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 07:35 "Spod igielek kwiaty rosna" donosze spod kaktusa na Strasznie Goracym Dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziew Czynu 13.04.06, 08:14 Tancowala igla z nitka. A co mi tam, ide na całosc: Tańcowała igła z nitką, igła – pięknie, nitka – brzydko. Igła cała jak z igiełki, nitce plączą się supełki. Igła naprzód – nitka za nią: - Ach, jak cudnie tańczyć z panią! Igła biegnie drobnym ściegiem, a za igłą - nitka biegiem. Igła górą, nitka bokiem, igła zerka jednym okiem, sunie zwinna, zręczna, śmigła. Nitka szepce: - Co za igła! Tak ze sobą tańcowały, aż uszyły fartuch cały! I z tym zawsze mi sie kojarzyla pewna zurawiejka objazdowa (pani AB wie zapewne, bo w IHS bywa): - Za butelka biegnie flaszka Wszyscy pija oprocz Staszka. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 08:17 szlafrok tez czasem szyly one. Dzien dobry pani Fiori! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziew Czynu 13.04.06, 08:19 A Parki im przycinaly z zaplecza. Dzien dobry, Pani Waudko:) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 08:22 Juz myslalam, ze sie pani wysnula z wszystkich watkow na dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 13.04.06, 09:50 W dzien czynu Part. szzc szlafroki? Taarzysze, fakt, pruderyjne byli. Co im sie tera dobrze wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 10:00 Pruderyjne kojarzy sie z pruciem. Sabotaz, jednym slowem. Dywersja, drugim slowem. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 10:13 Jak puder, to cukier. Moze byc niemoralny. Wazne, zeby paczki (ponczki) byly. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 13.04.06, 10:30 A pani wie ze trwa spor miedzy Berlinem a Chamburkiem o to kto wynalazl currywurst? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 10:36 A sie przeciez pwinni pogodzic, skoro jeden jest od paczkow, a drugi od Big Mangow. Currywurst zas wynalazl Helmut Gupta z Fleischwolfen. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 13.04.06, 10:38 Na pewno juz pisalem o globalistycznej potrwaie Krakauer currywurst, co? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziew Czynu 13.04.06, 10:47 ... w hot dogu? Pan napisze, a ja sie poloze, bo zaklocam sen Mlodzianka. Nie lubi siwatla o drugiej w nocy, cus... Odpowiedz Link Zgłoś
annabelle1 Re: Dziew Czynu 13.04.06, 12:53 A ja w ramach czynu dalam sie zeszyc czy przeszyc.Mam po 3 kolczyki w uchu a co mi tam.Jedna tybetanka mi wklula i teraz jestem punkt czy tam punk poki co.Tlum tam byl dziki do przeszycia ao na nic tylko wszywala te igly i kasowala po 200stowy co kwadrans.Moze by my tak otworzyli punkt taki? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 13.04.06, 13:00 Czesc Mysza. Taki punk przeszywania maszynowego? Repasacji uszu? Jak kto ma podziurawione prze Tybetanczykow to my scerujem. Ech, larsonowski uliczny chirurg sie przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Dziew Czynu 13.04.06, 20:31 annabelle1 napisała: Moze by my tak otworzyli punkt taki? jako kontrapunkt punktu Tybetanki Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 13.04.06, 20:35 Idiotycznym skojarzeniem ehem, czy w Tybecie mozliwy jest debet? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 13.04.06, 20:46 No: jabet, tybet, beton, betona, betono, mybet, wybet i betoni/betone. No i Eliza Bet. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Dziew Czynu 13.04.06, 21:14 a obetnice to taki pszyrzont do narobienia obciachu? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 14.04.06, 19:45 Anene to taki janusowy instrument do polityki. Sie przed obecuje, a po obiecina. Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: Dziew Czynu 16.04.06, 18:01 co za kociokwik dziewiarsko-frojdianski na tym forum: obciachy, prucie, rzniecie, (j)anusowe o(d)betnice... byt - albo niebyt, dobytek - odbytek, przybytek - ubytek, tequila - bec! szubad napisała: > a obetnice to taki pszyrzont do narobienia obciachu? szubad napisała: > a obetnice to taki pszyrzont do narobienia obciachu? Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Dziew Czynu 16.04.06, 18:05 No nitki sie raczej obecina nie rżenie.Czyzby frojdianskie przejezyczenie szan Valli? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 16.04.06, 20:14 Aha, obetnica przedwyborcza pracuje w trybie nawijania. W trybie obieciniania sie zwija i uwija że nawijka była na wyrost i że snuj pruje. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Dziew Czynu 16.04.06, 20:48 To uw as takze samo czy ty z doswiadczen naszych czerpiesz? Nota bene napisalm reżenie czyli tez stary doktor sie klania.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 16.04.06, 21:50 I tak i tak i jeszcze innych. Stała kosmiczna. Mr Hyde po objęciu władzy stwierdza że dr Jekyll był źle poinformowany. I że Murphy, który jest doradcą Mr Hyde mówi że będzie gorzej. A stary Wieniawa mawiał że nigdy sie tak nie łże jak przed wyborami i po polowaniu. Mysz, czy tobie znane jest dzieło filmowe/ksiązkowe w dwu częściach "Yes, Minister" i "Yes, Prime Minister" by BBC? Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Dziew Czynu 16.04.06, 22:33 Tak, ale tylko kilka odcinkow widzialam.Wlasciwie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 17.04.06, 10:23 Tam jest wszystko o. siter podjal jakas decyzje musisz podkreslic ze jest to rozwiazanie szybkie, tanie, proste i popularne. Jezeli chesz go odwiesc od jakiejs decyzji, musisz podkreslac ze jest to rozwiazanie czasochlonne, drogie, skomplikowane i kontrowersyjne. -Pozwolisz ze zanotuje.. .. "i odwazne". -Nie odwazne. Kontrowersyjne. -Jaka jest roznica? -Rozwiazanie kontrowersyjne kosztuja utrate popularnosci. Rozwiazania odwazne kosztuja wybory. -I ten system dziala? -No coz, doprowadzil Brytanie do tego czym jest dzis". Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: Dziew Czynu 17.04.06, 18:47 Dziew Czynu - szyc ci nie zal? Dziew Czynu - wracaj do hal... annabellee1 napisała: > Tak, ale tylko kilka odcinkow widzialam.Wlasciwie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Dziew Czynu 17.04.06, 19:26 Dziewczynu by moze wrocila ale aol wieje i zwial ją... Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Dziew Czynu 17.04.06, 21:51 A czyz tu nie Walhalla? I cinema paradiso? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 17.04.06, 21:55 Znaczy mnie juz walkirie zawsze się beda jawić wg wizji Pratchetta, wiec będzie dużo smiechu beztroskiego, no. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Dziew Czynu 17.04.06, 22:00 Prachett to moja luka..Wszystko mam bo dzieci lubia ale jakos nie znalazlam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 17.04.06, 22:02 No to fajnie. Po pierwsze: masz cos przed sobą. Po drugie: bedę mógł cię wciągnąć na Liste Zarażonych. Cudny jest i brytyjski. Aha, i na ogól nie telepie przy czytaniu tłumaczeń na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Dziew Czynu 17.04.06, 22:35 Oki. Jak skoncze to co robie to sobie przeczytam Juz go kiedy mialam na nocnym stoliku ale jakos znikl i.. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Dziew Czynu 17.04.06, 23:09 Mam po angielsku. Naucze sie jezyka i przeczytam. Za kilkanascie lat. A jak tlumaczenia na niemiecki lub francuski ? K. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 18.04.06, 08:29 Hej. Na niemeicki na pewno jest tlumaczenie, na francuski to obstwaim ze moze nie byc (kto by czytal poza Kanado, gdzie nie trza placic tluamczowi). Ciesze sie na tlumaczenie czeskie ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Dziew Czynu 18.04.06, 08:31 To że jest sądzę . Chodzi mi bardziej o wierność i urodę. K:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 18.04.06, 08:38 Ehe, moze nie do konca moge o tym orzekac, ale generalnie zda sie ze niemieccy tluamcze z angielskiego sa, ehem, bardziej profesjonalni od polskich. Fakt, ze o to nietrudno. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 18.04.06, 08:53 Nie, nic a nic. Viki, czy zawarlas juz znajomosc z vicequestore Patta? Odpowiedz Link Zgłoś
vali44 Re: Dziew Czynu 19.04.06, 05:53 Szycie jak w Madrycie, na tej Waszej hali... Szyc, nie umierac! Choc i tu niedoszyt przeszywam: duzo tkania, malo spiewu... Wiec, cala sala: 100 lat, 100 lat, niech szyje, szyje nam... I dalej: przeszylismy juz faszystow, przeszylismy komunistow, zle bylo, itp... Przeszylismy PGR-y, przeszyjemy LPR-y... I pamietac: - tak krawiec kraje jak mu staje, a krawcowe nic tylko haftuja,... albo sie pruja..., Thanks, Val 202- Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 19.04.06, 15:28 Taaje, kol. Vali! jak spiewa zespól Raz-Dwa-Szyj: "I tak warto szyć". Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Dziew Czynu 19.04.06, 11:37 brezly napisał: > Hej. Na niemeicki na pewno jest tlumaczenie, na francuski to obstwaim ze moze > nie byc (kto by czytal poza Kanado, gdzie nie trza placic tluamczowi). Ciesze > sie na tlumaczenie czeskie ewentualnie. ---> Zle obstawiasz, bo jest na francuski. Niejaki Patirck Coulon sie podjal. Kranie, co do znosnosci tlumaczenia to sama przetestuj. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziew Czynu 19.04.06, 15:46 Uomatko, ryyyli? To może i Sapkowskiego przełoża? Ale jak znam frankofonów jak usłysza o książce po polsku to pomyslą ze cyrylica napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Dziew Czynu 20.04.06, 10:00 Ryli, ryli. Sapkowskiego "Ostatnie zyczenie" przelozyli. Bardzo wierne tlumaczenie, i owszem. Natretnie nasuwa stare powiedzenie o wiernosci z braku okazji, niestety. Co do cyrylicy, to ciagle aktualne. Jak tez o dostepie do morza. Niemniej, jak tak usiasc i podumac, ta ignorancja wydaje sie miec jakas mistyczna wiez z ojczystym komplexem pt "mielismy zaszczyt byc zaszczyconymi goszczeniem goscia z zagranicy, Pana Etranzera" Odpowiedz Link Zgłoś