Dodaj do ulubionych

Wybaczenie

08.02.26, 21:55
nie powinno się wiązać z zapomnieniem. To powinna być zdolność do odpuszczenia emocji i czynów wobec napastnika, ale nie zmiany negatywnych na pozytywne, a tak się nieraz dzieje w ramach mechanizmu utożsamienia z prześladowcą. WYbaczenie powinno być łatwe, ale dopuszczenie na milimetr innej osoby bardzo trudne dla tej osoby
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Wybaczenie 08.02.26, 22:09
      To już jest temat ponad tym ze kogoś się lubi a kogoś nie lubi. Religijne przykazanie miłości już jest ponad życiem towarzyskim. Gdy relacje nie mają żadnego znaczenia można w czymś ludziom pomóc.
      • dotera Re: Wybaczenie 08.02.26, 22:21
        Jogin jest osobą którą słucham najdłużej w życiu i zauważyłem ze nie mam do niego żadnych emocji. Nawet nie wiem czy miałbym ochotę go zobaczyć na żywo, czy bym powiedział ze go lubię. Jest mądrość, ale żadnych potrzeb emocjonalnych. Mnóstwo osób lgnie do niego, widać ze budzi emocje. Sądzę ze dla niego praca dla ludzi też jest poza kwestią emocjonalną. Zresztą to mówił kilka razy. Pomaga , ale nie ma to dla niego zadnego znaczenia psychologicznego ze pomaga, uważa to za bez znaczenia, ale ze jest to wazne dla ludzi to im pomaga . Dla niego jest istotniejsze przebudzić ludzi do ich własnej transformacji.

Psychologia narzuciła fetysz emocji. Niegatywnych pozytywnych. A istotne jest wyjście poza ten teatrzyk dramatyczny.
        • dotera Re: Wybaczenie 08.02.26, 22:25
          Nie chodzi o pozbycie się odczuwania , tylko o to ze już nie są one uruchamiane przez innych. Temat innego nie ma już znaczenia psychologicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka